Αναμφίβολα, η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές στον τρόπο που (συν)εργαζόμαστε, που επικοινωνούμε, που διδάσκουμε και διδασκόμαστε. Πολλά γραφεία και τάξεις «άδειασαν» αλλά η ανάγκη για εξ’αποστάσεως αλληλεπίδραση μεταξύ μας αυξήθηκε περισσότερο από ποτέ. Η τεχνολογία έδωσε λύσεις από την πρώτη στιγμή, μέσω software, μέσω hardware αλλά και μέσω συνδυασμών των δύο. Ωστόσο, κατά την επιστροφή μας στην κανονικότητα, οι ίδιες λύσεις εξακολουθούν να έχουν θέση στο smart office ή στο smart classroom της νέας εποχής. Το, βραβευμένο για τον σχεδιασμό του, Huawei Ideahub είναι μια από αυτές και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις δυνατότητές του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Ideahub ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο panel αφής με διαγώνιο 65 ή 86 ιντσών και τεχνολογία E-LED και D-LED αντίστοιχα. Μπορεί να τοποθετηθεί είτε επιτοίχια, είτε πάνω σε ένα rolling stand που επιτρέπει την εύκολη μετακίνησή του μέσα στο χώρο. Μπορεί να γίνει το επίκεντρο ενός meeting room, ενός open working space, μιας τάξης μαθητών/φοιτητών και να συνδέσει έναν ή περισσότερους συμμετέχοντες μεταξύ τους, να χρησιμοποιηθεί ως απλή επιφάνεια προβολής, ως «μαυροπίνακας», ως web-conference συσκευή. Η οθόνη έχει ανάλυση 4K και υποστηρίζει multi-touch 20 σημείων, ενώ η κατασκευή της συσκευής είναι στιβαρή, λιτή και διακριτική, ταιριάζοντας άνετα σε κάθε χώρο.

Πάνω από την οθόνη βρίσκεται μια μεγάλη σειρά μικροφώνων, 12 στο σύνολο, τα οποία μπορούν να λάβουν ήχο απο οποιαδήποτε πηγή βρίσκεται «μπροστά» στο IdeaHub, σε απόσταση έως και 8 μέτρων, με echo cancellation και μείωση θορύβου (συχνά φαινόμενα σε ένα κλειστό meeting room ή σε ένα θορυβώδες περιβάλλον. Στο κέντρο της διάταξης μικροφώνων βρίσκεται μια μεγάλη κάμερα, η οποία λαμβάνει εικόνα σε εύρος 80 μοιρών μπροστά της και υποστηρίζει AutoFrame. Ήτοι, το αυτόματο «καδράρισμα» των ατόμων που βρίσκονται στο χώρο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς τους θεατές στην άλλη μεριά της «σύνδεσης». Ανάλογα με την έκδοση (IdeaHub S ή IdeaHub Pro), η κάμερα έχει ανάλυση 1080p ή 4K και στην Pro έκδοση υποστηρίζει επίσης 2x ψηφιακό zoom και auto-voice tracking, «εστιάζοντας» αυτόματα στην πηγή του ήχου ανά πάσα στιγμή. Όσον αφορά την απόδοση του ήχου σε ένα μεγάλο χώρο, το έξυπνο board της Huawei διαθέτει 6 ισχυρά ηχεία που αποδίδουν stereo, πεντακάθαρο ήχο.

Στην αριστερή πλευρά, επιμελώς κρυμμένες, βρίσκονται όλες οι θύρες σύνδεσης (I/O) του IdeaHub αλλά και η ασύρματη συνδεσιμότητά του. Gigabit Ethernet, Wi-Fi με 2 κεραίες, mic-in, line-out, 4 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, Type-C, HDMI, DisplayPort, ό,τι χρειαστείτε θα το βρείτε εδώ για να συνδέσετε εύκολα και γρήγορα το IdeaHub με οποιαδήποτε συσκευή. Φυσικά, όμως, το μεγάλο του ατού είναι η ασύρματη συνδεσιμότητα, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη των καλωδίων. Πρακτικά, το μόνο καλώδιο που χρειάζεται το IdeaHub είναι της τροφοδοσίας του και κανένα άλλο. Μπορείτε να συνδέσετε το laptop, το tablet, το smartphone σας μαζί του και να στείλετε άμεσα αρχεία ή να κάνετε screen share, πανεύκολα. Τέρμα τα καλώδια, τα στικάκια και η χρονοβόρα, προβληματική διαδικασία σύνδεσης.

Mobile & Windows OS, use cases

Αυτό που καθιστά το IdeaHub πραγματικά ένα πανίσχυρο πολυεργαλείο, όμως, είναι τα δύο λειτουργικά συστήματα. Πρακτικά τo IdeaHub «τρέχει» τόσο ένα Huawei mobile interface, με δυνατότητα κατεβάσματος και χρήσης apps μέσω του AppGallery, όσο και Windows 10, με όλες τα features θα περιμένατε από ένα PC με οθόνη αφής! Η μετάβαση μεταξύ των δύο UIs γίνεται με ένα άγγιγμα στο αντίστοιχο φυσικό ή εικονικό πλήκτρο και είναι αμεσότατη, χωρίς… φορτώματα και χαμένο χρόνο. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον mobile ή τον Windows based browser, να τρέξετε όποιο πρόγραμμα θέλετε μέσω Windows (Office, Zoom, Webex, Teams κ.λπ.) και γενικότερα να απολαύσετε τα θετικά και των δύο κόσμων με την ίδια συσκευή, ταυτόχρονα!

Η κα.Ζωή Ρίζου, ICT Sales Manager της Huawei, μας αναλύει τη φιλοσοφία και τις δυνατότητες του IdeaHub

Φυσικά, ως επιφάνεια αφής, το IdeaHub είναι ιδανικό και ως πίνακας σχεδίασης/γραφής, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο σε ένα meeting, σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε μια τάξη. Εσείς επιλέγετε το πρόγραμμα της προτίμησής σας αλλά υπάρχει προεγκατεστημένο και το Whiteboard, το οποίο σας ανοίγει μια λευκή (ή σκούρα) επιφάνεια, όπου μπορείτε να γράψετε ή να σχεδιάσετε, με τα χέρια ή με τα ειδικά Stylus που αποθηκεύονται ακριβώς κάτω από την οθόνη, σε μαγνητικά «αυλάκια». Τo Whiteboard προσφέρει αρκετές δυνατότητες γραφής και σχεδίασης ενώ μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα την γραφή σας και να ψηφιοποιήσει τις λέξεις, ή να αναγνωρίσει τα σχήματα και τα διαγράμματα ροής που σχεδιάζετε και να τα «τελειοποιήσει» πάνω στον πίνακα μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, αυτόματα.

Που θα μπορούσε να έχει θέση το IdeaHub; Σε ένα meeting room όπου γίνεται μια εσωτερική παρουσίαση, αλλά και σε ένα tele-conference, χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη συσκευή, χάρη στην ενσωματωμένη του κάμερα και τα μικρόφωνα/ηχεία. Ως λύση digital signage ή για αντίστοιχη χρήση σε έναν ανοιχτό χώρο, σε μια εκδήλωση, σε ένα συνέδριο. Στην εκπαιδευτική διαδικασία με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Είτε με συνύπαρξη μαθητών/καθηγητή στον ίδιο χώρο, είτε με τον καθηγητή να προβάλλει απομακρυσμένα στον πίνακα το υλικό, είτε με τον καθηγητή στον χώρο του IdeaHub αλλά τους μαθητές να συμμετέχουν απομακρυμένα… οι δυνατότητες είναι απεριόριστες! Οποιοσδήποτε μέσα στο χώρο, αν έχει τα σχετικά δικαιώματα, μπορεί να «στείλει» στην οθόνη εύκολα και γρήγορα μια παρουσίαση, ένα αρχείο ή την οθόνη του, από laptop ή mobile. Εν ολίγοις, το Huawei IdeaHub είναι μια all-in-one λύση για το έξυπνο γραφείο ή την αίθουσα διδασκαλίας, η οποία αντικαθιστά όλες τις συσκευές που χρειαζόμασταν έως σήμερα, από προτζέκτορες, επιφάνειες προβολής και  τηλεοράσεις/οθόνες μέχρι conference phones, webcams, laptops, tablets και πίνακες γραφής… Είναι αρκετό να μετατρέψει οποιονδήποτε χώρο εργασίας σε «έξυπνο» και το κάνει με τον πιο σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο!

Για περισσότερες πληροφορίες για το IdeaHub επισκεφθείτε το https://e.huawei.com/ae/products/cloud-communications/ideahub

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.