Νέες επενδύσεις σε data centers από τις Digital Realty – Lamda Hellix

0

Σημαντικές επενδύσεις σε νέα data centers φέρνει η εξαγορά της Lamda Hellix από τον εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όμιλο της Digital Realty, μέσω της θυγατρικής του Interxion. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι επενδύσεις που θα γίνουν για δύο νέα data centers είναι της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ.

Η ίδια η Lamda Hellix δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον σχεδιασμό της μετά την εξαγορά της, ενώ δεν ανακοίνωσε το τίμημα. Ωστόσο, είναι ενδεικτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος, ο οποίος θα παραμείνει ως επικεφαλής της. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παράλληλα θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στην νέα Ψηφιακή Εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0.».

Η Digital Realty επικεντρώνεται στην παροχή data center και λύσεων διασύνδεσης σε ένα μεγάλο εύρος κλάδων, από υπηρεσίες cloud και πληροφορικής, επικοινωνίες και κοινωνική δικτύωση έως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, κατασκευή, ενέργεια, υγειονομική περίθαλψη και καταναλωτικά προϊόντα.

Ιδρύθηκε το 2001 και έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια. Από το 2004 η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την τιμή της να διαπραγματεύεται στα 145,89 δολάρια και τη χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 39,24 δισ. δολάρια. Διαθέτει 284 data centers και έχει παρουσία σε 23 χώρες και 6 ηπείρους.

Τον Οκτώβριο του 2019, η Digital Realty προχώρησε στην εξαγορά του ευρωπαϊκού παρόχου κέντρου δεδομένων Interxion – με έδρα την Ολλανδία -, έναντι 8,4 δισ. δολαρίων, με στόχο να δημιουργήσει έναν κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο λύσεων κέντρου δεδομένων και διασύνδεσης.

Η κίνηση αυτή, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν καθοριστική για την περαιτέρω πορεία της, αφού, όπως ανακοίνωσε, το τρίτο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε ρεκόρ υπογράφοντας συνεργασία με 130 νέους πελάτες, ενώ το 60% των συμφωνιών αφορούσε περιοχές εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Η Digital Realty εμφάνισε έσοδα 1 δις. δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση, με το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης να οφείλεται στην προσθήκη των εσόδων της Interxion. Τα έσοδα της εταιρείας το 2019 ανήλθαν στα 3,2 δισ. δολάρια και τα κέρδη της στα 579 εκατ. δολάρια.

Η εξαγορά της ελληνικής εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω της Interxion, η οποία διαχειρίζεται πάνω από 100 data centers κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη (Σουηδία, Ιρλανδία, Βελγιο, Γαλλία, Αυστρία κ.α.) και πλέον αποκτά και παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη μέσω της Lamda Hellix, η οποία διαθέτει το Athens Data Center Campus με δύο data centers (Athens 1 & Athens 2).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Lamda Hellix ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το DE-CIX, το κορυφαίο Internet Exchange παγκοσμίως, με τη δημιουργία του SEECIX (South-East Europe Cloud & Interconnection Exchange).

Η Lamda Hellix είναι ο μεγαλύτερος carrier και cloud-neutral colocation πάροχος στην Ελλάδα, παρέχοντας το πιο ολοκληρωμένο portfolio best-in-class υπηρεσιών cloud και colocation στη χώρα. Στο state-of-the-art Athens DC Campus της, φιλοξενείται η πλειοψηφία των κοινοτήτων cloud & internet που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων πλήθους ΜΜΕ, πολυεθνικών επιχειρήσεων και εταιριών από τον χρηματοπιστωτικό & το δημόσιο τομέα ενώ εξυπηρετείται από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα και τα 2 IXs, SEECIX.net & GR-IX.

Share.

Comments are closed.