Με την υπογραφή πριν λίγη ώρα Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) από τις διοικήσεις του ΟΤΕ και της ΟΜΕ ΟΤΕ έκλεισε ο κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ ΟΤΕ με ψήφους 27 υπέρ (35 παρόντες) υπερψήφισε τη νέα συμφωνία ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την υπογραφή της.

Τα βασικά σημεία της νέας ΕΣΣΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε κάνει προχθές η Ομοσπονδία και καθώς αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του ΟΤΕ είναι:

Η αύξηση για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μετά το 2015 θα είναι 9% (5,5% από 1/1/20 + 3,5% από 31/7/2021) αντί για το 7,5% (5,5% +2%) που είχε συμφωνηθεί με το προηγούμενο πρακτικό συμφωνίας το οποίο απερρίφθη από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ ΟΤΕ.

Για τους εργαζόμενους που προσελήφθησαν πριν την 1/1/2015 αύξηση 4,5% από 1/1/2020 με επαναφορά στο 35ωρο και επιπλέον αύξηση 3,5% στις 31/7/2021.

Στην ΕΣΣΕ θα γίνει αναφορά στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 240/2006, που προβλέπει διαβούλευση της διοίκησης με τους εργαζόμενους σε περίπτωση μεταβολών στο εσωτερικό μια επιχείρησης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.