weekly D 21-1-22 sent
600x80 banner 20-10-22 sent
600x80 banner 11-10-22 sent

Ταμείο Ανάκαμψης: έλαβον…

Απολογισμό των επενδύσεων σε οπτικές ίνες που πραγματοποιούνται με την συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης, έκανε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επένδυση των 187,7 εκατ. ευρώ του ΟΤΕ, η οποία εντάσσεται στο συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα των 3 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει, καθώς και στην επένδυση της Hellenic Openfiber (Nova) που είναι ύψους 99,1 εκατ. ευρώ.
Στο πρόγραμμα του ΟΤΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης δανειοδοτεί τον οργανισμό με 93,7 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρόγραμμα της Nova το Ταμείο δανείζει τα 49,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι συνολικά μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα είχαν υπογραφεί 41 δανειακές συμβάσεις για επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενώ εκτός από τις προαναφερόμενες υπάρχουν και αρκετές που αφορούν την ψηφιοποίηση ιδιωτικών εταιρειών, όπως ο Σκλαβενίτης (41 εκατ.), τα ΕΛΠΕ (41,7 εκατ.), τα Public (18,6 εκατ.), η Παγκρήτια Τράπεζα (2 εκατ.), και η ναυτιλιακή Attica (13,3 εκατ.). Και έπεται συνέχεια…
Οι δανειακοί όροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί, δίνοντας μεσοσταθμικό επιτόκιο 1,1%, και η μέση διάρκεια αποπληρωμής των δανείων τα 11 έτη.
Σε μία εποχή που τα επιτόκια έχουν πάρει την ανιούσα, πρόκειται για μία χρυσή ευκαιρία ώστε να συνεχιστεί η ψηφιακή εξέλιξη της χώρας.
Αν και το Ταμείο Ανάκαμψης δεν διαχωρίζει τις παροχές σε ψηφιακές επενδύσεις ή μη, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα έργα αυτής της κατηγορίας αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μερίδιο των κεφαλαίων που απορροφώνται. DigitALL Greece λοιπόν!
Άλλωστε, όπως έχει πει και ο J.F. Kennedy «Η αλλαγή είναι ο νόμος της ζωής και όσοι κοιτάζουν μόνο το παρελθόν ή το παρόν, είναι βέβαιο ότι θα χάσουν το μέλλον».
epitropi-antagonismou

e-επιχειρείν: υπό το πρίσμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μετά την κούρσα ανάπτυξης που βίωσε το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ελληνική αγορά βρίσκεται πλέον σε τροχιά σταθεροποίησης, και έφτασε ο καιρός της ενδοσκόπησης, ώστε να κρατήσουμε τα καλά που πετύχαμε, και να αποβάλλουμε τις όποιες στρεβλώσεις.
Ο αρμόδιος φορέας γι’ αυτή τη δουλειά από την Πολιτεία είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία πήρε πάνω της πρώτα απ’ όλα τη χαρτογράφηση της αγοράς και την μελέτη των παραμέτρων του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως αυτό εξελίχθηκε μέσα από τη «βίαιη» ωρίμανση.
Η μελέτη -υπερβολικά μεγάλη είναι αλήθεια- έδειξε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι τα ελληνικά e-shops κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν πλέον μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτά, σε σχέση με τους εδραιωμένους παίκτες της διεθνούς αγοράς, όπως το Ebay, το Amazon ή το Alliexpress.
Βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το ηλεκτρονικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ακολουθεί δυναμική πορεία, με τον κύκλο εργασιών του, να υπερδιπλασιάζεται μεταξύ των ετών 2017-2022 (από 5 δισ. σε 15,8 δισ.), ενώ η ανοδική πορεία του, γίνεται με αυξανόμενο ρυθμό μέχρι το 2020, όπου επέρχεται μία σταθεροποίηση με βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών αντί των ποσοτικών.
Σημαντική απόδειξη της ποιοτικής βελτίωσης είναι ότι στα ευρήματα της έρευνας καταγράφεται πως οι Έλληνες καταναλωτές εμπιστεύονται κατά 95% τα εγχώρια e-shops.
Βέβαια, καταγράφονται και σημεία που χρειάζονται βελτίωση, αρκετά από τα οποία μάλιστα είναι δομικού χαρακτήρα.
Σημαντικό πρόβλημα συνεχίζουν να αποτελούν οι μεταφορές, η υψηλή φορολογία, το κόστος προώθησης & διαφήμισης, και οι παραεισαγωγείς προϊόντων, από κανάλια εκτός ΕΕ.
Είναι επίσης διάχυτη η αναφορά ότι τα μικρά καταστήματα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους μεγάλους.
Μεγάλο αγκάθι παραμένει, χωρίς μάλιστα να διαφαίνεται βελτίωση της κατάστασης, η μειονεκτική θέση που έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες του e-επιχειρείν απέναντι στους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, λόγω γλώσσας, διασυνοριακών μεταφορών, συντονισμό της Ελληνικής με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και άλλα «εδώδιμα».
Στη μελέτη υπάρχουν πολλές διαπιστώσεις και αρκετοί υπαινιγμοί για τη δεσπόζουσα θέση κάποιων marketplaces. Το αν αυτό είναι προοίμιο παρεμβάσεων από την πλευρά της Επιτροπής ή όχι, είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε εν καιρώ…
europe-flags-new

OTT: η κόντρα καλά κρατεί

Αναβαθμίζεται από επιχειρηματική σε πολιτική, η κόντρα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Ευρώπης, με τους Big Tech των ΗΠΑ.
Μιλάμε βέβαια για τους λεγόμενους «Over Τhe Top», οι οποίοι είναι κυρίως εταιρείες παροχής περιεχομένου και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για να διακινήσουν τα δεδομένα τους, χωρίς να συνεισφέρουν στο ελάχιστο σε αυτές.
Το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές, αλλά ως τώρα είχε δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο να τεθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση τους από τους παρόχους υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Τώρα, οι ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, με εκπρόσωπό τους την ΕΤΝΟ (European Telecommunications Network Operators) και την αιγίδα της GSMA, ετοιμάζοντας επιστολή προς τον ευρωπαίο επίτροπο, Thierry Breton, ζητώντας εξέταση του αιτήματός τους σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Και αυτός θα πρέπει να δώσει μία απάντηση…
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως στα περισσότερα θέματα, η Ευρώπη δεν έχει μία κοινή πολιτική.
Ενώ η ETNO και η GSMA στηρίζουν το αίτημα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, ο BEREC, που εκπροσωπεί τις Ρυθμιστικές Αρχές Τηλεπικοινωνιών, δεν στηρίζει ομόφωνα τις εταιρείες, θεωρώντας ότι αν οι Big Tech υποχρεωθούν να πληρώσουν για το περιεχόμενο που διακινούν, τότε παραβιάζεται η αρχή της Ουδετερότητας Δικτύων (Network Neutrality).
Αυτό θα σήμαινε ότι μία τέτοια παραβίαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε προνομιακή μεταχείριση από τα δίκτυα, όσων OTT θα πλήρωναν, και σε εσκεμμένη υποβάθμιση της πρόσβασης όσων δεν θα κατέβαλαν τίμημα για τη χρήση των δικτύων. Τελικά η νομική επιστήμη, βρίσκεται πάλι πίσω από την τεχνολογία…
Εδώ και καιρό πάντως, οι δύο πλευρές έχουν στήσει τα lobby τους εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ κάποιες χώρες, όπως Γαλλία και Ισπανία, έχουν ήδη ταχθεί αναφανδόν υπέρ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.
Η πρώτη νομική μάχη έχει οριστεί για τις αρχές του 2023, όταν η ΕΕ ξεκινήσει να εξετάζει σοβαρά το θέμα σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, τεχνολογικό και πολιτικό.
Ας ελπίσουμε κάποιοι να φανούν αντάξιοι του αξιώματός τους…
Digital-600x80-d
icw-2022-poster
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1

Πως να χάσετε 800 δισ. δολάρια (σε ένα χρόνο)!

Ο λόγος φυσικά για την Meta που πριν ένα χρόνο είχε πάνω από ένα τρις δολάρια αξία που σήμερα έχει μειωθεί κατά 800 δισ.
Το πρόσφατο τεχνολογικό ξεπούλημα στην Αμερική έχει συρρικνώσει την Amazon, την Alphabet και κάθε γίγαντα εκτός από την Apple , εξαλείφοντας 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όλη τη Silicon Valley με σχεδόν βαναυσο τρόπο σύμφωνα με τη WSJ.
Αλλά καμία εταιρεία δεν τα πάει τόσο άσχημα, όσο αυτή της οποίας η τιμή της μετοχής έχει μειωθεί κατά 75% από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα καλά νέα για τη Meta είναι ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους χαμένους στην πρόσφατη ιστορία της αγοράς έμαθαν πώς να κερδίζουν ξανά. Τα κακά νέα είναι ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμα μέσα σε αυτούς.
Πολλές εταιρείες αλλάζουν στρατηγικές επειδή έχασαν χρήματα. Η Meta χάνει χρήματα επειδή άλλαξε στρατηγικές.
Έχει περάσει σχεδόν ακριβώς ένας χρόνος από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Mark Zuckerberg έκανε τον τολμηρό ελιγμό της αλλαγής της επωνυμίας του Facebook σε Meta Platforms , επειδή πίστευε ότι το μέλλον της εταιρείας δεν ήταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά στο καθηλωτικό, άμορφο διαδικτυακό βασίλειο γνωστό ως metaverse
Όπως ανέφερε και η Amy Edmondson, καθηγήτρια του Harvard Business School “δεν στοιχηματίζεις την εταιρεία”! Ο Zuckerberg διαφωνεί και επιμένει: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα κοιτάξουν πίσω μετά από δεκαετίες και θα μιλήσουν για τη σημασία της δουλειάς που έγινε εδώ». Ποιος θα κερδίσει το στοίχημα; Προφανώς θα το δείξει ο χρόνος, που δείχνει πάντα το… “μετά”.
Κατά τα άλλα στη χώρα μας ευελπιστούν ότι τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ -πολλά από τα οποία αφορούν την αγορά μας- θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην πιθανή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Αρκεί να τα εκμεταλλευτούμε όσο και όπως πρέπει…
Ήδη πάντως σύντομα θα υπάρξουν 2 προγράμματα και για τους «ριγμένους» μικρομεσαίους ύψους 700 εκατ. για ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση. Και φανταστείτε σε ποια αγορά θα πέσουν (και) αυτά τα χρήματα…
Για την απορρόφηση και την υλοποίηση των έργων ισχύει αυτό που λένε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πρέπει να γίνει σωστά, προκειμένου η κάμπια να μεταμορφωθεί σε πεταλούδα. Διαφορετικά, θα έχουμε απλά μία γρήγορη κάμπια. Ισχύει και για εταιρείες και για χώρες…
Αυτά γι’ αυτή την εβδομάδα. Stay tuned, γιατί τα καλύτερα έρχονται!
600x80-iban

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 • Ξεχωρίζουν οι εταιρείες του χώρου -όπως θα ήταν φυσικό- στα επενδυτικά σχέδια που κατατέθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δύο από τις μεγαλύτερες δανειακές συμβάσεις που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του Ταμείου είναι αυτές του ΟΤΕ και της θυγατρικής της Wind – Nova, Hellenic Openfiber. Για το σύνολο των δανειακών συμβάσεων που υπογράφηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»., οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες από τους δύο προαναφερόμενους παρόχους, είναι συνολικού ύψους 286,6 εκατ. ευρώ. Ίνα ψάλλομεν: Δεύτε λάβετε ίνα!
 • Η επένδυση του ΟΤΕ, που αποτελεί τμήμα του συνολικού επενδυτικού του προγράμματος ύψους 3 δισ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ύψους 187,5 εκατ. και αφορά οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) και έργα υποδομής ευρυζωνικού δικτύου σε περιοχές εκτός των Αθηνών και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Τα ίδια κεφάλαια είναι 37,5 εκατ. το εμπορικό δάνειο από την EBRD 56,2 εκατ. και το δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης 93,7 εκατ. ευρώ.
 • Η επένδυση της Hellenic Openfiber είναι ύψους 99,1 εκατ., με ίδια συμμετοχή 19,8 εκατ. εμπορικό δάνειο από τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα 29,7 εκατ. και δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης, 49,5 εκατ. ευρώ. Αφορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, την ανάπτυξη σταθερού ευρυζωνικού δικτύου υψηλής χωρητικότητας Νέας Γενιάς (NGA) σε 40 αστικά κέντρα της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αργολίδα, Αρκαδία, Ηλεία, Κορινθία, Μεσσηνία και Ηράκλειο Κρήτης. Πάμε να γεμίσει ίνα η Ελλάδα κι η Αθήνα!
 • Σήμερα (Δευτέρα) έχει ο ΟΤΕ Συνέντευξη Τύπου, που αναβλήθηκε, λόγω των εκλογών στον ΕΔΟΑΠ και της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ. Η Συνέντευξη αφορά τη στρατηγική, την πορεία και τις δεσμεύσεις του Οργανισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ένας τομέας που τόσο η μητρική DT, όσο και ο καθ’ ημάς ΟΤΕ, δίνουν ιδιαίτερη σημασία.
 • Μπορεί η ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τα click and collect και με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων της χώρας να αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για τους καταναλωτές, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να παραλάβουν το… box στο σπίτι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η Cosmote και τα καταστήματα Γερμανός θα διαθέτουν σύντομα το δικό τους στόλο για να προσφέρουν και αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες τους. Πως λέμε Cosmobox in a box;
 • Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης προεξοφλούνται και από την επιτυχία του σχήματος Shopflix - Courier Service, που κάτι μας λέει ότι άνοιξε νέους δρόμους. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Χρήστος Καλογεράκης λοιπόν!
 • Η ΟΤΕ Estate ως θυγατρική του Ομίλου προτίθεται να αναπτύξει τις δραστηριότητές της τόσο στον τομέα της αξιοποίησης των 1.987 ακινήτων (αλλά και των 302 οικοπέδων), προκειμένου να αναζητήσει κρυφούς θησαυρούς και αξίες, που θα αναδείξουν το χαρτοφυλάκιο της το οποίο σήμερα αποτιμάται σε 918,2 εκατ. ευρώ. Η ακίνητη περιουσία είναι ένα άφθαρτο περιουσιακό στοιχείο που αυξάνεται διαρκώς σε αξία.
 • Στη λογική της ανάδειξης η εταιρεία εκτός από το asset management ασχολείται και με τις κατασκευές… Τελικά η καλύτερη επένδυση στη Γη, είναι η γη! Απόδειξη; Για τη χρήση του 2021 η OTE ESTATE παρουσίασε κέρδη 39 εκατ. ευρώ. Δεν τα λες και λίγα…
 • Το 2023 θα αποτελέσει έτος κλειδί για τα έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) του δημοσίου, ειδικά όσων θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και επιβάλλεται να ολοκληρωθούν το 2025. Σύμφωνα με διευθύνοντα σύμβουλο της Netcompany – Intrasoft, Αλέξανδρο Μάνο, «για να γίνουν όλα τα έργα που έχουν προβλεφθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να έχουν προκηρυχθεί και ανατεθεί μέσα στον επόμενο χρόνο».
 • Σύμφωνα με όσα έχει πει στη πρόσφατη συνέντευξή του στο Infocom ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) Σταύρος Ασθενίδης, ο προγραμματισμός για το 2023, περιλαμβάνει την υλοποίηση 58 έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 2,4 δις. ευρώ. Ο κ. Μάνος εκτιμά πως είναι εφικτό τα έργα (στο σύνολό τους) να ολοκληρωθούν, ωστόσο, θεωρεί πως πιθανότατα θα χρειαστεί μια παράταση ενός χρόνου. Όπως σημείωσε χθες σε ενημέρωση του Τύπου, η Ψηφιακή Βίβλος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτέλεσε βήμα στη σωστή κατεύθυνση.
 • Στα 19 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επένδυση της Public για τον ψηφιακό μετασχηματισμό η οποία θα καλυφθεί περίπου κατά 50% (9,3 εκατ. ευρώ) από δάνειο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η ίδια συμμετοχή ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ.
 • Χαράς ευαγγέλια για τη λιανική. Μπορεί να ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αλλαγής των ηλεκτρικών συσκευών αλλά τα χρήματα που περίσσεψαν (γιατί δεν έγινε καθόλου ή έγινε μικρότερη χρήση) θα περάσουν στους… επιλαχόντες. Και έπεται η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 140 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Σε αυτή τη χώρα τα κουπόνια δεν τελειώνουν με τίποτα!
 • Ουδέτερη εμφανίστηκε η χώρα μας στην ψηφοφορία του (BEREC) για το αν πρέπει να μπουν μέτρα περιορισμού των μεγάλων παρόχων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Αρνητική θέση για τη λήψη μέτρων πήρε και το BEREC, καθώς οι περισσότεροι ρυθμιστές εμφανίστηκαν αρνητικοί στην επιβολή μέτρων. Ωστόσο, στις Βρυξέλλες διαμορφώνεται ένα σαφώς αρνητικό κλίμα για τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών πάνω από το δίκτυο (Over The Top), όπως είναι η Apple, η Google, η Microsoft και η Amazon. Το «κίνημα» κατά των Βig Tech υποστηρίζεται από τις μεγάλες χώρες, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.
 • Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ωστόσο, πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στην εφαρμογή νέας νομοθεσίας, μέσω της οποίας θα αναγκάσει τους Big Tech να πληρώνουν για το κόστος των υποδομών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας.
 • Οι ευρωπαϊκοί πάροχοι άσκησαν πιέσεις για οικονομική συνεισφορά από αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google, η Facebook και η Netflix, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνες για ένα τεράστιο ποσοστό της διαδικτυακής κίνησης που εντοπίζεται στη Γηραιά ήπειρο. Η πρόταση συζητείται στο πλαίσιο του GSMA, της Ένωσης που εκπροσωπεί περισσότερους από 750 παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Και είναι η πρώτη φορά που συζητείται με τόσο πάθος, το πως θα διορθωθεί το… λάθος.
 • Μεταβιβάστηκε το Channel Nine από τον Τάσο Μπούρα σε εταιρεία συμφερόντων του Διονύση Παναγιωτάκη, που πούλησε πρόσφατα το Action 24. Ήδη το Neo One Channel που μέχρι τώρα εξέπεμπε διαδικτυακά αλλά και μέσα από την Cosmote και τη Nova TV εκπέμπει πλέον free 2 air μέσω της Digea.
 • Η Intrasoft μετακομίζει, για να μετακινηθεί στους συγκεκριμένους χώρους η Intrakat. Η οποία, αυξάνεται και πληθύνεται με σκοπό -μέσα από το ευρύτερο σχήμα- τη δημιουργία ενός μεγάλου Ομίλου, στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Όταν έχεις μεγάλα σχέδια, θέλεις και μεγάλους χώρους! Όσον αφορά τα media οι πληροφορίες μιλούν για μεταβίβαση του Flash.gr, αλλά και της σχετικής φίρμας από την Sportnews.gr συμφερόντων Σ. Κόκκαλη, στο νέο σχήμα.
 • Οι διεργασίες πάντως για να “φλασάρει” επίσημα το σχήμα, είναι σε διαρκή εξέλιξη και ήδη νοικιάστηκαν για τις ανάγκες των δύο καναλιών (Action24 και Attica TV) οι μισές εγκαταστάσεις του Studio Αlpha, ιδιοκτησίας Φίλιππου Βρυώνη (οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από τον Skai). Στις προθέσεις είναι να αποκτήσουν και ραδιοφωνική συχνότητα, ενώ η πιθανότητα εφημερίδας δεν βρίσκεται για την ώρα στα πλάνα. Όταν έχεις τόσα κανόνια, γιατί να χρειάζεσαι πολυβόλο;
 • Βλέποντας τις εκπτώσεις που προσφέρουν τα μη φορολογούμενα εν Ελλάδι κανάλια του εξωτερικού, τα οποία σε μεγάλο βαθμό ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό, γεγονός που επηρεάζει την αγορά συνδρομητικής λόγω των οικονομικών πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά, η Cosmote TV και η Nova TV σκέφτονται να λανσάρουν οικονομικά οικογενειακά πακέτα. Δεν ξέρω με τις τιμές στα τρόφιμα αν θα έχουμε “άρτον”, αλλά “θεάματα” θα έχουμε οπωσδήποτε!
 • Χθες ο Δημήτρης από την Cosmote TV άνοιξε άλλη μία σαμπάνια την ώρα του ντέρμπι. Τα μηχανάκια έγραφαν σαν τρελά, έγινε ρεκόρ τηλεθέασης και όλα αυτά είναι από αυτά που γιορτάζουμε! Αποδείχθηκε ότι με Ολυμπιακό (που επιτέλους άρχισε να στρώνει) και Παναθηναϊκό έχει δύο άσσους από χέρι. Ε…πάει για το φουλ!
 • H AWS έχει κλείσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του νέου Data Center που χτίζει η Lamda Helix στο Κορωπί και το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2023 για το local zone. H Lamda Helix, που εξαγοράστηκε προ δύο ετών απ’ τον αμερικανικό Όμιλο Digital Realty, ολοκληρώνει την επένδυση του data center Athens 3 ως το τέλος της χρονιάς και είναι εν αναμονή της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για το Athens 4.
 • Παράλληλα, έχει ανακοινώσει την πρώτη επένδυση που θα “τρέξει” στην Κρήτη με την κατασκευή Data Center στο Ηράκλειο, ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση στην Αττική και την Β. Ελλάδα.
 • Μείωση του μέσου μηνιαίου εσόδου ανά πελάτη (ARPU) στις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως προβλέπει σε έρευνά της η εταιρεία Omdia. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι το ARPU θα υποχωρήσει την επόμενη πενταετία, κατά 4,2%, στα 7,16 δισ. ευρώ, με την ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) και οπτικής ίνας να μην είναι σε θέση να αντιστρέψουν την υποχώρηση. Ωστόσο, το transformation των παρόχων θα λειτουργήσει ευεργετικά αυξάνοντας τα έσοδά τους κατά 14%, σε 12 τρισ. ευρώ, μέχρι το 2027.
 • Η 5G Ventures και η TÜV AUSTRIA Hellas προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση υποδομών, υπηρεσιών, εμπειριών και καλών πρακτικών για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας οι δύο πλευρές θα παρέχουν καθοδήγηση και συμβουλές προς τις επιχειρήσεις στις οποίες επενδύει το Ταμείο Φαιστός και θα οργανώνουν από κοινού σεμινάρια και workshops.
 • Από συμφωνίες λοιπόν καλά πάει ο Αντώνης και η 5G Ventures. Αυτή με την TUV Austria μπορεί να ξενίζει κάπως, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι πιστοποιήσεις πάντα χρειάζονται και εγγυώνται για το αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν 4-5 εταιρείες που εξετάζονται ενδελεχώς και θα αποτελέσουν εκτός απροόπτου τις επόμενες ανακοινώσεις. Με σοβαρότητα και προσοχή… Και ας μην διαμαρτύρονται οι ενδιαφερόμενοι, γιατί είδαμε τις λύσεις άρπα - κόλλα που οδηγούν σε αυτή τη χώρα.
 • Ένα νέο καινοτόμο δορυφόρο, τον Hellas Sat 5, σχεδιάζει η Hellas Sat, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ (αρχική εκτίμηση) και παράλληλα εισέρχεται σε νέες υπηρεσίες. Τι σημαίνει αυτό; Επεκτείνεται στους τομείς των Κέντρων Δεδομένων (Data Centers) σε Ελλάδα και Κύπρο, υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (Cloud Services), δορυφορικής τηλεπισκόπησης, διαδικτυακών τηλεοπτικών υπηρεσιών (πλατφόρμα για τη μετάδοση περιεχομένου) και κυβερνοασφάλειας σε διαστημικές τεχνικές διατάξεις (μικροδορυφόρους, διαστημικούς σταθμούς κ.λπ.). Με άλλα λόγια: τα έχει όλα και συμφέρει όπως έλεγε και ένα παλιό slogan!
 • Καλή επιτυχία αν και είναι εξασφαλισμένη; Έχετε δει κάτι με το οποίο ασχολείται ο Χριστόδουλος που δεν αποδίδει και δεν είναι κερδοφόρο; Εικόνα τον έχουν οι μέτοχοι. Όταν όλοι οι δορυφορικοί οργανισμοί καταγράφουν ζημιές εκείνος φέρνει τρεις φορές πάνω τα προσδοκώμενα κέρδη. Εμείς τι να πούμε; Άντε και Πρόεδρος!
 • Last but not least, ο Χριστόδουλος θα είναι η μόνη προσωπικότητα που θα τιμηθεί στις 5 Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, από τον μεγαλύτερο παγκόσμιο επαγγελματικό οργανισμό διαστήματος (Space and Satellite Professionals International) με το βραβείο Better Satellite World Award 2021, για τη συμβολή του στην περιφερειακή και παγκόσμια προώθηση των ειρηνικών χρήσεων του διαστήματος και της διαστημικής τεχνολογίας.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY - SECURITY

 • Πόσο κοστίζουν τα «κυβερνολύτρα» στην Αμερική: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό είναι το ποσό που κατέβαλαν, μέσα στο 2021, με διάφορους τρόπους οι αμερικανικές τράπεζες και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα σε εγκληματίες του διαδικτύου που τις εκβίασαν μέσω κυβερνοεπιθέσεων με τη μέθοδο του ransomware. Οι υπολογισμοί έχουν γίνει από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και την υπηρεσία του Financial Crimes Enforcement Network (FCEN).
 • Η Interpol προετοιμάζεται για τον κίνδυνο που παρουσιάζουν περιβάλλοντα όπως το «metaverse» να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων τύπων ηλεκτρονικού εγκλήματος και να επιτρέψουν στο υπάρχον να λάβει χώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Οι χώρες-μέλη της Interpol έχουν εκφράσει ανησυχίες σε σχέση με το πώς μπορούν να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα εγκλήματα στο metaverse, όπως δήλωσε στο Reuters ο Madan Oberoi, εκτελεστικός διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας της Interpol.
 • Το phishing και οι απάτες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διαφορετικά όταν εμπλέκονται τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Oberoi. Τα θέματα ασφάλειας των παιδιών είναι επίσης ανησυχητικά, υπογράμμισε. Η εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε να διευκολύνει και το έγκλημα στον φυσικό κόσμο. «Εάν μια τρομοκρατική ομάδα θέλει να επιτεθεί σε έναν φυσικό χώρο, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χώρο για σχεδίαση, προσομοίωση και πραγματοποίηση ασκήσεων, πριν επιτεθεί».
samsung-flip4-600x80px

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Η Intertech και η Alcatel έχουν κάτι κοινό πέρα από τη συνεργασία τους. Και αυτό είναι ότι και οι δύο προέρχονται από έναν μετασχηματισμό ο οποίος όχι μόνο δεν άφησε προβλήματα αλλά λειτούργησε ευεργετικά. H Intertech ξεπέρασε μία σειρά εμποδίων και προβλημάτων, απέκτησε ισχυρή μετοχική σύνθεση που εγγυάται συνέργιες, αύξησε τον κύκλο εργασιών και πέρασε στα κέρδη, ενώ τόσο αυτή όσο και η Alcatel από παραδοσιακοί παίκτες, έγιναν σύγχρονοι ΙΤ providers. E…δεν τα λες και λίγα όλα αυτά…
 • Για να τα γιορτάσει όλα αυτά και να παρουσιάσει και τη συνεργασία του με την Alcatel Lucent Enterprise που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη χρονιά και διπλασιάζεται YoY, ο αρχιτέκτονας της αλλαγής Γιάννης Χαλδούπης κάλεσε φίλους από το δίκτυο διανομής απ’ όλη την Ελλάδα στο εστιατόριο Αλκυονίδες, σε ένα πρωτότυπο event με τίτλο Go Future!
 • Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει ο αγαπητός Γιάννης να επαναλάβει τον άθλο του παρελθόντος με την Panasonic, να έχει δηλαδή τριπλάσιο market share στη χώρα μας, απ’ ότι η εταιρεία σε όλη την Ευρώπη, αλλά αν κρίνουμε απ’ όσα είδαμε και ακούσαμε από τους συμμετέχοντες βρίσκεται σε καλό δρόμο!
 • Το θέμα της Viva με την JP Morgan, δεν έχει κλείσει ακόμα οριστικά. Στην ουσία έχουμε ένα μικρό σήριαλ που εκτιμάται ότι θα λήξει τέλη Νοεμβρίου, με αίσιο τέλος. Γιατί αν δεν υπάρξει αίσιο τέλος, τότε ότι ακολουθήσει θα μπορέσει να αποτελέσει βάση για ένα ωραίο σίριαλ στο Netflix…
 • Σημαντική αύξηση της τάξεως του 15% σημείωσαν ΥοΥ τα έσοδα της Upstream κατά το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία στηρίχθηκε στην πλατφόρμα mobile marketing Grow, κίνηση που αποδείχθηκε σωστή και αποδοτική, καθώς το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022 τα έσοδα που προήλθαν από τις πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 22%. Το mobile αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του marketing, με την αξία του σε διεθνές επίπεδο να εκτιμάται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ανάπτυξής του να ξεπερνά το 23% μέχρι το τέλος του 2027. Mobile first και στο marketing!
 • Ρομποτικές κάμερες, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών πινάκων, καθιέρωση του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα και μετάδοση αγώνων μέσω live streaming εντάσσονται στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για την περαιτέρω διείσδυση του αθλήματος στο ευρύ κοινό.
GY-1537-600X80-1

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Στην έκθεση κατάταξης επιχειρηματικού περιβάλλοντος που εκπονήθηκε από το Economist Intelligence Unit (EIU), η Ελλάδα κατάφερε να βελτιώσει την κατάταξή της κατά 16 θέσεις. Η έκθεση μετρά τη βελτίωση ή επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 έως το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Not bad at all!
600x80 LTBC digital banner

e-COMMERCE – e-BUSINESS

 • Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δημοσίευσε μία τεράστια μελέτη για την κατάσταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανέρχεται σε 457 σελίδες!!!
 • Όρεξη και υπομονή να έχει κανείς να διαβάζει. Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά και πολύ μπλα - μπλα που κουράζει. Αναρωτιέσαι, αν αυτοί που την έκαναν πληρώθηκαν με τη σελίδα… Αν πάντως έχεις υπομονή κάνε κλικ να τη διαβάσεις! Κάθε ενότητα έχει στο τέλος σύνοψη.
 • Σημειώστε -και έχει ενδιαφέρον για το επίπεδο της αγοράς- ότι οι καταναλωτές ζητούν καθολικά τη δυνατότητα να πληρώνουν με αντικαταβολή!!!
 • Κάνει αναφορά σε πολλές άλλες έρευνες και πηγές και περιέχει ποικιλία στοιχείων. Δεν έχει συμπεριλάβει στοιχεία από το shopflix γιατί όταν έγινε η έρευνα είχε μόνο 7 μήνες παρουσίας. Προτείνει μία σειρά από παρεμβάσεις προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. Η μελέτη λέει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, τα περισσότερα γνωστά στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, τα οποία κάπου πνίγονται.
 • Αναφέρει π.χ. ότι υπάρχει πρόβλημα με τις παραδόσεις, καθώς και ότι οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ποικιλία προβλημάτων, που μεγαλώνουν την απόσταση ανάμεσα στο group εταιρειών που προηγούνται (οι πολύ μεγάλοι) και σε όλους τους υπόλοιπους που έπονται.
 • Όσον αφορά στις λύσεις, δεν θα έλεγα ότι εντυπωσιαστήκαμε, αφού είναι δύσκολο να “ρυθμίσεις” μία αγορά, σε μία ελεύθερη οικονομία.
 • Η Επιτροπή προτείνει σε πολλές περιπτώσεις να γίνουν εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα. Αυτό όμως είναι απλά ευχολόγιο όταν δεν αναφέρεται π.χ. ποιος οργανισμός θα τα κάνει αυτά και κυρίως ποιος θα τα χρηματοδοτήσει. Τέλος, θα πρέπει να υπάρχει και η αξιολόγηση γιατί το ζητούμενο δεν είναι να μας ξοδέψουμε χρήματα και ανθρωποώρες, αλλά να περισσέψει η γνώση!
 • Ας μείνουμε λίγο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όπου το Skroutz συνεχίζει να κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση I wanna be Greek Amazon. Συγκριμένα ανακοινώθηκε ότι το Skroutz Marketplace ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με προσωποποιημένο περιεχόμενο. Κάθε φορά που ο καταναλωτής συνδέεται στον λογαριασμό του στο Skroutz, το προσωποποιημένο feed στην αρχική σελίδα, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς με ποικίλο περιεχόμενο, θα του παρουσιάζει προϊόντα και τάσεις με βάση τις δικές του ανάγκες.
 • Οι προσωποποιημένες προτάσεις στοχεύουν στη γρήγορη ενημέρωση με οδηγούς αγοράς, νέες κυκλοφορίες, προσφορές και προωθητικές ενέργειες από τους εμπόρους, καθώς και αποκλειστικά Skroutz Plus Deals. Στόχος αυτής της καινοτομίας είναι αφενός να εμπνεύσει τον χρήστη να ανακαλύψει trends και νέα προϊόντα, αλλά και να εξασφαλίσει μια εξαιρετική αγοραστική εμπειρία, στοχεύοντας στον πυρήνα αυτής, τις ιδιαίτερες δηλαδή ανάγκες του κάθε καταναλωτή χωριστά.
 • Η ηγέτιδα εταιρεία ενεργειακών λύσεων θέρμανσης και ψύξης εμπιστεύτηκε την ελληνική πολυεθνική Generation Y - International eBusiness Hub για ακόμη μία φορά, ώστε να ανανεώσει την online εταιρική της παρουσία. Ειδικότερα, η Generation Y ανανέωσε λειτουργικά την custom B2B πλατφόρμα της Thermovent, προκειμένου να ενσωματώσει τις περαιτέρω εμπορικές και επιχειρηματικές ανάγκες της.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Η ιταλική εταιρεία αλγορίθμων και δεδομένων, Cerved, απέκτησε μερίδιο στην ελληνική fintech εταιρεία WEMETRIX του Πάνου Μιχαλόπουλου που προσφέρει λύσεις Customer Value Management και Financial/Accounting Compliance. Για ιστορικούς λόγους θα αναφέρουμε ότι μέτοχος από το 2018 στην εταιρεία είναι και ο Άλεξ Μάνος της Intrasoft International που πλέον “θα πάει ταμείο”. Πάντα τέτοια!
 • Η WEMETRIX πάντως στην παρούσα φάση διευρύνει την παλέτα των υπηρεσιών της στον τομέα των πιστοποιημένων βαθμονομήσεων πιστοληπτικής ικανότητας (Ratings), και των εξελιγμένων υπηρεσιών επιχειρηματικής πληροφόρησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για εξατομικευμένους διακανονισμούς, κυρίως στην αγορά ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, αλλά και εν γένει στις συναλλαγές B2B & B2C.
 • Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την εμφάνιση των κρυπτονομισμάτων και συγκεκριμένα του Bitcoin. H επανάσταση που ξεκίνησε είχε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση 9.400 κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 996 δισ δολ. που κάνουν ημερήσιο τζίρο 110 δισ. δολ. Είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αρκετών εκατομμυριούχων ενώ βεβαίως και αρκετοί έχασαν τα χρήματά τους.
600x80 avm 7-7-20 sent

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • Με το νέο νόμο που ισχύει από την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη υποχρεούνται οι εταιρείες που βγάζουν αγγελίες αναζήτησης προσωπικού να δημοσιεύουν και το ύψος των ετήσιων προσφερόμενων απολαβών. Μάλλον θα δουλέψουν καλύτερα οι headhunters…
 • Μία από τις κορυφαίες επιλογές είναι η Αθήνα για τους ψηφιακούς νομάδες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν να δουλέψουν από εδώ. Η CIA Landords, εξέτασε τις τιμές για γκαρσονιέρες και studios σε 37 χώρες και η Αθήνα κατέλαβε την 6η θέση ξεπερνώντας πόλεις όπως: η Μπρατισλάβα, το Ταλίν και η Λιουμπλιάνα. Για την Αθήνα ρε γμτ!
 • Chief Executive Officer στην εταιρεία Impact, μέλος του ομίλου εταιρειών της SoftOne, αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Χατζηγεωργίου.
 • Ο Πέτρος Τρουλλινός καταλαμβάνει τη θέση του Country Manager Ελλάδας στην Kaizen Gaming. Ο Π.Τρουλλινός εργάζεται στην εταιρεία τα τελευταία πεντέμισι χρόνια έχοντας περάσει από τις θέσεις του Head of Marketing Operations, του Marketing και Communications Manager, κ.ά. Παλαιότερα, είχε εργαστεί στη Nelios ως Digital Content Manager.

ΕΙΠΑΝ:

 • «Είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το σύνολο εκείνων των συστημάτων, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για να ψηφιοποιήσουμε το σύνολο του κράτους και να αλλάξουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πολιτών από αυτό.»
  Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
 • «Σκοπός μας είναι να συνδέσουμε τους κρίσιμους για την ανάπτυξη της χώρας πόρους (startups) με τα σημεία αναφοράς (Πανεπιστήμια και Venture Capital), ειδικότερα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας. Κυρίαρχο ρόλο για αυτή μας την προσπάθεια θα παίξει το Silicon Valley Greek Hub.»
  Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια (για το ταξίδι ελληνικών startups στη Silicon Valley)
600x newsletter 20-10-22 sent

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)
inCITES banner

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Δεδομένα & Ασφάλεια

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
H Caviar αποτελεί μια εταιρεία που γνωρίζει τι σημαίνει premium και πολυτελές. Γι’ αυτό, αποφάσισε να αναβαθμίσει το iPhone 14 Pro με ένα πανάκριβο Rolex Daytona στο πίσω πάνελ, το οποίο κοστίζει 133. 670 δολάρια.
Φυσικά, τα limited edition μοντέλα είναι ελάχιστα, καθώς σίγουρα δεν πρόκειται για ένα αντικείμενο που απευθύνεται στο μέσο καταναλωτή.
Το ρολόι είναι χρυσό, 18 καρατίων και πλήρως λειτουργικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Daytona έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και πρώτος ambassador της συλλογής ήταν ο Malcolm Campbell.
Η συσκευή της Caviar, που συνδυάζει το τελευταίο smartphone της Apple και ένα θρυλικό κομμάτι της Rolex, εμπνέεται από τους αγώνες αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1930 και είναι διακοσμημένη με μετρητές ταχύτητας και δείχτες από χρυσό.
To σχέδιο έχει έντονες επιρροές από το Blue Bird supercar του Malcolm Campbell.
Η εταιρεία αναφέρει: «Το Golden Roxel Daytona είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του. Και τώρα συνδυάζεται με το πιο πρόσφατο smartphone της Apple. Πρόκειται για ένα αξιομνημόνευτό έργο.»
cl8-sept-2019-600x80
Μια από τις δυνατές συνεργασίες που προκάλεσε σεισμό στον κόσμο της mobile τεχνολογίας δεν ήταν άλλη από την σύμπραξη της Leica με την Xiaomi, με τις δύο εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και ρεαλισμό στο κομμάτι του Mobile photography.
Η κάμερα του Xiaomi 12S ήταν αυτή που αποτέλεσε τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εμβληματικές εταιρείες, όμως όπως όλα δείχνουν αυτό ήταν η… αρχή, καθώς η Xiaomi και η Leica έχουν ακόμη πιο τολμηρά σχέδια για το μέλλον.
Συγκεκριμένα, το νέο (υπό ανάπτυξη) Xiaomi 12S Ultra Concept Phone θα μπορεί να «συνεργαστεί» με έναν εναλλασσόμενο φακό Leica M, δημιουργώντας μια νέα συσκευή που μοιάζει με ένα υβρίδιο smartphone και φωτογραφικής μηχανής.
Η εν λόγω concept συσκευή έρχεται με έναν ειδικό φακό (που είναι καλυμμένος με γυαλί από ζαφείρι για μεγαλύτερη προστασία), στον οποίο ο χρήστης μπορεί να προσαρτήσει έναν φακό Leica M, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην ημιεπαγγελματική χρήση.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Xiaomi η λειτουργία του συγκεκριμένου special smartphone θα πραγματοποιείται μέσω ενός ανεπτυγμένου camera app, το οποίο θα υποστηρίζει μια σειρά από εξελιγμένα επαγγελματικά features.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Xiaomi, ο κύριος στόχος για να μπορέσει το εν λόγω concept να βγει στην κυκλοφορία είναι να βρεθεί ο τρόπος έτσι ώστε κατά την ένωση των δύο συσκευών να μην περνάει το παραμικρό φως μέσα στο φακό, το οποίο ακόμη και εάν είναι ανεπαίσθητο ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της φωτογραφίας.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι κατασκευάστριες εταιρείες επενδύουν στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη φόρτιση των mobile συσκευών, αναπτύσσοντας φορτιστές που μπορούν να μειώσουν όσο πιο πολύ γίνεται τους χρόνους φόρτισης.
Πλέον, έχουμε φτάσει στο επίπεδο που τα 20 – 30 λεπτά είναι ένας εξαιρετικός χρόνος πλήρους φόρτισης.
Ωστόσο, αυτό από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό για την Xiaomi, η οποία στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας σειράς Redmi Note 12 series, βάλθηκε να μας τρελάνει παρουσιάζοντας την τεχνολογία φόρτισης HyperCharge στα 210W (!), η οποία επιτρέπει σε ένα Redmi Note 12 Discovery Edition να πραγματοποιήσει μια πλήρη φόρτιση στο 100% μέσα σε μόλις 9 λεπτά!
Αν μη τι άλλο αυτό πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα από τη στιγμή που η τεχνολογία HyperCharge της Xiaomi στα 120W και η SuperVOOC της Oppo 150W πετυχαίνουν μια πλήρη φόρτιση σε περίπου 15 λεπτά.
600x80 banner 20-10-22 sent
600x80 banner 11-10-22 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin