ΚτΠ: έργα αξίας 500 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους

0

Περί τα 40 έργα ΤΠΕ (Πληροφορικής και Επικοινωνιών) προϋπολογισμού περίπου 0,5 δις. ευρώ σχεδιάζει να προκηρύξει μέχρι το τέλος του έτους η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) σύμφωνα με όσα είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του φορέα, Δημήτρης Ασθενίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΚτΠ στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ με καλεσμένο τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και συμμετέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων ο κ. Ασθενίδης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η ΚτΠ έχει 73 ενεργές προγραμματικές συμφωνίες, προϋπολογισμού 2,8 δισ., 61 ενεργές συμβάσεις προϋπολογισμού 841 εκατ. ευρώ, 25 διαγωνισμούς σε αξιολόγηση 150,6 εκατ. ευρώ, 21 έργα σε ωρίμανση 839 εκατ. ευρώ, ενώ ο προγραμματισμός διαγωνισμών και προκηρύξεων αφορά 44 έργα προϋπολογισμού 463,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα καταστεί δυνατή, η υλοποίηση των έργων ΤΠΕ στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεσή της η χώρα ειδικά για τα έργα που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και μαζί με το ΕΣΠΑ έχουν προϋπολογισμό περί τα 6 δις. ευρώ.

«Είναι τεράστια ανάγκη να κινηθούμε πολύ γρήγορα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους εντός των πολύ σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό το τεράστιο έργο θα μπορέσει να επιτευχθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι σχεδιάζονται αλλαγές στη λειτουργία της ΚτΠ ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία καθώς και στον τρόπο πληρωμής των έργων που δημοπρατούνται για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των εταιρειών.

Στελέχη της αγοράς της πληροφορικής μίλησαν μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού.

Share.

Comments are closed.