weekly D 21-1-22 sent

Home – Home Fiber (to the) Home

Στη λήψη έκτακτων μέτρων προσανατολίζεται η ΕΕΤΤ, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών και τερματισμού των συνδέσεων απευθείας στους καταναλωτές.
Η συνεχιζόμενη υστέρηση της χώρας μας στους Ευρωπαϊκούς δείκτες ψηφιακής ανάπτυξης δείχνει ότι, παρά την συνεχή επέκταση των δικτύων νέας γενιάς, οι ρυθμοί παραμένουν χαμηλοί, ενώ το κόστος σε επίπεδο καταναλωτή παραμένει σχετικά υψηλό.
Η παρέμβαση -ή καλύτερα η άρση παρέμβασης- της ΕΕΤΤ, θα επικεντρωθεί στην παροχή κινήτρων στους παρόχους που θα αναπτύξουν καθαρόαιμες υποδομές FTTH, στις οποίες η οπτική ίνα θα τερματίζει εντός της οικίας του συνδρομητή.
Για αυτές τις συνδέσεις δεν θα εφαρμοστεί η υποχρέωσης κοστοστρέφειας, ούτε ο έλεγχος συμπίεσης περιθωρίου κέρδους.
Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι που διαθέτουν, ή θα αναπτύξουν ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που θα τερματίζει απευθείας στους συνδρομητές, θα μπορούν να διαμορφώνουν ελεύθερα τον τιμοκατάλογό τους, χωρίς να περιορίζονται από την υποχρέωση να κρατούν τις τιμές στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό και χωρίς να υποχρεώνονται να «φιλοξενούν» άλλους παρόχους στο δίκτυό τους με χαμηλές τιμές που θα επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να είναι ανταγωνιστικοί.
Η «απελευθέρωση» που προτείνει η ΕΕΤΤ -αν τελικά περάσει- θα είναι προσωρινή και θα εφαρμοστεί μέχρι το ποσοστό του FTTH στη χώρα να φτάσει στο 30% των ευρυζωνικών συνδέσεων.
Είναι βέβαια προφανές ότι, αν επικρατήσει η πρόταση της ΕΕΤΤ, θα ευνοηθεί ο ΟΤΕ, ο οποίος κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου κορμού, αλλά και η ΔΕΗ, η οποία έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να εμπλακεί με τις τηλεπικοινωνίες παρέχοντας πρόσβαση FTTH μέσω της πρόσβασης ηλεκτροδότησης που έχει σε κάθε σπίτι.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε 3-4 μήνες, αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για την ανάλυση του κόστους και της παροχής κεντρικής πρόσβασης, καθώς και η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η τηλεπικοινωνιακή αγορά έχει μπει ήδη σε έναν κύκλο μελετών και ζυμώσεων, ώστε οι πάροχοι να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους και τα βήματά τους στο επόμενο τρίμηνο που προβλέπεται θερμό.
cosmote_insurance_600x80_2
amazon-satellite

Space Wars

Ο ανταγωνισμός για την παροχή δορυφορικού Ιnternet από τη νέα γενιά δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, με ταχύτερο latency και υψηλές χωρητικότητες έχει ήδη ξεκινήσει.
Ως τώρα η SpaceX του Elon Mask ήταν η πρώτη που άνοιξε τις πύλες της στρατόσφαιρας, δείχνοντας το δρόμο.
Συγκεκριμένα, ήταν ο μοναδικός πάροχος αυτής της τεχνολογίας και δεν αποτελούσε απειλή για τους παρόχους επίγειου Ιnternet.
Με τιμές των 499 ευρώ για τον εξοπλισμό και 99 ευρώ κάθε μήνα συν 61 ευρώ για τα μεταφορικά, το κόστος ήταν μακριά από τα βαλάντια των απλών καταναλωτών και αφορούσε ίσως μικρό αριθμό επιχειρήσεων για εξειδικευμένες εφαρμογές.
Πρόσφατα όμως είδαμε ότι η εταιρεία προχώρησε σε αναπροσαρμογές, μειώνοντας τις τιμές σε 400 για τον εξοπλισμό και 60 ευρώ τη μηνιαία συνδρομή, μηδενίζοντας μάλιστα τη χρέωση των μεταφορικών του εξοπλισμού.
Ο λόγος είναι ότι, ο έτερος πολυεκατομμυριούχος, και επίσης θιασώτης του διαστήματος, Jeff Bezos, σκοπεύει να βάλει την Amazon στην τροχιά της SpaceX με το Project Kuiper.
Οι πρώτες εκτοξεύσεις των δοκιμαστικών δορυφόρων θα πραγματοποιηθούν σε λίγες εβδομάδες και η Amazon στοχεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο 3.276 δορυφόρων, που θα ανταγωνιστούν το δίκτυο Starlink της SpaceX.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Amazon, στο πλαίσιο του Project Kuiper, έχουν πραγματοποιήσει αρχικές επαφές με τους αρμόδιους φορείς, τόσο για την έναρξη δραστηριοποίησης της Amazon Web Services και στην Ελλάδα, καθώς και την αναγκαία αδειοδότηση του δορυφορικού εξοπλισμού από την ΕΕΤΤ.
Μπορεί αυτή τη στιγμή το δορυφορικό Internet να αποτελεί ένα ελάχιστο κλάσμα της αγοράς, αλλά σίγουρα τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν στο μέλλον, τόσο από πλευρά τεχνολογίας, όσο και από πλευρά εφαρμογών.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην Αμερική ανακοινώθηκε συνεργασία της DT με την SpaceX για παροχή μηνυμάτων αρχικά και στη συνέχεια και φωνητικής επικοινωνίας στους κατόχους κινητών. Πόσο μακριά νομίζετε ότι είναι από εμάς αυτή η εξέλιξη;
grid_600x80
nova-new

Ψηλά στο Group η Nova

Δικαιώνεται και εκ του αποτελέσματος η United για την εξαγορά των Nova και Wind, αφού οι νεοαποκτηθείσες εταιρείες το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεισέφεραν στο Group, το 31% των συνολικών εσόδων και το 26% των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών μετά τις μισθώσεις (EBITDAal).
Για να πάρετε μία τάξη μεγέθους του ομίλου United Group, μέσω των θυγατρικών της διαθέτει 8,2 εκατομμύρια τηλεοπτικούς συνδρομητές, πάνω από 4,53 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις και κοντά στα 7 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.
Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η United για το πρώτο μισό του 2022 η Wind είχε έσοδα 282,5 εκατ. (το 22% των συνολικών της United) και EBITDAal 81 εκατ. (18% του Group).
Η Nova είχε έσοδα 118,9 εκατ. μειωμένα 3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο πέρσι (9% των συνολικών της United) και EBITDAal 35,2 εκατ. (8% των συνολικών του Group).
Από πλευρά συνδρομητικής βάσης, η Wind διαθέτει 3,6 εκατ. συνδρομητές, με μέσο έσοδο ανά συνδρομητή 23,5 ευρώ, συνεισφέροντας το 22% των εσόδων του ομίλου United, κάτι που τοποθετεί τη Wind ως τη δεύτερη πιο σημαντική εταιρεία του Group σε επίπεδο λειτουργικών κερδών.
Η πλήρης συγχώνευση Nova-Wind είναι προ των πυλών, με το νέο όνομα Nova να έχει επιλεγεί για το μέλλον της ελληνικής παρουσίας της United.
Με την ολοκλήρωσή της στο τέλος του έτους η εταιρεία θα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.
Τα σχέδια της United προβλέπουν εμπορική επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με αιχμή του δόρατος το τηλεοπτικό περιεχόμενο και την ενοποιημένη πλατφόρμα της ΕΟΝ, η οποία «παίζει» σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Περισσότερα την Πέμπτη, που έχει προγραμματιστεί η Press Conference στο Μουσείο Μπενάκη, με παρουσία τόσο της σιδηράς κυρίας Victoriya Boklag Boklad, που είναι η CEO του United Group όσο και του Παναγιώτη Γεωργιόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Nova.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
“Να’μαστε πάλι εδώ παρέα, οι δρόμοι τρέχουν χιαστί”, θα λέγαμε παραφράζοντας το παλιό άσμα. Διότι, οι δρόμοι μας συναντώνται κάθε Δευτέρα, 20 χρόνια τώρα!
Η αγορά μοιάζει να ξαναβρίσκει το ρυθμό της, ετοιμάζεται για ένα βαρύ χειμώνα που τον “απαλύνει” - αλλά δεν τον εξαφανίζει - το γεγονός του ότι θα έχουμε 4% ανάπτυξη, όταν όλοι φλερτάρουν με την ύφεση, αλλά και όλοι σχεδιάζουν το μέλλον. Γιατί μοιραία εκεί θα ζήσουμε και εκεί μας περιμένει ο Νυμφίος της ψηφιακής ανάπτυξης! Που μοιάζει -σύμφωνα με τις έρευνες - να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από το ενεργειακό και τον πληθωρισμό.
Για το μέλλον του Weekly θα σας μιλήσω σήμερα. Του Weekly που σας συντροφεύει 20 χρόνια τώρα, που διαβάζεται από 30.000 κόσμο κάθε εβδομάδα και που αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια των στελεχών της αγοράς.
Λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα σας κουράσαμε λίγο με μία υπερπαραγωγή διπλάσιου μεγέθους από το κανονικό, γιατί είχαμε να καλύψουμε -λόγω διακοπών - ύλη ενός μηνός.
Ήταν κάτι σαν δίσκος long play. Από σήμερα επιστρέφουμε στα 45άρια που σημαίνει γρήγορη ενημέρωση και σχολιασμός μόνο για όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε. Διότι, όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου στη σχολή, το πολύ το Κύριε Ελέησον, δεν είναι Public Relation!
Και η εστίαση στα σημαντικά δεν είναι η μόνη αλλαγή. Τα καλύτερα έρχονται… Νέες συνεργασίες, νέοι άνθρωποι, νέοι τρόποι ενημέρωσης.
Αν μάλιστα θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά στη διαμόρφωση του νέου weekly στείλτε μας τις απόψεις σας στο weekly@smartpress.gr Τι θα θέλατε να διαβάσετε; Τι αλλαγές θα θέλατε; Κάθε πότε θα θέλατε ενημέρωση; Πόσο μεγάλο θέλετε το αγαπημένο σας newsletter; Η γνώμη σας μετράει και σύντομα θα έχετε νέα μας. Ως τότε Stay tuned!

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 • Το ότι ο ΟΤΕ προτίθεται να λανσάρει ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps αποτελεί πλέον κοινό μυστικό και το γράψαμε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό που προέκυψε τώρα, είναι ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Τολμάμε, Διότι Έχουμε Θάρρος μου έλεγε με νόημα στέλεχος του Οργανισμού! Κάτι τέτοια άλλωστε, διαμορφώνουν θετικό κλίμα για την οικονομία… Ε, τα υπόλοιπα ας τα κάνει ο πρωθυπουργός με τις εξαγγελίες του!
 • Την Πέμπτη έχει συνέντευξη Τύπου η Wind. Όχι “ότι κι ότι” αλλά “ότι πρέπει”! Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για το ψηφιακό μέλλον και όχι μόνο η Victoriya Boklag Boklad, CEO του United Group και ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος , διευθύνων σύμβουλος της Nova. Και προφανώς θα δεχθούν και ερωτήσεις. Βροχή ερωτήσεων για να είμαστε ειλικρινείς…
 • Το My Vodafone App φέρνει πρώτο τις ενσωματωμένες υπηρεσίες Apple Pay και Google Pay που επιτρέπουν την ολοκλήρωση των συναλλαγών με μεγάλη ευκολία, αποφεύγοντας την πληκτρολόγηση στοιχείων κάρτας, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια των συναλλαγών και κάνοντας τις πληρωμές ακόμη πιο εύκολες. Όλα θα είναι ένα click away!
 • Το Ίδρυμα Vodafone, με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων ενεργούς παρουσίας και προσφοράς, ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, που υλοποιείται από το 2006, ενισχύεται, διευρύνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρόληψης και υγείας σε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.
 • Το ενδεχόμενο να σταματήσει η ρύθμιση του Fiber To The Home ως κίνητρο ανάπτυξης των δικτύων οπτικής ίνας και ενίσχυσης του ανταγωνισμού μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
 • Η ΕΕΤΤ προκειμένου να αιτιολογήσει την πρότασή της επικαλείται το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στην κάλυψη των δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων και στην διείσδυση των σχετικών υπηρεσιών σε επίπεδο λιανικής.
 • Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ προκειμένου να δώσει κίνητρα στους παρόχους να αναπτύξουν υποδομές FTTH εστιάζει, αποκλειστικά μόνο για τα δίκτυα νέας γενιάς στα οποία η οπτική ίνα τερματίζει εντός της οικίας του συνδρομητή και μέχρι η διείσδυση FTTH να φτάσει το 30% των ευρυζωνικών συνδέσεων.
 • Υποκλοπών συνέχεια: Δείτε το άρθρο - έρευνα της IRPI Media που αναφέρεται στις δραστηριότητες της ιταλικής εταιρείας RCS ETM Sicurezza S.p.A η οποία μεταπωλεί την τεχνολογία tykelab με το όνομα Ubigo και έχει δράση κυρίως στην Ιταλία (74%) αλλά και σε αρκετές χώρες (26%) μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Είναι μεν στα Ιταλικά, αλλά έχει πληθώρα πληροφοριών. Για εσάς που θέλετε να ξέρετε ακόμα και τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού…
 • H Smart 4 All που μέχρι τώρα έτρεχε τη Real me σε Public & Cosmote από το Σεπτέμβριο αναλαμβάνει και το Πλαίσιο, τη Wind και τον Κωτσόβολο. That's Real Business!
 • Μήπως ήρθε η ώρα για foldable; H Globalsat που λειτουργεί το Samsung eshop έχει μία ενδιαφέρουσα σειρά από προσφορές και εκπτώσεις και μπορεί να ανταλλάξει το παλιό σας κινητό με ένα foldable Samsung. Δείτε τι προσφέρει!
 • Back to school, back in business! Όσον αφορά τη λιανική, ενώ συνεχίζονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών συσκευών μέσα από το πρόγραμμα εξοικονομώ η επόμενη χρυσοτόκος όρνιθα στην αγορά - και το τρέχον πεδίο ανταγωνισμού - είναι το back to school.
 • Ξεχώρισε αμέσως η ευφάνταστη η διαφήμιση της Γερμανός με τους….”ξηροκαρπάδες”! Η διαφήμιση -που μας μαθαίνει (διαφημιστικά) γράμματα, ξεπερνιέται μόνο από τις ίδιες τις προσφορές, που θέλουν πολλή φαντασία για να τις προβλέψει κάποιος. Πως λέμε μόνο στα όνειρα; Κατά τα άλλα το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας είναι “στην τάξη…κι όλα εντάξει”!
 • Από κοντά βέβαια κάτι παίζει με τις τηλεοράσεις ενόψει Eurobasket, αλλά και των άλλων επερχομένων αθλητικών γεγονότων. Για την ακρίβεια, υπάρχει η αίσθηση ότι σε κάθε κάρφωμα του Yannis, φεύγει ένα φορτηγό τηλεοράσεις από τις αποθήκες του Πλαισίου, της Κωτσόβολος και του Public για τους πελάτες! Μέχρι το Βερολίνο θα έχουν ξεπουλήσει!
 • Στα καταστήματα Public εφαρμόζεται συνειδητά η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
 • Η έκδοση ηλεκτρονικής απόδειξης (e-invoicing) και παραλαβής της γίνεται με ένα e-mail και προσφέρει διττό όφελος για τους καταναλωτές: επιταχύνει τη διαδικασία εξυπηρέτησής τους με τη δυνατότητα check-out εκτός ουράς και διευκολύνει την προσωπική ψηφιακή αρχειοθέτηση των αποδείξεων. Επιπλέον είναι οικολογική αφού εκτιμάται ότι τα επόμενα 3 χρόνια θα έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 30 τόνοι χαρτί. Η βιώσιμη ανάπτυξη in Public!
 • Οι μεταγραφές μπορεί να είναι το “όπιο” των οπαδών, αλλά αν κάποιος χαίρεται ιδιαίτερα με τις τελευταίες δυνατές μεταγραφές του Ολυμπιακού, είναι ο Δημήτρης από την Cosmote TV. Γιατί, εκεί που υπήρχε γκρίνια για την μέχρι τώρα κατάντια - αυτή είναι η σωστή λέξη - του Ολυμπιακού, τώρα υπάρχει μπόλικος ενθουσιασμός, που στην Κηφισίας ελπίζουν ότι θα μετατραπεί σε συνδρομητές. Ίδωμεν!
 • Βέβαια κάτι πρέπει να γίνει με το customer care. To Σάββατο τους καλέσαμε στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, περιμέναμε, περιμέναμε… στο ακουστικό μας και στο τέλος με το κλείσιμο του ημιχρόνου, έκλεισε μόνη της και η γραμμή. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό στην TV League, είσαι πρώτος σε όλα…
 • Η ώρα του 69ου Ράλλυ Ακρόπολις 2022 πλησιάζει κι από τις 5 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου το pop-up κανάλι COSMOTE SPORT ACROPOLIS RALLY θα γίνει για μια ακόμη φορά ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του «Ράλλυ των Θεών». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ασφάλτινη υπερειδική, μήκους 1,95km, που στήθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ με 16 στροφές, μία γέφυρα και ένα άλμα!
 • Need for Speed! Με περισσότερες από 30 ώρες ειδικών αφιερωμάτων, 18 ώρες live μεταδόσεων όλης της αγωνιστικής δράσης του τετραημέρου, 13 ώρες ζωντανών εκπομπών, συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και πλούσια ρεπορτάζ, το μόνο που θα λείψει από τους τηλεθεατές της COSMOTE TV είναι το χώμα από τις ειδικές διαδρομές.
 • Η αγορά μας εκπροσωπείται στο Acropolis με τον καλύτερο τρόπο. Ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κότσαλης φιλοδοξούν να ξεπεράσουν την περσινή επιτυχία. Tρέχουν με ένα Ford Fiesta Rally4, με τον αριθμό «65», το οποίο παρουσιάστηκε στο Iaveris Park, στη Μαλακάσα. Μία ακόμη πρόκληση για τον Στέφανο να αποδείξει, όπως και πέρσι, ότι είναι τόσο καλός driver, όσο και leader! Καλή επιτυχία!!!
 • Κέρδος 36 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο Β' τρίμηνο η Motor Oil από την πώληση του 50% της «Alpha Δορυφορική» και την αποτίμηση του υπόλοιπου 50% στα επίπεδα αποτίμησης που διενεργήθηκε η συναλλαγή. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος τον περασμένο Ιούνιο πούλησε στην Primos Media το 50% του Alpha TV με τίμημα 41,5 εκατ. ευρώ. Επίσημα κανείς δεν ξέρει τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται, αλλά ανεπίσημα είναι κοινό μυστικό ποιος είναι ο αγοραστής.
 • Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Naftemboriki TV. To κανάλι αναμένεται να κάνει σύντομα το ντεμπούτο του από τις εγκαταστάσεις στον Περισσό και θα προσφέρει 8ωρο ενημερωτικό πρόγραμμα. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ δεν μπορεί να αντέξει χωρίς κανάλι (όταν έχουν όλοι οι άλλοι…)…
 • Η Ericsson που έχει 400 υπαλλήλους στη Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα τερματίσει σταδιακά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη χώρα τους επόμενους μήνες, ενώ η Φινλανδή αντίπαλός της Nokia - που έχει 2000 υπαλλήλους - δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δραστηριοτήτων της μέχρι το τέλος του έτους. Η αποχώρηση των δύο εταιρειών εκτιμάται ότι θα δώσει χώρο στις κινεζικές ΖΤΕ και Huawei, που θα κληθούν να καλύψουν το κενό στην υποστήριξη των παρόχων.
 • Στην OQ Technology, εταιρεία που χρησιμοποιεί δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για την παροχή απρόσκοπτης συνδεσιμότητας σε εγκαταστάσεις Internet of Things (IoT) σε περιοχές όπου τα επίγεια δίκτυα δεν παρέχουν κάλυψη, επενδύει στο επενδυτικό ταμείο Φαιστός το οποίο διαχειρίζεται η 5G Ventures. Επικεφαλής σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης ύψους 13 εκατ. ευρώ ήταν το Φαιστός και η Wa’ed Ventures, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Saudi Aramco. Ας σημειωθεί ότι η OQ Technology δημιουργεί στην Ελλάδα θυγατρική για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.
 • Είχαμε και IFA αυτές τις ημέρες. Κατ’ αρχάς ότι η έκθεση επέστρεψε σε φυσικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Από πλευράς ειδήσεων και τάσεων, ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η τάση προς την περαιτέρω ψηφιοποίηση του οικιακού περιβάλλοντος.
 • Ενδιαφέρον είχε και το γεγονός ότι οι foldable οθόνες επεκτείνονται πλέον και σε άλλες κατηγορίες συσκευών, πέραν των smartphones. Η τεχνολογία δεν παύει να μας εκπλήσσει…
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY - SECURITY

 • Ήταν θέμα χρόνου κάτι που συζητείται «στα μουλωχτά» στην αγορά – και αποτελούσε ευσεβή πόθο ορισμένων- να γίνει και επίσημη ανακοίνωση. Στην ακύρωση του διαγωνισμού των 515 εκατ. ευρώ για τις ψηφιακές ταυτότητες προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛ.ΑΣ. και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους. Σε ένα γραφειοκρατικό κράτος αν ψάχνεις για δικαιολογία, προκειμένου να ακυρώσεις έναν έτσι κι αλλιώς προβληματικό διαγωνισμό, θα βρεις δεκάδες…
 • Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη η αύξηση της ισχύος των διαβατηρίων στα 10 χρόνια επιφέρει «ουσιώδη αλλαγή τόσο των οικονομικών, όσο και των τεχνικών παραμέτρων που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας «Νέου Ολοκληρωμένου Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας» (ΟΠΣΕΑ). Προφανής αιτία είναι ότι, πλέον, η συνολική αξία του συγκεκριμένου διαγωνισμού μειώνεται κατά 56.544.000,00 ευρώ τουλάχιστον, με αυτονόητη τη σημαντική οικονομική ωφέλεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος».
 • Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, άλλωστε έχουμε πλέον την ταυτότητα στο κινητό μας, η οποία δεν είναι μακριά η ώρα που θα «περνάει» και στη Σέγκεν. Ωστόσο, ελπίζουμε όταν θα ξανάρθει στην επιφάνεια -πότε άραγε; μετά από 5 χρόνια όσο κράτησε και ο προηγούμενος; - ο νέος διαγωνισμός οι τιμές να μην έχουν αυξηθεί κατά 100 εκατ. οπότε θα πάμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι. Έχουμε βλέπετε κακά παραδείγματα από το παρελθόν. Μη “μας πάρουν τις ταυτότητες” (και τα εκατομμύρια) χωρίς λόγο…
 • Αίσθηση και αναστάτωση προκάλεσε στην αγορά η κυβερνοεπίθεση στην Interworks. Φυσικά ήταν Ransomware, αλλά το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις -και δη μεγάλες- δεν είχαν πρόσβαση στις εφαρμογές τους ήταν μεγάλο θέμα.
 • Η Interworks είναι από τα πιο μεγάλα «μαγαζιά» όσον αφορά στις cloud υπηρεσίες και η επίθεση σίγουρα δεν ήταν καλό νέο σε μία περίοδο που άπαντες προσπαθούν να προωθήσουν το Cloud.
 • Αν υπήρχε πάντως σωστά δομημένο disaster recovery, ίσως η κατάσταση να ήταν πολύ καλύτερη…
 • Tην ίδρυση του πρώτου Ινστιτούτου Κβαντικής Υπολογιστικής και Κβαντικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και του πρώτου Ινστιτούτου Γονιδιωματικής Ανθρώπου στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.
 • Στην προκήρυξη των πρώτων δράσεων του νέου ΕΣΠΑ 2021-27, αρχής γενομένης με τις δράσεις για επιχειρήσεις στις αρχές Οκτωβρίου, δίνει βάρος τώρα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μετά την ολοκλήρωση χθες των εγκρίσεων των 7 τομεακών προγραμμάτων από την Κομισιόν. O προϋπολογισμός των προγραμμάτων που εγκρίθηκαν υπερβαίνει τα 17,6 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει ήδη το 67% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2021-27. Καλώς μας ήρθε το ευρώ…
 • Το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα Μικρών Δορυφόρων, προϋπολογισμού 200,3 εκατ. ευρώ, έχει εισέλθει σε φάση υλοποίησης με την προκήρυξη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency – ESA) του πρώτου έργου.
 • Έχει πιλοτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει την κατασκευή έως και 12 νανοδορυφόρων (με τη διάθεση ποσού από 0,5 εκατ. έως 10 εκατ. ευρώ). Σκοπός είναι η ωρίμανση και πιστοποίηση της τεχνολογίας στο εγχώριο οικοσύστημα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος για την ελληνική διαστημική βιομηχανία και να περιοριστεί το ρίσκο. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ουρανοκατέβατη ανάπτυξη!
 • Σύμφωνα με την Check Point Research, ο τομέας της εκπαίδευσης/έρευνας παρουσίασε τον υψηλότερο μηνιαίο όγκο επιθέσεων τόσο το 2022 όσο και το 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, υπέστη σχεδόν 2.000 επιθέσεις ανά οργανισμό κάθε εβδομάδα – υπερδιπλάσιες εβδομαδιαίες κυβερνοεπιθέσεις σε σύγκριση με τον μέσο όρο άλλων τομέων και αυξημένες κατά 6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021 και κατά 114% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια.
 • Η Accenture αναγνωρίστηκε ως ο Νο. 1 πάροχος υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας σε μια νέα έκθεση από την HFS Research. Η έκθεση «The HFS Top 10: Cybersecurity Service Providers, 2022» αξιολόγησε τις δυνατότητες 15 εταιρειών στη βάση μιας καθορισμένης σειράς κριτηρίων για να προσδιορίσει το βαθμό στον οποίο οι πάροχοι αυτοί βοηθούν τους πελάτες τους να βελτιώσουν αποτελεσματικά την κυβερνοασφάλειά τους.
 • Πέρα από την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στην κατάταξη συνολικά, η Accenture κατέλαβε την πρώτη θέση στα οκτώ από τα 11 κριτήρια αξιολόγησης όπως: έκταση και ανάπτυξη υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, υλοποίηση, στρατηγική και όραμα, καινοτομία και συνεργασία καθώς και ετοιμότητα σε αναδυόμενες τάσεις. Όταν είσαι πρώτος είσαι πρώτος σε όλα!
600X80PX_TABS8

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Ο Σ. Βυζάντιος όπως ήταν αναμενόμενο ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση της IDEAL για την παραμονή του στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου την επόμενη ημέρα της Byte, εφόσον περάσει - που θα περάσει - η προαιρετική δημόσια πρόταση. Εις επίρρωση των ανωτέρω, δήλωσε επίσης ότι προτίθεται να αποδεχθεί την πρόταση, διαθέτοντας το 27,893%, ήτοι τις μετοχές που διαθέτει.
 • Το ερώτημα είναι πάντως αν θα υπάρξει στο μέλλον κάποια συγχώνευση της Byte με την Adacom ή την Ideal ή αν θα δούμε κάποιο άλλο πλάνο. Πάντως, ο όμιλος Ideal δείχνει πως θα έχει δύο πυλώνες. Ο ένας θα είναι η βιομηχανική παραγωγή και ο έτερος θα είναι οι ψηφιακές τεχνολογίες.
 • Το νέο σχήμα είναι επίσης αρκετά δυνατό όσον αφορά το κομμάτι των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά βέβαια δεν είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου.
 • H HELPE DIGITAL Α.Ε., 100% θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., προχώρησε στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα «Ψηφιακή Μετάβαση» του «Ελλάδα 2.0»
 • Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους €33,4 εκατ., διάρκειας 15 ετών, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ και της Alpha Bank, και θα καλύπτει το 80% του επενδυτικού προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού.
 • Το Νεοϋρκέζικο fund Standard General του Nοτιοκορεατικής καταγωγής Σου Κιμ είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Intralot με ποσοστό 32,9%, έχοντας εισφέρει 70,866 εκατ. ευρώ στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.
 • Ο Σωκράτης Κοκκαλης, που τοποθέτησε 45,69 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ κατέχει το 32,424% δήλωσε ότι το ζητούμενο για τη θυγατρική στις ΗΠΑ είναι η εισαγωγή της το γρηγορότερο δυνατόν, είτε στον ΝΥSE είτε στον Nasdaq. Σημειώστε ότι πρόσφατα η Fitch αναβάθμισε την etaire;ia se “CCC+” από “CCC”
 • Η Byte εμπλουτίζει την γκάμα των λύσεων προς τους πελάτες της, προσφέροντας τη δυνατότητα εξ αποστάσεως ταυτοποίησης για την έκδοση εγκεκριμένου πιστοποιητικού ψηφιακής υπογραφής.
 • Η υπηρεσία αυτή αναπτύχθηκε σύμφωνα με το πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο και προσαρμόστηκε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των συνδρομητών της Βyte με τη χρήση πιστοποιημένων τεχνολογιών αιχμής της Mellon Technologies S.A.
 • Η Westnet, μέλος του Ομίλου Olympia, συνώνυμο του “Brand Distribution” για περισσότερα από 15 χρόνια, με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία, έλαβε μια σημαντική διάκριση ως Greek Business Champion στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2022», ξεχωρίζοντας για μια ακόμη χρονιά για τη δυναμική της ανάπτυξη.
 • Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται προσφορές για το μεγάλο διαγ(κ)ωνισμό του ΤΕΕ αναφορικά με την ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών και το μητρώο κτιρίων κόστους 150 εκατ. Ο διαγωνισμός έχει “σπάσει” μεν στα δύο, αλλά υπάρχει γκρίνια, γιατί οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν προσφορά χωρίς να γνωρίζουν που βρίσκονται τα αρχεία των οικοδομικών αδειών που θα πρέπει να ψηφιοποιήσουν!
 • Στην προκήρυξη του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ). Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης είναι 54,979 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ: 44,338 εκατ., με ΦΠΑ 10,641 εκατ.).
 • Αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί είναι η δημιουργία τεχνολογικής πλατφόρμας και υποδομής για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του γεωργικού τομέα. Βάσει της διακήρυξης του έργου οι προσφορές θα κατατεθούν στις 21 Οκτωβρίου 2022.
 • Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύοντας στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της και στην άμεση ενημέρωση των κινούμενων πολιτών σε αυτό, μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό ανέθεσε στην ένωση εταιρειών SingularLogic – Space Hellas – Top Vision, την υλοποίηση σχετικού έργου. Τη σύμβαση του έργου υπέγραψαν ο κ. Π. Νίκας Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Σπ. Μανωλόπουλος Πρόεδρος στη Space Hellas και στη SingularLogic και ο κ. Π. Μαρούκλας Διευθύνων Σύμβουλος στην Top Vision.
 • Η Dell Technologies ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Τα έσοδα σημείωσαν ρεκόρ δεύτερου τριμήνου ύψους 26,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 9%, λόγω της ανάπτυξης σε ολόκληρο τον Όμιλο Λύσεων Συστημάτων Client (Client Solutions Group) (CSG) και τον Όμιλο Λύσεων Υποδομών ΙΤ (ISG).
 • Την υπογραφή της σύμβασης για τη «Φιλοξενία σε Υποδομή Cloud και την Τηλεπικοινωνιακή Διασύνδεση της Εθνικής Πλατφόρμας Ανοικτών Συγκοινωνιακών Δεδομένων» μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Έργων (Κλάδος Βιώσιμης Κινητικότητας) και της εταιρείας Cablenet Communication Systems Ltd ​ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου.​
GY-1537-600X80-1

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Διαθέσιμη μέσω του gov.gr είναι πλέον από σήμερα η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto, με στόχο να διευκολύνει σημαντικά τις συναλλαγές πολιτών και επαγγελματιών φωτογράφων με το Δημόσιο.
 • Με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν απλά και με ασφάλεια την ψηφιακή φωτογραφία του προσώπου και/ή της ιδιόχειρης υπογραφής των πελατών τους στο G-Cloud (Ενιαίο Κυβερνητικό Νέφος).
 • Οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους τα ψηφιακά αρχεία που τους αφορούν όποτε τα χρειάζονται, αφού πρώτα τα συσχετίσουν με τον ΑΦΜ τους, ώστε, εφόσον το επιθυμούν, να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία τους στις ψηφιακές συναλλαγές τους με το Δημόσιο και την υπογραφή τους αποκλειστικά -σε αυτή τη φάση- κατά τη διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης.
 • Τη διεξαγωγή ελέγχων, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στις υπηρεσίες Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ) και Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ), αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).
 • Με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής παραγωγής, του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της γεωργίας η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει έργο, συνολικού προϋπολογισμού 31,6 εκατ. ευρώ, υπό τον τίτλο «Εξωστρεφής Γεωργία». Η διακήρυξη του έργου που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει τεθεί από την ΚτΠ για 15 μέρες σε δημόσια διαβούλευση.
 • Η δράση περιλαμβάνει ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής γεωργίας, τόσο με ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για τον έλεγχο και την διευκόλυνση του κανονιστικού ελεγκτικού έργου, όσο και με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και πρωτοβουλιών για την προβολή του ελληνικού σήματος, τον έλεγχο των ελληνοποιήσεων και τη σύνδεση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τις αγορές του εξωτερικού
 • Μιλώντας για Ταμείο Ανάκαμψης έχει ενδιαφέρον ότι όσο πλησιάζει η 14η Σεπτεμβρίου, τόσο ενισχύονται οι προωθητικές ενέργειες για τα κουπόνια που είναι να πάρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να λάβουν 90% επιδότηση για λύσεις ψηφιακών τεχνολογιών που θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητες τους. Όλοι οι μεγάλοι παίζουν «μπάλα» σε αυτό το κομμάτι.
600x80 LTBC digital banner

e-COMMERCE – e-BUSINESS

 • Είδαμε το παιχνίδι Ολυμπιακός - Ιωνικός και μας έμοιαζε “φιλικό”. Και οι δύο ομάδες είχαν - μεταξύ άλλων - χορηγό το shopflix. Τελικά, ο Χρήστος -αν δείτε και τις πωλήσεις- άρχισε να παίζει καλή μπάλα!
 • Οι online πωλήσεις των σούπερ μάρκετ εμφανίζουν θετικό πρόσημο όχι μόνο ως προς την αξία, κάτι που είναι αναμενόμενο λόγω των σημαντικών ανατιμήσεων αλλά και ως προς τον όγκο των πωλήσεων.
 • Ειδικότερα, η συνολική ενίσχυση που καταγράφηκε στο τρίμηνο είναι +5,5% σε επίπεδο τεμαχίων και +13,2% σε αξία πωλήσεων.
 • Εάν συμπεριληφθούν οι τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, η συνολική αύξηση αυξάνεται σε +5,7% σε επίπεδο όγκου και +13,9% σε αξία πωλήσεων. Όταν το διαδικτυακό κανάλι αναλύεται σε μηνιαία βάση, τα πρώτα σημάδια προόδου εμφανίστηκαν τον Μάιο, με αύξηση +1,3% ανά μονάδα, ακολουθούμενη από +6,3% τον Ιούνιο, +10% τον Ιούλιο και +6,6% τις πρώτες 21 ημέρες του Αυγούστου.
 • Τα ΕΛΤΑ, υιοθετούν καινοτομίες όπως τα drones και επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό με στόχο την αύξηση μεριδίων, την ανταγωνιστικότητα, αλλά και την εμπειρία του πελάτη. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για ανανέωση των συμβάσεων με εταιρείες όπως η Amazon αλλά και άλλες πολυεθνικές. Για την ώρα βέβαια είμαστε στο σχεδιασμό και στα λόγια. αναμένουμε και τα έργα…
 • Το delivery.gr από την 1/9 έχει μετακομίσει στο e-food. H σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «συνέχισε να παραγγέλνεις φαγητό, καφέ και ό,τι άλλο χρειάζεσαι από την εφαρμογή ή το site του efood και απόλαυσε καθημερινά περισσότερα καταστήματα, ακόμα καλύτερες προσφορές, αναβαθμισμένες υπηρεσίες και νέες λειτουργίες».
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 θα παραμείνει ανοιχτή η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Incubation πρόγραμμα 2022-23 του Orange Grove, μιας πρωτοβουλίας της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, προσκαλώντας άτομα ή ομάδες που έχουν μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, νεοσύστατες επιχειρήσεις ή/και υφιστάμενες καινοτόμες ΜμΕ να γίνουν μέρος ενός δυναμικού οικοσυστήματος καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
 • Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της ΧΡΩΠΕΙ επι της Πειραιώς. Το βιομηχανικό συγκρότημα σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́ Λίνα Μενδώνη, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», δεν αποτελεί νεότερο μνημείο, έχει υποστεί́ μεταγενέστερες επεμβάσεις και προσθήκες και έχει χάσει την αυθεντικότητά του.
 • Να θυμίσουμε ότι για την αξιοποίηση του ακινήτου είχαν εκφράσει ενδιαφέρον τέσσερεις κοινοπραξίες Dimand με Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το Κέντρο Καινοτομίας αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, με κόστος άνω των 60 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 18 στρεμμάτων.
 • Το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποκτήσει τα πρώτα της ακίνητα στο Λονδίνο, κατάφερε να εξασφαλίσει η Flyway, μια Startup PropTech που προσφέρει πλήρως διαχειριζόμενη συνιδιοκτησία δεύτερης κατοικίας.
 • Στους επενδυτές περιλαμβάνονταν οι: Signal Ventures, Monday Capital και GroupRMC, καθώς επίσης και οι Angel Investors, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, και Florian Hagenbuch.
600x80 avm 7-7-20 sent

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR

 • Αποχωρεί μετά από μία επιτυχημένη πορεία το ιστορικό στέλεχος της αγοράς Υβέτ Κοσμετάτου από την Lamda Development
 • Το όνομα της Σοφίας Εφραίμογλου - Κουνενάκη που ειναι Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, παίζει πολύ δυνατά για την χηρεύουσα θέση της προεδρίας του ΕΒΕΑ. Σωστή επιλογή και τεράστια εμπειρία!
hpe_vmware_600x80

ΕΙΠΑΝ:

 • «Στο Ράλι Ακρόπολις ο πρώτος στόχος είναι πάντα ο ίδιος, ο τερματισμός.»
  Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ
 • «Το βρίσκω εκπληκτικό που οι περισσότεροι άνθρωποι σχεδιάζουν τις διακοπές τους με μεγαλύτερη φροντίδα από αυτήν που σχεδιάζουν τη ζωή τους. Ίσως επειδή η απόδραση είναι ευκολότερη από την αλλαγή.»
  Jim Rohn, Επιχειρηματίας
 • «Σε περιόδους οικονομικών δυσκολιών, οι καταναλωτές συρρέουν στο διαδίκτυο για να συγκρίνουν το κόστος και την αξία του καλαθιού. Και, ιστορικά, το ηλεκτρονικό εμπόριο άνθισε στη χώρα μας εν μέσω οικονομικής κρίσης.»
  Παναγιώτης Γκεζερλής, Πρόεδρος, Convert Group
synedria-monofyllo-28-7-22 sent

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)
inCITES banner

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια δεδομένων

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Η Sony παρουσίασε το Xperia 5 IV, μια high-end πρόταση, η οποία ουσιαστικά κλείνει το line-up της ιαπωνικής εταιρείας για το 2022.
Σε επίπεδο εξωτερικού σχεδιασμού, το Xperia 5 IV είναι περίπου ίδιο με το Xperia 5 III, αν και το IV είναι κατά 1mm λιγότερο πιο παχύ και λίγο πιο «στενό», ενώ είναι και μόλις 4 γραμμάρια πιο βαρύ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το ίδιο μέγεθος, ο ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας κατάφερε να «χωρέσει» μια μπαταρία που είναι 10% μεγαλύτερη, με χωρητικότητα στα 5.000mAh.
Και μιας και αναφερθήκαμε στο κομμάτι της μπαταρίας, η Sony αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει με ταχεία φόρτιση στο 50% της συσκευής μέσα σε μόλις 30 λεπτά, ενώ επιπλέον οι υπεύθυνοι της Sony ισχυρίζονται ότι η μπαταρία της συσκευής αντέχει τουλάχιστον για 3 χρόνια.
Το νέο high-end smartphone της Sony είναι προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνιση του μέσα στον Σεπτέμβριο σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα και θα στοιχίζει κοντά στα 1.049 ευρώ.
cl8-sept-2019-600x80
Ένα foldable από τη στιγμή που θα πρέπει να αναδιπλωθεί χιλιάδες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του, θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ αντοχής.
Όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα foldables, οι περισσότεροι users εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθεκτικότητα τους.
Η Samsung με τα Z Fold4 και Ζ Flip4, για μια ακόμη φορά επένδυσε στην αντοχή των αναδιπλούμενων της, εστιάζοντας σε μοντέλα που είναι σε θέση να αντέξουν την υπερβολική χρήση, αλλά και σε οποιαδήποτε κακουχία.
Σε μια προσπάθεια να διαλύσει ακόμη και τα παραμικρά σύννεφα αμφιβολίας των χρηστών, ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας παρουσιάζει τα εξονυχιστικά τεστ, στα οποία υποβάλλονται τα νέα foldables της Samsung.
Τα νέα smartphones της εταιρείας υποβάλλονται σε ασταμάτητα folding και unfolding tests, πολλαπλό πάτημα των buttons τους και φυσικά σε δοκιμή αντοχής που τσεκάρει την αδιαβροχοποίησή τους (ψεκάζοντας νερό από διαφορετικές γωνίες).
Φυσικά, δεν απουσιάζουν και τα λεγόμενα «λειτουργικά» τεστ, στα οποία ελέγχεται κατά πόσο ένα Z Fold4 ή Z Flip4 foldable παραμένει λειτουργικό ύστερα από την καταπόνηση στην οποία έχει υποβληθεί.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
H Qualcomm εδώ και καιρό έχει περάσει την εποχή των 4nm (τεχνολογία κατασκευής) ρίχνοντας στην αγορά τα Snapdragon 8 Gen 1, 8+ Gen 1 και 7 Gen 1.
Όπως όλα δείχνουν, η αμερικανική εταιρεία έχει κι άλλους κρυμμένους άσους στο μανίκι της, καθώς σύμφωνα με τον έγκριτο leakster Evan Blass, ο κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας έχει στα σκαριά το Snapdragon 6 Gen 1 (με κωδική ονομασία: SM6450). Μάλιστα, ο γνωστός insider αποκάλυψε μια αναλυτική λίστα με τα tech specs του νέου chipset που από ότι μπορούμε να συμπεράνουμε θα «παίξει» σε πολλά mid-rangers.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Evan Blass, το Snapdragon 6 Gen 1 θα υποστηρίζει δίκτυα 5G, αλλά και την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4+.
Το Snapdragon 6 Gen 1 SoC αποτελείται από μια σειρά από Kryo CPUs, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο αριθμός τους (χρονισμένοι στα 2.2GHz), Adreno GPU, ενώ θα υποστηρίζει FullHD+ ανάλυση με 120Hz refresh rate, LPDDR5 Memory (έως 12GB) και camera module που φτάνει τα 108MP.
Επιπλέον, τα smartphones που θα βασίζονται στο προαναφερθέν chipset θα μπορούν να πραγματοποιήσουν recording ανάλυσης 4K HDR στα 30 FPS, αλλά και slow-mo videos στα 240 FPS.
facebook twitter youtube instagram linkedin