Η GSMA αποζημιώνει επισκέπτες και εκθέτες για το MWC20

0

Αναμφίβολα, ένα από τα μεγαλύτερα “θύματα” της πανδημίας σε επίπεδο διεθνών εκθέσεων και σίγουρα η μεγαλύτερη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ήταν το MWC20 της Βαρκελώνης, το οποίο ακυρώθηκε σχεδόν “την τελευταία” στιγμή, περίπου 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή του, αφήνοντας εκθέτες αλλά και επισκέπτες “μετέωρους”, με κλεισμένα αεροπορικά εισιτήρια και καταλύματα για τις ημέρες της έκθεσης.

Μετά από 1 μήνα, λοιπόν, η διοργανώτρια GSMA ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τις μεθόδους αποζημίωσης που θα προσφέρει σε όσους θα βρίσκονταν στο MWC20 φέτος.

Πρώτον, αποζημιώνονται πλήρως όλα τα εισιτήρια των επισκεπτών, τα οποία σημειώνουμε πως δεν είναι καθόλου φθηνά καθώς ξεκινούν από τα €800 και μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τα €5.000, για κάποιο VIP pass.

Δεύτερον, όσον αφορά τους εκθέτες, οι οποίοι ήταν και ο κύριος “πονοκέφαλος” των διοργανωτών, θα αποζημιωθούν πλήρως ή εν μέρει και με τη μέθοδο της επιλογής τους. Για τις εταιρείες που θα συμμετείχαν με κόστος έως 5.000 λιρών, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε να λάβουν πλήρη αποζημιώση για το 2020, είτε να λάβουν πίστωση που αντιστοιχεί στο 125% του ποσού συμμετοχής τους, για τα επόμενα τρία χρόνια που θα βρίσκονται στην έκθεση (65% για το 2021, 35% για το 2022 και 25% για το 2023). Ουσιαστικά, λοιπόν, θα έχουν σημαντική έκπτωση για τις συμμετοχές των επόμενων ετών, αν επιλέξουν κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τις εταιρείες που ξόδεψαν πάνω από 5.000 λίρες, υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη αφορά την πίστωση 125% που προαναφέραμε και θα ισχύσει για τους “μικρούς” πελάτες ενώ η δεύτερη αφορά αποζημίωση με το 50% του ποσού που κατέβαλαν για το MWC20, με ανώτατο όριο τις 150.000 λίρες.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό και παραδέχεται ο CEO της GSMA, John Hoffman, οι περισσότερες μικρές εταιρείες και start-ups πιθανότατα θα επιλέξουν την πλήρη αποζημίωση, ώστε να βελτιώσουν το cashflow τους μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ωστόσο, οι επιλογές που δίνονται στις μεγαλύτερες εταιρείες, ειδικά σε όσες κατέβαλαν πολύ μεγάλα ποσά για τη φετινή συμμετοχή τους, ουσιαστικά τις ωθούν στο να επιλέξουν την πίστωση σε βάθος τριετίας, η οποία είναι μια πιο συμφέρουσα επιλογή.

Τέλος, οι εκθέτες που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους πριν την επίσημη ακύρωση του MWC20 θα έχουν επίσης την επιλογή της πίστωσης σε βάθος τριετίας.

Το MWC21 θα λάβει χώρα 1-4 Μαρτίου 2021 και οι διοργανωτές θα διατηρήσουν το κόστος συμμετοχής στα επίπεδα του 2019.

[via]

Share.

Comments are closed.