600x telecom times 14-2-23 sent
weekly D 21-1-22 sent

The mobile «metaverse»

b2c
XIAOMI-13
 • Δύσκολο να γράψουμε για ό,τι συμβαίνει στη Βαρκελώνη, σήμερα, μετά τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών. Για μία ακόμη φορά ωστόσο αποδεικνύεται, ότι με τη χρήση της σωστής τεχνολογίας, μπορούμε να γλυτώσουμε από τα ανθρώπινα λάθη.
 • Θα περιοριστούμε, λοιπόν, στα απολύτως απαραίτητα... Για 3η συνεχόμενη μέρα η έκθεση ήταν κατάμεστη, τουλάχιστον μέχρι τις 4 το απόγευμα.
 • Η ελαφρά μείωση των επισκεπτών έδωσε στη δυνατότητα σε... ρομποτικούς σκύλους να ξεχυθούν στα Halls του εκθεσιακού, συνοδευόμενα από τους "ιδιοκτήτες" τους, αλλά χωρίς λουρί. Αποτέλεσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα, παρ' ότι δεν τα βλέπουμε για πρώτη φορά, αφού μας έδωσαν μια γεύση του μέλλοντος.
 • Μια καλή "γεύση" πήραμε, όμως, και από το metaverse, στο επιβλητικό booth της Accenture. Στο demo area είδαμε εφαρμογές του metaverse στον κλάδο του retail, αγοράζοντας νέο smartphone με άμεση αλληλεπίδραση με τον πωλητή... Μόνο, που ο πωλητής ήταν στο σπίτι του κι εμείς στο εκθεσιακό!
 • Φυσικά, κάναμε όπως κάθε χρόνο και την… παραδοσιακή μας επίσκεψη στο ελληνικό περίπτερο. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους των εταιρειών που συμμετείχαν, αλλά και τους εκπροσώπους του ΣΕΚΕΕ.
 • Εξαιρετικά υψηλή η επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον για τις ελληνικές startups στο 4YFN, με τους πάντες να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Σε γενικές γραμμές, επιτυχημένη και πολύ καλά οργανωμένη η φετινή αποστολή, οπότε ευχόμαστε... και του χρόνου και σ’ ανώτερα!
 • Ως εξαιρετική ιδέα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ιδέα του ΣΕΚΕΕ να διοργανώσει το γεύμα του στο Thai Barcelona. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα, το μενού είχε γεύσεις από την Ταϊλάνδη και ήταν νοστιμότατες (γιατί όπως και να το κάνουμε την πολύ την Παέγια την βαριέται και ο… Καταλανός) και το πολύ τσίπουρο (των παρελθόντων ετών) και ο Έλληνας.
 • Ωστόσο, το σημαντικότερο ήταν ότι πέραν των εξαιρετικών εδεσμάτων, η συγκεκριμένη προσέγγιση έδινε ώθηση στο networking, καθώς τα στελέχη της αγοράς μπορούσαν να συνομιλήσουν ευχάριστα και σε καλό κλίμα (και όλοι με όλους)…
 • Οι ρυθμοί πέφτουν από αύριο, αναμενόμενα, αλλά θα είμαστε και πάλι εδώ για να σας μεταφέρουμε όλα τα παραλειπόμενα από τη μεγάλη έκθεση της Βαρκελώνης.
 • Ως είθισται η GSMA ανακοίνωσε τα βραβεία της (Global Mobile Awards) και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η κατηγορία με τα best smartphones της έκθεσης … Καλύτερο smartphone λοιπόν, αναδείχθηκε το… Apple iPhone 14 Pro! Το αξιοπερίεργο, ωστόσο, είναι ότι η Apple λάμπει… δια της απουσίας από κάθε MWC! Και φυσικά το Samsung S23, κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα…
HUAWEI
day3-01
day3-02
day3-03
TCL
day3-04
day3-05
day3-06
600x80 banner 13-1-23 sent
day3-07
day3-08
day3-09
INTRACOM
day3-10
day3-11
day3-12
XIAOMI
day3-13
day3-18
day3-14
KASPERSKY
day3-15
day3-16
b2b
600x80 banner 16-2-23 sent
 • Στο booth της ZTE το μάτι μας δεν μπορούσε, παρά να πέσει πάνω στο Nubia Pad 3D… Ένα tablet που μας επαναφέρει στην εποχή του 3D… Αν και το visual αποτέλεσμα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, ωστόσο μας θύμισε μια προ-7ετίας απόπειρα για τα 3D smartphones…
 • …η οποία βεβαίως όπως όλοι θυμόμαστε δεν πήγε και ιδιαίτερα καλά! Άλλωστε, καμιά φορά οι ωραίες τεχνολογίες και τα πρωτότυπα concepts, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα κάνουν και εμπορική επιτυχία! Τουλάχιστον όχι στην αρχή. Και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα γι’ αυτό. Πρέπει να είναι ώριμη η αγορά για κάποια πράγματα. H πρωτοπορία πάντως, είναι πρωτοπορία…
 • H Kaspersky δεν αποτελεί τυχαία το νούμερο 1 στον τομέα του cyber security. Σε σχετική συνομιλία που είχαμε με τα στελέχη της Lavinia Rossi (Head of Enterprise Sales, Global Sales) και Viktor Ivanovsky (Business Development Group Manager – Kaspersky OS), διαπιστώσαμε το τι χρειάζεται έτσι ώστε, μια εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα του cyber security να είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με τους hackers…
 • Άλλωστε όσο οι digital τεχνολογίες γίνονται ολοένα και πιο πολυσύνθετες, τόσο πιο πολύ απαιτείται από τις εταιρείες cybersecurity να «επενδύουν» σε νέες τεχνολογίες και εργαλεία που θα αποτρέψουν τους «κακόβουλους» εισβολείς!
 • Ναι, οι νέες εξελίξεις γύρω από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα -φτάνοντας μέχρι και το 6G- βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που «βγαίνουν» από το Mobile World Congress. Αν όμως θέλετε να σας πούμε τι δείχνει να απασχολεί αρκετά τη βιομηχανία, τότε αυτό είναι το «fair share», η δίκαια αποζημίωση (ή όπως θέλει ο καθένας να το ονομάσει) που θέλουν οι telecoms να καταβάλλεται από τους OTT.
 • Όπως αναμενόταν, η άλλη πλευρά δεν θα καθόταν χωρίς απάντηση. Μια πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Greg Peters, co-CEO του Netflix, ο ο οποίος, αναμενόμενα, τάχθηκε εναντίον ενός τέτοιου σχεδίου. Και όχι μόνο αυτό. Υποστήριξε πως οι telcos θα έπρεπε να πληρώσουν τις εταιρείες ψυχαγωγίας για το κόστος του περιεχομένου και πως πολλοί ISP κάνουν bundle το Netflix στα πακέτα που προσφέρουν στους καταναλωτές - οι οποίοι μένουν ικανοποιημένοι από κάτι τέτοιο. Πως λέμε εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι;
 • Στο ίδιο πλαίσιο, ο Pietro Labriola δήλωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τέλεια καταιγίδα», αναφερόμενος, επίσης, στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και την αύξηση των επιτοκίων. Ο επικεφαλής του ιταλικού παρόχου κάλεσε τους θεσμούς και τις ρυθμιστικές αρχές σε επείγουσα παρέμβαση, ώστε οι εταιρείες του Big Tech να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας και του 5G, αλλά και να ευνοήσουν τη λεγόμενη ενοποίηση της αγοράς.
 • Υπενθυμίζουμε πως ο Breton, ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη δική του ομιλία κατά τη διάρκεια του MWC, είπε ότι «θα χρειαστεί να βρούμε ένα μοντέλο χρηματοδότησης για τις τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται, το οποίο θα σέβεται και θα διατηρεί τα θεμελιώδη στοιχεία του ευρωπαϊκού κεκτημένου μας».
 • Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ξεκινήσει σχετική διαβούλευση επί του θέματος. Μέχρι να ολοκληρωθεί, είναι αναμενόμενο πως θα ακούσουμε, ακόμη, πολλά. Για να μην σας πούμε τι θα γίνει μετά το (όποιο) αποτέλεσμα της διαβούλευσης...
day3-19
day3-20
day3-21
AVM
day3-22
day3-23
day3-24
voltetel
day3-25
day3-26
day3-27
600x80 banner 22-2-23 sent
day3-28
day3-29
600x200 telecom newsletter 24-2-23 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin