Διοίκηση ΟΤΕ – Ομοσπονδία: ο διάλογος συνεχίζεται, παραμένει το χάσμα απόψεων

0

Δύσκολος χαρακτηρίζεται ο δρόμος για μια συμφωνία μεταξύ διοίκησης ΟΤΕ και ΟΜΕ ΟΤΕ καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι ακόμα μεγάλη, όπως διαπιστώθηκε ξανά έπειτα από τη χθεσινή πρώτη συνάντηση μετά την πολυήμερη απεργία για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

Η διοίκηση του ΟΤΕ σε σύντομο μήνυμά της προς όλους τους εργαζόμενους χθες ανέφερε: «Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης της διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με τη διοίκηση επίσης να επισημαίνει: «Παρότι το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους.»

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση η διοίκηση πρότεινε στην ΟΜΕ ΟΤΕ μονοετή ΣΣΕ η οποία δεν θα περιλαμβάνει διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους. Η Ομοσπονδία ζητά 3ετή ΣΣΕ και διασφάλιση από απολύσεις. Ακόμη η διοίκηση πρότεινε αυξήσεις 1% στους παλιούς εργαζόμενους στον ΟΤΕ και 35ωρο και 3,5% για τους νέους με 40ωρο.

Η ΟΜΕ ζητά γενικά πραγματικές αυξήσεις για όλους και επέκταση της ΣΣΕ σε όλες τις θυγατρικές, κάτι που δεν έχει κάνει αποδεκτό η διοίκηση. Πάντως, το θετικό είναι ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και η απάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ στην πρόταση διαμεσολάβησης του υπουργείου Εργασίας για τους 6 φύλακες που δεν δέχθηκαν την εθελουσία και απολύθηκαν. Όπως εκτιμάται σε μια χειρονομία εξομάλυνσης της κατάστασης στον ΟΤΕ η διοίκηση μπορεί να δώσει ένα ακόμα χρονικό περιθώριο στους 6 φύλακες να αποδεχθούν το πακέτο της εθελουσίας.

Share.

Comments are closed.