Η Vodafone συνάπτει νέα συμφωνία για το μερίδιο στην Vantage Towers

0

Το Vodafone Group πούλησε στις επενδυτικές KKR και Global Infrastructure Partners (GIP) ένα μέρος του μεριδίου που κατείχε στην Vantage Towers, σχηματίζοντας κοινοπραξία. Ο πάροχος θα λάβει τουλάχιστον 3,21 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συμφωνία.

Η νέα κοινοπραξία θα αποτελεί μια εταιρική σχέση 50/50 μεταξύ της Vodafone και μιας κοινοπραξίας που αποτελείται από την KKR και την GIP, με το μερίδιο της τάξεως του 81,7% της Vodafone στη Vantage να γίνεται μέρος της δραστηριότητας.

Η συμφωνία αποτιμά την Vantage Towers στα 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια και η Vodafone είπε ότι η RRJ Capital, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μειοψηφίας με μερίδιο 2,4% στο εγχείρημα, υποστηρίζει το deal. Η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η συμφωνία αναμένεται να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στη Vantage, που θα οδηγήσουν σε έσοδα έως και 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Vodafone, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μετόχων μειοψηφίας της Vantage και με το εάν η GIP και η KKR μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερα κεφάλαια για να αυξήσουν το μερίδιό τους στην κοινοπραξία.

Μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, η Vodafone και η κοινοπραξία ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης της Vantage Towers από το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, εάν η κοινοπραξία κατέχει λιγότερο από το 50% της Vantage στις 30 Ιουνίου 2023, η Vodafone θα έχει το δικαίωμα να πουλήσει μετοχές σε τρίτους επενδυτές για να μειώσει το μερίδιό της στο 50%.

Share.

Comments are closed.