Σήριαλ δίχως τέλος η πώληση της Forthnet

0

Ξεπεράστηκε χωρίς αποτέλεσμα ακόμα ένα χρονοδιάγραμμα περί ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Βεβαίως, όλα όσα γράφονται για την επικείμενη συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών που αφορά στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία είναι πληροφορίες αφού όλες οι κινήσεις τους προχωρούν χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση και έτσι δεν αναλαμβάνει κανείς και την ευθύνη να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Βάσει, λοιπόν, πληροφοριών η συμφωνία θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που δεν έγινε και πλέον είμαστε στον Μάρτιο. Καθώς πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία, για άλλη μια φορά με αφορμή την καθυστέρηση στην ανακοίνωσή της, λέγονται διάφορα όπως π.χ. ότι υπαναχωρεί η Alter Ego. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις πηγές του InfoCom. Όπως μας μεταδίδεται οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σε αυτό το στάδιο αφορούν το πως θα λειτουργεί η Forthnet κατά το μεσοδιάστημα από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η συμφωνία και μέχρι να αναλάβει τη διοίκησή της ο νέος ιδιοκτήτης. Και αυτό γιατί η εν λόγω συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίσει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αυτό σημαίνει ότι ο νέος μέτοχός της τυπικά θα πιάσει δουλειά σε μερικούς μήνες.

Είναι προφανές πως όταν υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση υπάρχει και η πιθανότητα αυτή να μην έχει αίσιο τέλος. Στην περίπτωση της Forthnet κάτι τέτοιο θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη εξέλιξη για την ίδια την εταιρεία, αφού το τι θα γίνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Share.

Comments are closed.