Ποιοι είναι οι προσωρινοί ανάδοχοι για την ψηφιοποίηση των υποθηκοφυλακείων, έργο μαμούθ 300 εκατ. ευρώ

0

Στην τελική ευθεία για την ανάθεσή του βρίσκεται το έργο της ψηφιοποίησης των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού, συµπεριλαµβανοµένου του δικαιώματος προαίρεσης, 309,876 εκατ. ευρώ, με την ανακήρυξη προσωρινών αναδόχων.

Πρόκειται για έργο του Κτηματολογίου χωρισμένο σε 5 τμήματα. Ανατίθεται με το σύστημα της συμφωνίας πλαίσιο, είναι το μεγαλύτερο του είδους του και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για το πρώτο τμήμα η διαδικασία προχώρησε τον Μάιο με την ανάθεσή του στην κοινοπραξία των Νετcompany Intrasoft – Profile Systems & Software (ο μοναδικός φορέας που ενδιαφέρθηκε για αυτό το τμήμα) έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Κτηματολόγιο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα τέσσερα τμήματα εγκρίθηκαν χθες από την Κτηματολόγιο και έχουν ως εξής:

Για το 2ο τμήμα προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία των Wind – Iron Mountain (αμερικάνικη εταιρεία) η οποία είχε καταθέσει προσφορά και για το τμήμα 4.

Για το 3ο προσωρινός ανάδοχος είναι η κοινοπραξία των Unisystems (όμιλος Quest) – Onex η οποία είχε καταθέσει προσφορά και για το 5ο τμήμα.

Για το 4ο τμήμα προσωρινός ανάδοχος είναι ο ΟΤΕ ο οποίος είχε ενδιαφερθεί για όλα τα τμήματα του έργου εκτός από το 1ο.

Για το 5ο τμήμα προσωρινός ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Vodafone – Cosmos Business Systems – Geoanalysis – Q&R η οποία είχε επίσης ενδιαφερθεί για το 3ο τμήμα.

Το έργο αφορά ειδικότερα την ψηφιοποίηση του συνόλου των αρχείων του συστήματος Μεταγραφών – Υποθηκών και ενεχύρων, καθώς και την υλοποίηση ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Πληροφοριακού Συστήματος για την τήρηση και ενημέρωση αυτών, στο οποίο μέσω διαδικτυακής πύλης θα έχουν πρόσβαση οι νόμιμα ενδιαφερόμενοι (πολίτες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κ.ά.).

Το σύνολο των σελίδων που θα ψηφιοποιηθούν είναι περίπου 600.000.000.

Το κάθε τμήμα του έργου αναφέρεται σε γεωγραφικές περιοχές: Το 1ο που περιλαμβάνει και τη δημιουργία της πλατφόρμας στα υποθηκοφυλακεία Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Πειραιώς και Νήσων και Αθηνών. Το 2ο στην Κρήτη και περιοχές της Αττικής, το 3ο τα υποθηκοφυλάκεια της Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, υπόλοιπο Αθηνών (εκτός υποθηκοφυλακείων Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας και Αθηνών) και Νοτίου Αιγαίου. Το 4ο στα υποθηκοφυλακεία της Κεντρικής Μακεδονίας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το 5ο της Δυτικής Μακεδονίας, των Ιονίων Νήσων, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ψηφιοποίηση περιλαμβάνει τόσο τη σάρωση των στοιχείων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών και του συστήματος Ενεχύρων όσο και την καταχώριση βασικών στοιχείων τους σε εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα, ώστε να δημιουργηθεί ένα επίσημο ψηφιακό αντίγραφο του συστήματος το οποίο θα µμπορεί να χρησιμοποιείται για να διενεργείται έρευνα στα στοιχεία του υποθηκοφυλακείου.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.