Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Huawei: Η τρέχουσα υποδομή δεν μπορεί να υποστηρίξει το metaverse

22/12/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Huawei στη Μέση Ανατολή υποστηρίζει ότι οι υπάρχουσες τηλεπικοινωνιακές υποδομές δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τις εμπειρίες που θα μπορούσε να προσφέρει το metaverse.

Όπως αναφέρει ο Abhinav Purohit, η παροχή μιας τέτοιας εμπειρίας θα απαιτήσει καινοτομίες σε τομείς όπως το real-time rendering, η συμπίεση του βίντεο, το edge computing και το cross-layer visibility, καθώς και στην ετοιμότητα των μελλοντικών δικτύων και των προτύπων κινητής, στις βελτιστοποιήσεις των δικτύων, στις βελτιστοποιήσεις της καθυστέρησης μεταξύ συσκευών και δικτύων, «και σε πολλά άλλα».

Ο Purohit υπογραμμίζει ότι η καθυστέρηση (απόκριση δικτύου), το συμμετρικό εύρος ζώνης (ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων) και η ποιότητα της εμπειρίας (διακίνηση) συγκρατούν την ανάπτυξη του metaverse. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα προσφέρουν βελτιώσεις σε πολλά χαρακτηριστικά της συνδεσιμότητας, «ενώ το 6G θα αυξήσει τις ταχύτητες κατά μια ακόμη τάξη μεγέθους».

Πέρα από τις εξελίξεις στη συνδεσιμότητα, ο Purohit σημειώνει ότι οι καινοτομίες γύρω από την ανάπτυξη του λεγόμενου web3, όπως τα «ψηφιακά νομίσματα και τα non-fungible tokens» θα είναι επίσης απαραίτητες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου οράματος – επιτρέποντας ανιχνεύσιμες, αξιόπιστες και επαληθεύσιμες συναλλαγές.

Παράλληλα, οι ημιαγωγοί που περνούν στα 3 nm τον επόμενο χρόνο θα συμβάλουν στη βελτίωση των εμπειριών που φέρνουν πιο κοντά το πραγματικό metaverse. Οι ημιαγωγοί των 3 nm θα επιτρέψουν μικρότερες, ισχυρότερες και μεγαλύτερης αυτονομίας κινητές συσκευές, όπως τα VR headset.

«Η τρέχουσα υποδομή είναι ακατάλληλη για τη δημιουργία ενός πλήρως καθηλωτικού περιβάλλοντος content-streaming metaverse που επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται απρόσκοπτα από τη μια εμπειρία στην άλλη. Για να γίνει πραγματικότητα το όραμα του μετασύμπαντος, αναμένεται να γίνουν σημαντικές επενδύσεις» γύρω από τον τεχνολογικό τομέα, συμπληρώνει ο Purohit.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Huawei metaverse
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Roaming με χαμηλότερες χρεώσεις και περισσότερα data από την Cosmote Telekom

Οι επενδύσεις σε 5G και AI-RAN στηρίζουν την αγορά RAN

ΔΕΗ Fiber: επεκτείνεται σε 15 νέες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Οι ευρωπαϊκοί περιορισμοί στους προμηθευτές αυξάνουν το κόστος των δικτύων

Μεγαλύτερη τιμολογιακή ευχέρεια για τον ΟΤΕ σε 23 περιοχές

Άλμα ταχυτήτων στα σταθερά δίκτυα και 205.955 παράπονα προς τους παρόχους κατέγραψε η ΕΕΤΤ το 2025

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως Μικτό Αγαθό
  • Στ. Καλαφάτης: «H Χάλκη αναδεικνύεται σε ζωντανό εργαστήριο καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης»
  • ΑΑΔΕ: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
  • Στ. Καλαφάτης: «Kάνουμε πράξη την έρευνα και καινοτομία με ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία»
  • InfoCom World 2026: «Connected Intelligence: Gateway to the New Reality!» στις 8 Δεκεμβρίου!
  • The Media Business Game: Νέες συμμαχίες και διοικητικές αλλαγές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο
  • ΕΛΤΑ: Το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο 2026 – 2030
RSS itsecuritypro.gr
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
  • Η Netcompany υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στα πλαίσια μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.
  • Η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα στην εποχή του ΑΙ: ο ρόλος της Cohesity
  • Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της Canon σαρώνουν στα Red Dot Design Awards
  • Η Infinitum και η LG Electronics φέρνουν την επόμενη γενιά συνεδριακών εγκαταστάσεων της HELLENiQ Petroleum στον Ασπρόπυργο
  • Η Uni Systems εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ
  • Υπερψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.