Ώρα αποφάσεων για τη Forthnet

0

Στενεύουν τα περιθώρια για τις τράπεζες όσο αφορά την τύχη της Forthnet με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακοινώσουν στους ενδιαφερόμενους τις αποφάσεις τους.

Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Attica Bank (ελέγχουν συνολικά το 32,8% της εισηγμένης) σύμφωνα με πληροφορίες επί της ουσίας δεν είναι ικανοποιημένες από τις προτάσεις που έχουν στα χέρια τους για την τύχη της Forthnet. Όμως, η διαδικασία του διαγωνισμού διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα (φθάνει τις 90 μέρες) χωρίς να περνά σε μια επόμενη φάση, γεγονός που μπορεί να αναγκάσει τις τράπεζες να γράψουν νέες προβλέψεις για επισφάλειες.

Στο πλαίσιο αυτό ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα να ανακοινωθεί ότι δύο εκ των ενδιαφερομένων δύναται να περάσουν σε μια επόμενη φάση, αυτή του νομικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence) ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν τελικές δεσμευτικές προσφορές.

Σχεδόν βέβαιο είναι πως ανάμεσα σε αυτούς τους δύο θα είναι οι Vodafone – Wind. Οι δύο εταιρείες όπως είναι γνωστό σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τις συνέργειες που έχουν με την Forthnet, κάτι που θα οδηγήσει στη συγχώνευσή της όσο αφορά τις υπηρεσίες με διαμοιρασμό της πελατειακής της βάσης. Μια μικρότερη εταιρεία θα διατηρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Nova για να τα διαθέτει στις Vodafone – Wind. Να σημειωθεί ότι πηγές από τις δύο εταιρείες σημειώνουν, ειδικά τις τελευταίες μέρες, πως δεν είναι σίγουρο ότι μετά το due diligence θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά.

Για το ποιος θα είναι ο δεύτερος ενδιαφερόμενος που θα περάσει στην επόμενη φάση υπάρχουν δύο βασικά σενάρια. Το ένα θέλει να είναι ο Αντέννα ο οποίος ενδιαφέρεται μόνον για τη Nova και το άλλο το σχήμα της Odyssey. Για την προσφορά της Odyssey καταγράφεται μεγάλο παρασκήνιο. Είναι η μόνη που έχει υποσχεθεί ακόμα και την ανάπτυξη της Forthnet, ενώ δεν ζήτησε «κούρεμα» των υποχρεώσεών της. Στην περίπτωση που απορριφθεί, όπως λεγόταν έντονα χθες, σημαίνει ότι δεν έχει πείσει τις τράπεζες ότι διαθέτει τα αναγκαία κεφάλαια.

Λιγότερο πιθανό θεωρείται ο δεύτερος ενδιαφερόμενος που θα περάσει στη επόμενη φάση να είναι ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία.

Share.

Comments are closed.