FRCS: η νέα πλατφόρμα Regulatory Technology ήρθε στην Ελλάδα

0

Στο πλαίσιο της κάλυψης των διευρυμένων αναγκών των επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, για την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση υποβολής αναφορών (reporting) στις εποπτικές αρχές διαφόρων βαθμίδων, η εταιρία Prognosys Solutions με έδρα την Κύπρο, προσφέρει τώρα και στην Ελλάδα την λύση FRCS, Financial Reporter Compliance Suite.

Μετά την επιτυχή παρουσία και ανάπτυξη επί σειρά ετών στην Κυπριακή αγορά, η Prognosys Solutions επιλέγει και συνεργάζεται με την ταχεία αναπτυσσόμενη Ελληνική εταιρία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής Infonet Systems Integration, για την προώθηση της FRCS & την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή.

H πλατφόρμα FRCS, είναι ένα πλήρες εργαλείο regulatory technology, για reporting χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (Τράπεζες, Servicers & EMIs), για την κάλυψη των τακτικών αναφορών όλων των ειδών σε τοπικό, ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια του έτους, σε μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία & ετήσια βάση.

Η σουίτα FRCS, προσφέρει πλήρη κάλυψη ως προς την κανονιστική συμμόρφωση των εταιριών, με ένα ευρύ φάσμα λύσεων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη.

Για το λόγο αυτό, είναι σχεδιασμένη κατ’ αρχήν με πελατοκεντρική φιλοσοφία, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των εταιριών, απλή, ώστε να είναι εύκολη η διαχείριση των αναφορών & ευέλικτη ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις όποιες κανονιστικές αλλαγές, εξοικονομώντας χρόνο & πόρους για την εταιρία.

Ως προς το τεχνικό & λειτουργικό προφίλ της, η λύση FRCS προσφέρει ενιαίο μοντέλο για όλες τις αναφορές, ευκολία διαχείρισης, παραμετροποίηση αναλόγως των υφισταμένων συστημάτων της κάθε επιχείρησης και standard format RL για το οποίο μόλις έλαβε την σχετική διεθνή πιστοποίηση, καθιστώντας την κορυφαία στο είδος της.

Με το FRCS, το Regulatory Reporting γίνεται απλό! Όπως λένε οι δημιουργοί του: RegTech made simple”!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prognosys Solutions κ. Ηλίας Αυξεντίου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέρνουμε στην Ελλάδα την μοναδική & δοκιμασμένη ολοκληρωμένη λύση FRCS για επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου. Μετά την επιτυχή μας δραστηριότητα στην Κυπριακή αγορά, η στρατηγική συνεργασία μας με την Infonet Systems Integration θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων μας και στην μεγιστοποίηση του οφέλους για τους πελάτες μας στην Ελληνική αγορά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infonet Systems Integration κ. Χριστόδουλος Διαμαντίδης με τη σειρά του δήλωσε: «Υποδεχόμαστε την Prognosys Solutions στην Ελλάδα ως ηγέτιδα εταιρία στο χώρο του Regulatory Τechnology και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλουμε με τη σειρά μας στην επιτυχή διείσδυση της ολοκληρωμένης λύσης FRCS στην Ελληνική αγορά, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της.

Η Prognosys Solutions είναι εταιρία παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών με έδρα την Κύπρο. Ιδρύθηκε το 2004 και κατέχει ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά στην παροχή τεχνολογικών λύσεων σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου στους τομείς των κανονιστικών, οικονομικών & φορολογικών αναφορών, τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα η λύση FRCS έχει υιοθετηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Κυπριακών Τραπεζών. Προσφέρει επίσης εργαλεία που εξελίσσονται διαρκώς και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των εταιριών για αυτοματοποίηση, ευελιξία & ακρίβεια στις οικονομικές αναφορές. Μετά την επιτυχημένη πορεία και τη μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, διευρύνει σήμερα τις συνεργασίες της στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Η Ιnfonet Systems Integration είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής. Ιδρύθηκε το 2018 και τα στελέχη της διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής με έμφαση στον χρηματοπιστωτικό χώρο και στην συμβουλευτική επιχειρήσεων σε θέματα τεχνολογίας. Καλύπτει όλα τα στάδια ανάπτυξης έργων πληροφορικής από την ανάλυση μέχρι την υλοποίησή τους, με στόχο να προσφέρει λύσεις τεχνολογίας, συστημάτων & ανθρώπινου δυναμικού για την επίτευξη των στόχων των πελατών της. Με την υψηλή τεχνογνωσία & τις στρατηγικές συνεργασίες που πραγματοποιεί με Ελληνικές και διεθνείς εταιρίες, έχει εδραιώσει και διευρύνει την παρουσία της σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.