Αλλαγές στο καταστατικό του ΟΤΕ

0

Σημειακές τροποποιήσεις – προσθήκες στο καταστατικό του ΟΤΕ, μεταξύ άλλων, ως προς το σκοπό της επιχείρησης αποφάσισε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Στόχος η με μεγαλύτερη σαφήνεια περιγραφή της δραστηριότητας στον τομέα των έργων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών), στις διαδικτυακές πλατφόρμες διαμεσολάβησης, καθώς και η εισαγωγή της δυνατότητας δραστηριοποίησης στις ταχυμεταφορές για τη διανομή και παράδοση προϊόντων/ εμπορευμάτων της εταιρείας ή τρίτων, με μέσα της εταιρείας ή τρίτων συνεργατών της.

Στο καταστατικό του ΟΤΕ μεταξύ άλλων ως σκοπός προστέθηκαν:

Η ανάπτυξη και λειτουργία διαδικτυακών πλατφορμών διαμεσολάβησης και η παροχή επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης ή άλλων υπηρεσιών διαμεσολάβησης, για την επίτευξη συμφωνιών σχετικά με την πώληση και αγορά από τους καταναλωτές προϊόντων/εμπορευμάτων τρίτων που συνεργάζονται με την Εταιρεία έναντι προμήθειας, όπως ενδεικτικά προϊόντων φαγητού, ροφημάτων, αναψυκτικών και εν γένει προϊόντων που προσφέρονται για κατανάλωση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη, όπως εστιατόρια, ταχυφαγεία, σνακ – μπαρ, καφέ –μπαρ, αναψυκτήρια, ουζερί, γλυκοπωλεία, περίπτερα, καταστήματα καπνικών ειδών ή ψιλικών, βιβλιοπωλεία, μίνι μάρκετ, υπεραγορές, κάβες, παντοπωλεία, μανάβικα, ανθοπωλεία, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φαρμακεία, pet shops, καταστήματα τηλεπικοινωνιών και κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης προϊόντων σε καταναλωτές. Στο πλαίσιο της παραπάνω δραστηριότητας η Εταιρεία μπορεί να παρέχει υπηρεσίες διαφημιστικές, συμβουλευτικές, έκδοσης και διάθεσης εκπτωτικών κουπονιών και άλλες συναφείς υπηρεσίες.

Η παροχή ταχυμεταφορικών υπηρεσιών και η εν γένει δραστηριοποίηση στις ταχυμεταφορές για τη διανομή και παράδοση προϊόντων/εμπορευμάτων της Εταιρείας ή τρίτων, είτε με δικά της μέσα και προσωπικό, είτε με μέσα και προσωπικό τρίτων, συνεργατών της.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ ενέκρινε επίσης νέο Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών διάρκειας 24 μηνών το οποίο θα εκτελείται ως μέρος (πέραν της καταβολής μερισμάτων) της Πολιτικής Αμοιβών προς τους Μετόχους.

Ακόμη, αποφασίστηκε η ακύρωση 8.638.512 ιδίων μετοχών που έχει αποκτήσει η εταιρεία στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 24,446 εκατ. ευρώ καθώς και η τροποποίηση των άρθρων 9 (Εκλογή, Σύνθεση και Θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου), 10 (Συγκρότηση και Λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου) και 14 (Απαγόρευση Ανταγωνισμού) του Καταστατικού της Εταιρείας.

Share.

Comments are closed.