Παρασκευή, Δεκέμβριος 13

Απόφαση της ΕΕΤΤ καθορίζει τους όρους για να γίνει η Forthnet MVNO

0

Στην κατεύθυνση σύναψης εμπορικής συμφωνίας της Forthnet με έναν εκ των υπολοίπων παρόχων προκειμένου η εισηγμένη να καταστεί εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operations – MVNO) κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η Forthnet είχε προσφύγει στην ΕΕΤΤ (από το 2016) όταν οι αρχικές διαπραγματεύσεις με τις Cosmote, Vodafone και Wind δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Στην πορεία πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά που της έκανε η Wind είχε τις προϋποθέσεις για μια εμπορική συμφωνία, χωρίς όμως να προχωρήσει. Έπειτα από τις ακροάσεις που προηγήθηκαν η Επιτροπή έλαβε απόφαση να καθορίσει ανώτατο όριο προσφερόμενων στη Forthnet τιμών από τις Cosmote και Vodafone.

Η απόφαση της ΕΕΤΤ θα κοινοποιηθεί τις επόμενες μέρες στους ενδιαφερόμενους. Πιθανό θεωρείται οι Cosmote και Vodafone να προσφύγουν κατά της απόφασης. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή σχετίζεται με το πως η Forthnet θα εξασφαλίσει το αναγκαίο κεφάλαιο για να επενδύσει στην είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την πώλησή της, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης και της αδυναμίας να ανταποκριθεί στον υψηλό δανεισμό της.

Share.

Comments are closed.