Αποχωρεί με 440 εκατ. ευρώ από την Play ο Πάνος Γερμανός

0

Στη γαλλική Iliad οδεύει ο πολωνικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας Play με μια συμφωνία συνολικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ, (2,2 δις. συν την ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων) που δίνει στον όμιλο του Πάνου Γερμανού ρευστότητα της τάξεως των 440 εκατ. ευρώ από την πώληση του ποσοστού του.

Η Iliad στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι προσφέρει για την Play 39 ζλότι ανά μετοχή και είχε ήδη εξασφαλίσει τη θετική απάντηση των δύο μεγαλύτερών μετόχων, της Kenbourne Investments (η οποία ανήκει στην NovatorPartners) και της Tollerton Investments (του Πάνου Γερμανού μέσω της Olympia Development) για την πώληση του 40% που διαθέτουν.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες επενδυτικές κινήσεις του εν λόγω επιχειρηματία, στην αγορά των μπαταριών και συλλεκτών ενέργειας μέσω της Sunlight και στο λιανεμπόριο ειδών τεχνολογίας μέσω της Public Media Markt και πιθανότατα σε τρίτους τομείς.

Η Play ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 και το 2017 εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας. Το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται στο 29%, καταλαμβάνοντας ηγετική θέση στην τοπική αγορά 15 εκατ. συνδρομητές. Στόχος της Ιliad είναι η επέκταση της Play και στη σταθερή τηλεφωνία. Η πολωνική αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Share.

Comments are closed.