Η Landis+Gyr γιόρτασε μισό αιώνα παρουσίας στην Ελλάδα

0

Τα 50 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της στην Κόρινθο γιόρτασε η ελβετική εταιρία Landis+Gyr. Η ηγετική ομάδα της εταιρίας, με επικεφαλής τον CEO κο. Werner Lieberherr, επισκέφτηκε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής στην Κόρινθο, για να τιμήσει την επέτειο των 50 χρόνων.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παράγει έξυπνους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και μετρητές αερίου, με ετήσια παραγωγή που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια μονάδες, γεγονός που συνέβαλε σε ισχυρές επιδόσεις το τελευταίο οικονομικό έτος της Lanis+Gyr.

Τηρώντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στο σχεδιασμό και την κατασκευή, οι εγκαταστάσεις της Κορίνθου πληρούν τα πιο πρόσφατα πρότυπα ISO σε θέματα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, υγείας και ασφάλειας στην εργασία και ασφάλειας πληροφοριών.

«Η Landis+Gyr είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής μιας ευρείας σειράς ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων μετρητών, εφαρμογών λογισμικού και υπηρεσιών.

Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών μας, σήμερα, περιλαμβάνει επίσης προηγμένες τεχνολογίες για την ηλεκτροκίνηση, καθώς και συστήματα κυβερνοασφάλειας για προηγμένες έξυπνες υποδομές μέτρησης, λειτουργική τεχνολογία (Operational Technology – ΟΤ) και βιομηχανικό Internet of Things (IIoT).», δήλωσε ο Werner Lieberherr Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr AG.

«Με πωλήσεις 1,5 δις δολαρίων το 2021, η Landis+Gyr απασχολεί περίπου 6.800 ταλαντούχους εργαζόμενους σε πέντε ηπείρους.

Στις 27 Οκτωβρίου 2022, ανακοινώσαμε τα (μη ελεγμένα) οικονομικά μας αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2022 (1 Απριλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2022) και είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τα κάτωθι δεδομένα:

– Ισχυρή ροή παραγγελιών, ύψους 773,2 εκατ. δολαρίων. Λόγος παραγγελιών/ τιμολογήσεων: 1,06.
– Εκκρεμείς δεσμεύσεις – ρεκόρ 3.479,7 εκατ. δολαρίων, αύξηση 7,5% σε ετήσια βάση
– Τα καθαρά έσοδα κατά το 1ο εξάμηνο του 2022 αυξήθηκαν κατά 10,3% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες που αγγίζουν τα 728,7 εκατ. δολάρια, με κύρια πηγή ανάπτυξης την αμερικανική ήπειρο, και παρά τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.
– Το προσαρμοσμένο EBITDA μειώθηκε κατά 31,2% σε 48,7 εκατ. δολάρια, ή περιθώριο 6,7%, λόγω του αυξημένου κόστους εφοδιαστικής αλυσίδας και του ισχυρού δολαρίου.
– Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 186,5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του εφάπαξ κέρδους που αφορά την εκποίηση της μειοψηφικής συμμετοχής στην Intellihub. Απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή 6,57 δολάρια.
– Ισχυρός ισολογισμός με χαμηλό καθαρό χρέος 79,3 εκατ. δολαρίων και καθαρό χρέος / κυμαινόμενος προσαρμοσμένος λόγος EBITDA: 0.63x

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε με επιτυχία τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τους τελικούς χρήστες για να ξεπεράσουν τις τρέχουσες προκλήσεις εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, όπως για παράδειγμα η διαχείριση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και την μεγέθυνση της παραγωγικής ικανότητας ώστε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη. 10,7% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων κατά το οικονομικό έτος 2021 επενδύθηκε στην καινοτομία (Ε&Α)».

Το 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη μας στην Κόρινθο πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό αυτού του σημαντικού οροσήμου και κυρίως για να αναγνωρίσουμε σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται στο εργοστάσιο της Κορίνθου και να τους ευχαριστήσουμε για την αφοσίωση και τη δέσμευσή τους που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Θεωρούμε το εργοστάσιο της Κορίνθου ως τον διεθνή κόμβο παραγωγής της Landis+Gyr για την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) καθώς και ως ένα ισχυρό υποψήφιο για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων μας.

Οι νέες επενδύσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της απασχόλησης ταλαντούχων στελεχών και εργαζομένων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη καινοτόμων προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής, καθιστώντας έτσι την Κόρινθο το σημαντικότερο κέντρο αριστείας έξυπνων μετρητών του κλάδου.

Αυτήν τη στιγμή, το εργοστάσιό μας στην Κόρινθο απασχολεί πάνω από 700 άτομα και παράγει περισσότερες από 7,5 εκατομμύρια μονάδες ετησίως, επιβεβαιώνοντας την αναμφισβήτητη τεχνογνωσία του σε έξυπνες λύσεις για προηγμένη διαχείριση ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια, η Landis+Gyr έχει επενδύσει σημαντικά στο εργοστάσιο της Κορίνθου: η συνολική επένδυση κεφαλαίου από το 2015 έως σήμερα ανέρχεται σε 38 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πλαίσιο του παραπάνω επενδυτικού προγράμματος, έχουμε ήδη προβεί στην μεταφορά μετεγκατάσταση σημαντικού αριθμού γραμμών παραγωγής από άλλες παραγωγικές μονάδες στην Ευρώπη στην Κόρινθο, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των έξυπνων βιομηχανικών μετρητών και μετρητών αερίου το 2015 και το 2019 αντίστοιχα.

Ως ηγέτης στις λύσεις διαχείρισης ενέργειας, η Landis+Gyr δεσμεύεται να συμβάλει στην απεξάρτηση από τον άνθρακα μέσω των σχετικών προϊόντων, λογισμικών και υπηρεσιών που διαθέτουμε καθώς και των λειτουργιών αλυσίδας αξίας. Η δέσμευσή μας για το περιβάλλον αντικατοπτρίζεται και στο εργοστάσιο της Κορίνθου, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Landis+Gyr δεσμεύεται πλήρως να είναι κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Η εταιρεία μας είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας εταιρικής βιωσιμότητας στον κόσμο, και είναι πλήρως αφοσιωμένη στην προώθηση των δέκα αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εργασίας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και του περιβάλλοντος.

Έχουμε αναπτύξει και εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ESG που καλύπτει 10 άξονες σε όλες τις διαστάσεις του: Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση. Το πρόγραμμα καταγράφει φιλοδοξίες, ενέργειες και στόχους και οδηγεί σε συνεχή βελτίωση της απόδοσης του ESG.

Ο Ετήσιος Απολογισμός Αειφορίας μας είναι:

– Ευθυγραμμισμένος με τα πρότυπα GRI.
– Εξωτερικά ελεγχόμενος.
– Μια κεντρική πηγή πληροφόρησης για γνωστοποιήσεις δεδομένων απόδοσης ESG και πληροφοριών σχετικά με την πρόοδο σε σχέση με τις δεσμεύσεις ESG της εταιρείας.

Το καινοτόμο χαρτοφυλάκιο λογισμικού, υπηρεσιών και έξυπνων συσκευών μας είναι βασικός μοχλός για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα του δικτύου. Μόνο κατά το οικονομικό έτος 2021, συμβάλαμε στην αποτροπή εκπομπών CO2 που ξεπερνούν τους εννέα εκατομμύρια τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο στην Κόρινθο κάνει σχεδόν 95% ανακύκλωση και συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία αρωγή χρηματική και υλική, όπως το λάδι παράγεται από τον ελαιώνα που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου και διανέμεται σε ευαίσθητες δομές.

«Είμαστε περήφανοι για την ισχυρή παρουσία μας στην Ελλάδα εδώ και μισό αιώνα», δήλωσε ο Αριστείδης Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Greece. «Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μάς δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε έξυπνους μετρητές που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις χώρες σε όλο τον κόσμο να αναβαθμίσουν την ενεργειακή τους υποδομή και να επιτύχουν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο τέλος του 2023 ανάλογα πως θα κινηθεί η αγορά να ξεκινήσει και η παραγωγή Φορτιστών Αυτοκινήτων για Ηλεκτροκίνηση στην Κόρινθο. Αναμένουμε τις εξελίξεις».

Share.

Comments are closed.