Εξαγορά και του ποσοστού της Wind στη Forthnet από την BC Partners

0

Εκτός από το ποσοστό της Go Plc στη Forthnet (9,63%) η BC Partners έχει συμφωνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγοράσει και το 14,06% της Wind, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται άμεσα.

Αυτό σημαίνει ότι η θυγατρική της BC Partners, United Group Hellas, θα ξεπεράσει σύντομα το 33,3% και θα έχει την υποχρέωση να κάνει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet.

Ενδιαφέρον προκαλεί η τιμή που γίνεται η μεταβίβαση των μετοχών, κάτι πάντως που φαίνεται να συνδέεται με την επόμενη μέρα της Forthnet και τις κινήσεις της BC Partners συνολικά στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Στην ανακοίνωσή της η Go αναφέρει ότι έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση των 24.887.737 μετοχών της στη Forthnet σε συνολική τιμή 3.235.405 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή της ελληνικής εταιρείας πωλείται έναντι 0,1299 ευρώ, τιμή η οποία είναι χαμηλότερη από αυτή στο ταμπλό της Σοφοκλέους (0,3 ευρώ ανά μετοχή) και από τη μέση τιμή των τελευταίων 6 μηνών που κινείται κοντά στη σημερινή τιμή.

Εκτιμάται ότι η τιμή που έχει συμφωνήσει και με τη Wind δεν θα απέχει, ωστόσο, αυτό μένει να επιβεβαιωθεί. Ποσοστό στη Forthnet έχουν επίσης η Massar Invest (με έδρα το Ντουμπάι) 9,63% και η Vodafone 2,77%. Η BC Partners δεν έχει παρουσιάσει επίσημα τον σχεδιασμό της για τη Forthnet με αποτέλεσμα να «κυκλοφορούν» διάφορα σενάρια.

Ως το πιθανότερο θεωρείται στη συνέχεια το επενδυτικό κεφάλαιο να επιδιώξει εκ νέου (είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και πέρσι) να εξαγοράσει τη Wind, με σκοπό να συγχωνεύσει τις δύο εταιρείες. Μαζί η Forthnet και η Wind θα καταστούν ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος της χώρας με δυνατότητα να παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά διατυπώνονται όμως και άλλα σενάρια που μιλούν για είσοδο της Forthnet στον πτωχευτικό κώδικα ώστε να μειωθούν περαιτέρω οι υποχρεώσεις της καθώς και για πώληση του τηλεπικοινωνιακού της τμήματος (των πελατών). Ωστόσο, το τελευταίο μοιάζει μάλλον ακατανόητο με δεδομένο ότι η κερδοφορία στους παρόχους που παρέχουν το σύνολο των υπηρεσιών δεν προέρχεται από την τηλεόραση αλλά από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Share.

Comments are closed.