Η ΕΕΤΤ έδωσε το πράσινο φως στο δορυφορικό internet του Elon Musk

0

Το πράσινο φως για να ξεκινήσει στην Ελλάδα η παροχή της υπηρεσίας δορυφορικού internet από το Starlink (σύστημα δορυφόρων) της Space X του Elon Musk δόθηκε έπειτα από την απόφαση για την αδειοδότηση του τερματικού εξοπλισμού.

Η προαναφερόμενη απόφαση υπεγράφη χθες από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνο Μασσέλο και ήταν το τελευταίο βήμα για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Το Starlink, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, υπόσχεται ταχύτητες download/upload στα 100/20 Mbps, με κόστος 499 ευρώ για τον εξοπλισμό, 99 ευρώ κάθε μήνα για την υπηρεσία και 61 ευρώ για τα μεταφορικά.

Να σημειωθεί ότι η προοπτική του δορυφορικού internet κυρίως για την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών αναγνωρίζεται από την τηλεπικοινωνιακή αγορά. Ωστόσο, διατυπώνεται σκεπτικισμός ως προς τον αριθμό των συνδρομητών που θα καταφέρει να προσελκύσει η Space X στη χώρα μας με δεδομένο το υψηλό κόστος για την απόκτηση της υπηρεσίας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.