Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Το brand Nova για σταθερή και κινητή – τίτλοι τέλους στο Wind

20/07/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Telecoms

Επικράτησε η ονομασία Nova για τη νέα εταιρική οντότητα που συγκροτείται με την σε εξέλιξη συγχώνευση των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών Wind – Nova, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η νέα τηλεπικοινωνιακή εταιρεία υπόσχεται πως θα λανσάρει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση της αγοράς των δύο εταιρειών, με την τεχνογνωσία της United Group (ιδιοκτήτρια των Wind – Nona, πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με βασικό μέτοχο την BC Partners) και με πελατοκεντρική φιλοσοφία.

Επίσης χθες η διοίκηση της Nova επανέλαβε την πρόθεση των μετόχων της εταιρείας να υλοποιήσει επενδύσεις, ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Θα κατευθυνθούν για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (Fiber to the Home) και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου 5G, χωρίς πάντως να δημοσιοποιείται ο χρονικός ορίζοντας της υλοποίησής τους και η ακριβής κατανομή τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Nova «με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα εταιρική οντότητα θα αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, καθώς και ηγετική δύναμη στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Προστίθεται επίσης ότι «θα δράσει καταλυτικά στην σταθερή και κινητή τηλεφωνία, θα αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία των πελατών της μέσω του περιεχομένου της EON – της κορυφαίας πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα παρέχει στους συνδρομητές αποκλειστικά «εισιτήριο διαρκείας» για όλους τους αγώνες της Premier League, για τις επόμενες 6 σεζόν».

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova – Wind δήλωσε σχετικά: «Η Nova και η Wind βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη συγχώνευσή τους σε μια εταιρική οντότητα, υπό το όνομα Nova. Με πολυετή και πολυσχιδή εμπειρία στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και του τηλεοπτικού θεάματος, με σημαντικές επενδύσεις, αλλά και με πελατοκεντρική φιλοσοφία, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Με δεδομένο πλέον ότι στην τηλεπικοινωνιακή αγορά δραστηριοποιούνται τρεις μεγάλοι παίκτες το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα διαφοροποιηθούν τα μερίδια αγοράς. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να γίνουν σημαντικές επενδύσεις από τους παρόχους σε δίκτυα και ενέργειες προώθησης υπηρεσιών.

Βάσει στοιχείων που παραθέτει η ΕΕΤΤ σε πρόσφατη ανάλυσή της (η οποία βρίσκεται σε διαβούλευση) ο ΟΤΕ έχει διαχρονικά το υψηλότερο μερίδιο αγοράς το οποίο από το 2016 έως και σήμερα παρουσιάζει συνεχώς αυξητική τάση. Στο τέλος του 2021 ο ΟΤΕ είχε μερίδιο περίπου 51% και ακολουθούν οι εναλλακτικοί πάροχοι (Vodafone, Wind και Nova) με μερίδια 22%, 15% και 12%.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ μερίδιο της τάξεως του 57% έχει ο ΟΤΕ και στις υψηλές ταχύτητες πρόσβασης, δηλαδή στις συνδέσεις μέσω τεχνολογιών VDSL (οπτική ίνα στην υπαίθρια καμπίνα) και FTTH (οπτική ίνα στο σπίτι).

Ο ΟΤΕ στο μεταξύ (και πάλι στοιχεία ΕΕΤΤ) βασίζει την παροχή λιανικών υπηρεσιών σχεδόν αποκλειστικά σε ιδιόκτητες υποδομές πρόσβασης, διατηρώντας έτσι ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους, ενώ το ποσοστό των συνδέσεων στις οποίες βασίζεται στις υποδομές άλλων παρόχων είναι περίπου 6%. Τα στοιχεία αντιστρέφονται για τους άλλους παρόχους (Vodafone, Wind και Nova), με το ποσοστό των ενεργών συνδέσεων που βασίζεται σε χονδρικές υπηρεσίες πρόσβασης τις οποίες λαμβάνουν κατά κύριο λόγο από τον ΟΤΕ να αγγίζει το 100%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κερδοφορία τους.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Nova Wind
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Έλληνες ζητούν ποιοτικό 5G αλλά διστάζουν στο κόστος

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: έργο για ενιαίο σημείο πληροφόρησης στις τηλεπικοινωνίες

ΟΤΕ: νέα τριετής επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας

Στις δορυφορικές επικοινωνίες επεκτείνεται η Open Cosmos με άδεια Ka-band από το Λιχτενστάιν

Πόρισμα για το FIR Αθηνών: καμπανάκι για επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές

Δορυφόρους SAR της ICEYE αποκτούν οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Lidl Ελλάς: Ανανεωμένο και διευρυμένο κατάστημα στην Κομοτηνή
  • Infocom Today #151: Οι Έλληνες ζητούν ποιοτικό 5G, νέο κύμα επενδύσεων στην ΤΝ!
  • Αύξηση χρηματοδότησης προς τις fintech startup το 2025, αλλά με λιγότερες συμφωνίες
  • ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ – ΑΡΙΑΔΝΗ: Εργασία με διαφάνεια, ασφάλιση με αξιοπιστία
  • ΕΤΕΠ: Εγκαινιάζει την χρηματοδότηση για τον τομέα ασφάλειας και άμυνας μέσω της Πειραιώς
  • Πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για κλιματικές επενδύσεις
  • Ορισμός νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
RSS itsecuritypro.gr
  • Ξεκινά ο 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας
  • Η εμπιστοσύνη στην Τεχνητή Νοημοσύνη ξεκινά με ασφάλεια που μπορεί να αποδειχθεί, όχι απλά μία υπόσχεση
  • Η AWS λανσάρει το AWS European Sovereign Cloud και ανακοινώνει επέκταση σε όλη την Ευρώπη
  • Το Gemini παρουσιάζει τη λειτουργία “Personal Intelligence”
  • Η HP παρουσιάζει έξυπνες, βιώσιμες λύσεις για την υβριδική εργασία
  • Οι Ευρωπαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες αυξάνουν τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τις προσλήψεις
  • Η Microsoft Παραμένει η Μάρκα με τις Περισσότερες Απομιμήσεις σε Επιθέσεις Phishing
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.