Πτώση 10% στο τζίρο των smartphones τους πρώτους 3,5 μήνες του 2020

0

Σημαντική αναμένεται να είναι η επίπτωση της κρίσης υγείας και στην αγορά των smartphones. Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες 14 εβδομάδες του 2020 ο τζίρος της αγοράς των smartphone στην Ελλάδα μειώθηκε 10% στα 78,6 εκατ. ευρώ έναντι 71,4 εκατ. ευρώ πέρσι το αντίστοιχο διάστημα.

Η ποσοστιαία μείωση είναι μεγαλύτερη όσο αφορά τα τεμάχια. Διαμορφώθηκε στο 19,7% καθώς μέχρι τα μέσα Απριλίου πουλήθηκαν 284 χιλ. smartphone, έναντι 354,1 χιλ. το 2019. Προφανώς η αγορά «πάγωσε» από τη στιγμή που επιβλήθηκε το lockdown. Όπως εκτιμάται οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών τηλεφώνων θα συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά και τους επόμενους μήνες συνέπεια της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Προφανώς η συρρίκνωση της εν λόγω αγοράς φέτος δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Παρατηρείται σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές με την International Data Corporation (IDC), να εκτιμά ότι η μείωση παγκοσμίως θα κινηθεί στο 11%. Η παγκόσμια αγορά θα ανακάμψει το 2021 και εξαιτίας της αύξησης της διείσδυσης της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας 5G.

Share.

Comments are closed.