Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 26 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια»MWC 2023

Το MWC επέστρεψε δυναμικά – Ξεπερνά τις προβλέψεις ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος

03/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read MWC 2023
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με το MWC23 να κλείνει, χθες, τις πόρτες του, ο GSMA προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό, αναφέροντας πως η φετινή έκθεση έδωσε τη δυνατότητα για συζήτηση, έμπνευση και επιχειρηματικές συμφωνίες, σε ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας.

«Το MWC Barcelona επέστρεψε δυναμικά. Το επίπεδο ενέργειας και υποστήριξης από τους εταίρους, τις επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, έχει ξεπεράσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο CEO του GSMA, John Hoffman. Οι εκθέτες και οι εταίροι μας αναφέρουν ότι οι προσδοκίες τους ξεπεράστηκαν και πως, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν ξεπεράσει και εκείνες του 2019».

Πάνω από 88.500 άτομα παρακολούθησαν με φυσική παρουσία, το 56% από βιομηχανίες που γειτνιάζουν με το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας. Οι συμμετέχοντες προήλθαν από 202 χώρες και περιοχές, με 2.400 εκθέτες, χορηγούς και συνεργάτες, αλλά και πάνω από 1.000 ομιλητές. Το 4YFN υποδέχτηκε σχεδόν 800 εκθέτες, περισσότερους από 375 ομιλητές και πάνω από 250 παρουσιάσεις. Πάνω από 2.400 δημοσιογράφοι και αναλυτές συμμετείχαν στην έκθεση.

Με βάση τις προβλέψεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από την εκδήλωση, ο GSMA ανέμενε πως θα υπήρχε οικονομικός αντίκτυπος 350 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργία 7.400 θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης στην πόλη της Βαρκελώνης μέχρι την έναρξη του MWC Barcelona 2023. Πλέον, αναμένεται πως αυτή η πρόβλεψη θα ξεπεραστεί.

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω τόση δυναμική, με τις αίθουσες να σφύζουν από ενέργεια για τέσσερις ολόκληρες ημέρες. Καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται, υπάρχει ένας νέος ενθουσιασμός που το MWC απαθανάτισε πολύ καλά. Η μετάβαση στο Web 3.0 θα προκαλέσει μια νέα έκρηξη στη διαδικτυακή κίνηση και είναι κρίσιμο να εργαστούμε μαζί για να προετοιμαστούμε. Οι καταναλωτές ζουν σε έναν κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα και χρειάζονται αυξανόμενες ποσότητες χωρητικότητας για να επεκτείνουν τις δυνατότητες του cloud computing. Η βιομηχανία μας είναι σε καλή θέση για να το πετύχει», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του GSMA, Mats Granryd.

Σημειώνεται ότι το MWC Barcelona 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Φεβρουαρίου 2024.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

MWC
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MWC 2026: Έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή στο μεγάλο ραντεβού της τεχνολογίας

Η LG παρουσιάζει τη λύση τηλεματικής νέας γενιάς στο Mobile World Congress

Με λύσεις υπερταχείας ασύρματης πρόσβασης και AI στο MWC 2026 η Intracom Telecom

561 εκατ. ευρώ η συνεισφορά του MWC25 στην τοπική οικονομία

GlobalSat: Δυναμικό παρών στο MWC 2025, δίπλα σε Samsung, Huawei και TCL

Παπαστεργίου: Στηρίζουμε την εξωστρέφεια του εγχώριου τεχνολογικού οικοσυστήματος

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Από το traffic στη σχέση με το κοινό, το νέο στοίχημα των media
  • Η IEA προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρισμού κατά 3,6% το 2026
  • Alpha Bank: Καταργεί την προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος στις κάρτες Aegean Bonus Visa
  • Active: Ενοποίηση μετοχικής δομής στην Active Computer Systems
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την Αττική»
  • «Αξία για το Μέλλον»: Το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στην 90ή ΔΕΘ
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.