Lenovo ThinkSystem servers για κάθε επιχείρηση

0

Όταν στήνεται μία επιχείρηση, ανεξάρτητα από πόσο μικρή ή μεγάλη είναι, το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν τα στελέχη της, είναι να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μόνο με απλούς υπολογιστές. Αυτή η πρακτική μειώνει μεν το λειτουργικό κόστος, αλλά μακροπρόθεσμα είναι τόσο επιζήμιο που δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από μία κακή απόφαση. Πρόκειται για ένα λάθος που κάνουν ακόμα και εταιρείες με έτη παρουσίας στην αγορά. Τα δεδομένα οικονομικών, μισθοδοσίας, πελατολογίου, κτλ., πρέπει να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που θα εγγυάται τόσο την ακεραιότητα τους, όσο και την ασφάλεια τους. Δηλαδή είναι απαραίτητος ένα server, και όχι ένα απλό client PC με server software, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει το κατάλληλο hardware με την ικανότητα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του λογισμικού στο οποίο έχει επενδύσει η επιχείρηση.

Ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και τη συμμόρφωση με πρότυπα όπως το PCI DSS και τον GDPR, ένας server, ή κατά περίσταση και περισσότεροι, είναι στοιχειώδες προαπαιτούμενο για την υποδομή της επιχείρησης. Ευτυχώς στη σημερινή εποχή, ο ορισμός του server είναι αρκετά ευέλικτος ώστε κάθε επιχείρηση να μπορεί να εξοπλιστεί, χωρίς κόστος απαγορευτικό για τον προϋπολογισμό της. Η γκάμα ThinkSystem της Lenovo είναι εξαιρετικά scalable και περιλαμβάνει πλήρως customizable μοντέλα για κάθε ανάγκη και για κάθε budget, ενώ παράλληλα είναι και ενεργειακά αποδοτικά, διατηρώντας το λειτουργικό κόστος σε χαμηλό επίπεδο.

Ο Lenovo ThinkSystem ST50 αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τον πρώτο server που αποκτά μία μικρομεσαία επιχείρηση και μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί σε υποκαταστήματα εταιρειών, αλλά και σε σημεία λιανικής πώλησης. Ο συγκεκριμένος server χρησιμοποιεί τους Intel® Xeon® Scalable processors E-2100 και είναι ιδανικός για εφαρμογές όπως είναι η διαχείριση αρχείων, η εκτύπωση, το email και η πρόσβαση στο web. Πρακτικά, πρόκειται για ένα tower μηχάνημα που εγγυάται πολύ καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης από το να είχε η επιχείρηση επιτραπέζιους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων, ενώ επιπλέον προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά τη διαχείριση εταιρικών εφαρμογών.

Για επιχειρήσεις με μεγαλύτερες απαιτήσεις, ιδίως όσον αφορά τον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, η πρόταση της Lenovo είναι ο ThinkSystem ST250. Ο συγκεκριμένος server απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τα σημεία πώλησης αλυσίδων λιανικής, όπως και για υποκαταστήματα εταιρειών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, καθώς στο συγκεκριμένο tower μηχάνημα μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι 16 δίσκοι (HDD ή SSD), δυνατότητα που, σε συνδυασμό με εργαλεία όπως το Lenovo XClarity λογισμικό για τη διαχείριση του εξοπλισμού, ενισχύουν την παραγωγικότητα και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία.

Μια διαφορετική προσέγγιση, κυρίως όσον αφορά τον τομέα του σχεδιασμού, ακολουθεί ο Lenovo ThinkSystem SRS250, ένας server σε μορφή rack, ο οποίος προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και είναι ιδανικός για περιβάλλοντα όπου ο χώρος έχει τη δική του σημασία. Το εν λόγω μηχάνημα υποστηρίζει μία σειρά από δυνατότητες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να κάνουν εξαιρετικά εύκολη τη διαχείρισή του.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι servers της Lenovo κρίνονται ιδανικοί για τη στήριξη ευαίσθητων υποδομών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ή ακόμα και ως προσωπικοί servers για ελεύθερους επαγγελματίες. Προσφέρουν αποθήκευση δεδομένων και πρόσβαση σε αυτά με ασφάλεια και ταχύτητα, διατηρώντας τη δυνατότητα αναβάθμισης για να καλύπτονται οι αυξανόμενες ανάγκες της επιχείρησης, χωρίς να χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες στο ήδη εγκατεστημένο IT οικοσύστημα.

 

Intel® Xeon® Scalable processors

Μάθετε περισσότερα στο:
www.lenovo.com/gr/el/data-center

Share.

Comments are closed.