Διαμεσολάβηση της ΕΕΤΤ ζήτησε η Volton – δεν τα βρήκε με τις Cosmote, Vodafone και Wind

0

Στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζητώντας διαμεσολάβηση απευθύνθηκε η ενεργειακή εταιρεία Volton στην προσπάθειά της να δραστηριοποιηθεί και στις τηλεπικοινωνίες ως εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operator – MVNO).

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε στην ΕΕΤΤ αιτήματα επίλυσης διαφορών με τις Cosmote, Vodafone και Wind. Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με κάθε μια από τις προαναφερόμενες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες χωρίς να καταστεί δυνατό να διαμορφωθεί εμπορική συμφωνία, με κάποια από τις τρεις, συμφέρουσα για την Volton ώστε να παρέχει υπηρεσίες κινητής.

Τα αιτήματα κατέθεσε η Cell Mobile συνδεδεμένη με τη Volton εταιρεία (ιδίων συμφερόντων) μέσω της οποίας η ενεργειακή θα επεκταθεί στις τηλεπικοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Volton ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διευρύνει τη δραστηριότητά της στις αρχές του έτους κάνοντας λόγο για το επόμενο «στρατηγικό» βήμα, σε συνέχεια της πορείας της στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και της εισόδου της στην αγορά φυσικού αερίου.

Αρχικά σχεδιάζει να απευθυνθεί στην υπάρχουσα πελατεία της (σήμερα περίπου 180.000 πελάτες).

«Κλειδί» για την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής εταιρείας είναι να πετύχει ένα ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους μεταξύ της τιμής που θα αγοράζει τις υπηρεσίες δικτύου και αυτής που θα πουλάει λιανική, κάτι που προφανώς δεν έγινε δυνατόν με κανέναν από τους τρεις παρόχους.

Share.

Comments are closed.