Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80 iccy 16-11-21 sent
728x90-banner-25-10-21-sent-1
728x90-spcy-11-11-21-sent

Wind: business… more than usual

Σε περίοδο ανάκαμψης και η Wind, αποδεικνύοντας ότι η δυναμική των τηλεπικοινωνιών δεν κάμφθηκε, παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στην οικονομία στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Έτσι, για το τρίτο τρίμηνο του έτους τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν στα 141,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020 και προσαρμοσμένο EBITDAaL στα 40,7 εκατ. 5 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι.
Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι πελάτες κινητής με συμβόλαιο. Αυξήθηκαν κατά 6,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ στη σταθερή η πελατειακή αύξηση ήταν 2,5%.
Και παρά το γεγονός ότι η γενικότερη πορεία της οικονομίας ήταν δύσκολη, οι επενδύσεις της Wind από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν 91,5 εκατομμύρια, τα οποία έχουν δώσει στην εταιρεία κάλυψη 5G σε 24% και 431.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών.
Όλα τα παραπάνω, δείχνουν για ακόμη μία φορά ότι η επιλογή της United να δώσει 950 εκατομμύρια για την εξαγορά της Wind, ήταν περισσότερο από σωστή.
Σύμφωνα μάλιστα με όλες τις ενδείξεις την 21η Δεκεμβρίου θα δοθεί και τυπικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το πράσινο φως για να προχωρήσει η εν λόγω εξαγορά, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το business «more than usual» της Wind, στη λογική ότι αναπτύσσει δράσεις και πρωτοβουλίες με δημιουργικότητα και μεγαλύτερη ένταση απ’ ότι στο παρελθόν, επιβεβαιώνοντας τον επαγγελματισμό των στελεχών της.
tympaki

Grid Telecom @ The IONIAN Highway

Ανοίγει ο δρόμος των δεδομένων που θα βάλει για τα καλά την Ελλάδα στον χάρτη των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών.
Η δημιουργία του IONIAN, του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει την Ιταλία και την Ελλάδα, είναι η πρώτη νέα επένδυση υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών για τη διασύνδεση της χώρας μας που περνά σε υλοποίηση.
Βάσει του χρονοδιαγράμματος το IONIAN θα ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο και στην ελληνική πλευρά, το καλώδιο μήκους 320 χιλιομέτρων της Islalink θα συμπληρωθεί από δίκτυο οπτικών ινών 1.000 χλμ. της Grid Telecom, το οποίο θα συνδέει την Πρέβεζα με την Αθήνα και στη συνέχεια με τη Θεσσαλονίκη.
Με τη δημιουργία του ΙΟΝΙΑΝ θα γίνει πραγματικότητα η επέκταση κρίσιμων ευρυζωνικών υποδομών στη Μεσόγειο που θα ενισχύσουν σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα των δύο χωρών με επιπλέον χωρητικότητα 360 Tbps. Επίσης, το IONIAN αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακών κόμβων για υπηρεσίες cloud, περιεχομένου και τηλεπικοινωνιών, δίνοντας έναυσμα για νέες επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές.
H επένδυση της Grid Telecom βασίζεται στη στρατηγική της εταιρείας του ΑΔΜΗΕ να εδραιώσει τη θέση της ως βασικός ουδέτερος πάροχος υπηρεσιών χονδρικής στην ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας στους πελάτες της εναλλακτικές διαδρομές με τα γειτονικά κράτη. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι με τη συγκεκριμένη συνεργασία η Grid Telecom αλλάζει πίστα.
Όπως μας είπε πριν από λίγες ημέρες στο συνέδριο Infocom World, ο διευθυντής της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής, η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια έχασε το τρένο να περιληφθεί ως σταθμός προσγειάλωσης των διεθνών υποθαλάσσιων καλωδίων, σε αντίθεση με τη Μασσαλία την οποία προτίμησαν αρκετοί φορείς εγκαθιστώντας περί τα 15 υποθαλάσσια καλώδια. Η εικόνα δείχνει να αλλάζει και αυτό φαίνεται από τις εξελίξεις στα Data Centers τα οποία συνδέονται απόλυτα με τα υποθαλάσσια καλώδια.
Τι να πούμε; Πάντα τέτοια!
Neo_Creatures_Display_600x80
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
Web Banners for website and more

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ

 • Ας ξεκινήσουμε με το συνέδριο ή μάλλον με τα συνέδρια της εβδομάδας αφού αρχίζει το MULTIDIGICOM2021 το τριήμερο festival τεχνολογίας. Ξεκινάει την Τρίτη με το InfoCom Cyprus συνεχίζεται την Τετάρτη με το InfoCom Security CY και συνεχίζεται την Πέμπτη με το Security Project CY. Δείτε το πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή με ένα click!
 • H Black Friday τελείωσε και ήδη η αγορά μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, τα τηλεοπτικά σποτ πολλαπλασιάζονται και όλοι προσβλέπουν στον τζίρο των 4 δις που -για όλη την αγορά- που καταγράφεται τις γιορτές. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο last mile με το Πλαίσιο να πρωτοστατεί!
 • Και ενώ η συνδρομητική είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είναι παιχνίδι για δύο, κάτι παίζει στα ελεύθερα κανάλια με γνωστό καναλάρχη να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Open. Το καλό είναι ότι εκτός από το ενδιαφέρον έχει και 60 μύρια. Και δεν είναι το μοναδικό deal που κυοφορείται…
 • Μιλώντας για συνδρομητική η Nova το Νοέμβριο έκανε ρεκόρ εξαετίας καταγράφοντας πρωτοφανή αύξηση των συνδρομητών με το σύνθημα «δες τα όλα με 10 ευρώ» και μάλλον αυτό που βλέπουν στην Κάντζα είναι το Excel να πρασινίζει!
 • Η CosmoteTV από την άλλη -που ξεκίνησε και το Cosmote Cinema Christmas- δεν κάνει βιαστικές κινήσεις, αφού και τα δικά της νούμερα ευημερούν. Η αγορά είναι Μαραθώνιος, η κούρσα είναι περίπου στη μέση και η στρατηγική είναι το βασικό όπλο των μονομάχων... Παράλληλα βεβαίως με το αθλητικό περιεχόμενο όπου ο καθένας -με συχνά τηλεοπτικά σποτάκια- διαλαλεί την πραμάτεια του!
 • Να δείτε πάντως -έτσι που πάνε τα πράγματα- ότι η μητέρα των μαχών θα δοθεί και στην συνδρομητική αν όχι κυρίως σ’ αυτήν…
 • Η σιδηρά Victoriya Boklag και ο αγαπητός Δημήτρης Μιχαλάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους συζητώντας για το μέλλον της συνδρομητικής TV, το περιεχόμενο, τις πλατφόρμες, το personazation κ.α. στο NextTV Europe. Δείτε το session για να έχετε πλήρη άποψη για όσα συμβαίνουν και για όσα θα συμβούν στην αγορά της τηλεόρασης.
 • Στο συνέδριο TourismNow η κα Νοτοπούλου (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), είπε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές «σύμφωνα με την ΕΕ» για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον Γιώργο Τσαπρούνη της Wind που της απάντησε ότι οι τιμές τιμοκαταλόγου είναι σαν τις τιμές πόρτας των ξενοδοχείων. Κανένας δεν πληρώνει με αυτές!
 • Είναι γνωστό ότι οι τιμές «τιμοκαταλόγου» που λαμβάνουν υπόψη οι μελέτες είναι 30 – 50% πιο πάνω από τις πραγματικές που πληρώνουν οι καταναλωτές. Τρίποντο ο Γιώργος!
 • Ας μείνουμε στη Wind για να επισημάνουμε το γεγονός ότι μαζί με την OTS ανέλαβαν την υλοποίηση των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Και πήγαν όλα extra prima. Όταν λέμε ότι διανύει την καλύτερη περίοδό της το εννοούμε!
 • Με την ευκαιρία η Wind πούλησε τα 36 εκατ. μετοχές της Forthnet που κατείχε αντί 6,54 εκατ. ευρώ. Τελικές διευθετήσεις πριν από την ολοκλήρωση της πώλησης προφανώς.
 • Η διαφορά μεταξύ ονομαστικής τιμής και πραγματικής χρέωσης, είναι η βασική αιτία για την οποία η χώρα εμφανίζεται πανάκριβη στις χρεώσεις και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες.
 • Τώρα, θα επιβεβαιωθεί και επίσημα αφού αυτό είναι το συμπέρασμα της μελέτης που έχει καταρτίσει η γερμανική εταιρεία Tarifica για λογαριασμό της EETT η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ενδεχομένως πριν τα Χριστούγεννα.
 • Δεν ξέρουμε αν με τα δώρα της Cosmote o Αι Βασίλης θα ανακαλύψει ποιος είναι ο Βασίλης πέρα από τον Αι αλλά φέτος μάλλον κινδυνεύει να μείνει άνεργος. Δείτε τα δώρα της Cosmote και θα καταλάβετε το γιατί!
 • Ο Νίκος Σταθόπουλος, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε μία καλογυρισμένη εκπομπή του Antenna με τίτλο “Έλληνες Πολίτες του Κόσμου” στην οποία παρουσιάστηκε αναλυτικά το προφίλ του, αλλά και πολλές απόψεις του.
 • Έτσι, μάθαμε ότι κάθε Σάββατο παίζει μπάσκετ -γεγονός που εξηγεί και την έφεσή του στα …τρίποντα! Από την άλλη το ότι έχει καλή φωνή και ήταν ο τραγουδιστής της μπάντας του Harvard, εξηγεί το σκληρό ροκ στις business…
 • Για τις σπουδές είπε ότι “είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την επιτυχία. Μας δίνουν τα θεμέλια για την επιτυχία αν αξιοποιηθούν σωστά. Οι σπουδές μου μου έδωσαν γνώσεις, αλλά αυτό που μου έδωσαν περισσότερο ήταν τρόπο σκέψης”.
 • Είπε επίσης: “Πιστεύω ότι η επιτυχία είναι συνάρτηση της προετοιμασίας, αλλά και της τύχης. Η επιτυχία χρειάζεται σκληρή δουλειά, ενσυναίσθηση, όραμα, φιλοδοξίες, αλλά και ακλόνητη αφοσίωση σε αυτό που θέλει κάποιος να πετύχει”
 • Τώρα αν η εκπομπή είναι το προοίμιο μιας ευρύτερης συνεργασίας της BC Partners με τον ΑΝΤ1 στην ευρύτερη (βαλκανική) περιοχή όπου δραστηριοποιούνται και οι δύο θα σας γελάσω…
 • Για να κλείσουμε με το Νίκο Σταθόπουλο, διαβάστε τη συνέντευξή του στο ΑΠΕ και τον Σπύρο Μουρελάτο. Λέει και εκεί πολλά και ενδιαφέροντα!
 • Σήμερα ξεκινάει τη λειτουργία του το e-shop της Huawei. Προσεκτικά σχεδιασμένο και γιορτινά στολισμένο φέρνει πολλά δώρα στους χρήστες και πάνω απ’ όλα 10% έκπτωση για παραγγελίες πάνω από 500€. Επιπλέον έχει άτοκες δόσεις, δωρεάν μεταφορικά και γρήγορες παραδόσεις αφού το last mile έχει γίνει first priority!
 • Στον φετινό τελικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής – World Robot Olympiad WRO 2021 τέσσερεις ομάδες από τη χώρα μας κατάφεραν να διακριθούν σε έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς για την εκπαιδευτική ρομποτική παγκοσμίως. Στον διαγωνισμό με θέμα Powerbots – το μέλλον της ενέργειας, οι ελληνικές ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν 4 θέσεις στην πρώτη δεκάδα των κατηγοριών στις οποίες διαγωνίστηκαν, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε περισσότερες από 200 ομάδες από 65 χώρες.
 • Οι ομάδες αναδείχθηκαν από τον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια και 13 θέσεις στην πρώτη δεκάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
 • Ξεκινάει ο 4ος κύκλος του προγράμματος Wind Young Talents Graduate Trainee Program, που προσκαλεί νέους έως 28 ετών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και εργασιακή εμπειρία λιγότερο από 1 χρόνο. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 10 αποφοίτους που αγαπούν την τεχνολογία και διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις τηλεπικοινωνίες και να γίνουν μέλη της ομάδας της Wind.
nokia 7-10-21 sent

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY

 • Η πολύ σημαντική επένδυση της Amazon Web Services ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με ανώτατα στελέχη της εταιρείας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
 • Στη συζήτηση μετείχε διαδικτυακά, από τις ΗΠΑ, ο Αντιπρόεδρος της Amazon Web Services, αρμόδιος για Global Public Policy, Michael Punke. Δείτε την ανακοίνωση από το ΜΜ αλλά και το ενσωματωμένο video. Παρών ήταν και ο Κυριάκος Περρακάκης που δήλωσε σχετικά ότι «περίπου το 25% του χρηματοδοτικού φακέλου της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευθεί σε ψηφιακές υπηρεσίες».
 • Ο Αντιπρόεδρος της Amazon Web Services, τόνισε στη διάρκεια της συζήτησης ότι στην επιλογή της Ελλάδας συνέβαλε η μέριμνα που επέδειξε η κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής διαδικασίας, αλλά και η αλλαγή που έχει παρατηρήσει στην ελληνική οικονομία σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
 • Παρουσιάζοντας την επένδυση, ο κ. Punke εξήγησε πως η Τοπική Ζώνη, η νέα υποδομή, ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση (latency) στη μεταφορά δεδομένων, κάτι πολύ σημαντικό στις εφαρμογές για πολλούς κλάδους, από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έως την υγειονομική περίθαλψη και το live streaming βίντεο. Τι να πούμε; Ελπίζουμε να μας διαβάζουν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για το δείπνο του Πρωθυπουργού με τον Τζεφ Μπέζος στην Αντίπαρο το καλοκαίρι…
 • Η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής έχει αυξηθεί σχεδόν 300 φορές από το 2011, την χρονιά που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η έκθεση «Ericsson Mobility Report». Σύμφωνα με την έκθεση της Ericsson μόνο κατά την διάρκεια του 3ο τριμήνου του 2021, διακινήθηκαν από τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών, περισσότερα δεδομένα από όσα διακινήθηκαν ποτέ από το ξεκίνημα των κινητών επικοινωνιών μέχρι το τέλος του 2016.
 • Από το 2011 προστέθηκαν 5,5 δισεκατομμύρια επιπλέον χρήστες smartphone παγκοσμίως. Το τρίτο τρίμηνο του 2021, υπήρξε μια καθαρή προσθήκη 98 εκατ. συνδρομών 5G παγκοσμίως, σε σύγκριση με 48 εκατομμύρια νέες συνδρομές 4G. Τα κινητά 5G ήδη αντιπροσωπεύουν σήμερα το 23% του συνολικού παγκόσμιου αριθμού κινητών, σε σύγκριση με το μόλις 8% των κινητών 4G.
 • Στη δημοσιότητα δόθηκε η κοινή δήλωση - παρέμβαση προς την Ε.Ε. από τους διευθύνοντες συμβούλους των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, με τίτλο «Η Ευρώπη να μετατρέψει τους ψηφιακούς της στόχους σε συγκεκριμένες δράσεις».
 • Τι δήλωσαν μεταξύ άλλων: «Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για ψηφιακή πρωτοπορία. Έχοντας εγκρίνει την κατανομή του 20% των πόρων για την υλοποίηση της ψηφιακής μετάβασης, εντός του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Ευρώπη, και έχοντας θέσει φιλόδοξους στόχους της ΕΕ για την Ψηφιακή Δεκαετία, η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής».
 • «Προκειμένου να επιτευχθούν αυτές οι κοινές φιλοδοξίες, καλούμε σε δράση στα εξής τρία πεδία, μεταξύ αυτών η ισχυρή πολιτική δέσμευση για να διασφαλιστεί ότι η ρυθμιστική δράση ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε δίκτυα gigabit, κάτι που θα απαιτήσει πρόσθετες επενδύσεις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ».
 • Η ανάλυση της Garnter για την αγορά των smartphones παγκοσμίως καταγράφει πτώση των πωλήσεων κατά 6,8%, λόγω των ελλείψεων πρώτων υλών που παρατηρούνται εδώ και μήνες γεγονός που επηρεάζει τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις κάνει να «τρίζουν»…
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Δεν είναι μόνο οι μικρές και μεγάλες εταιρείες του χώρου που διεκδικούν τα 6 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Εσχάτως άρχισαν να ενδιαφέρονται μεγάλες ενεργειακές και κατασκευαστικές εταιρείες, που είδαν φως (και χρήμα) και θέλουν να μπουν. Κάποιες μάλιστα αναζητούν συνεργασίες από εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου. Πως λέμε η παπάς και κάνεις τη λειτουργία του διαγωνισμού ή ζευγάς και υλοποιείς το έργο. Ε.. η συνέργεια περιέχει και τα δύο!
 • Από εξαγορές και συγχωνεύσεις πάμε καλά. Την εξαγορά του 100% της SenseOne Technologies, πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων ΙοΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανακοίνωσε η Space Hellas. Η επένδυση στη SenseOne, συνολικού ύψους 954 χιλ. ευρώ, ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη με την εξαγορά του 49% που κατείχαν οι Γ. Θεοδωρόπουλος και Παντελής Τζωρτζάκης, και η δεύτερη με την εξαγορά του 51% από τη SingularLogic.
 • Η κίνηση αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας της Space Hellas, όσο και στην τοποθέτησή της στην αγορά με τη δική της πλέον πλατφόρμα ΙοΤ. Κάποιοι την χαρακτήρισαν αναμενόμενη, δεδομένου ότι η SenseOne ήταν κομμάτι της SingularLogic. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Παντελή Τζωρτζάκη. Τελικά, ο Παντελής έχει πολύ καλύτερο track record επενδύσεων από πολλούς άλλους που έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα.
 • Στην Lancom ανατέθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά από συνοπτικό διαγωνισμό, το έργο «προμήθεια τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης εξωκειμένων μονάδων με το κεντρικό campus του ΑΠΘ». Η Lancom υλοποιεί το έργο με συνδυασμό του ιδιόκτητου δικτύου της οπτικών ινών και ασύρματων ζεύξεων.
 • Η ER-LAC αποφάσισε να επενδύσει στην εγκατάσταση του συστήματος αυτοματοποίησης πωλήσεων Regate Effective SFA προσφέροντάς πέραν των παραδοσιακών δυνατοτήτων φορητής παραγγελιοληψίας, σύγχρονες υπηρεσίες με αυτοματισμούς και άλλες δυνατότητες που εξασφαλίζουν καθημερινά αυξημένη παραγωγικότητα και την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της.
 • Η Intrakat θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και τα μεγάλα έργα που έρχονται. Επίσης, εκτός από την ΑΜΚ η εταιρεία έχει συμφωνήσει και ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. ευρώ με δύο τράπεζες. Λεφτά (θα) υπάρχουν!
 • Η Office Line ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβαση μεγάλου ποσοστού των κεντρικών υποδομών του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στο Cloud, στο πλαίσιο του ευρύτερου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Οργανισμού. Έτσι, τα Ελληνικά Πετρέλαια απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη που προσφέρουν οι τεχνολογίες του Microsoft Azure Cloud.
 • Η Entersoft βελτίωσε σημαντικά τόσο τα έσοδα όσο και τα ξέρδη με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε 17,39 εκατ. ευρώ έναντι 11,61 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 50%, ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε 4,87 εκατ. έναντι 3,26 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 • Με το αδιέξοδο να παραμένει η MLS καλεί τους ομολογιούχους του Κοινού Ομολογιακού Δανείου των 15 εκατ. ευρώ σε συνέλευση, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 15:00 με κύριο αντικείμενο την παροχή -ή όχι- δήλωσης ότι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης.
 • Συνεχίζοντας τις αναπτυξιακές της δραστηριότητες η Epsilon Net δημιουργεί αλυσίδα καταστημάτων με αποκλειστικούς συνεργάτες που θα διαθέτουν το λογισμικό της. Ξεκίνησε από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή…
 • Συμφωνία 25ετούς διάρκειας με αντικείμενο την επέκταση του επίγειου οπτικού δικτύου κορμού του υποβρυχίου καλωδίου IONIAN που συνδέει την Ιταλία και την Ελλάδα ανακοίνωσαν οι Grid Telecom και η Islalink (ισπανικός πάροχος υποδομών οπτικών ινών, εξειδικευμένος σε υποθαλάσσια καλώδια) και η Elettra (θυγατρική της Orange).
 • Η δημιουργία του IONIAN είναι η πρώτη νέα επένδυση υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών για τη διασύνδεση της χώρας μας που περνά σε υλοποίηση. Υπό σχεδιασμό βρίσκονται οι επενδύσεις των Sparkle – Google και της Jio, ενισχύοντας την προσδοκία η κινητικότητα που έχει δημιουργηθεί από τις μεγάλες επενδύσεις σε Data Center, μεταξύ άλλων, από τις Digital Realty, την Sparkle και την Microsoft να συνεχιστεί, ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει τη θέση που της αναλογεί ως κόμβος μεταφοράς δεδομένων.
 • Επειδή πολλά έχουν γραφτεί για το Ελληνικό, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα θέλατε να έχετε τη συνολική εικόνα, δείτε το video της παρουσίασης, για να έχετε την πλήρη άποψη του έργου και να καταλάβετε γιατί -μεταξύ άλλων- σκοτώνονται οι αλυσίδες λιανικής «για μια θέση στον ήλιο».
 • Η Protergia συνεργάστηκε με τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και ο πελάτης παίρνει πακέτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και φορτιστή (μελέτη & εγκατάσταση) και έτσι …«δεν τρώει πακέτο»!
 • Η Microbase παρουσίασε το καινούργιο της site που επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών, σε 4 πυλώνες: Cloud Services, Cloud Telephony, IT Security και Networking. Παράλληλα, συνεχίζει να ενισχύει τα Προϊόντα της ePhone και Exelysis και να προβάλλει τις καθετοποιημένες λύσεις που έχει ήδη εφαρμόσει σε εταιρίες και οργανισμούς.
 • Μην το δένετε και κόμπο, αλλά ο CEO της Fairfax Prem Watsa στο συνέδριο του ΣΕΒ «Reinventing Greece trough Investments in Innovation» είπε ότι δεν θα εντυπωσιαζόταν αν η ανάπτυξη το 2022 έφτανε το 7 ή 8%. Από το στόμα του και στων επενδυτών το αυτί…
 • Στο ίδιο συνέδριο ο Νίκος Σταθόπουλος είπε μεταξύ άλλων «Η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, και η καινοτομία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για να γίνει αυτό»
 • Επίσης, στην ίδια εκδήλωση μάθαμε ότι υπάρχουν 5 unicorns (εταιρείες με αποτίμηση πάνω από 1 δισ. ευρώ) στην αγορά. Έχουμε και λέμε: Viva, Peoplecert, Skroutz, Persado και Blueground. Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν άλλες 5 εταιρείες που είναι αρκετά κοντά στο να κερδίσουν τον επίζηλο τίτλο!
 • Τέλος, πάντα στο Reinventing Greece o Κωνσταντίνος Κόκκαλης, αντιπρόεδρος της Intracom Holdings, ανέφερε ότι «έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε έως το 2025 κεφαλαιοποίηση του οικοσυστήματος καινοτομίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και να δημιουργήσουμε 50.000 επιπλέον θέσεις εργασίας»
 • Τις ανάγκες εξυπηρέτησης συνολικά άνω των 70 εταιρειών από διάφορους κλάδους της οικονομίας κάλυψε πέρσι η Cosmote e-Value, με το πελατολόγιό της να σημειώνει αύξηση 30%. Η εταιρεία τιμήθηκε με βραβείο Silver στην κατηγορία Κέντρο Εξυπηρέτησης της Χρονιάς για Παροχή Υπηρεσιών σε Τρίτους, στο πλαίσιο των φετινών European Contact Center & Customer Service Awards, της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για Contact Centers.
 • Κατά τη διάρκεια μίας ιδιαίτερα απαιτητικής χρονιάς, η Cosmote e-Value διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την ραγδαία αύξηση της κίνησης κατά 40% σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης, και πραγματοποίησε πάνω από 70 εκατ. επαφές με πελάτες, ανταποκρινόμενη με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες μεγάλων εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και κρατικών φορέων.
 • Απέσπασε επίσης το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Most Effective Learning and Development Initiative για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλαγής κουλτούρας και φιλοσοφίας, «άστο πάνω μου».
protocol_banner

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Με ενισχυμένη την εθνική βιομηχανική συμμετοχή το έργο των εθνικών δορυφόρων που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ύψους 248 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης περνά σε φάση υλοποίησης. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της έκδοσης της ανοιχτής πρόσκλησης για προτάσεις ενδιαφέροντος, κινητοποίησε αρκετές εταιρίες της ευρωπαϊκής διαστημικής αγοράς οι οποίες κατέθεσαν προτάσεις με την συμμετοχή της εγχώριας διαστημικής βιομηχανίας.
 • Συνολικά κατατέθηκαν 11 προτάσεις. Σε 5 από αυτές ηγούνται ελληνικές εταιρείες. Στο σύνολο των προτάσεων συμμετέχουν 37 ελληνικές εταιρείες, 9 ελληνικά ερευνητικά Ινστιτούτα και 11 Ακαδημαϊκοί φορείς και 14 εταιρείες του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές εταιρείες θα έχουν συμμετοχή 30% σε ό,τι αφορά το hardware και το software και περίπου 60% στις υπηρεσίες (κυρίως τηλεπικοινωνιακές) που θα αναπτυχθούν.
 • Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν την πλατφόρμα dikes.moj.gov.gr. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, η οποία παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο (δικηγόρο, διάδικο, μάρτυρα…) ενημέρωση online και σε πραγματικό χρόνο για την πορεία των πινακίων / εκθεμάτων στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Έτσι, συμβάλλει στην αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες των δικαστηρίων και στην ομαλότερη ροή των δικαστηριακών διαδικασιών.
 • Η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας ξεκινά από το Πρωτοδικείο Αθηνών για το σύνολο των αστικών και ποινικών υποθέσεων. Σύντομα η υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί στα Πρωτοδικεία Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Χαλκίδας, ενώ επίσης θα ενεργοποιηθεί και υπηρεσία αποστολής SMS, μέσω της οποίας ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για την πορεία των εκθεμάτων.
GY-1537-600X80-1

e-COMMERCE - e-BUSINESS

 • Στις φετινές εκπτώσεις της «Black Friday» συμμετείχε το 56% των επιχειρήσεων που μοιράστηκαν τα 300 εκατ. τζίρου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπου συμμετείχε το 46%. Έξι στις 10 επιχειρήσεις (62%) έκαναν εκπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ μόνο δύο στις 10 προχώρησαν σε εκπτώσεις αποκλειστικά την ημέρα της “Black Friday”. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του INEMY της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
 • Σύμφωνα με το BestPrice, για ακόμη μια χρονιά, καταγράφηκε αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων την Black Friday σε σχέση με μια τυπική Παρασκευή, η οποία ξεπέρασε το 125%, ενώ η συνολική αύξηση του τζίρου άγγιξε το 300%. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με την προ-covid εποχή – δηλαδή όλες τις προηγούμενες χρονιές μέχρι και το 2019 – αλλά δεν κατάφερε να φτάσει τα επίπεδα της περσινής χρονιάς.
 • Αυτό βεβαίως ήταν αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι πέρυσι η Black Friday μας βρήκε σε καθολικό lockdown με κλειστά τα φυσικά καταστήματα. Κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου των Black Friday προσφορών (δηλαδή από 18 έως 29 Νοεμβρίου), οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 31% και ο τζίρος κατά 74% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο.
 • Μέσα σε ένα χρόνο το efood market, που δραστηριοποιείται στο γρήγορο delivery προϊόντων σούπερ μάρκετ, έχει αναπτυχθεί ήδη εκτός από την Αθήνα, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης και έπεται συνέχεια. Ο χρόνος παράδοσης έχει πέσει στα 15 λεπτά περίπου και ο πελάτης έχει την δυνατότητα να βλέπει online την παραγγελία. Τελικά, αν έχεις υπηρεσία παίρνεις και το …market!
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102

STARTUPS - ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Ενδιαφέροντα στοιχεία περιέχει η μελέτη που εκπόνησε το fund Marathon VC. Περιλαμβάνει στοιχεία από 27 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν συνολικά 1915 εργαζόμενους. Τα κύρια συμπεράσματα είναι:
 • Οι startups είναι ελκυστικός προορισμός για ταλαντούχους εργαζόμενους, προσφέροντας ανταγωνιστικό πακέτο παροχών σε θέσεις τεχνολογίας στην ελληνική αγορά, ενώ το 40% από αυτούς λαμβάνουν και εταιρικά μερίδια ως παροχή. Δείτε όλη την μελέτη και δώστε προσοχή στο είδος των θέσεων εργασίας.
 • H Beat το 2021 σε σύγκριση με το 2019 αύξησε τις διαδρομές κατά 43% ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες της αυξήθηκαν κατά 19%. Συνολικά η εταιρεία συνεργάζεται με περίπου 8.000 οδηγούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εξυπηρετεί ετησίως 1.223.364 επιβάτες.
 • Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα εκμηδενίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ένα πακέτο στήριξης των οδηγών – συνεργατών της, προσφέροντας κίνητρα για να περάσουν στην ηλεκτροκίνηση. Έτσι φιλοδοξεί ότι όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να είναι ηλεκτρικά από το 2025.
 • Η Beat ανήκει στην Free Now, στην πλατφόρμα της οποίας αναμένεται να ενσωματωθεί το 2022. Το ερώτημα είναι αν θα αλλάξουν και όνομα αφού το Beat είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα.
 • Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι η Free Now ανήκει στις BMW και Daimler AG και προχωρά σε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη σε βάθος πενταετίας, με τη μορφή κινήτρων προς τους οδηγούς, ώστε να κάνουν τη μετάβαση στους μηδενικούς ρύπους.
 • Η μετάλλαξη Όμικρον έσπειρε στην αρχή τον πανικό και πολλοί έσπευσαν να ξεφορτωθούν τα κρυπτονομίσματά τους. Κάποιοι βέβαια το είδαν σαν ευκαιρία και η Micro Strategy αγόρασε 7000 Bitcoins στα 59.187 ήτοι 414 εκατ. δολ. περίπου. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 121.000 κρυπτονομίσματα με μέση τιμή απόκτησης 29.534 δολ. Είπατε τίποτα;
 • Μπλόκο βάζει η ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) στην εξαγορά της βρετανικής Arm από την Nvidia, μια συμφωνία ύψους 40 δισ. δολαρίων. Στο μπλόκο έβαλαν το χεράκι τους (και το lobby τους) εταιρείες όπως η Google, η Microsoft και η Qualcomm που κατέφυγαν στις αντιμονοπωλιακές αρχές ενάντια στη συμφωνία.
combox

ΣΤΕΛΕΧΗ

 • Ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος μέχρι πρότινος Group Chief Digital Officer της Eurobank ανέλαβε καθήκοντα Chief Digital Officer της Alpha Bank.
 • Η Βανέσα Πάππας, η Ελληνο-αυστραλέζα CEO του TikTok βρίσκεται στην κορυφή της φετινής λίστας του Bloomberg με τα 50 πιο επιδραστικά πρόσωπα που καθόρισαν το επιχειρηματικό τοπίο. Στην 34η θέση της λίστας συναντάμε τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer. Έξω πάμε καλά…
 • Καθήκοντα Senior Account Executive για την Ελλάδα στη Salesforce ανέλαβε από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο Χάρης Λιναρδάκης, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του IBM Cloud Leader Greece and Cyprus της ΙΒΜ.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

ΕΙΠΑΝ:

 • «Πρέπει να έχουμε όνειρα και στόχους. Όνειρα χωρίς στόχους είναι απλά όνειρα και μπορούν να οδηγήσουν σε απογοήτευση».
 • «Πιστεύω ότι η πιο σημαντική απόφαση που παίρνουμε καθημερινά είναι που και με ποιον καταναλώνουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε προτεραιότητες και καλή διαχείριση του χρόνου».
  Νίκος Σταθόπουλος, CEO, BC Partners
 • «Ξέρω ότι τα δικαιώματά μου σταματούν εκεί όπου αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων. Αλλά είναι δικό μου το λάθος που τα δικαιώματα των άλλων αρχίζουν τόσο μακριά;»
  Αργεντινός σκιτσογράφος Quino, (δημιουργός της Μαφάλντα)
  .
inCITES banner

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Το σχόλιο του TelΜan:

«Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν το 5G όπως το 4G χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μοντέλα, ειδικά στην κατανομή του φάσματος. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των χωρών δεν δέσμευσαν φάσμα για τοπικά/ιδιωτικά δίκτυα. Το Spectrum είναι ένας πολύτιμος αλλά περιορισμένος πόρος που κέρδισε πρόσφατα αυξημένη προσοχή λόγω νέων επιχειρηματικών μοντέλων (όπως το μοντέλο Neutral Host) και άλλων καινοτομιών. Έτσι, φαίνεται ότι η διαχείριση του φάσματος, με διεθνή συναίνεση, είναι το μόνο μέσο για να «ξεκλειδωθούν» οι ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει το 5G. Πρέπει οι κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι αν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν παλιά μοντέλα θα χάσουν την ευκαιρία να δουν το σύνολο των δυνατοτήτων του 5G να γίνεται πραγματικότητα.»

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια δεδομένων

Άλλα Νέα

post 13-10-21 sent
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Πως τυχαίνει να γίνεται συχνά θέμα συζητήσεων και διαρροών το Samsung Galaxy S22 ούτε που το αντιλαμβανόμαστε, αλλά τώρα υπάρχει ακόμη πιο πλούσιο ενημερωτικό υλικό που αφορά τις μονάδες κάμερας.
Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στράφηκε στη ρύθμιση καμερών του S22 Ultra και σήμερα ο Ice Universe μόλις παρουσίασε λεπτομερώς τις κάμερες των εκδόσεων vanilla και plus, τα οποία θα χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό.
Ξεκινώντας την περιγραφή βλέπουμε έναν αισθητήρα 50 MP στην κύρια κάμερα, έναν αισθητήρα 1/1,57” με pixel 1,0 μm και διάφραγμα f/1,8.
Αυτό ακούγεται σαν τους αισθητήρες Samsung GN5 και Sony IMX766. Για σύγκριση, η κύρια κάμερα 12 MP στα S21 και S21+ έχει αισθητήρα 1/1,76” με pixel 1,8 μm. Φυσικά, η σειρά S22 θα χρησιμοποιεί pixel binning, επομένως σε ανάλυση 12,5MP το πραγματικό μέγεθος pixel θα είναι 2,0 μm.
Η κάμερα τηλεφακού θα αλλάξει από την τρέχουσα προσέγγιση ψηφιακού ζουμ χωρίς απώλειες σε ένα πιο παραδοσιακό οπτικό ζουμ με μεγέθυνση 3x (διάφραγμα f/2,4). Αυτός θα είναι ένας αισθητήρας 10MP με οπτική μορφή 1/3,94” και pixel 1,0μm.
Σε αυτά θα ενταχθεί ένας αισθητήρας 12 MP για την εξαιρετικά ευρεία κάμερα, μεγέθους 1/2,55” με pixel 1,4 μm και διάφραγμα f/2,2. Αυτό είναι ουσιαστικά το ίδιο με τη σειρά S21. Η κάμερα selfie θα είναι ίδια με αυτή των S21/S21+, δηλαδή αισθητήρα 10MP (1/3,24”, 1,22μm) με διάφραγμα f/2,2.
Εν ολίγοις, υπάρχει κύρια κάμερα 108MP (βελτιωμένος αισθητήρας HM3), 12MP εξαιρετικά ευρεία, 10MP 10x περισκόπιο και 10MP 3x μονάδα τηλεφακού.
Η selfie κάμερα φημολογείται ότι έχει ανάλυση 40MP, όπως και για τα δύο προηγούμενα μοντέλα Ultra.
Το Samsung Galaxy S22 θα έχει οθόνη 6,06 ιντσών, η οθόνη στο S22+ θα έχει μέγεθος 6,55 ιντσών.
cl8-sept-2019-600x80
Σύμφωνα με αναλυτές της Wedbush Securities, μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Apple κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια iPhone ενώ περίπου 40 εκατομμύρια smartphone θα πουληθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την Wedbush Securities, τα καταστήματα της Apple συνεχίζουν να υποφέρουν από έλλειψη smartphones σε iPhone 13 Pro, με τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά κατά περίπου 15% και τους χρόνους αναμονής των παραγγελιών να εκτείνονται για εβδομάδες.
Συνολικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τέταρτου ημερολογιακού τριμήνου, η Apple μπορεί να πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια smartphones.
Μόνο στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πηγή, θα μπορούσαν να πουληθούν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια iPhones.
O αντίκτυπος της έλλειψης chips στη διαθεσιμότητα smartphones θα είναι προσωρινός και η ζήτηση για το iPhone θα μπορεί να υποστηρίξει τις οικονομικές επιδόσεις της Apple για πολύ καιρό ακόμη.
Το νέο οικονομικό έτος ξεκίνησε τον Οκτώβριο στο ημερολόγιο της εταιρείας και θα μπορούσε να πουλήσει σχεδόν 100 εκατομμύρια ασύρματα AirPods μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ανέφερε η Wedbush Securities.
Αυτή η κατηγορία προϊόντων αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερο από το 5% των συνολικών εσόδων της Apple το 2022.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Περίοδο αλλαγών φαίνεται να διέρχεται το Twitter, καθώς, προ λίγων ημερών ο συνιδρυτής της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του CEO χωρίς να αναλύσει τους λόγους, παραχωρώντας τη θέση του στον μέχρι πρότινος επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα Παράγκ Αγκραβάλ.
Το Twitter ανακοίνωσε ακόμα μια αλλαγή, που σχετίζεται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Από εδώ και πέρα, θα απαγορεύει την ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο στην πλατφόρμα του χωρίς τη συγκατάθεση του προσώπου που εικονίζεται σ’ αυτά.
Με βάση την πολιτική προσωπικών δεδομένων που ακολουθεί η εταιρεία, απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται στοιχεία όπως τηλέφωνα, διευθύνσεις και ταυτότητες άλλων προσώπων.
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση: «Όταν ενημερωνόμαστε από τα εικονιζόμενα πρόσωπα ή από εκπροσώπους τους, ότι δεν συναίνεσαν στο μοίρασμα των φωτογραφιών ή των βίντεο τους, θα τα αφαιρούμε».
600x80 iccy 16-11-21 sent
728x90-banner-25-10-21-sent-1
728x90-spcy-11-11-21-sent
facebook twitter youtube instagram linkedin