Η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε την εκπόνηση μελέτης για τις τιμές

0

Την πρωτοβουλία της να δημοσιοποιήσει την αποτύπωση της εξέλιξης των τιμών και των συνθηκών ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά βάσει της δικής της εργαλειοθήκης – τηρώντας το πλαίσιο εμπιστευτικότητας που διέπει αυτά τα στοιχεία – ανακοίνωσε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρόκειται για μια απόφαση που απαντά ουσιαστικά σε μια σειρά από μελέτες – αναφορές που έχουν δημοσιοποιηθεί κατά διαστήματα και οι οποίες καταγράφουν την Ελλάδα ως τη χώρα με τις ακριβότερα τιμολόγια μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Όπως σημειώνεται από την ΕΕΤΤ «στόχος είναι η εκπόνηση μιας πολυπαραμετρικής μελέτης αναφοράς για το «ψηφιακό προφίλ» μας, συνολικά και όχι αποσπασματικά. Μόνον έτσι θα αποτυπωθούν αξιόπιστα οι πραγματικές ανάγκες αλλά και οι προτεραιότητες των πολιτών – χρηστών και μόνον έτσι θα προσδιοριστεί ορθά το πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ενώ θα δημιουργηθούν αποτελεσματικοί ρυθμιστικοί βραχίονες προς όφελος των καταναλωτών με συνεχή υπεύθυνη ενημέρωση και παράλληλη προστασία, κάτι που αποτελεί καταστατική προτεραιότητα για την ΕΕΤΤ».

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη του νέου business intelligence συστήματος παρακολούθησης της αγοράς ενώ για το βραβευμένο Pricescope (Παρατηρητήριο Τιμών Τηλεπικοινωνιακών Προϊόντων Λιανικής) της ΕΕΤΤ έχει γίνει ειδική μνεία από τον ΟΟΣΑ.

Share.

Comments are closed.