Αντιπαράθεση Πιερρακάκη – Κάτση για τους αριθμούς του gov.gr

0

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 έγιναν 150 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές, το 2020 94 εκατ. το 2019 34 εκατ. και το 2018 8,8 εκατ. ανέφερε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης , Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στη θεματική ενότητα, με θέμα «Σχέση πολίτη – δημοσίου, η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της», του Thessaloniki Helexpo Forum, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ο κ. Πιερρακάκης εκτίμησε ότι φέτος οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. και πρόσθεσε ότι το gov.gr, ξεκίνησε με 500 υπηρεσίες που ήδη υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν είχαν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, οι υπηρεσίες είναι περίπου 1300.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός αμφισβητήθηκαν από τον βουλευτή και τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση, ο οποίος έκανε λόγο για «επικοινωνιακό τέχνασμα».

Ο κ. Κάτσης είπε μεταξύ άλλων: «Μετράμε κάθε υπηρεσία και τις υπο υπηρεσίες της ως ξεχωριστές; για παράδειγμα το εμβόλιο, η πρώτη και η δεύτερη δόση είναι δύο υπηρεσίες; Το κλείσιμο ραντεβού είναι άλλη υπηρεσία; Το SMS είναι άλλη υπηρεσία; Αν κάνουμε ένα τέτοιο άθροισμα προφανώς είναι μια δημιουργική λογιστική. Εγώ θα έλεγα ότι δεν έχουν υπερβεί τις 20 με 30 οι νέες υπηρεσίες με τη σύσταση του gov.gr, το οποίο είναι σε θετική κατεύθυνση γιατί συγκέντρωσε προ υπάρχουσες υπηρεσίες του δημοσίου και τις επαύξησε σε θετική κατεύθυνση».

Share.

Comments are closed.