weekly D 21-1-22 sent
Empty Wooden Planks With Blur Beach And Sea On background

Για να γυρίσει ο DESI θέλει δουλειά πολλή

Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας, έχει πατήσει γκάζι στην υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών, δεν κατάφερε ούτε φέτος να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του δείκτη DESI. Παρέμεινε στην 25η θέση από το σύνολο των 27, απόδειξη ότι οι άλλες χώρες δεν μένουν άπραγες. Αντιθέτως.
Η ψηφιακή ανάπτυξη, που για εμάς φαίνεται ταχύτατη και κατακλυσμική, βλέπουμε ότι έχει παρόμοιους ρυθμούς, ως ένδειξη ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν αποδείξει τις βελτιώσεις που μπορούν να φέρουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία του COVID, έδωσε την ώθηση για την υιοθέτηση ψηφιακών μοντέλων εργασίας, με αποτέλεσμα να παρασύρει πολλά εμπόδια που είχαν παγιωθεί στη δημόσια διοίκηση.
Το αδύναμο σημείο μας, είναι φυσικά οι υποδομές, οι οποίες αντικειμενικά χρειάζονται συγκεκριμένο χρόνο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι παρ’όλο που σε κάθε δρόμο και σε κάθε γειτονιά γίνονται έργα τοποθέτησης οπτικής ίνας, αυτή τη στιγμή παραμένει χαμηλή η διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων ως 100 Mbps.
Σαν μία τάξη μεγέθους, σήμερα σε αυτή την κατηγορία των συνδέσεων βρισκόμαστε μόλις στο 9%, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 41%!
Παρόμοιο χάσμα παρατηρείται στις εγκαταστάσεις (Fiber to the Premises – FTTP) η οποία διαμορφώθηκε στο 20% με μέσο ευρωπαϊκό όρο 50%.
Σύμφωνα με τους δείκτες όμως, οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να ενσωματώσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες στη ζωή τους.
Απόδειξη είναι ο αριθμός των ενεργών χρηστών στις ψηφιακές υπηρεσίες e-government, όπου το ποσοστό τους, αυξήθηκε το 2021 στο 69%, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 64%.
Το θέμα είναι ότι οι θέσεις κρίνονται σαν σε αγώνα των 100 μέτρων. Σε δέκατα του δευτερολέπτου τη στιγμή που η ψηφιοποίηση είναι ένας διαρκής μαραθώνιος. Και επειδή όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε στο μέλλον…
cosmote_insurance_600x80_2
nova-wind-hof

Δάνειο: μία σίγουρη επένδυση

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης χρησιμοποιεί η Hellenic Open Fiber (HOF), θυγατρική της Nova-Wind.
Το δάνειο είναι 10-ετούς διάρκειας και θα χρηματοδοτήσει επενδυτικό σχέδιο, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η HOF, που στόχο έχει την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, θα αξιοποιήσει τους πόρους της δανειακής σύμβασης για την επιτάχυνση δημιουργίας δικτύων οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber to the Home), πανελλαδικά, που τόσο έχουμε ανάγκη και σαν χώρα.
Όσον αφορά στη δανειακή σύμβαση, από τα 80 εκατ. ευρώ που θα λάβει, τα 50 εκατ. προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 30 εκατ. από τις Eurobank και Εθνική (σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα), ενώ τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ που θα συμπληρώσουν το επενδυτικό κεφάλαιο, θα μπουν από το ταμείο της Nova.
Σε αυτή τη στήλη, από τον Φεβρουάριο, είχαμε γράψει ότι το δάνειο προορίζεται για τη διασφάλιση πρόσθετης ρευστότητας του σχεδίου επενδυτικών δράσεων της Nova-Wind, ένα σχέδιο που μέχρι το 2026 προβλέπει 1,3 δισ. ευρώ.
Όπως άλλωστε είδαμε παραπάνω, οι δείκτες DESI δείχνουν ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά όσον αφορά στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές.
Έτσι η διοίκηση της Nova σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη δανειακή χρηματοδότηση για να επιταχύνει το επενδυτικό της πλάνο, ανάπτυξης δικτύου FTTH.
Η Nova άλλωστε σκοπεύει να μπει δυνατά και να καταλάβει ισχυρή θέση ως επενδυτής υποδομών, έχοντας μακροπρόθεσμο ορίζοντα και δομημένο σχεδιασμό.
Επίσης, από επιχειρηματικής σκοπιάς, η χρήση δανειακών κεφαλαίων για ανάπτυξη υποδομών, αποτελεί μία πρόσθετη εγγύηση για την ταχύτητα υλοποίησης των έργων, καθ’ ότι ο δανειοδοτούμενος θα φροντίσει να προχωρήσει στο έργο, ώστε να μπει το συντομότερο σε πορεία απόσβεσης της επένδυσης.
Όπως λέει και το ρητό «αν έχεις δική σου ίνα, όλα πάνε έξτρα πρίμα και γεμίζεις με πλατίνα».
grid_600x80
mobile-data-prices

Data uber alles

Η χρήση των δεδομένων αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό, και πλέον τα data δίνουν σχεδόν το ένα τρίτο των εσόδων από υπηρεσίες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone και Wind (Nova).
Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα από δεδομένα αποτέλεσαν το 34,8% των εσόδων από υπηρεσίες των εταιρειών κινητής, έναντι 30,9% το ίδιο τρίμηνο του 2021.
Το ίδιο διάστημα σημειώθηκε σημαντική αύξηση των όγκων στα δεδομένα (39,3%) ενώ τα λεπτά ομιλίας αυξήθηκαν 6,3%, έναντι του προηγούμενου έτους, τα μηνύματα 4,6% και οι συνδρομητές 0,9% (14,5 εκατ. και οι ενεργοί συνδρομητές περίπου 11,5 εκατ.).
Τα συνολικά έσοδα των εταιρειών αυξήθηκαν 1,3%, ενώ τα έσοδα από δεδομένα αυξήθηκαν με πολλαπλάσιο ρυθμό, 16,7%.
Αντίθετα τα έσοδα λιανικής από τη φωνή εμφανίζονται μειωμένα κατά 5,5%.
Τα έσοδα από υπηρεσίες, το πρώτο τρίμηνο του έτους ενισχύθηκαν 3,5% (458 εκατ. ευρώ έναντι 442 εκατ. το αντίστοιχο περσινό έτος) ακολουθώντας θετική πορεία για τέταρτο συνεχές τρίμηνο.
Ο βαθμός χρήσης δεδομένων αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022 στα 4,53 GB ανά ενεργό συνδρομητή κάθε μήνα, έναντι 3,16 GB το αντίστοιχο διάστημα του 2021.
Κατά το εξεταζόμενο διάστημα, και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΕΚΤ, οι τιμές προ φόρων για τη φωνή μειώθηκαν 11,1%, ενώ για τα δεδομένα μειώθηκαν 16,2% σε ετήσια βάση.
Η τιμή προ φόρων ανά λεπτό ομιλίας έχει μειωθεί 65,4% και ανά gigabyte κατά 94,3% από το 2010 έως το α’ τρίμηνο του 2022.
Τα έσοδα από roaming σχεδόν διπλασιάστηκαν (89,7%) από το προηγούμενο έτος, λόγω της παύσης των ταξιδιωτικών περιορισμών, λόγω COVID, συγκριτικά με πέρυσι.
Οι επενδύσεις του κλάδου διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 95 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ως ποσοστό των εσόδων από υπηρεσίες, οι επενδύσεις ανέρχονται σε 20,7%, ενώ οι επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) ήταν 25 εκατ. ευρώ ή 5,5% των εσόδων από υπηρεσίες.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY - SECURITY

 • Το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών της vivo κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά white paper για την τεχνολογία 6G με τίτλο «Χτίζοντας έναν Ελεύθερα Συνδεδεμένο Φυσικό και Ψηφιακά Ενοποιημένο Κόσμο: Υπηρεσίες 6G, Τεχνολογικές Δυνατότητες και Ενεργοποιήσεις».
 • Η συγκεκριμένη έκθεση, ερευνά τόσο το πλαίσιο του 6G όσο και τις τεχνολογίες ενεργοποίησης, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, θα διαμορφώσουν την ζωή των ανθρώπων μετά το 2030. Οι τεχνολογίες 6G απαιτούν ολοκαίνουργια σχέδια αρχιτεκτονικής συστημάτων, καθώς θα επιτρέπουν την σύγκλιση του ψηφιακού κόσμου με τον φυσικό, επηρεάζοντας τις μελλοντικές μας πραγματικότητες. Θυμηθείτε λίγο τον νόμο του Amara “Υπερεκτιμούμε την επίδραση της τεχνολογίας βραχυπρόθεσμα και υποτιμούμε την επίδρασή της μακροπρόθεσμα.”
 • Νέο ψευδεπίγραφο μήνυμα διακινούν επιτήδειοι, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με τη χρήση των στοιχείων του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
 • Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι δράστες χρησιμοποιώντας εκ νέου τα στοιχεία αυτά, σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, με εντυπώματα της ελληνικής σημαίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους βρίσκεται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων. Τελικά, η κλοπή στον κυβερνοχώρο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα…
 • Ο τομέας Security της IBM έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση Cost of a Data Breach Report, επισημαίνοντας ότι ο αντίκτυπος από τις παραβιάσεις δεδομένων ήταν πέρυσι ισχυρότερος και πιο δαπανηρός από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, με το συνολικό μέσο κόστος για τους συμμετέχοντες στην έρευνα οργανισμούς να σημειώνει νέο ρεκόρ, φτάνοντας στα 4,35 εκατ. $.
 • Με το κόστος των παραβιάσεων δεδομένων να αυξάνει κατά σχεδόν 13% την τελευταία διετία, όπως καταγράφεται στην έρευνα, τα ευρήματα οδηγούν πλέον στο συμπέρασμα ότι αυτά τα περιστατικά ενδέχεται να συνεισφέρουν στην αύξηση του κόστους για προϊόντα και υπηρεσίες. Ποσοστό 60% των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα, όντως αύξησαν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους λόγω της παραβίασης των δεδομένων τους, που ήλθε να προστεθεί στις ήδη σημαντικές αυξήσεις λόγω του πληθωρισμού και των προβλημάτων δυσλειτουργίας στις αλυσίδες τροφοδοσίας.
 • Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Αθήνα, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας COSPAR, με τη συμμετοχή διεθνών διαστημικών υπηρεσιών (NASA, ESA, JAXA, ROSCOSMOS, ISRO, SNSA κ.α.) και σημαντικών εταιρειών του κλάδου. Το ελληνικό περίπτερο οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), η οποία εκπροσωπήθηκε από 10 εταιρείες – μέλη της.
 • Η μεγαλύτερη συνάντηση επιστημόνων της διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας παγκοσμίως, φιλοξενήθηκε στην Αθήνα από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και συντονίστηκε από την Εθνική Επιτροπή Ερευνών του Διαστήματος της Ακαδημίας Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος. Στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά 2.500 άτομα από 65 χώρες.
 • Η ESET ανακηρύχθηκε Leader στην έκθεση της G2. Η λύση ESET PROTECT Advanced λαμβάνει σταθερά υψηλή βαθμολογία από τους χρήστες της G2. Η ESET ανακηρύχθηκε Leader μεταξύ άλλων για το Λογισμικό Antivirus, το Λογισμικό Endpoint Management, τις Σουίτες Endpoint Protection και το Λογισμικό Mobile Data Security. Όσον αφορά στις εκθέσεις Mid-Market που απευθύνονται σε επιχειρήσεις με έως 1.000 υπαλλήλους, η ESET ήταν Leader στις Σουίτες Mid-Market Endpoint Protection, το Λογισμικό Mid-Market Antivirus και το Λογισμικό Mid-Market Endpoint Management.
600X80PX_TABS8

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GY-1537-600X80-1

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

600x80 LTBC digital banner

e-COMMERCE – e-BUSINESS

Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

600x80 avm 7-7-20 sent

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR

 • Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαγεωργίου ένας από τους πρωτεργάτες της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από την Ampex στην Αμερική και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τα studio Παιανίας και στη συνέχεια με το MEGA και κατόπιν ίδρυσε τη δική του εταιρεία GS Design με την οποία συνεργάστηκε κυρίως με τη Sony και υπήρξε βασικός προμηθευτής πολλών τηλεοπτικών studios στη χώρα μας. R.I.P. Γιώργο.
 • Διευρυμένο ρόλο στην ΑΒ Βασιλόπουλος, έχει πλέον η Zέτα Χειμωνίδου μέχρι σήμερα Vice President Μarketing και Στρατηγικής. Αναλαμβάνει καθήκοντα στη Digital & Technology που δημιουργείται, στην οποία θα υπάγεται στο εξής και ο υπάρχων βραχίονας του IT Demand. Η Ζέτα Χειμωνίδου εντάχθηκε στην ΑΒ ως VP Marketing & Strategy Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2012 και τα προηγούμενα χρόνια κατείχε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες όπως η Coca Cola Ελλάδας, η Unilever, η Diageo και η ΝΙΚΑΣ.
 • Δεν κρίνεται πλέον σκόπιμη η εμπλοκή του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις προσωπικού σε ανώνυμες εταιρείες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, των οποίων η διοίκηση δεν ορίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και το ποσοστό άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο είναι μικρότερο του 50%. Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία οι συγκεκριμένες εταιρείες λειτουργούν με βάση τα κριτηρια της ιδιωτικής οικονομίας. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη managers από την αγορά στις εν λόγω εταιρείες.
 • Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
 • Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και αποκτήσει την Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών φτάνει στα 1.000 ευρώ.
 • Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πέρα από πλούτη, ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, με τη διορατικότητα που τον χαρακτηρίζει (δεν βγάζεις τόσα χρήματα εάν δεν έχεις διορατικότητα αλλά και ένστικτό), αναφέρθηκε στο επάγγελμα του άμεσου μέλλοντος που μπορεί να κάνει πλούσιους πολλούς ανθρώπους.
 • Το επάγγελμα αυτό έχει άμεση σχέση με την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα ο Γκέιτς έχει πει πολλές φορές ότι το θέμα που πρέπει να απασχολεί πλέον την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή, γιατί αυτά που έρχονται με την καταστροφή του κλίματος, ούτε καν μπορούμε να τα διανοηθούμε.
hpe_vmware_600x80

ΕΙΠΑΝ:

 • Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι μια βαθιά τομή, ένας βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός.
  Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός (στην εκδήλωση για το Gov.gr Wallet)
 • Επιτρέψτε μου μία προσωπική αναφορά. Το περασμένο Σεπτέμβριο είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα πάνελ στο Athens Democracy Forum με τον Γιούβαλ Χαράρι, τον Ισραηλινό φιλόσοφο και ιστορικό. Ήταν πριν από τις εκλογές στη Γερμανία και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Χαράρι να αναφέρει στο πάνελ «αυτό που εμένα με ενδιαφέρει να δω», είπε «είναι το τι λένε τα γερμανικά πολιτικά κόμματα για τη Τεχνητή Νοημοσύνη και όχι για τις κλασικές πολιτικές, τα κλασικά πεδία πολιτικής συζήτησης.
  Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης
 • Το μυστικό στις μπίζνες είναι να ξέρεις κάτι που κανένας άλλος δεν ξέρει.
  Αριστοτέλης Ωνάσης
 • Σημαντικό είναι το πώς θα προσεγγίσεις τους επενδυτές, ώστε να βρίσκεσαι σε επωφελή θέση. Πρέπει να διαλέγεις τους σωστούς επενδυτές, να υπάρχει κατανόηση σε αυτά που θέλετε και οι δύο πλευρές, αλλά και γενικότερα να βλέπεις ότι υπάρχει μια συνέχεια και μια συνέπεια στα funds στα οποία απευθύνεσαι.
  Γιάννης Παπαδάκης, CEO, Pollfish
 • Ο πόλεμος θα κριθεί όχι στην Ουκρανία, αλλά στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών. Θα κριθεί εντός των θεσμών και των μηχανισμών της αμερικανικής Δημοκρατίας.
  Βαγγέλης Βενιζέλος (στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του)
synedria-monofyllo-28-7-22 sent

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)
inCITES banner

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια δεδομένων

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Η 10η Αυγούστου θα είναι αφιερωμένη στα foldables της Samsung, καθώς ο κορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας μας έχει ετοιμάσει ένα ακόμη Galaxy Unpacked event, στο οποίο θα παρουσιαστούν τα επόμενα αναδιπλούμενα smartphones που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν για το υπόλοιπο του 2022.
Ειδικότερα, η Samsung όπως φημολογείται έχει στα σκαριά τόσο το Z Fold 4, όσο και το Flip 4, ενώ παράλληλα σύμφωνα με Insiders της αγοράς πρόκειται να πάρουμε μια γεύση και από τη σειρά Galaxy Watch 5, καθώς επίσης και το Galaxy Buds 2 Pro.
Αδιαμφισβήτητα, οι προβολείς θα πέσουν πάνω στο Flip 4 και αυτό γιατί η clamshell σειρά Flip είναι η πιο πετυχημένη εμπορικά στο κομμάτι των foldables για τη Samsung. Ως είθισται, με μια τόσο σημαντική ανακοίνωση να βρίσκεται ενώπιον μας, οι διάφοροι tipsters, leakers και insiders έχουν στρωθεί στη δουλειά, δημοσιεύοντας διαρκώς πληροφορίες (που όπως έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν) αποδεικνύεται στο τέλος ότι δεν απέχουν και ιδιαίτερα από το «real thing».
Η εκτιμώμενη τιμή για το Flip 4 δεν αποκλείεται να ξεκινάει από τα 1.080 ευρώ για την έκδοση των 8GB με 128GB storage και οι versions των 256 και 512GB ακούγεται ότι θα κοστίζουν περίπου στα 1.160 και 1275 ευρώ αντίστοιχα.
cl8-sept-2019-600x80
Το Nubia Red Magic 7S Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικά configurations, ένα με 12GB RAM και 256GB storage και μια πιο… «beefed up» έκδοση με 18GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου.
Το chipset φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα Snapdragon 8+ Gen 1, ενώ από τη στιγμή που το focus είναι το high performance, ένα σύστημα ψύξης 10 διαφορετικών επιπέδων πιστοποιεί ότι το smartphone θα παραμείνει «δροσερό» παρά την υπερβολική πίεση.
Μάλιστα, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο σύστημα ψύξης, η σχεδιαστική ομάδα της Nubia έχει συνδυάσει έναν θάλαμο ψύξης, υλικά από χαλκό και γραφένιο, μια ειδική πλάκα απαγωγής θερμότητας, μια προστατευτική θήκη και ένα ειδικό gel που χαρίζει ακόμη μεγαλύτερη ψύξη.
Παράλληλα, το Red Magic 7S Pro δεν θα μπορούσε να μην εστιάσει στις… mobile gaming καταβολές του, για αυτό και έρχεται με built-in RGB φωτισμό, αλλά λεπτούς shark fin blades που είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα της nubia πραγματικά αθόρυβοι. Εξυπακούεται ότι ένα smartphone που κλείνει το μάτι στον τομέα του mobile gaming, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει ένα αξιόλογο display με οθόνη AMOLED 6.8 ιντσών (1.080 x 2.400 pixels) και 120Hz refresh rate.
Επίσης, προσφέρει 960Hz touch sampling rate για εντυπωσιακή απόκριση στα mobile games. Σε ότι έχει να κάνει με το camera setup, εδώ έχουμε μια selfie camera στα 8MP, η οποία βρίσκεται κάτω από την οθόνη και ένα triple camera setup, το οποίο συνδυάζει 64MP Main Camera, 8MP Ultrawide και 2MP.
To nubia Red Magic 7S Pro θα στοιχίζει περίπου €779 για το μοντέλο Obsidian (12GB RAM / 256GB storage), ενώ το Supernova και Mercury edition (18GB / 512GB) θα παίζει στα €949.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Μπορεί ο Αύγουστος να είναι για όλους τους Μεσογειακούς λαούς, ο μήνας των διακοπών και της θερινής ραστώνης, ωστόσο οι κατασκευάστριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας δεν σταματούν να παρουσιάζουν συνεχώς νέα προϊόντα.
Μια εξ αυτών είναι και η OnePlus, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει το OnePlus OnePlus Ace Pro για την αγορά της Κίνας (σε Ευρώπη μεριά πρόκειται μάλλον να το δούμε με την ονομασία 10T), ένα flagship smartphone που θα αποτελέσει ένα από τα «βαριά χαρτιά» της OnePlus για το Β’ εξάμηνο του 2022.
Εστιάζοντας στο OnePlus Ace Pro, το εν λόγω smartphone έρχεται με Snapdragon 8+ Gen 1 chipset και (κρατηθείτε…) θα διαθέτει 16 ολόκληρα GB RAM (τύπου LPDDR5X RAM), καθώς επίσης και γρήγορη φόρτιση στα 150W. Εκτός από τα παραπάνω, ο «άσσος» στο μανίκι της OnePlus έχει επιβεβαιωθεί ότι θα φέρει οθόνη με refresh rate στα 120Hz, ειδικό game mode και ultra-fast μνήμη.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι φήμες που αφορούν για το κατά πόσο το Ace θα διαθέτει camera setup με την υπογραφή της Hasselblad. Παράλληλα, η νέα ναυαρχίδα της OnePlus θα κυκλοφορήσει με Android 12 out-of-the box, με το ColorOS (αντίστοιχα για το 10T θα προτιμηθεί το OxygenOS). Stay tuned λοιπόν για τις 3 Αυγούστου, όπου και θα έχουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου «κτήνους» της OnePlus…
Empty Wooden Planks With Blur Beach And Sea On background
facebook twitter youtube instagram linkedin