Μετά από τρία χρόνια ταχείας ανάπτυξης, το 5.5G «είναι προ των πυλών»

0

Το 5.5G Industry Summit, με θέμα «Bring 5.5G into Reality», πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Huawei Global Analyst Summit 2023. Οι ομιλητές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σημείωσαν πως, μετά από τρία χρόνια ταχείας ανάπτυξης, το 5.5G έχει φτάσει στο επόμενο στάδιο, εκεί όπου συγκλίνουν η βιομηχανία και τα ξεκάθαρα επιχειρηματικά σενάρια. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, «όλοι οι παράγοντες του κλάδου θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να κάνουν το 5,5G πραγματικότητα».

Ο Gan Bin, Αντιπρόεδρος & CMO, Wireless Solution, Huawei, δήλωσε ότι το 5.5G είναι προ των πυλών και πως θα οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις και ανάπτυξη στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα θα παρέχει ατελείωτες δυνατότητες για το μέλλον του smart living και της ψηφιακής οικονομίας, φτάνοντας σήμερα σε downlink 10 Gbit/s. Ο ίδιος σημείωσε πως οι 100 δισεκατομμύρια συνδέσεις θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Ο ακαδημαϊκός Wu Hequan πιστεύει ότι το 5,5G είναι ο «σύνδεσμος» μεταξύ 5G και 6G. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που το εμπορικά διαθέσιμο 5G δεν έχει προσφέρει πλήρως και επιτρέποντας νέες βιομηχανικές εφαρμογές και εφαρμογές AR/VR, το 5.5G, σύμφωνα με τον ίδιο, βοηθά στην παροχή νέων δυνατοτήτων γύρω από το 5G και στην καινοτομία για το 6G, ώστε να δημιουργηθούν τεράστια οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.

Η China Mobile, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους 5G στον κόσμο, εστιάζει έντονα στην ανάπτυξη του 5G-A. Ο Ding Haiyu, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του China Mobile Research Institute, εξήγησε ότι η China Mobile δημιουργεί συνεργατικές βάσεις καινοτομίας και ειδικά εργαστήρια για το 5G-A, με στόχο την ανάπτυξη ανοιχτών και κοινών περιβαλλόντων Ε&Α, δοκιμών και demo για νέες τεχνολογίες και προϊόντα. Η China Mobile δεσμεύεται να εργαστεί με τους συνεργάτες της για την προώθηση της εμπορικής χρήσης του 5G-A.

Ο Alan Loh, Innovation & Solutions Executive General Manager της Zain KSA, πραγματοποίησε μια ομιλία με τίτλο «5.5G Enriching Digital Life and Beyond». Κατά τη διάρκεια της, αναφέρθηκε στο ότι η Zain KSA πιστεύει ότι η εμπειρία των 10 Gbit/s που προσφέρει το 5.5G μπορεί να υποστηρίξει την αναβάθμιση του FWA και να φέρει στο προσκήνιο νέες επιχειρηματικές υπηρεσίες, για όλους τους πελάτες της.

Share.

Comments are closed.