Οι Dell Technologies High Performance Computing Solutions τροφοδοτούν τον τομέα HPC και την Τεχνητή Νοημοσύνη

0

Η Dell Technologies ανακοινώνει νέες λύσεις Dell EMC Ready Solutions και συνεργασίες στον τομέα υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC) με παρόχους υπηρεσιών cloud, με στόχο την επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και της καινοτομίας στον τομέα προηγμένης υπολογιστικής δυνατότητας, για εφαρμογές στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και της βιομηχανικής παραγωγής.

«Η καινοτομία και οι ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο, ξεκίνησαν πάντα από ανθρώπους με μεγαλεπήβολες ιδέες», δήλωσε ο Thierry Pellegrino, vice president, Data-Centric Workloads & Solutions, Dell Technologies. «Είμαστε δεσμευμένοι στην προώθηση και τον εκδημοκρατισμό των τομέων HPC και AI, καθιστώντας αυτές τις τεχνολογίες πιο προσιτές στους μεγάλους στοχαστές που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας».

Παρέχοντας νέες δυνατότητες ανακαλύψεων με λύσεις Dell EMC Ready Solutions για την έρευνα γονιδιώματος με HPC

Η νέα λύση Dell EMC Ready Solution for HPC Genomics έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί, με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να αποκτήσουν συστήματα για γρήγορη και οικονομική παραγωγή και παροχή, στις εταιρείες, συστημάτων γονιδιωματικής ανάλυσης και να τα θέσουν στην παραγωγή γρήγορα και οικονομικά. Τα αρθρωτά δομικά στοιχεία με servers Dell EMC PowerEdge, μονάδες δικτύωσης Dell EMC PowerSwitch και αποθηκευτικά συστήματα Dell EMC, μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά σενάρια χρήσης. Το ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό για τον τομέα της Bιοπληροφορικής και τη διαχείριση αντίστοιχων φορτίων εργασίας, μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να επεξεργάζονται πολύπλοκα γονιδιωματικά δεδομένα ταχύτερα, για εξατομικευμένες θεραπείες και να προβλέπουν στοιχεία της εξέλιξης των ασθενειών και τα αποτελέσματα θεραπειών.

Το Ινστιτούτο TGen (Translational Genomics Research Institute – TGen) επεξεργάζεται ανακαλύψεις για συνήθεις και πολύπλοκες ασθένειες, και τις μεταφράζει σε θεραπείες ασθενών. Καθώς η χαρτογράφηση της γενετικής πληροφορίας μεταφέρεται από το εργαστήριο σε θεραπείες ασθενών, η ταχύτητα καθίσταται ακόμα πιο σημαντική. Το TGen πρέπει να χειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, για να τα μεταφέρει, όταν χρειάζεται, και για να τα διασφαλίζει, να τα διαχειρίζεται και να τα επεξεργάζεται γρήγορα. Με τη λύση Dell EMC Ready Solution για συστήματα HPC στη γονιδιωματική, το TGen ήταν σε θέση να μειώσει το χρόνο ανάλυσης από δύο εβδομάδες, σε λιγότερο από οκτώ ώρες.

«Θέλετε την εξαγωγή κλινικών αποτελεσμάτων όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις ταχύτερα. Δεν θέλετε να περιμένετε δύο ή τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο James Lowey, chief information officer του TGen. «Με τη λύση Dell EMC Ready Solution for HPC Genomics, τα αποτελέσματα είναι πιο σχετικά, από κλινικής άποψης, και μπορούμε να τα έχουμε στα χέρια μας αυθημερόν, γεγονός τεράστιας σημασίας για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους».

Ταχύτερος σχεδιασμός προϊόντων με λύσεις Dell EMC Ready Solutions για τη βιομηχανική παραγωγή με ψηφιακή τεχνολογία

Οι σύγχρονες ομάδες μηχανικών παρέχουν καινοτόμα προϊόντα με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό. Η διερεύνηση διαφορετικών σεναρίων αποτελεί μέρος της διαδικασίας τους, αλλά συχνά περιορίζονται από τη δυνατότητα γρήγορης μοντελοποίησης και προσομοίωσης νέων επιλογών.

Η λύση Dell EMC Ready Solution for Digital Manufacturing, με την τεχνολογία Altair Hyperworks Unlimited, συνδυάζει server, σύστημα αποθήκευσης και δικτύωσης της Dell Technologies, με τις εφαρμογές προσομοίωσης της Altair και ενδιάμεσο λογισμικό (middleware) HPC. Η λύση που παρέχεται ως διαχειριζόμενη υπηρεσία, βοηθά τις εταιρείες να μειώσουν την πολυπλοκότητα του συστήματος HPC, να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες υπολογιστικής ισχύος και να εκτελούν προσομοιώσεις σε προσιτό κόστος. Διαθέσιμα σε συστήματα στις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας (on-premises) και στο cloud, αυτά τα HPC clusters είναι στη διάθεση μηχανικών και επιστημόνων, με εύκολη πρόσβαση, η οποία τους επιτρέπει να βελτιώσουν και να επιταχύνουν τη διαδικασία σχεδιασμού των προϊόντων.

Η Royal Enfield, η εταιρεία με την μακροβιότερη ιστορία στην κατασκευή μοτοσικλετών στον κόσμο, αντιμετώπισε μεγάλους χρόνους για πολύπλοκα, δυναμικά γεγονότα, τα οποία επηρέασαν την ικανότητά της να βελτιώνει το σχεδιασμό μοτοσικλετών. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η εταιρεία χρησιμοποιεί τη νέα υπηρεσία για την προκαταρκτική και ακόλουθη επεξεργασία, για την επίλυση πολύπλοκων μοντέλων πεπερασμένων στοιχείων και άλλες αναλύσεις.

«Στο παρελθόν χρειαζόμασταν τρεις ή τέσσερις ημέρες για την εκτέλεση μιας παραγωγικής διαδικασίας, και τώρα μπορούμε να εκτελέσουμε πολλαπλές κάθε ημέρα», ανέφερε ο Rod Giles, head of Computer Aided Design and Engineering στην Royal Enfield. «Με αυτήν την υπηρεσία, μπορούμε να διαμορφώσουμε το σχέδιο της μοτοσικλέτας αποτελεσματικότερα. Το πρώτο πρωτότυπο θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό, αφαιρώντας ένα τεράστιο χρονικό διάστημα από τον κύκλο ανάπτυξης».

Οι λύσεις Dell EMC Ready Solutions με το Bright Cluster Manager της Bright Computing βοηθούν στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας δημιουργίας και διαχείρισης σύγχρονων HPC clusters. Η τελευταία έκδοση του Bright περιλαμβάνει πλέον την ενσωμάτωση με το VMware για εικονική διαμόρφωση, διαχείριση containers λογισμικού και πολλαπλών cloud. Αυτό παρέχει επίσης μια εύκολη διαδρομή για τους πελάτες HPC, με στόχο να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα VΜware cluster τους, για να τρέχουν περισσότερους φόρτους εργασίας AI. Το λογισμικό συνδυάζει την παροχή, την παρακολούθηση και τη διαχείριση αλλαγών σε ένα εργαλείο, που εκτείνεται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του cluster. Η δυνατότητα δυναμικής υποστήριξης cloud βοηθά τους πελάτες να δημιουργήσουν ένα cluster σε δημόσια υποδομή cloud ή να επεκτείνουν το φυσικό τους cluster σε δημόσια clouds, για επιπλέον χωρητικότητα.

Προώθηση του HPC σε υποδομές clouds με λειτουργίες HPC και AI asaService

Το μοντέλο as-a-Service παρέχει πρόσβαση σε πόρους HPC στο cloud σε επίπεδο τιμής και δέσμευσης, που έχει νόημα για τους πελάτες. Με αυτές τις οικονομικές προϋποθέσεις, ομάδες εργασίας μπορούν να εκτελούν φόρτους εργασίας με εντατική χρήση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ανάλυσης δεδομένων υψηλής απόδοσης, για νέες και καινοτόμες περιπτώσεις.

Η Dell Technologies συνεργάζεται με κορυφαίους παρόχους HPC λύσεων που βασίζονται στο cloud για την παροχή διαχειριζόμενων υπηρεσιών, φιλοξενίας, συνεγκατάστασης και παροχής πόρων κατ’ απαίτηση. Μέσω νέων συμφωνιών με την DXC Technology στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και την Ιαπωνία, την R Systems στη Βόρεια Αμερική και την Verne Global στην ευρύτερη περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής), η Dell Technologies μπορεί να υποστηρίξει οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, η startup εταιρεία Spire Global, είναι μια εταιρεία ανάλυσης που ειδικεύεται στην παρακολούθηση παγκόσμιων συνόλων δεδομένων, που τροφοδοτούνται από έναν μεγάλο αστερισμό νανοδορυφόρων, όπως η παρακολούθηση των θαλάσσιων, αεροπορικών και καιρικών συνθηκών. Η Spire ήθελε να αποφύγει μια μεγάλη αρχική επένδυση, σε ένα σταθερού μεγέθους σύστημα HPC, που δεν θα μπορούσε να αξιοποιήσει πλήρως, λόγω του ρυθμού της επεξεργασίας, καθώς τα δεδομένα έρχονται ανά «κύματα». Ως αποτέλεσμα, η Spire στράφηκε στη λύση HPC as-a-Service από την R Systems, η οποία προσάρμοσε τη σύμβαση ώστε να ταιριάζει με την οργανική ανάπτυξη της Spire. Αυτό, με τη σειρά του, επιτρέπει στην Spire να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο να βοηθήσει τους πελάτες της να διαχειριστούν τους καιρικούς κινδύνους χωρίς τις περιπλοκές του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της συντήρησης της υποδομής και του προσωπικού που θα απαιτούσε μια συμβατική λύση HPC.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.