Το ΙοΤ ως revenue generator και customer loyalty

0

Καθώς το IoT κερδίζει συνεχώς έδαφος, οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται εκατομμύρια συσκευές, χρειάζονται αυτοματοποιημένες λύσεις για να ελέγξουν τις εφαρμογές τους σε IoT. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν την ευκαιρία να διευκολύνουν αυτό με αυτοματοποιημένες πλατφόρμες με το κλειδί στο χέρι που περιλαμβάνουν αξιόπιστη κάλυψη δικτύου, διαχείριση συσκευών και ασφάλεια. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο outsourcing το οποίο ,μπορούν να εισάγουν στο portfolio των υπηρεσιών τους, ώστε να αποφύγουν να γίνουν απλοί μεταφορείς δεδομένων.

Ήδη αρκετοί πάροχοι παγκοσμίως (όπως οι όμιλοι Deutsche Telekom & Vodafone) έχουν ξεκινήσει να παρέχουν τέτοια πακέτα υπηρεσιών, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για οικιακούς χρήστες.

Πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο customer loyalty, αφού -μπορεί η φορητότητα να γίνεται άνετα στον αριθμό σύνδεσης- η συμβατότητα των εφαρμογών διαχείρισης IoT όμως δεν είναι εγγυημένη.

Στην Ελλάδα και οι τρεις πάροχοι, προσφέρουν υπηρεσίες IoT με ολοκληρωμένο περιβάλλον για όλες τις εφαρμογές. Ο Cosmote μάλιστα έχει επιλέξει να αναπτύξει ανάλογο πακέτο εφαρμογών και περιβάλλον προγραμματισμού για το σπίτι, ακολουθώντας την πολιτική της Deutsche Telekom που έχει εντάξει στις υπηρεσίες της αυτές τις εφαρμογές και για οικιακή χρήση.

Share.

Comments are closed.