Η κινεζική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται: Επένδυση 1 δισ. στο cloud από την Alibaba

0

Η Alibaba είναι γνωστή για την «αυτοκρατορία» που έχει αναπτύξει γύρω από τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αλλά, όπως και η Amazon, η αγορά του cloud αποτέλεσε έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης των εσόδων της τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα στα επόμενα τρία οικονομικά έτη για να υποστηρίξει τους πελάτες της στο cloud computing, καθώς ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θέλει να αναζωπυρώσει την ανάπτυξη του μετά από μια ιστορική επιβράδυνση.

Η επένδυση αποτελείται από «οικονομικά και μη κίνητρα, όπως χρηματοδότηση, εκπτώσεις και πρωτοβουλίες προώθησης στην αγορά», όπως σημείωσε η κινεζική εταιρεία σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι ο κινεζικός όμιλος θα προχωρήσει και στη δημιουργία ενός προγράμματος, στόχος του οποίου θα είναι να βοηθήσει τους πελάτες της να επαναπροσδιορίσουν σε τοπική κλίμακα τις επιχειρηματικές τους ανάγκες στο cloud computing, βάσει της εκάστοτε αγοράς.

Σύμφωνα με την Gartner, η Alibaba είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης του cloud computing στον κόσμο, πίσω από τη Microsoft και την Amazon. Ενώ το cloud computing αποτελεί, επί του παρόντος, ένα μικρό μέρος της συνολικής δραστηριότητας της, η διοίκηση της εταιρείας το βλέπει ως κρίσιμο στοιχείο για τη μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, η Alibaba έχει δει μια άνευ προηγουμένου επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω της αναζωπύρωσης του Covid στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και ενός αυστηρότερου εγχώριου ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Η ανακοίνωση της επένδυσης αποτελεί επίσης μέρος μιας ευρύτερης ώθησης της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο cloud computing προς τις αγορές του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια, η Alibaba άνοιξε νέα κέντρα δεδομένων εκτός Κίνας για να κερδίσει πελάτες σε αγορές όπως η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.