Κοντά στην πώληση της Telekom Romania ο ΟΤΕ

0

Στην γαλλική Orange φαίνεται να οδεύει η Telekom Romania με τον ρουμανικό τύπο να αναφέρει χθες ότι η συμφωνία πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα.

Η διαδικασία διαρκεί τουλάχιστον ενάμιση χρόνο με τη διοίκηση του ομίλου να έχει ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι «διερευνά στρατηγικές επιλογές σχετικά με τη συμμετοχή του στην Telekom Romania και την Telekom Romania Mobile, μεταξύ των οποίων και την πώληση των εν λόγω συμμετοχών και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενα μέρη». Τον Ιούνιο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι για την πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία ο ΟΤΕ είχε χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Barclays.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χθες στο ρουμανικό τύπο αναφέρουν ότι το τίμημα είναι στα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς να είναι σαφές αν το ποσό αυτό αφορά την αποτίμηση του 100% των μετοχών της εταιρείας ή το μερίδιο του ΟΤΕ.

Στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania ο ΟΤΕ διατηρεί ποσοστό 54,01% με το υπόλοιπο 45,99% να ανήκει στο ρουμανικό δημόσιο.

Στη γειτονική χώρα ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται και με την Τelekom Romania Mobile (TRM) στην οποία κατέχει το 70% απευθείας. Το υπόλοιπο 30% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που προς το παρόν δεν πωλείται (βάσει των δημοσιευμάτων) κατέχει η Telekom Romania.

Δεν είναι γνωστό αν στην Telekom Romania θα παραμείνει με ένα ποσοστό το ρουμανικό δημόσιο.

Η Orange είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας και η επιδίωξή της είναι να εισέλθει και στην σταθερή τηλεφωνία ώστε να αντιμετωπίσει τον κύριο ανταγωνιστή της, την βρετανική Vodafone η οποία παρέχει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας μετά την εξαγορά της UPC Romania.

Τα ρουμανικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι προσωρινός διευθύνων σύμβουλος στην προς πώληση στην Orange εταιρεία θα οριστεί ο Βλάνταν Πέκοβιτς, μέχρι σήμερα διευθυντής τεχνολογίας της Telekom Romania. Προσθέτουν ακόμη ότι σε εξέλιξη βρίσκεται συζήτηση με την Εθνική Αρχή Επικοινωνιών της χώρας (ANCOM) που αφορά την μεταφορά των πελατών από την Telekom Romania στην Orange.

Share.

Comments are closed.