Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Το FBI προτείνει τη χρήση adblocking για την αποφυγή των κυβερνοεγκληματιών

29/12/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Αυτά τα Χριστούγεννα, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας: χρησιμοποιήστε adblocking. Αυτό, επί της ουσίας, ήταν το μήνυμα του FBI για τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, δημοσιεύοντας το πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και υπογραμμίζοντας πως οι κυβερνοεγκληματίες εμφανίζουν διαδικτυακές διαφημίσεις εντός των αποτελεσμάτων αναζήτησης (όπως στην Google), με απώτερο στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών από τα θύματα τους.

Το FBI σημειώνει ότι οι κυβερνοεγκληματίες αγοράζουν διαφημίσεις για να μιμηθούν γνωστά brands, όπως ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Οι διαφημίσεις τοποθετούνται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλά με «ελάχιστη διάκριση» μεταξύ των διαφημίσεων και των αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάτι που, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία, τις κάνει να μοιάζουν με εκείνες των εταιρειών που «αντιγράφουν».

Οι κακόβουλες διαφημίσεις χρησιμοποιούνται, επίσης, για να εξαπατήσουν τα θύματα, ώστε να προχωρήσουν στην εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού το οποίο είναι «μεταμφιεσμένο» ώστε να θυμίζει νόμιμες και πολύ γνωστές εφαρμογές. Το συγκεκριμένο software μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης και την εγκατάσταση ransomware κρυπτογράφησης αρχείων.

Μία από τις συστάσεις του FBI προς τους καταναλωτές είναι να προχωρήσουν στην εγκατάσταση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων. Αυτά είναι extensions για browsers που αποκλείουν τη φόρτωση διαδικτυακών διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμφανίζονται εντός των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Μπλοκάροντας τις διαφημίσεις, μπλοκάρονται και οι παγίδες από τους κυβερνοεγκληματίες, διευκολύνοντας την εύρεση και πρόσβαση σε νόμιμες ιστοσελίδες.

Όπως αναφέρει, στη σύσταση του, το FBI, «οι κυβερνοεγκληματίες αγοράζουν διαφημίσεις που εμφανίζονται στα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας domains παρόμοια με εκείνα πραγματικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών. Όταν ένας χρήστης αναζητά τη συγκεκριμένη επιχείρηση ή υπηρεσία, εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Αυτές οι διαφημίσεις συνδέονται με ιστοσελίδες που μοιάζουν με τις επίσημες, τονίζει το FBI, προσθέτοντας πως «αν και οι διαφημίσεις των μηχανών αναζήτησης δεν είναι κακόβουλης φύσης, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί».

Κάπως έτσι, η υπηρεσία προτείνει: «πριν κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση, ελέγξτε τη URL για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος είναι αυθεντικός». Παράλληλα, «αντί να αναζητήσετε μια επιχείρηση ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, πληκτρολογήστε τη URL στη γραμμή διευθύνσεων του browser για να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση». Και φυσικά, «χρησιμοποιήστε μια επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων κατά την πραγματοποίηση αναζητήσεων. Οι περισσότεροι browsers επιτρέπουν στον χρήστη να προσθέτει επεκτάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις. Αυτές μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν για να επιτρέψουν τις διαφημίσεις σε ορισμένους ιστότοπους, αποκλείοντας τις διαφημίσεις σε άλλους».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

adblocking FBI
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CBS: αναβάθμιση των ψηφιακών εκπαιδευτικών υποδομών της Λεοντείου Σχολής Αθηνών

Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα ΟpenGov.gr

ΙΤΕ: εγκαίνια του Κόμβου Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης

Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW

Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

H MSTAT ανέπτυξε τη νέα mobile εφαρμογή της Καθημερινής

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Τα κενά πληροφόρησης αποδυναμώνουν την ευρωπαϊκή κυβερνοάμυνα
  • Πιλοτικές δοκιμές της Bundesliga για AI σχολιασμό με φυσικό ήχο γηπέδου
  • Χ. Δούκας: Για τρίτη χρονιά “Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο”
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα των κέντρων δεδομένων στην ΕΕ
  • ΕΣΗΕΑ: Χαιρετίζουμε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle
  • ΑΑΔΕ: Ολοκληρώνεται ο νέος τελωνειακός χάρτης της Αττικής
  • ΣΒΕ: Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση των παραγωγικών επενδύσεων
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Η Akeydor Group ανακοινώνει την έκδοση Netop Self Hosted του Netop Remote Control για όλους τους Enterprise πελάτες!
  • EY και Microsoft ανακοίνωσαν παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του AI σε εταιρική κλίμακα
  • Νέα έκθεση της Check Point Research για τον τριπλό ρόλο του AI στις κυβερνοεπιθέσεις
  • Η Cloudway ανέδειξε στην Αθήνα το επιχειρησιακό οικοσύστημα της PostgreSQL
  • Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW
  • Το Physical AI ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης για την LG
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα που έκανε χρήση A.I. για την κλωνοποίηση φωνής και διέπρατταν απάτες και διακεκριμένες κλοπές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.