Διευκρινίσεις Άδωνι Γεωργιάδη για την επένδυση της Microsoft

0

«Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για το ακριβές σημείο της επένδυσης, δεν επιβεβαιώνονται».

Τα παραπάνω σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter. Είχε προηγηθεί ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον μήνα Απρίλιο στο οποίο αναφέρεται ότι η επένδυση θα γίνει τελικά στο Λαύριο σε έκταση 300 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει, εκτός από τα τρία data centers και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων και κατοικίες για το προσωπικό.

Όπως εκτιμάται ο υπουργός έκανε τη διορθωτική δήλωση έπειτα από παρότρυνση της ίδιας της εταιρείας καθώς εκτός από τα παραπάνω ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα αυτά κάνει αποκλειστικά η εταιρία όποτε κρίνει σκόπιμο».

Να σημειωθεί ότι δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή ότι η Microsoft βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την έκταση στο λιμάνι του Λαυρίου στην οποία στεγαζόταν στο παρελθόν η κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον.

Η ίδια η αμερικάνικη εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το που ακριβώς θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση, η οποία εκτιμάται σε 1 δισ. σε βάθος δεκαετίας, ενώ και οι ιδιοκτήτες της έκτασης δεν έχουν προβεί σε κανένα σχετικό σχόλιο.

Να σημειωθεί επίσης ότι άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά τα data centers της Microsoft θα γίνουν σε περιοχή στα Μεσόγεια στην οποία υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Share.

Comments are closed.