Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο

0

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστες τις επιχειρήσεις ηλεκτρικού εμπορικού, σύμφωνα με το 92% των ερωτηθέντων ηλεκτρονικών καταστημάτων, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A, σε 307 επιχειρήσεις κατά το διάστημα 18 με 21 Μαρτίου.

Μάλιστα το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι λαμβάνει σημαντικά λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με πριν. Οι κλάδοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι: Είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού, λευκές συσκευές, ενώ οι κλάδοι που μέχρι στιγμής ευνοούνται: Τρόφιμα/Σούπερ Μάρκετ, Φαρμακεία, Παιχνίδια/Βιβλία.

Βάσει της ίδιας έρευνας το 84% των επιχειρηματιών αναμένει μείωση πωλήσεων, το 67% μείωση της ζήτησης και το 64% προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας των επιχειρήσεων. Σχετικά με τις σημαντικότερες οικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρο το 2020 ποσοστό 79% των επιχειρηματικών του κλάδου, αναμένει μείωση κερδών λόγω χαμηλότερων πωλήσεων, 77% μείωση πωλήσεων λόγω χαμηλότερης ζήτησης και 34% προβλέπει μείωση πωλήσεων λόγω έλλειψης αποθεμάτων.

Share.

Comments are closed.