Ο ΟΤΕ έχει αναβαθμίσει ήδη τις ταχύτητες στο 30% των συνδρομητών που είναι εφικτό

0

Την αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες 210.000 πελατών του, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 30% των συνδέσεων που μπορούν να αναβαθμιστούν ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ.

Η πρωτοβουλία του ΟΤΕ για τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό, αφορά περίπου 750.000 οικιακούς και εταιρικούς πελάτες του, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση. Η αναβάθμιση γίνεται στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα και θα ολοκληρωθεί για όλους εντός του 2022.

Βάσει επίσης στοιχείων του ΟΤΕ τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του Cosmote Fiber έφθασαν 650.000.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ στην 6ετία επιταχύνεται και θα καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα, φέρνοντας το FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022 και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

«Ο Όμιλος ΟΤΕ φτιάχνει τις υποδομές που θα καλύψουν τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την πάνε μπροστά. Προχωράμε δυναμικά στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit, και βάσει των δεσμεύσεών μας, φέρνουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναβαθμίζουμε τις ταχύτητες όπου είναι τεχνολογικά εφικτό. Είναι δύο παράλληλα μεγάλα έργα, με τεράστια σημασία για τη χώρα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους μας, ιδίως τους τεχνικούς μας, που τα φέρνουν εις πέρας», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ – CEO CTS, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Νέα καμπάνια Cosmote Fiber

Τα οφέλη της ανάπτυξης του δικτύου FTTH, η πολυπλοκότητα του έργου, αλλά και η αξιοποίηση των σημερινών δυνατοτήτων του δικτύου Cosmote Fiber μέσα από την αναβάθμιση των ταχυτήτων, παρουσιάζονται μέσα από το νέο τηλεοπτικό spot της Cosmote, με «πρωταγωνιστές» τους τεχνικούς της.

Share.

Comments are closed.