Η Nokia ανοίγει νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για τα 5G & 6G δίκτυα

0

Ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης γύρω από τα δίκτυα πέμπτης και έκτης γενιάς δημιούργησε η Nokia στο κεντρικό της campus στην πόλη Amadora της Πορτογαλίας, ώστε να αναπτύξει τεχνολογία γύρω από το 5G και να θέσει τα θεμέλια για το 6G. Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο κέντρο R&D αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η νέα «εισροή» ταλέντου στην Πορτογαλία θα είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη κάθε βήματος που σχετίζεται με την ανάπτυξη λογισμικού. Η Nokia επιδιώκει να στελεχώσει το ολοκαίνουργιο κέντρο με νέους μηχανικούς και τεχνικούς, που αναμένεται πως θα εργαστούν παράλληλα με το υπάρχον εργατικό της δυναμικό.

Άλλωστε, την περασμένη χρονιά, η φιλανδική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την πορτογαλική κυβέρνηση, με στόχο τη λειτουργία ενός Global Business Services Centre και τη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες «που προωθούν τις ψηφιακές δεξιότητες».

«Το νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Πορτογαλία καταδεικνύει τη συνεχή επένδυση της Nokia στο μέλλον των ασύρματων επικοινωνιών», δήλωσε ο Tommi Uitto, Πρόεδρος της Nokia Mobile Networks. «Το έργο του κέντρου θα επεκτείνει τις δυνατότητες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, που είναι ζωτικής σημασίας για την απρόσκοπτη σύνδεση ανθρώπων, επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Είναι σημαντικό ότι αυτό θα είναι ένας κόμβος καινοτομίας, ενισχύοντας την ηγετική μας θέση στην τεχνολογία 5G και συμβάλλοντας στην υλοποίηση της φιλοδοξίας μας να γίνουμε πρωτοπόροι στο 6G».

Ο Sérgio Catalão, Country Manager της Nokia Πορτογαλίας, πρόσθεσε: «Η ανακοίνωση που έγινε σήμερα αποτελεί απόδειξη της συνεχιζόμενης σταθερής λειτουργίας της Nokia στη χώρα, που ενισχύεται για άλλη μια φορά από μια συνεργασία με την πορτογαλική κυβέρνηση. Αυτό το έργο ενισχύει τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Πορτογαλίας με την κορυφαία τεχνολογία που προσφέρουμε στην αγορά, δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με τον ακαδημαϊκό κόσμο και ενισχύοντας την ομάδα μας με τα καλύτερα ταλέντα».

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν αρκετά τέτοια ερευνητικά εργαστήρια 5G που έχουν δημιουργηθεί από τις εταιρείες που προμηθεύουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, από φορείς εκμετάλλευσης δικτύων και από άλλα brands που σχετίζονται με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Μέρος της δραστηριότητας τους φαίνεται πως είναι και η περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμογών που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του 5G, ενδεχομένως με υλοποιήσεις που θα φέρνουν πιο «κοντά» στον τελικό καταναλωτή τα πλεονεκτήματα των δικτύων νέας γενιάς.

Share.

Comments are closed.