Το Global 5G Summit της ΖΤΕ δείχνει την επόμενη ημέρα της αγοράς

0

Στο Global 5G Summit & User Congress της ZTE, η κινεζική εταιρεία παρουσίασε όλες τις εξελίξεις που έχουν γίνει ήδη στο 5G, ενώ ταυτόχρονα διέγραψε το ψηφιακό μας μέλλον.

Η πλέον σημαντική ομιλία όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Xu Ziyang, ο οποίος αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας επισημαίνοντας ότι ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 11,01 δις δολ. παρουσιάζοντας αύξηση YoY κατά 15,4%. Επίσης, επεσήμανε ότι ανάλογη αύξηση παρουσίασαν και οι επενδύσεις σε R & D ήτοι 15,3% YoY ανερχόμενες σε 1,61 δισ. δολ.

Αυτό από μόνο του δείχνει τη θέληση της εταιρείας να παραμείνει ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες του 5G, εκμεταλλευόμενη και το τεράστιο μέγεθος της κινεζικής αγοράς, γεγονός που σε συνδυασμό με τις επενδύσεις στην έρευνα και τεχνολογία και το διευρυμένο portfolio, προσφέρει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος η υποδομή 5G της Κίνας θα κοστίσει 165 δισ. δολάρια συνολικά, ποσό που είναι 50% περισσότερο από αυτό που επενδύθηκε για το 4G.

Δήλωσε επίσης ότι οι πάροχοι κινητής της χώρας έχουν θέσει σε λειτουργία το 5G σε 350 πόλεις, ενεργοποιώντας 690 χιλιάδες κεραιοσυστήματα προσφέροντας υπηρεσίες σε 160 εκατομμύρια χρήστες, ενώ επεσήμανε ότι το ποσοστό της ΖΤΕ στην τεράστια αγορά της Κίνας συνολικά ανέρχεται σε 30%.

Ωστόσο, οι επιτυχίες δεν περιορίζονται μόνο στη συγκεκριμένη χώρα, αφού η εταιρεία έχει ήδη συνάψει 55 εμπορικά συμβόλαια 5G και συνεργάζεται με 90 παρόχους παγκοσμίως.

Επισήμανε επίσης, ότι η εταιρεία έχει επιτύχει περισσότερες από 500 συνεργασίες σε 15 κάθετους τομείς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η βιομηχανία, η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η περιβαλλοντική προστασία και η ενέργεια ενώ παρουσίασε συγκεκριμένα projects που ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, ανέφερε ότι η ZTE προωθεί και την ενσωμάτωση δικτύων cloud για επαγγελματικές εφαρμογές, προσφέροντας ποικιλία εφαρμογών που καλύπτουν κάθε ανάγκη (Cloud on Demand – Cloud Synergy).

Στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του αναφέρθηκε στους πυλώνες της καινοτομίας της ZTE και στην επίδραση τους σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας και έκλεισε με το όραμα του για το μέλλον της αγοράς 5G, που είναι «Performing Together in 5G Symphony».

Share.

Comments are closed.