Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Ένας στους δύο κερδίζει τη Forthnet; Νέος κύκλος επεισοδίων!

0

Το αρχικό ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει στις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής) για τη εξαγορά της Forthnet δύο φορείς εγκαινιάζει ακόμη ένα κύκλο επεισοδίων για την πώλησή της, έπειτα από την απόσυρση του ενδιαφέροντος που είχε επιδείξει η Alter Ego.

Βάσει πληροφοριών οι Duet Private Equity και BC Partners (μέσω της United Group) θα ενημερωθούν για τα βασικά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας για να αποφασίσουν αν θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της. Είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις αν δεν παρέλθει τουλάχιστον ένας μήνας.

Για την υπόθεση της Forthnet επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται από τις τράπεζες το ενδεχόμενο μια ή δύο εξ αυτών να αποχωρήσουν με την εξαγορά από τις άλλες του χρέους προκειμένου να διευκολυνθούν οι αποφάσεις για την τύχη της.

Πάντως, αυτό που δείχνει να έχει παγιωθεί είναι το ύψος του «κουρέματος» που δύναται να γίνει στις τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας. Βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχει ανακοινώσει αυτές ανέρχονται συνολικά σε 296,8 εκατ. ευρώ (41,850 εκατ. ευρώ είναι το μακροπρόθεσμο μέρος τους και 255 εκατ. το βραχυπρόθεσμο). Αν οι πληροφορίες για την προσφορά που είχε καταθέσει η Alter Ego (41 εκατ. ευρώ για το σύνολο του δανεισμού) και λέγεται ότι έχει υιοθετήσει και η Duet, επιβεβαιωθούν, τότε το «κούρεμα» θα είναι της τάξεως του 80%.

Ο επενδυτής θα χρειασθεί να ενισχύσει τη Forthnet και με κεφάλαιο κίνησης, κάτι που, όπως σημειώνουν στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, ενδέχεται να προκαλέσει ευρύτερες ανακατατάξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η BC Partners, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της, Νίκου Σταθάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Wind. Η United Group εξαγοράστηκε από την BC Partners το 2019 και έχει στην κατοχή της τηλεπικοινωνιακές και εταιρείες περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία, Σλοβακία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο) ενώ πληροφορίες την φέρουν ως ένα από τους συνομιλητές του ΟΤΕ για την πώληση της θυγατρικής του στη Ρουμανία.

Η BC Partners στη χώρα μας έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταθόπουλος το 2004 με την APAX Partners είχε προχωρήσει στην πρώτη εξαγορά της ΤΙM Hellas που αργότερα μετονομάστηκε σε Wind.

Share.

Comments are closed.