wtelecom-newsletter-fasa-600px
ovum

Το κόστος των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Όσοι βρέθηκαν στο 20ο συνέδριο InfoCom World και παρακολούθησαν την τελευταία ενότητα με τη συζήτηση των CEOs των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, ίσως θα θυμούνται την παρέμβαση του Νάσου Ζαρκαλή, Διευθύνοντος Συμβούλου της Wind, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των τιμών, απαντώντας ουσιαστικά σε όσους θεωρούν ότι το κόστος των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι υψηλό για τους καταναλωτές.
Ο κ. Ζαρκαλής είπε ότι πραγματικά παρατηρείται μία στρέβλωση η οποία οφείλεται στην υπερβολική φορολογία.
Αυτό επιβεβαιώνει και η μελέτη του οίκου OVUM, που βασίστηκε σε συγκριτική ανάλυση των αγορών Κινητής Τηλεφωνίας σε 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η καταγραφή έδειξε ότι, στις συνολικές τιμές προ φόρων, η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο φθηνών χωρών στην Ε.Ε. με τιμές κατά 11% χαμηλότερες από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.
Ακόμα και στις συνολικές τιμές μετά τους απανωτούς φόρους, η Ελλάδα βρίσκεται στον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο, παρά το γεγονός ότι η φορολογία είναι σχεδόν διπλάσια από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο!
Και ενώ οι επιβαρύνσεις αυξάνονται, οι τιμές στην Ελλάδα μειώνονται σταθερά, αφού μόνο την περίοδο 2014-2017, η μείωση έφτασε το 24%.
Ταυτόχρονα, και εν μέσω συμπίεσης εσόδων, οι επενδύσεις συνεχίζονται και η ποιότητα των δικτύων συνεχώς βελτιώνεται, με τη μέση ταχύτητα downlink στην Ελλάδα να βρίσκεται στα 36,9 Mbps, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι χαμηλότερα, στα 35,9 Mbps.
cosmote-summer-2018-600x80
eett-flag

Επενδύσεις VS κρίση: σημειώσατε 1

Μπαίνοντας στις τελευταίες εβδομάδες για τη λήξη του έτους, έρχεται η ώρα των απολογισμών. Ως συνήθως η ΕΕΤΤ δημοσιεύει -μάλλον καθυστερημένα- τα στατιστικά της για την προηγούμενη χρονιά.
Έτσι το 2017, για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας ανεπαίσθητη άνοδο.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων (88%) ήταν από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ενώ η συνδρομητική τηλεόραση κινείται κοντά στο 5%, σημειώνοντας οριακή πτώση.
Το ένα πέμπτο των ακαθάριστων εσόδων, δρομολογήθηκε αποκλειστικά σε νέες επενδύσεις, υποδομές και αδειοδοτήσεις.
Τα μισά από το 1 δισ. των επενδύσεων κατέληξαν στην κινητή και τα άλλα μισά στη σταθερή.
Παρά το γεγονός ότι η μείωση του κύκλου εργασιών των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών κατά την επταετία 2010-2017, ήταν κατά 6,5%, η μείωση των επενδύσεων την ίδια περίοδο μειώθηκε μόλις κατά 1,4%, κάτι που σημαίνει ότι οι πάροχοι δεν κλείστηκαν στα τείχη τους, αλλά συνέχισαν να βάζουν χρήματα στην αγορά.
Ενδιαφέρον είναι ότι οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του κλάδου, αυξήθηκαν το 2017 κατά περίπου 1.700 άτομα, κάτι που δείχνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό τους, έχει φτάσει σε επίπεδα σταθεροποίησης και στο μέλλον είναι πιθανές μόνο μικρές αλλαγές στον αριθμό ή το εργασιακό τους καθεστώς.
Η ελαφρά άνοδος που σημειώθηκε το 2018 και η αναμενόμενη βελτίωση εσόδων και υπηρεσιών για τη χρονιά που έρχεται, φαίνεται να αφήνει ένα αισιόδοξο κλίμα, ότι η αγορά θα πρέπει να αναμένει καλύτερες μέρες.
MLS-MX-PRO-4G_600x80-B
syzefksis-2

Σύξευξις 2: η καθυστέρηση είναι η πιο θανατηφόρα μορφή άρνησης

Μία ακόμη προσπάθεια για την επανεκκίνηση του «Σύζευξις 2» έχει ξεκινήσει λίγο καιρό τώρα, και ένα από τα πρώτα στάδια ολοκληρώθηκε.
Πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο από το όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σχεδίαση επενδυτικών προτάσεων υψηλής κλίμακας.
Έχοντας περάσει από σαράντα κύματα και απανωτά ναυάγια, το «Σύζευξις 2» συμπλήρωσε αισίως 7 χρόνια περιπλάνησης στον ωκεανό της γραφειοκρατίας, της αναβλητικότητας και της περικοπής ψηφιακών προγραμμάτων!
Πρόσφατα, η διαχείριση του, επέστρεψε στα χέρια της Κοινωνίας της Πληροφορίας και αυτός είναι ίσως ο λόγος που το έργο ξεκίνησε και πάλι να κινείται.
Αυτό επεσήμανε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ, Δημήτρης Νικητόπουλος λέγοντας πως, «ολοκληρώθηκε ένα σημαντικότατο βήμα, και έπονται και άλλα, προς την τελική χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική και τις δυνατότητες της ΚτΠ, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αναδιοργάνωσή της, η οποία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς».
Το επόμενο βήμα είναι να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ.
Τώρα, το πως γίνεται κάθε φορά και κάποιο μεγάλο έργο αναβάλλεται συνεχώς, να αναθερμένεται ενώ πλησιάζουν… εκλογές, αυτό είναι το πρώτο μυστήριο. Το δεύτερο είναι ότι μέχρι να γίνει η μετάβαση, ο μηχανισμός ξαναπέφτει σε ύπνωση και έτσι είτε για τον ένα λόγο είτε για τον άλλο αντί για το «Σύζευξις» πέρασαν μάλλον 7 χρόνια «Απόζευξης»! ,
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα λειτουργήσουν διαφορετικά και οι μηχανισμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων.
600x80 samsung gear sport 26-7-18 sent
Η νέα "ναυαρχίδα" των chipsets της Qualcomm ανακοινώθηκε. Και το όνομα αυτής Snapdragon 855, αντί του Snapdragon 8150 που είχαμε δει σε αρκετές αναφορές.
Κατασκευάζεται με τη λιθογραφική μέθοδο των 7nm, η οποία θα βοηθήσει στο να αυξηθεί η αποδοτικότητα του chipset, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας τις επιδόσεις του παράλληλα.
Διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες AI, συγκεκριμένα "τρείς φορές υψηλότερες AI επιδόσεις" σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ διαθέτει και έναν dedicated "vision" επεξεργαστή που αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα επεξεργασίας γραφικών και θα βοηθήσει ιδιαίτερα σε AR εφαρμογές.
Ο νέος image processor του επιτρέπει λήψη 4K HDR video στα 60 fps, χρησιμοποιώντας το 25% της ενέργειας που απαιτούσε το Snapdragon 845.
Φυσικά, το Snapdragon 855 δε θα μπορούσε να μην έχει δυνατότητες υποστήριξης in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και 5G δικτύων.
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, η Qualcomm ανέπτυξε τον 3D Sonic Sensor ακριβώς για το σκοπό αυτό, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίζει το δακτυλικό σας αποτύπωμα πάνω στο κρύσταλλο της οθόνης, ακόμα κι αν είναι βρεγμένο ή ελαφρώς "λερωμένο" με μικροσωματίδια.
Όσον αφορά το σκέλος του 5G, η Qualcomm θα κατασκευάζει μεν το SD855 με το X24 LTE modem της για ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων εως 2 Gbps, αλλά παράλληλα θα δίνει σε όποιον κατασκευαστή το επιθυμεί τη δυνατότητα να αγοράσει chipsets με το X50 5G modem της, για χρήση στις συσκευές του, το 2019.
Οπότε μένει να δούμε πόσοι και ποιοί από τους κατασκευαστές θα ακολουθήσουν αυτή την οδό, η οποία αυξάνει μεν το κόστος, αλλά καθιστά τις συσκευές πιο "future-proof".
Τα πρώτα smartphones με το Snapdragon 855 αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με το Samsung Galaxy S10 να είναι ένα από αυτά που θα το ενσωματώνει.
GY-1537-600X80-1
Κι όμως η Microsoft δεν έχει αφήσει την αγορά του mobile, αν και έχει στρέψει το ενδιαφέρον της μακριά από τα smartphones τα τελευταία χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες τεχνολογίες αναδιπλούμενων οθονών ίσως της επιτρέψουν να επανέλθει στο προσκήνιο.
Το project Andromeda μετράει αρκετούς μήνες ζωής και ουσιαστικά αφορά ένα foldable smartphone που θα μπορεί να μετατρέπεται σε ένα ισχυρό mobile "tablet-PC".
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελειοποιημένη συσκευή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2019. Δε θα τρέχει κάποιο Windows mobile OS αλλά την "κανονική" έκδοση των Windows 10, ίσως ελαφρώς "κομμένη" για να μπορεί το hardware να ανταποκριθεί.
Η Microsoft, επίσης, ετοιμάζει για το 2019 ένα νέο Xbox One, Surface laptop με επεξεργαστές της AMD, ένα ανασχεδιασμένο Surface Studio και έναν ανταγωνιστή του iPad Pro 12,9".
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Τα smartphones με 2 οθόνες αποτελούν πιθανότατα το νέο trend της αγοράς, με τη Vivo να ετοιμάζει και αυτή για λανσάρισμα μια τέτοια συσκευή.
Θα ονομάζεται Vivo NEX 2 ή Vivo NEX S2 και θα εμφανιστεί επίσημα στις 11 Δεκεμβρίου.
Πιθανότατα θα έρχεται -και- σε έκδοση με 10GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, σύμφωνα με πληροφορίες ενός χρήστη του Weibo.
Επίσης, από τα teasers γνωρίζουμε πως θα έχει 3 κάμερες στο πίσω μέρος και μάλλον ένα LED "κύκλο" γύρω από το camera module, που το καθιστά ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Θα φοράει το Snapdragon 845 της Qualcomm, AMOLED οθόνη με πολύ μικρά bezels στις πλευρές της, in-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και το FunTouch OS interface.
Η τιμή του, εφόσον έρθει στην Ευρώπη, αναμένεται κοντά στα €849.
PanelTV_600x80_09_2018_panopto_2
sms
Σε περίπου 5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του κλάδου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ.

Τα έσοδα από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες καθόρισαν συντριπτικά τον κύκλο εργασιών (88%).

Τα δεδομένα που καταναλώθηκαν έφθασαν τα 98 δισ. ΜΒ, αυξημένα 108%. Η πλειονότητα των δεδομένων διακινήθηκε μέσα από συσκευές κινητής τηλεφωνίας σε ποσοστό 88%, ενώ το υπόλοιπο 12% μέσω άλλων φορητών συσκευών με χρήση κάρτας πρόσβασης σε υπηρεσίες δεδομένων (datacards).

Όλες οι κατηγορίες χρηστών σχεδόν διπλασίασαν τη χρήση δεδομένων που έκαναν κατά τη διάρκεια του 2017. Ένας οικιακός χρήστης με συμβόλαιο χρησιμοποίησε κατά μέσο όρο το μήνα 899 MB (έναντι 491 το 2016).

Έπεται ο επαγγελματίας χρήστης με 630 MB (έναντι 393 το 2016) και τέλος, ο συνδρομητής καρτοκινητής με 538 ΜΒ (έναντι 238 το 2016).

Ο αριθμός των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες ανήλθε στις 17,1 χιλ. αυξημένος 1,8% σε σχέση με το 2016.

Το μέσο μηνιαίο έσοδο από την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας και Διαδικτύου σε σταθερή θέση διαμορφώθηκε σε 24,70 ευρώ το 2017 έναντι 24,75 ευρώ το 2016, ενώ μόνο από την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας σε σταθερή θέση το αντίστοιχο έσοδο ήταν 18,43 ευρώ (έναντι 18,94 ευρώ το 2016).

Το «πολύπαθο» Σύζευξις 2, το οποίο όπως είναι γνωστό ξεκίνησε πριν περίπου 7 χρόνια, πέρασε επιτυχώς από τους Jaspers, το υποστηρικτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
600x80-voip-book-2
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μήπως θα έπρεπε κάποτε να ψάξουμε να βρούμε γιατί καθυστερήσαμε χωρίς λόγο 7 χρόνια, απλά για να μην ξανακάνουμε τα ιδια λάθη στο μέλλον;

Πότε θα αρχίσουμε επιτέλους να λέμε σε αυτή τη χώρα τα πράγματα με το όνομά τους;

Μήπως αντί να λέμε μοιρολατρικά «τα ζώα μου αργά», πρέπει να βρούμε ποια «ζώα» φταίνε για την καθυστέρηση;

Αυτό που μας διδάσκει το παρελθόν πάντως είναι ότι κάθε φορά που έρχεται στο συγκεκριμένο θέμα στο προσκήνιο πλησιάζουν εκλογές…

Ασε που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και το Hollywood… Ίσως γι αυτό μένει πάντα στην άκρη…

Τα χρήματα πάντως που θα εξοικονομηθούν από το δημόσιο είναι πολλά και ίσως αυτό να είναι ένας λόγος για την υλοποίηση. Για να αφήσουν κάποιοι έργο πίσω τους…

Κόντα στο ευρωπαϊκό Μ.Ο. ή και χαμηλότερες είναι οι τιμές των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του διεθνούς οίκου OVUM, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΕΚΤ.

Αν δεν υπήρχαν και οι φόροι που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και σε κάθε περίπτωση διπλάσιοι από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, δεν θα υπήρχαν στρεβλώσεις και τα πράγματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα.
combox
Δύο πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή: οι φόροι και ο θάνατος με τη διαφορά ότι ο θάνατος δεν γίνεται χειρότερος χρόνο με το χρόνο ή κάθε φορά που συνέδριάζει το (εκάστοτε) Υπουργικό Συμβούλιο…

Κι αν δεν το πιστεύετε σύμφωνα με σχετική έρευνα η Ελλάδα στη δεκαετία 2007 – 2017 αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στους φόρους ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Ας περάσουμε τώρα στο «κλασικό» θέμα του κλάδου, που είναι η πώληση της Forthnet. H πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη εδώ ήταν μία …πώληση. Μόνο που «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες»…

Την πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, έναντι 180 εκατ. ευρώ, λοιπόν, ανακοίνωσε ο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Αμέσως, έσπευσαν όλοι να το θεωρήσουν ως κίνηση απόκτησης ρευστότητας εν όψει της πιθανής εξαγοράς της Forthnet, κάτι που διαψεύστηκε αρμοδίως με ένα non paper, που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους.

Κατά τα άλλα, περιμένουμε τις παχύδερμες τράπεζες να αποφασίσουν…

Και μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι αν χρωστάς 50.000€ είσαι άσχημα μπλεγμένος με την τράπεζα αλλά αν χρωστάς 500.000.000€ η τράπεζα είναι μπλεγμένη μαζί σου, αλλά δεν βλέπουμε και καμία βιασύνη να λυθεί ο γόρδιος δεσμός.

Αν η Forthnet ήταν τράπεζα προφανώς θα την είχαν σώσει (οι πολιτικοί), αλλά μήπως και η μία παράταση πάνω στην άλλη δεν είναι ένα διαρκές φιλί της ζωής; Ποιοι οφελούνται άραγε από τις παρατάσεις;
Banner_Grandstream_600x80pixels-100
Εν πρώτοις «chercher l argent». Στη συνέχεια θυμηθείτε ότι «το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα και την εξουσία ουδείς»!

Λέγεται ότι εσχάτως δύο CEOs στην αγορά δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Ο ένας είναι αειθαλής και με πολλές επιρροές στο υπουργείο. Το θέμα είναι τι ξέρει ο +«έτερος εγώ» και τα έχει πάρει στο κρανίο με τον πρώτο;

Ένα από τα χτυπήματα κάτω από τη μέση π.χ. ήταν ότι ο «αειθαλής» προκειμένου να πετύχει τον MVNO σκοπό και να «καταδείξει» την ανάγκη ύπαρξής του, έκανε μία συγκεκριμένη διαρροή που κατέληξε σε ερώτηση στο πλαίσιο της παρουσίασης της ΕΕΤΤ για την Ovum.

Με άλλα λόγια εκθέτουμε τους άλλους για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε εμείς!

Την Τετάρτη στο συνέδριου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός έδειξε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη Microsoft, με την αποφώνηση «Πέγκυ μου», ενώ στη συνέχεια ήταν στο ίδιο τραπέζι και τα έλεγαν.

Τι έλεγαν; Μάλλον για την ψηφιακή υπογραφή που ήταν ένα από τα βασικά σημεία της ομιλίας του…

Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα υλοποίησε η COSMOTE, πετυχαίνοντας live ταχύτητες πάνω από 12Gbps, 60 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές ταχύτητες 4G.

Οι δοκιμές έγιναν στο Δήμο Ζωγράφου και πήγαν πολύ καλά. Έλειπαν βέβαια τα «Μιχάλη μου» και «Νίκο μου», γιατί ο Μεγαράρχης δεν φημίζεται για την υπερβολή του στις φιλοφρονήσεις. Είναι ευγενικός και προσηνής στο επίπεδο του gentleman!
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
To Netflix πάει «τραίνο» με +317% στην Ελλάδα (έβαλε κάπου και η Wind το χεράκι της), +271 στην Ταϋλάνδη, +199% στην Τουρκία και +153% στην Πολωνία. Σημείο των καιρών!

Πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης που δυνητικά θα μπορούσαν να κάνουν χρήση περίπου 150 εργαζόμενοι «τρέχει» η Wind.

Σημαντική ανάπτυξη της Ελληνικής online αγοράς η οποία σηματοδοτεί την ωριμότητα των online αγοραστών, διαπιστώνει η ετήσια πανελλήνια έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου που διεξήγαγε ο ΣΕΛΠΕ και το ELTRUN, με την υποστήριξη του GRECA.

Το 85% των επικεφαλής των επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι οι ανάγκες των πελατών αλλάζουν ταχύτατα, όπως προκύπτει από την Έκθεση Διεθνών Τάσεων της Vodafone για το 2019. Ρίξτε μία ματιά στο κείμενο. Είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό!

Το νέο της σύστημα Ελέγχου Διοίκησης και Συντονισμού Επιχειρήσεων για την προστασία κρίσιμων υποδομών, παρουσίασε η Intracom Telecom στην Egypt Defense Expo.

Υπερβολική θεωρείται η αντίδραση με τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei. Προφανώς υπάρχει ένας οικονομικός –και όχι μόνο- πόλεμος, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν απώλειες και για τις δύο πλευρές. Και οι Κινέζοι δεν έχουν απαντήσει ακόμα…

Τα καλά νέα είναι ότι επειδή μας το ζητήσατε από αυτό το τεύχος θα υπάρχουν και weekly news που αφορούν την Κυπριακή αγορά:

Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία τοποθέτησης νέου CEO στην Cyta. Η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ που «ακούει» στο όνομα Ανδρέας Νεοκλέους, οδηγείται σύντομα στην κυπριακή βουλή για την νενομισμένη έγκριση.
Digitallife-sept-2018-600x80
Νέος, φιλόδοξος και με εμπειρία στο χώρο, φαίνεται να «ταιριάζει γάντι» στις απαιτήσεις των καιρών στην Cyta. Ταυτόχρονα προχωρούν και οι διεργασίες για την σύνθεση του νέου Δ.Σ στη Cyta, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ήδη ακούγονται κάποια ονόματα αλλά -όπως μου έλεγε ο παλιός που είναι αλλιώς- ίσως κάποια βγαίνουν πολύ νωρίς για να «καούν»…

Με γεμάτες βαλίτσες από αισιοδοξία επέστρεψε την περασμένη βδομάδα από την Μάλτα, ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της Cablenet. Οι τελευταίες πινελιές στον προγραμματισμό του 2019 μπήκαν από τους Μαλτέζους.

Δεν ξέρουμε αν θα προκύψει τελικά ο χρυσούς αιών του… Περικλέους, αλλά με σιγουριά μπορούμε να σας πούμε ότι η νέα χρόνια για την Cablenet θα είναι … wow!

Let the Game begin! Αντίστροφα μετρούν το χρόνο οι χιλιάδες λάτρεις των eSports στη Κύπρο για το πολυαναμενόμενο gaming event που διοργανώνει στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στις 22 και 23 Δεκεμβρίου η PrimeTel σε συνεργασία με την Kinx Gaming Κύπρου. Το γεγονός ότι τα εισητήρια τείνουν να εξαντληθούν, δείχνει ότι θα γίνει «καλό παιχνίδι»!

Συνεχίζεται η ανάπτυξη των καταστημάτων Public στην Κύπρο, με την προσθήκη ενός νέου καταστήματος, του 6ου κατά σειρά, στο νέο εμπορικό κέντρο Nicosia Mall. Σε λίγο θα Mallώνουμε σε ποιοι Public να πρωτοπάμε!!!

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η έκφραση «σουτ τηλεφώνημα» με την έννοια της προειδοποίησης πριν από το γκολ. Κάτι ανάλογο στη λογική the shape of the things to come επιχειρεί η Monaco Telecom προσφέροντας έκπτωση 20% στα πιο hot smartphones που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο στην αγορά σε όσους μεταφέρουν τον αριθμό τους από άλλο τηλεπικοινωνιακό πάροχο!

Κάτι μας λέει ότι οι συνδρομητές της MTN θα αισθάνονται «σαν πρίγκηπες»!
600x80 bnb 29-11-18 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin