Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Για 4η συνεχή χρονιά η Vodafone Ελλάδας διακρίνεται ως Top Employer από το Top Employers Institute

0

H Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι απέσπασε για 4η συνεχή χρονιά τη διάκριση “Top Employer” από το Top Employer Institute, έναν διεθνή οργανισμό που εδώ και τρεις δεκαετίες πιστοποιεί τις καλύτερες πρακτικές και την αριστεία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η Vodafone επενδύει με συνέπεια στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης, είναι ταγμένο στην ίση μεταχείριση και επιτρέπει σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας να είναι ο εαυτός τους, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ανάδειξη της εταιρείας ως ενός εργοδότη υψηλής προτίμησης.

Κατάρτιση κι εξέλιξη

Η εταιρεία παρέχει στους εργαζομένους όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τις εκπαιδευτικές δομές και την υποστήριξη που χρειάζονται για να διευρύνουν τις γνώσεις και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, ώστε να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και να διαμορφώσουν την πορεία της καριέρας τους. Επιπλέον, προσφέρει την ελευθερία και τον απαραίτητο χώρο που απαιτείται, ώστε να εκπαιδευθούν, να αναπτύξουν νέες ιδέες και να τις κάνουν πραγματικότητα.

Μέσα από πρωτοβουλίες και προγράμματα προσελκύσει ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ποιότητας, με έμφαση στο ταλέντο και τα νέα στελέχη, ενώ αποτελεί σημαντικό εργοδότη στην Ελλάδα γύρω από τα επαγγέλματα που συνδέονται με την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Μάλιστα, ο αριθμός των στελεχών της εταιρείας που εργάζονται γύρω από το τεχνολογικό γίγνεσθαι, αυξάνεται εκθετικά και φέρνει τη Vodafone σε μία από τις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο δείκτη.

Αξίες με επίκεντρο τον άνθρωπο

Η Vodafone φιλοδοξεί μέσα από τις τεχνολογίες της να ενδυναμώσει πολίτες και επιχειρήσεις ώστε μαζί να συμβάλει στη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας που θα ενισχύει την κοινωνική και οικονομική πρόοδο, δεν θα αφήσει κανέναν πίσω της και θα δεν θα επιβαρύνει τον πλανήτη με τις δραστηριότητές της. Αυτός είναι και ο πυρήνας του εταιρικού της σκοπού.

Στο πλαίσιο αυτό, η προαγωγή της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας στον χώρο εργασίας αποτελεί θεμέλιο της πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και βασικό κομμάτι της κουλτούρας της. Και αυτό διότι η διαμόρφωση ενός εταιρικού περιβάλλοντος διαφορετικότητας και αποδοχής, όχι μόνο συμβάλει σε καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα, αλλά αποτελεί και παράγοντα προσέλκυσης ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού.

Περιβάλλον ισότιμης συμμετοχής

Η Vodafone εργάζεται καθημερινά για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ισότιμης συμμετοχής, κάνοντας πράξη την παγκόσμια δέσμευση του ομίλου Vodafone να γίνει ο καλύτερος εργοδότης για τις γυναίκες στον πλανήτη έως το 2025, υιοθετώντας καινοτόμες πολιτικές.

Τέτοιες είναι η παροχή γονικής άδειας μετ’ αποδοχών έως 16 εβδομάδες σε κάθε εργαζόμενο της Vodafone, του οποίου ο / η σύντροφος αποκτά μωρό, υιοθετεί ένα παιδί ή γίνεται γονιός μέσω παρένθετης μητρότητας, η πολιτική για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η πολιτική για τη στήριξη των εργαζομένων κατά την κλιμακτήριο, αλλά και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το 44% των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας είναι γυναίκες.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση, η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Ως εταιρεία τεχνολογίας, η εμπειρία της πανδημίας επιτάχυνε και τον δικό μας ψηφιακό μετασχηματισμό, οδηγώντας μας στην υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, που έχουν ως στόχο την ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία των εργαζομένων μας. Λαμβάνουμε αποφάσεις στηριγμένοι σε τάσεις που εντοπίζουμε μέσα από analytics, και παρέχουμε στους ανθρώπους της Vodafone τις ψηφιακές εκείνες εφαρμογές, που όχι μόνο διευκολύνουν την καθημερινή τους εργασία, αλλά και υποστηρίζουν τον δικό μας σχεδιασμό για το υβριδικό, εργασιακό περιβάλλον του αύριο, όπου πλέον μπορούμε να εργαζόμαστε κυρίως από το σπίτι και να ερχόμαστε στα γραφεία για συνεργασία με τις ομάδες».

Share.

Comments are closed.