Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 27 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα της ΕΕ αναθέτει τη σύμβαση ETS-DEV-3 στην κοινοπραξία Uni Systems – Network Research Belgium

05/12/2022infocomBy infocom3 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Uni Systems (επικεφαλής), μέλος του Ομίλου Quest, σε κοινοπραξία με τη Network Research Belgium- NRB (μέλος), ανακοινώνει εξαετή σύμβαση συνολικής αξίας 9 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση αφορά την ανάπτυξη, συντήρηση και υποστήριξη των συστημάτων πληροφορικής του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διαχειρίζεται η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-CLIMA).

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ε.Ε. αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της πολιτικής της και το βασικό εργαλείο για την οικονομικά αποδοτική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην πρώτη και μεγαλύτερη αγορά διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως.

Η εν λόγω σύμβαση-πλαίσιο καλύπτει υπηρεσίες που σχετίζονται με το Μητρώο της Ένωσης (Union Registry-UR) και το Ημερολόγιο Συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Transaction Log-EUTL), το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός του συστήματος συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένου και του δημόσιου ιστότοπου του EUTL.

Η κοινοπραξία της Uni Systems με την NRB θα παρέχει υπηρεσίες που αφορούν τη συντήρηση και υποστήριξη, καθώς και τη συνεχή ανάπτυξη των συστημάτων Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών, διασφαλίζοντας την ομαλή και φιλική προς τον χρήστη λειτουργία τους. Επιπλέον υπηρεσίες καλύπτουν την τεχνική και επιχειρησιακή ανάλυση καθώς και σχετικές μελέτες, τη διαχείριση των προδιαγραφών των συστημάτων και τον κύκλο υλοποίησης των νέων λειτουργιών με ενσωματωμένες τις αρχές ασφαλείας των πληροφοριακών συστημάτων, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία. Οι αρχές ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων, τόσο για τις υφιστάμενες όσο και για τις νέες λειτουργικότητες, θα περιλαμβάνουν εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως αξιοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο Νίκος Ψιμόγιαννος, Managing BoD member της Uni Systems BeLux, δήλωσε: «Με μεγάλο ενθουσιασμό και τιμή αναλαμβάνουμε το σημαντικό αυτό έργο που μας ανέθεσε η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα 6 έτη. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την εμπιστοσύνη που δείχνει ο φορέας στην εταιρεία μας και στην τεχνογνωσία της ομάδας μας, η οποία διαθέτει σε βάθος επιχειρησιακή και τεχνική εξειδίκευση. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμευόμαστε για το βέλτιστο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την υποστήριξη αυτού του βαρυσήμαντου έργου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό την προσπάθεια για τη δημιουργία αξίας και την περαιτέρω επέκταση της σφαίρας επιρροής του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών, τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προς όφελος της ευρωπαϊκής κοινότητας.»

Η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα (DG CLIMA) ηγείται των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε διεθνές επίπεδο. Βασική αποστολή της είναι η διαμόρφωση και η υλοποίηση πολιτικών και στρατηγικών της Ε.Ε. για το κλίμα, ώστε να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της για το κλίμα μέχρι το 2030 και εντεύθεν, ως η πρώτη κλιματικά ουδέτερη και ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή ήπειρος μέχρι το 2050. Επιπλέον, η DG CLIMA, με μια προσανατολισμένη στο μέλλον πολιτική για την κλιματική αλλαγή, εργάζεται για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ενεργειακής Ένωσης, η οποία θα διασφαλίζει ότι η ευρωπαϊκή ενέργεια είναι επαρκής, οικονομικά προσιτή και βιώσιμη.

Η DG CLIMA διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα, εφαρμόζει το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ε.Ε., παρακολουθεί τις εκπομπές άνθρακα από τα κράτη μέλη και προωθεί τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα καθώς και μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ETS-DEV-3 Network Research Belgium Uni Systems
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμιλος ΔΕΗ: αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

Η LG Electronics στη λίστα Forbes Accessibility 200 του 2026

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στις πυρόπληκτες περιοχές

Η Cosmote Telekom στους Europe’s Climate Leaders των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στο Ρέθυμνο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Β.Ε.Π. και Νεπάλ
  • ΣΕΒΕ: Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τα Επίτιμα Μέλη
  • “Πράσινες Ανάσες για την Αττική”: Πρόγραμμα 60,4 εκ. ευρώ για 13 παρεμβάσεις
  • Η Revolut λανσάρει το EURR, το πρώτο της stablecoin συνδεδεμένο με το ευρώ
  • Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • ΥΠΕΚΑ: Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
  • Back to School & Back to Work: Η νέα καθημερινότητα οικογενειών και τεχνολογίας
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.