Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Ericsson Mobility Report: Ο COVID-19 αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο των ψηφιακών δικτύων για την κοινωνία

17/06/2020Δημήτρης ΣκιάννηςBy Δημήτρης Σκιάννης4 Mins Read IT Telecoms Επιχειρήσεις

Η Ericsson (NASDAQ: ERIC) αναμένει ότι ο συνολικός αριθμός των συνδρομών 5G θα ανέλθει στα 190 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2020 και στα 2,8 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2025. Αυτές οι προβλέψεις περιλαμβάνονται στο τεύχος του Ιουνίου 2020 του Ericsson Mobility Report, μαζί με τις προβλέψεις μας για την αύξηση της κίνησης δεδομένων και τις συνδρομές ανα παγκόσμια περιφέρεια.

Η έκθεση εξετάζει επίσης τον καθοριστικό ρόλο των δικτύων και των ψηφιακών υποδομών στη διατήρηση των κοινωνιών σε λειτουργία και της σύνδεσης των οικογενειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 .

Ο Fredrik Jejdling, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Δικτύων της Ericsson, δήλωσε σχετικά: «Η εξάπλωση του COVID-19 ώθησε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αλλάξουν την καθημερινή τους ζωή και, σε πολλές περιπτώσεις, να εργαστούν ή να σπουδάσουν από το σπίτι . Αυτό οδήγησε σε μια γρήγορη μετατόπιση της κίνησης του δικτύου από τις εμπορικές περιοχές όπου είχαν κυρίως την έδρα τους οι επιχειρήσεις, σε κατοικημένες περιοχές. Η πρόσφατη Ericsson Mobility Report δείχνει ότι τα κινητά και σταθερά δίκτυα παίζουν έναν όλο και μεγαλύτερο ρόλο ως κρίσιμες υποδομές ζωτικής εθνικής σημασίας. “

Ενώ η αύξηση των συνδρομών 5G σε ορισμένες αγορές επιβραδύνθηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αυτό αντισταθμίζεται από άλλες αγορές όπου επιταχύνεται, οδηγώντας την Ericsson να αυξήσει την πρόβλεψη για το τέλος του 2020 όσον αφορά στον συνολικό αριθμό συνδρομών 5G σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Πέρα από τη μέτρηση της επιτυχίας του 5G σε αριθμό συνδρομών, τα αποτελέσματά του τελικά θα κριθούν από τα οφέλη που αυτό φέρνει σε ανθρώπους και επιχειρήσεις,» πρόσθετει ο Jejdling. «Το 5G δημιουργήθηκε για καινοτομία και αυτή η κρίση ανέδειξε την πραγματική αξία της συνδεσιμότητας και τον ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει στην επανεκκίνηση των οικονομιών ανά τον κόσμο.”

Η αξία των ψηφιακών υποδομών

Αλλαγές στη συμπεριφορά λόγω των περιορισμών του lockdown έχουν προκαλέσει μετρήσιμες αλλαγές στη χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών δικτύων. Το μεγαλύτερο μερίδιο αύξησης της κίνησης έχει απορροφηθεί από τα σταθερά αστικά δίκτυα, στα οποία σημειώθηκε μια αύξηση της τάξης του 20-100 τοις εκατό. Αλλά πολλοί πάροχοι υπηρεσιών, παρατήρησαν επίσης μια αιχμή ζήτησης και στα δίκτυά τους κινητών επικοινωνιών.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε το Ericsson Consumer Lab, το 83% των ερωτηθέντων από 11 χώρες ισχυρίζονται ότι οι ΤΠΕ τους βοήθησαν πάρα πολύ να αντιμετωπίσουν το lockdown. Τα αποτελέσματα δείχνουν αυξημένη υιοθέτηση και χρήση υπηρεσιών ΤΠΕ, όπως e-learning και εφαρμογές ευεξίας, οι οποίες έχουν βοηθήσει τους καταναλωτές να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες, υποστηριζόμενες από την συνδεσιμότητα.

Κοιτώντας προς το μέλλον, ενώ το 57 τοις εκατό δηλώνουν πως θα αποταμιεύσουν χρήματα για οικονομική ασφάλεια, το ένα τρίτο σχεδιάζει να επενδύσει σε 5G και σε βελτιωμένη ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ένα πιθανό δεύτερο κύμα του COVID-19 .

Η Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση (ΣΑΠ) αναλαμβάνει έναν διευρυμένο ρόλο

Οι συνδέσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (ΣΑΠ) προβλέπεται να φτάσουν σχεδόν τα 160 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2025 – αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25 τοις εκατό της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων δικτύων κινητών επικοινωνιών. Στο τέλος του 2019, η παγκόσμια κίνηση δεδομένων ΣΑΠ εκτιμάται ότι ήταν περίπου 15 τοις εκατό του παγκόσμιου συνόλου. Τώρα αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν 8 φορές για να φτάσει τα 53 exabytes το 2025, αντιπροσωπεύοντας το 25 τοις εκατό της παγκόσμιας συνολικής κίνησης δεδομένων δικτύων κινητών επικοινωνιών.

Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση, παρεχόμενη μέσω δικτύων 4G ή 5G αποτελεί μια ολοένα και πιο οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για την προσφορά ευρυζωνικότητας και είναι αρκετοί οι παράγοντες που οδηγούν την αγορά ΣΑΠ: η ζήτηση από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για ψηφιακές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με προγράμματα και επιδοτήσεις χρηματοδοτούμενες από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Κατεβάστε την έκδοση Ιουνίου 2020 του Ericsson Mobility Report.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης τις προβλέψεις για αύξηση της κίνησης δεδομένων, αριθμό συνδρομών ανά παγκόσμια περιφέρεια, καθώς και insights σχετικά με cloud-based gaming, καθώς και σε βάθος άρθρα σχετικά με ιδιωτικά δίκτυα αποκλειστικής χρήσης, αλλά και μια ανάλυση της στρατηγικής της Verizon όσον αφορά στη χρήση millimeter wave για τη στόχευση μητροπολιτικών περιοχών.

Η Ericsson έχει πλέον κλείσει περισσότερες από 93 εμπορικές συμφωνίες 5G ή συμβόλαια με μοναδικούς παρόχους υπηρεσιών επικοινωνιών, εκ των οποίων οι 40 αφορούν δίκτυα σε ζωντανή λειτουργία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

COVID-19 Ericsson Mobility Report
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Σκιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Στην τελική φάση η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τα κοινωνικά δίκτυα

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

WINGS ICT Solutions: πράσινη έξυπνη σχολική μονάδα στον Δήμο Αιγάλεω

SmartTalks #112: Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Flip – Νέα εποχή στο refurbished!

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Υπεγράφη η σύμβαση Γεώτρησης για το Block 2 μεταξύ της Energean και της Stena Drilling
  • Στις 12/5 η παρουσίαση του βιβλίου «2 ex CEOs συζητούν» των Δερμούση & Λοΐζου
  • Pfizer Hellas: Αλλαγή ηγεσίας – Αποχωρεί μετά από 40 χρόνια επαγγελματικής πορείας ο Ζ. Ραγκούσης
  • ΕΚΚΟΜΕΔ: Το Locate (with)in GREECE, είναι εδώ!
  • Έκθεση EY–Eurelectric: Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να εξοικονομήσει σχεδόν 250 δισ. ευρώ
  • Όμιλος Dräger: Ρεκόρ πωλήσεων και σημαντική άνοδος κερδοφορίας το 2025
  • Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες στην ψηφιακή διαφήμιση
RSS itsecuritypro.gr
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
  • Διπλή διάκριση για τα SmartTalks της Smart Press στα Greek Podcast Awards 2025!
  • Η IDEAL Technology αναγνωρίζεται ως SASE Specialized Distributor της Fortinet σε Ελλάδα & Κύπρο
  • Η Μαρία Περιμένη αναλαμβάνει τη θέση της Training Business Development Manager στην ALEF Distribution GR
  • PeS Cybersecurity & CrowdStrike φέρνουν το AI στην πρώτη γραμμή σε ένα υψηλού επιπέδου cybersecurity event
  • Synthesis.ai: Το νέο Κέντρο Αριστείας της Uni Systems που μετατρέπει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε μετρήσιμη επιχειρησιακή αξία
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.