Νέος CFO στη Wind o Χάρης Κυριακόπουλος

0

Ο Χάρης Κυριακόπουλος, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της διαχείρισης επενδύσεων και των συμβουλευτικών υπηρεσιών αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Financial Officer στη Wind από τις 2 Νοεμβρίου 2020, αναφερόμενος στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Νάσο Ζαρκαλή.

Ο Γεώργιος Ράλλης αποχωρεί από την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία και αναλαμβάνει το θέση του CFO στον όμιλο του Αντέννα.

Ο κ. Κυριακόπουλος είχε προηγουμένως θέση αυξημένης ευθύνης στην Advent International (2008-2019), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 48 δισ. δολάρια. Υπήρξε υπεύθυνος για τις εξαγορές και ακολούθως για την υλοποίηση στρατηγικών ραγδαίας ανάπτυξης σε μια σειρά από διεθνείς ομίλους στους κλάδους της υποστήριξης επιχειρήσεων (business services) και του λιανικού εμπορίου.

Ο κ. Κυριακόπουλος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος του συμβουλίου ελέγχου της V. Group, εταιρεία διαχείρισης πλοίων, με δραστηριότητα σε 30 χώρες, με 60 γραφεία σε όλο τον κόσμο και πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο 44.000 ναυτικών σε όλους τους τομείς.

Νωρίτερα στην καριέρα του διαχειρίστηκε οικονομικές συμφωνίες ως στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs (2006-2008), ενώ εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην First Manhattan Consulting Group (1999-2002).

Ενδιαφέρον είναι ότι την περίοδο 2003 – 2004, εργάστηκε στην Tellas, την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας που ίδρυσε η ΔΕΗ και η οποία στη συνέχεια, το 2007 συγχωνεύτηκε με τη Wind. Η Wind με την Tellas εισήλθε και στη σταθερή τηλεφωνία.

Έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο University of Pennsylvania και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBAαπό το Wharton School.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή οι ικανότητες και οι γνώσεις του νέου CFO είναι απαραίτητες στη Wind σε μια περίοδο που η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της.

Share.

Comments are closed.