weekly D 21-1-22 sent
600x80 banner 28-4-21 sent
600x80 banner 15-4-21 sent

Grid Telecom + Lancom = New Gate @ Creta

Πύλη δεδομένων ανοίγει στην Κρήτη από τη Lancom, η οποία βλέπει ότι η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της στον επανασχεδιασμό του παγκόσμιου χάρτη διαδρόμων της πληροφορίας.
Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθ’ ότι η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom, έχει εντάξει στον άμεσο σχεδιασμό της την κατασκευή νέου Καλωδιακού Σταθμού Προσαιγιάλωσης οπτικών ινών (Cable Landing Station – CLS) στη νότια πλευρά της Κρήτης.
Ο συνδυασμός αυτός, θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα ανοίξει μία νέα διαδρομή στα νότια της χώρας, ανεβάζοντας τον συντελεστή βαρύτητας της χώρας, ως τόπο επιλογής νέων επενδύσεων.
Η επένδυση της Lancom, αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά data center της εταιρείας, η οποία είχε -11 χρόνια πριν- εντοπίσει την ανάγκη να στηθούν data centers, ώστε να «πατήσουν» πάνω οι υπηρεσίες cloud που ήταν ακόμη τότε στα σπάργανα.
Το νέο data center της Lancom, που φέρει το όνομα «Balkan Gate Crete», αποτελεί στρατηγική επένδυση βαρύνουσας σημασίας, με την οποία η Κρήτη θα αποκτήσει το πρώτο TIER III carrier neutral data center της, με άμεσο στόχο τη συγκέντρωση όλων των οπτικών ινών που προσαιγιαλώνονται από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, στα υφιστάμενα και μελλοντικά CLS της Μεγαλονήσου.
Θα στεγαστεί σε ιδιόκτητη κτιριακή υποδομή και θα κατασκευαστεί εξ αρχής με τις προδιαγραφές TIER III του Uptime Institute, ενσωματώνοντας σε κάθε στάδιό του, τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα διαχείρισης υποδομών, ενέργειας και ψύξης, αφού η Lancom έχει θέσει ως στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση λειτουργίας του Data Center.
Η ολοκλήρωση του έργου, θα γίνει σε περίπου 2 με 3 χρόνια, ενώ το Balkan Gate Crete, θα διασυνδεθεί άμεσα με το Balkan Gate της εταιρείας, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας ένα τηλεπικοινωνιακό δίπολο, με εγγυημένη την ασφαλέστερη και ταχύτερη δίοδο των δεδομένων από τη Μεσόγειο στα Βαλκάνια και αντίστροφα.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι καθώς θα είναι carrier neutral, θα αποτελέσει το μοναδικό ουδέτερο σημείο διασύνδεσης όλων των παρόχων οπτικών ινών της Μεσογείου με την Ελλάδα, και κατά συνέπεια με τα Βαλκάνια, ανταγωνιζόμενο ευθέως το αντίστοιχο κέντρο της Μασσαλίας.
Site_banner_600x80_upd
vodafone-jobs0

Στο πράσινο τα νούμερα των Κόκκινων

Οικονομικά στοιχεία για το οικονομικό έτος, Απρίλιος 2021 – Μάρτιος 2022, ανακοίνωσε ο όμιλος Vodafone.
Για τον ελληνικό κλάδο, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 925 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σταθερός.
Τα έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο 3%, με το κοντέρ να φτάνει στα 858 εκατομμύρια ευρώ.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες επίσης αυξημένα κατά 3%, αλλά λόγω της εφάπαξ καταβολής συσσωρευμένων υποχρεώσεων παρελθόντων ετών που σχετίζονται με την καθολική υπηρεσία, «ψαλιδίστηκαν» κατά 60 περίπου εκατομμύρια και διαμορφώθηκαν σε 228 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 19%.
Καλή δουλειά έγινε και στις πωλήσεις αφού η πελατειακή βάση της κινητής σημείωσε αύξηση κατά 183.000 πελάτες και έφτασε τα 4,254 εκατομμύρια.
Το μεγαλύτερο ποσοστό (79%) των νέων πελατών είναι πελάτες καρτοκινητής και το υπόλοιπο 21% είναι συνδρομητές συμβολαίου. Και μια που μιλάμε για συνδρομητές συμβολαίου, το ποσοστό της στο σύνολο της συνδρομητικής βάσης της εταιρείας αποτελεί το 39,3%.
Στη σταθερή, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, οι κόκκινοι αύξησαν τους συνδρομητές τους κατά 6.000 και έφτασαν τους 972.000 πελάτες, αποτελώντας το μεγαλύτερο νούμερο που είχαν ως τώρα.
Άλλο ένα ιστορικό υψηλό που κατέγραψε η εταιρεία, ήταν στη χρήση δεδομένων, όπου οι μετρητές έδειξαν 185.846 ΤΒ και αύξηση κατά 52% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Συνεχίζοντας τις προσφορές και την πολιτική μείωσης τιμών, όπως άλλωστε και σε όλο τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, αναπόφευκτα το APRU γνώρισε μείωση στο τέλος του οικονομικού έτους, κατεβάζοντας τον δείκτη στα 9,9 ευρώ έναντι 10,4 ευρώ την προηγούμενη χρονιά, μειωμένο κατά 4%, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα ο πληθωρισμός εκτινασσόταν στο +9%, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι οι τηλεπικοινωνίες όχι μόνο δεν ακολούθησαν της αυξήσεις, αλλά λειτούργησαν και ανασταλτικά σε αυτές.
grid_600x80
high-speed-internet

Μικροί στο μάτι…

Μπορεί το παιχνίδι των τηλεπικοινωνιών να είναι για μεγάλους παίκτες, αλλά βλέπουμε και κάποιους «περιφερειακούς» να ανεβάζουν τον δικό τους πήχη κάνοντας ακόμη πιο αισθητή της παρουσία τους στην αγορά.
Ξεκινώντας το 2014, με ένα μικρό άλλα δυναμικό δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην Αττική, η Medianet Invest με την εμπορική ονομασία Inalan και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ουκρανό Κονστιαντίν Ντολσένκο, μεγαλώνει με σταθερά βήματα, βάζοντας πλώρη για μεγαλύτερη επέκταση του δικτύου και των υπηρεσιών της.
Σήμερα το δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας καλύπτει κεντρικές περιοχές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ταχύτητες upload και download στα 200 Mbps, ενώ στο πακέτο βάζει και φωνητικές υπηρεσίες Voice Over IP.
Πρόσφατα, η γενική συνέλευση της εταιρείας, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 148.000 ευρώ, φτάνοντας στα 1,9 εκατομμύρια, κάτι που δείχνει ότι ετοιμάζεται για ένα ακόμη δυναμικό άνοιγμα στην αγορά.
Σε παρόμοια τροχιά βρίσκονται οι υπηρεσίες Internet που παρέχει η Sky Telecom, η οποία ανήκει σε Έλληνες επενδυτές. Μέσω ασύρματης σύνδεσης WISP (Wireless Internet Service Provider) υπόσχεται σταθερή ταχύτητα 500 Mbps και το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία προσέλκυσης νέων συνδρομητών στο δίκτυό της.
Η εταιρεία έχει έδρα την Τρίπολη και η κάλυψη που παρέχει είναι στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, στην Αθήνα και στα περισσότερα προάστια της της, καθώς και τμήμα της Κρήτης.
Όπως αναφέρουν τα στελέχη της, η εταιρεία τοποθετείται ως ο πρώτος πάροχος ασύρματου Internet σε αριθμό συνδρομητών στα Βαλκάνια, και δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους να την κάνουν, μέσα στην επόμενη πενταετία, μία από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής ασύρματου Internet.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ

 • Αύξηση 3% σημείωσαν τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος (858 εκατ. ευρώ από 837 εκατ. ευρώ) κατά το οικονομικό της έτος, Απρίλιος 2021 – Μάρτιος 2022. O κύκλος εργασιών της Vodafone Ελλάδος διαμορφώθηκε σε 925 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σταθερός.
 • Η πελατειακή βάση στην κινητή τηλεφωνία αυξήθηκε κατά 183.000 πελάτες και έφτασε τα 4,254 εκατ., με την εταιρεία να έχει προσθέσει 145.000 νέους πελάτες καρτοκινητής και 38.000 συνδρομητές συμβολαίου, οι οποίοι και αποτελούν το 39,3% της βάσης.
 • Στη σταθερή τηλεφωνία οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 6.000 στους 972.000 (η μεγαλύτερη επίδοση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας μέχρι σήμερα). Στην χρήση Data, η Vodafone κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ με 185.846 ΤΒ και αύξηση 52% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (122.219 TB). Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (APRU) μειώθηκε στα 9,9 ευρώ, από 10,4 ευρώ την προηγούμενη χρονιά (μείωση 4%).
 • Η «μάχη» της συνδρομητικής ετοιμάζεται να ανάψει για τα καλά… Από τη μία πλευρά, έχουμε, φυσικά, την Nova, η οποία μαζί με τη Wind, έχει μαζέψει πλέον τα περισσότερα από τα μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα, αλλά έχασε τον Ολυμπιακό στη Super League.
 • Και πλέον έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και τα πρώτα συνδυαστικά πακέτα Wind – EON TV που δείχνουν τι θα ακολουθήσει από το φθινόπωρο. Το ωραίο είναι πως μέχρι πριν μερικά χρόνια, το πάνω χέρι στη Super League είχε η Nova και η Cosmote TV έπαιζε διεθνή μπάλα. Τώρα η κατάσταση αντιστράφηκε!!!
 • Αλλάζει έδρα ο Ολυμπιακός! Όπως είχαμε γράψει εδώ και 15 ημέρες ο Ολυμπιακός θα “παίζει μπάλα” αποκλειστικά στο «γήπεδο» της COSMOTE TV, έως το 2025. Η συμφωνία των δύο πλευρών θα ενεργοποιηθεί από τη σεζόν 2022-2023 και περιλαμβάνει τη μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων για το Πρωτάθλημα της Super League, τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες, τους εντός και εκτός έδρας φιλικούς αγώνες, καθώς και σημαντικούς αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής.
 • Οι αγώνες του Ολυμπιακού έρχονται να προστεθούν στο πλούσιο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της COSMOTE TV, που τη σεζόν 2022-23 περιλαμβάνει τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League), τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες εμπορικών ομάδων, την πλειονότητα των αγώνων του Πρωταθλήματος της Super League, μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Lega Serie A, Liga Portugal Bwin κ.α.), το κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) κ.α.
 • Σε κάθε περίπτωση η Cosmote TV χρύσωσε τον Ολυμπιακό με 55 εκατ. ευρώ, με ένα τριετές συμβόλαιο που εγγυάται ασφάλεια και σταθερότητα στα έσοδα και με ένα σωστό πλάνο καταβολών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι επειδή ο Ολυμπιακός, αλλά και οι άλλες ομάδες, θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο στη Super League (λόγω του επερχόμενου Μουντιάλ), στο Cosmote Μέλαθρον τρίβουν από τώρα τα χέρια τους και ετοιμάζουν τα excel τους για να υποδεχθούν τους νέους συνδρομητές.
 • Διότι, καλή η Μάντσεστερ και η Άστον Βίλα αλλά η φανατίλα είναι αλλού… Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζονται από τώρα για την επόμενη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα είναι αυτή της Euroleague, τα οποία έχει η Nova μέχρι το 2023.
 • Η Wind, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη συνδρομητική τηλεόραση με το λανσάρισμα της ΕΟΝ TV, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να απολαύσουν, σε οποιαδήποτε συσκευή, το πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενό της. Οι συνδρομητές της Wind θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν, πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο, από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στον κόσμο. Για τους σινεφίλ, η EON ΤV εξασφαλίζει περισσότερες από 350 αποκλειστικές πρεμιέρες ταινιών το χρόνο, μοναδικές σειρές, καθώς και lifestyle εκπομπές, show και ντοκιμαντέρ. Στην πράξη πρόκειται για την πρώτη συνέργια των δύο brands, που σύντομα θα γίνουν ένα και… δυνατό. Η ισχύς εν τη ενώσει!!!
 • Την κατασκευή νέου Καλωδιακού Σταθμού Προσαιγιάλωσης οπτικών ινών (Cable Landing Station – CLS) στη νότια πλευρά της Κρήτης εντάσσει στον άμεσο σχεδιασμό της η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom.
 • Ο νέος καλωδιακός σταθμός θα λειτουργεί ως σημείο υποδοχής διεθνών υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντας την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με πολλαπλούς προορισμούς προς την Ευρώπη και την Ασία.
 • Με τη νέα υποδομή, η Grid Telecom θα είναι σε θέση να παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής αξιοπιστίας, μέσω εναλλακτικών οδεύσεων οπτικών ινών, με υφιστάμενα και νέα Data Centers στην Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση τις γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας τόσο τα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα MINOAS East-West και APOLLO East-West όσο και το εκτεταμένο χερσαίο οπτικό δίκτυο που διαθέτει. Πριν δυο χρόνια με ρωτούσαν ποια είναι η Grid; Τώρα με ρωτάνε «τι άλλο θα κάνει»; Τα πάντα θα ήταν ίσως η απάντηση, γιατί δεν μας εκπλήσσει πλέον τίποτα!
 • Και βέβαια δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η πάντα εύστοχα τοποθετημένη -αμιγώς ελληνική εταιρεία- Lancom, ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα τη δημιουργία Data Center στην Κρήτη με στόχο να αλλάξει το «παιχνίδι» στη μεταφορά δεδομένων, προσελκύοντας επενδύσεις σε υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών εκατοντάδων εκατομμυρίων, καθιστώντας την Ελλάδα κόμβο. Τυχαίο; Δε νομίζω!
 • Οι δύο αυτές επενδύσεις (με την σημείωση ότι η δημιουργία Data Center χρειάζεται πολλαπλάσια κεφάλαια από αυτά για CLS) λειτουργούν συμπληρωματικά. Να σημειωθεί ότι Lancom και Grid είναι ήδη συνεργάτες με προοπτική, όπως εκτιμάται, να επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, όντας δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του χώρου.
 • Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Lancom, εταιρεία παροχής Data Center, Cloud και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στα Βαλκάνια, εισέρχεται στο επόμενο στάδιο του προγραμματισμένου πλάνου ανάπτυξής της, την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του τέταρτου Κέντρου Δεδομένων της (Data Center) στην Κρήτη.
 • Το Balkan Gate Crete, αποτελεί στρατηγική επένδυση βαρύνουσας σημασίας, με την οποία η Κρήτη θα αποκτήσει το πρώτο TIER III carrier neutral data center της, με άμεσο στόχο τη συγκέντρωση όλων των οπτικών ινών που προσαιγιαλώνονται από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, στα υφιστάμενα και μελλοντικά CLS της Μεγαλονήσου.
 • Το Data Center θα στεγαστεί σε ιδιόκτητη κτιριακή υποδομή και θα κατασκευαστεί εξαρχής με τις προδιαγραφές TIER III του Uptime Institute, ενσωματώνοντας σε κάθε στάδιό του, τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα διαχείρισης υποδομών, ενέργειας και ψύξης. Η Lancom έχει θέσει ως στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση λειτουργίας του Data Center με πρωτοποριακές cutting-edge λύσεις που θα εφαρμοστούν από τους στρατηγικούς της συνεργάτες.
 • Με την έναρξη λειτουργίας του, σε περίπου 2 με 3 χρόνια, το Balkan Gate Crete, θα διασυνδεθεί άμεσα με το Balkan Gate στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας ένα τηλεπικοινωνιακό δίπολο, με εγγυημένη την ασφαλέστερη και ταχύτερη δίοδο των data από τη Μεσόγειο στα Βαλκάνια και αντίστροφα. Όλοι οι παροικούντες στις τηλεπικοινωνίες, γνωρίζουν πόσο καλά εκπέμπει ένα δίπολο!
 • Ταυτόχρονα, λειτουργώντας αποκλειστικά ως carrier neutral data center, θα αποτελέσει το μοναδικό ουδέτερο σημείο διασύνδεσης όλων των παρόχων οπτικών ινών της Μεσογείου με την Ελλάδα και κατά συνέπεια με τα Βαλκάνια.
 • Με άλλα λόγια θα είναι δυνατόν να προσελκύσει συνεργασίες με όλα τα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα που σχεδιάζονται (και είναι αρκετά) για να συνδέσουν την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική με την Ευρώπη τα οποία μέχρι πρόσφατα είχαν ως διέξοδο να συνδεθούν με τον κόμβο που λειτουργεί στη Μασσαλία.
 • Η Vodafone Ελλάδας, που έχει αποσπάσει για 4η συνεχή χρονιά τη διάκριση “Top Employer” από το Top Employer Institute, ανακοινώνει ότι προχωρά στη δημιουργία του Vodafone Tech Hub στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχοντας ως στόχο να συγκεντρώσει τα καλύτερα ταλέντα του νησιού γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και να δώσει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε κορυφαία ψηφιακά έργα του ομίλου Vodafone.
 • Ήδη, η Vodafone έχει ανοίξει τις πρώτες θέσεις εργασίας γύρω από το Digital Engineering για τον τεχνολογικό κόμβο της Κρήτης, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο, ενώ απευθύνεται στο σύνολο των σχετικών ειδικοτήτων. Να είχαμε και εμείς τέτοιες ευκαιρίες πριν από 40 χρόνια…
 • Η Cosmote δηλώνει ότι θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει με 5G SA μέσα στο 2023. Πολύ σημαντική εξέλιξη για όποιον περιμένει νέες και ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το 5G.
 • O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε ότι: Στις 13 Μαΐου 2022, η εταιρεία DEUTSCHE TELEKOM AG (DT), με έδρα τη Βόννη της Γερμανίας, γνωστοποίησε στην ΟΤΕ Α.Ε. ότι την ίδια μέρα, το ποσοστό της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΤΕ Α.Ε. ανήλθε σε 50,00%. Οι αγορές ιδίων μετοχών του ΟΤΕ στο πλαίσιο του Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής της DT στον ΟΤΕ στο 50,00%.
 • Αυτό δεν σημαίνει “δημόσια πρόταση” όπως ακούγεται δεδομένου ότι το ποσοστό των Γερμανών ενισχύεται με ακύρωση των μετοχών που αποκτά με share buyback. Απλά θα σπανίζουν τα “χαρτιά” στην αγορά και άρα θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Θυμάστε παλιά στις καλές εποχές που λέγαμε “sanyo - sanyo ένα χαρτάκι σπάνιο”. Ε, τώρα θα λέμε “ΟΤΕ - ΟΤΕ δεν θα το βρεις ποτέ”, (ή αν το βρεις θα πρέπει να το καλοπληρώσεις…)
 • Το είχαμε γράψει και παλαιότερα αλλά πλέον γίνεται πράξη.. Χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης του ΟΤΕ το κέντρο λογισμικού της Deutsche Telekom που ήταν στην Αγία Πετρούπολη, και έκλεισε λόγω της εισβολής, μεταφέρθηκε προσωρινά στην Αττάλεια της Τουρκίας και θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Και επειδή θα μεταφερθούν 300 Ρώσοι προγραμματιστές και μηχανικοί κατά κανόνα μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ η ανάγκες είναι για 600 άτομα, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανοίξουν και 300 θέσεις εργασίας. Όσοι πιστοί προσέλθετε…αν και στην αγορά της Β. Ελλάδος, έχει πέσει «σκούπα» στις σχετικές ειδικότητες…
 • Ας σημειωθεί ότι δεν ήταν εύκολη εξίσωση -αφού υπήρχαν και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες. Ωστόσο, λίγο η επισκεψη του Tim στον Μητσοτάκη, λίγο ο Μιχάλης που έδωσε τον αγώνα υπέρ βωμών και εστιών, λίγο ο Μηταράκης που έδειξε την απαιτούμενη ευελιξία, έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ο επιμένων (τηλεπικοινω)νι(α)κά!
 • Τα Public έχουν ξεκινήσει την αναδιοργάνωση του δικτύου και ήδη έκλεισε το κατάστημα Κολωνακίου (τα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν στο Σύνταγμα και το προσωπικό επέλεξε σε ποιο κατάστημα θέλει να εργαστεί). Παράλληλα, μπήκε λουκέτο και στο κατάστημα της Καστοριάς. Τα λευκά είναι το next big thing καθώς βλέπουν πόσο ωφελήθηκε το Πλαίσιο π.χ. που προχώρησε σε αυτή την κίνηση…
 • Βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα, σύντομα και κατατοπιστικά τα επεισόδια του Flashback που έχει ανεβάσει η Cosmote. Πως κάναμε τα πράγματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας πριν από 30 χρόνια και πως το κάνουμε σήμερα. Δείτε το πρώτο επεισόδιο αλλά και το δεύτερο που ήδη έχουν ανέβει στο youtube.
 • Σε ημερίδα που οργανώθηκε από τον ΕΤΝΟ (European Telecommunications Network Operators’ Association) συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ & Αντιπρόεδρος του BEREC για το 2022, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος. Η ημερίδα, που είχε τίτλο “Europe’s Internet Ecosystem: Is Everybody Contributing their Fair Share?”, πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
 • Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Ψηφιακή Δεκαετία (Digital Decade) με χρονικό ορίζοντα το 2030, για σύνδεση όλων των νοικοκυριών με δίκτυα Gigabit και πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη σε δίκτυα 5G. Αμήν!
 • Στα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της σειράς «Έτερος Εγώ» χαλαρός – χαλαρός βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τον Θοδωρή Λιβάνιο, υφυπουργό για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, προκειμένου να δουν από κοντά τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχε αγαπητέ υπουργέ «έτερος εσύ», όλα θα ήταν καλύτερα… Ίσως μάλιστα να δίναμε και έναν «έτερος εσύ», στους Ιταλούς και τους Γάλλους που σου πλέκουν το εγκώμιο, λέγοντας ότι δεν έχουν τέτοιο υπουργό και σε ζητούν με μεταγραφή :)!
 • Η Nova – Wind ένωσε τις δυνάμεις της με τις Samsung, EYEONIX και 3Δ, και παρέδωσαν τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στον Δήμο Θεσσαλονίκης το καινοτόμο ψηφιακό σύστημα “Smart City”, που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των επικοινωνιών στις υπηρεσίες του Δήμου.
 • Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που υλοποιείται ένα τέτοιο σύστημα το οποίο διευκολύνει το συντονιστικό έργο των δημοτικών αρχών στην αντιμετώπιση κρίσεων. Το σύστημα “Smart City” συνδυάζει, μεταξύ άλλων, τεχνολογίες Push To Talk, ON Map System, κρυπτογράφηση επικοινωνιών και δυνατότητες διαμοιρασμού αρχείων, δεδομένων, εικόνας και βίντεο.
 • Η Check Point Software Technologies, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της πληρέστερης προστασίας στον κυβερνοχώρο έναντι απειλών που σχετίζονται με κινητά με μια νέα έκδοση του Harmony Mobile που αποτρέπει τη λήψη κακόβουλων αρχείων. Το Harmony Mobile είναι η πρώτη – μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών του κλάδου – λύση προστασίας για κινητά, με στόχο την αποτροπή της λήψης κακόβουλων αρχείων σε κινητές συσκευές.
 • Η Xiaomi και η Info Quest Technologies, ο εξουσιοδοτημένος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εγκαινίασαν σήμερα το ανακαινισμένο, Xiaomi Store στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι.
 • Με νέα όψη και νέο design concept περιμένει τους Xiaomi Fans για να τους προσφέρει την απόλυτη εμπειρία του έξυπνου οικοσυστήματος της Xiaomi. Το νέο ανανεωμένο κατάστημα, επισφραγίζει για μια ακόμη φορά την πρόθεση της Xiaomi να μοιράζεται με το ελληνικό κοινό το όραμά της που είναι να καθιστά την καινοτομία προσιτή σε όλους.
 • Το νέο «ΙοΤ concept» της Xiaomi βάσει του οποίου έγινε η ριζική ανανέωση του καταστήματος στο Golden Hall, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε όλη την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τον περασμένο Ιανουάριο, στο Ελληνικό κατάστημα στο εμπορικό κέντρο River West και στη συνέχεια, στο νέο Xiaomi Store στο Κολωνάκι. (Info) Quest for new store concepts!
 • Η Smartec, κορυφαία σε αξιοπιστία εταιρεία στην αγορά του after sales support κινητών τηλεφώνων, υπέγραψε σύμβαση τεχνικής υποστήριξης για όλα τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας της vivo, που βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως από πλευράς πωλήσεων και πρόσφατα ανακοίνωσε επίσημα την παρουσία της στην Ελλάδα. Κρατήστε τις λέξεις «κορυφαία σε αξιοπιστία», γιατί ίσως είναι από τις λίγες φορές που αξίζει η συγκεκριμένη αναφορά…
 • Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνίων (17/05) αλλά και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05), γιόρτασε και φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις εμπνευσμένα από το φετινό μήνυμα εορτασμού “Η Δύναμη των Μουσείων”.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY

 • Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση για την στρατηγική επένδυση της Microsoft μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και της εταιρείας. Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης: “Σήμερα κάναμε την εναρκτήρια συνάντηση για την στρατηγική επένδυση της Microsoft, με τον Senior Director of Global DC Land Development κ. Aaron Bilyeu και στελέχη της εταιρείας” Για όλα τα υπόλοιπα… «αναμείνατε στο ακουστικό σας», διότι επίσημη ανακοίνωση δεν βγήκε…
 • Η Odyssey ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης ασφαλείας System and Organization Controls 2 (SOC2) – Type 2, η οποία καθορίζει τα κριτήρια στη διαχείριση δεδομένων των πελατών, αξιοποιώντας πέντε βασικές αρχές εμπιστοσύνης στις παρεχόμενες υπηρεσίες: Ασφάλεια, Διαθεσιμότητα, Ακεραιότητα στην επεξεργασία, Εμπιστευτικότητα και Προστασία Ιδιωτικότητας. Με τον τρόπο αυτό, επικυρώνεται η κορυφαία αξιοπιστία των υπηρεσιών Managed Security και της SaaS platform ClearSkies Threat & Vulnerability Management (TVMP) της Odyssey.
 • Η αυξανόμενη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα, θα ωθήσει τις εταιρείες από τους κλάδους του λιανικού εμπορίου, των καταναλωτικών αγαθών και του τουρισμού, που έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές, να αυξήσουν τις επενδύσεις τους με στόχο να συνδυάσουν τον φυσικό και τον εικονικό κόσμο. Διαφορετικά, κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από τις εξελίξεις, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης παγκόσμιας μελέτης της Accenture.
 • Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε με δείγμα 11.000+ καταναλωτών από 16 χώρες, διαπιστώνει ότι ενώ το 64% των καταναλωτών είχε ήδη αγοράσει ένα εικονικό αγαθό ή είχε λάβει μέρος σε μια εικονική εμπειρία ή υπηρεσία το περασμένο έτος. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί, καθώς το 83% δείχνει ενδιαφέρον να κάνει αγορές μέσω του metaverse, έστω και αν δεν ξέρει τι είναι αυτό...
 • Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Boston Consulting Group, από το 80% των επιχειρήσεων οι οποίες καταφεύγουν σε ψηφιακές λύσεις για να διαχειριστούν τις προκλήσεις της εποχής, μόλις το 30% (!) ολοκληρώνουν επιτυχώς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Όπως έχει πει ο George Westerman του MIT «Αν ο ψηφιακός μετασχηματισμός γίνει σωστά, τότε η κάμπια γίνεται πεταλούδα. Διαφορετικά, έχουμε απλά μία γρήγορη κάμπια»!
 • Σύμφωνα με την έρευνα “Deloitte’s 2022 Gen Z and Millenial Survey”, αυτές οι γενιές ανησυχούν βαθιά για την κατάσταση στον κόσμο. Ανησυχούν για το κόστος διαβίωσης, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική ανισότητα, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, τη συνεχιζόμενη πανδημία του COVID-19 και είναι αποφασισμένοι να συμβάλλουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές. Ωστόσο, παλεύουν και με προκλήσεις στην καθημερινότητά τους, όπως το οικονομικό άγχος, η απουσία ισορροπίας μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας και τα υψηλά επίπεδα άγχους.
 • Οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποιούν τους χρήστες για τις αυξημένες επιθέσεις μέσω phishing emails που περιέχουν αρχεία HTML. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2022, οι ερευνητές της Kaspersky απέκλεισαν σχεδόν 2 εκατομμύρια phishing emails που περιείχαν συνημμένα HTML. Η χρήση αρχείων HTML σε μηνύματα phishing είναι ένα από τα πιο πρόσφατα και δημοφιλή κόλπα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες. Συνήθως, τέτοιοι σύνδεσμοι εντοπίζονται εύκολα από anti-spam μηχανές ή λογισμικό προστασίας από ιούς, αλλά η χρήση συνημμένων HTML επέτρεψε στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να αποφύγουν τον εντοπισμό.
 • Νέα έρευνα της Digital Realty, του μεγαλύτερου παρόχου cloud- και carrier-neutral data centers, colocation και λύσεων διασύνδεσης παγκοσμίως, αποκαλύπτει ότι το 65% των IT leaders σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, δηλώνουν ότι πρέπει να ενισχύσουν την ικανότητα των ομάδων τους στην ανάλυση δεδομένων για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί αντλώντας την μέγιστη αξία που μπορούν να τους προσφέρουν τα δεδομένα. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 78% όταν εστιάζουμε σε επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής, σε σύγκριση με ποσοστό 63% σε επιχειρήσεις της Λατινικής Αμερικής, 55% σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και 48% στις επιχειρήσεις της Ασίας.
 • Περισσότεροι από ένας στους πέντε (21%) των IT leaders παγκοσμίως, υπογράμμισαν ότι η έλλειψη εσωτερικού ταλέντου για την ανάλυση δεδομένων καθώς και η έλλειψη ταλέντου στη δημιουργία τεχνικής ικανότητας (21%), αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί τους κατά την άντληση πληροφοριών από τα δεδομένα τους. Τελικά το μόνο σίγουρο με τα δεδομένα είναι ότι δεν πρέπει να τα θεωρούμε …δεδομένα, αν δεν μπορούμε να τα αναλύσουμε!
 • Σύμφωνα με τη νέα μελέτη Total Economic Impact (ΤΕΙ) που διενεργήθηκε από τη Forrester Consulting οι εταιρείες που υιοθετούν το SAS Viya, την cloud-native πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης, ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων της SAS, μέσω του Microsoft Azure, μπορούν να απολαύσουν απόδοσης της επένδυσής τους που φτάνει το 204% σε διάστημα τριών ετών. Επιπλέον, η μελέτη δίνει έμφαση στην αξία της επένδυσης των πελατών του SAS Viya on Azure.
600X80PX_TABS8

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μετά από ανοιχτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ανέθεσε το έργο «Ψηφιακή Αναβάθμιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων», συνολικού τιμήματος 5.769.185 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), στην ένωση εταιρειών SingularLogic και InDigital, με ποσοστά συμμετοχής 50,5% και 49,5% αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί η αναβάθμιση των συστημάτων και η ψηφιοποίηση του αρχείου του ΜΤΠΥ, προκειμένου να βελτιωθεί η ικανότητα του φορέα να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους δικαιούχους του και να απονέμονται έγκαιρα και έγκυρα τα μερίσματα.
 • Η Space Hellas έλαβε πρόσφατα από τη Cisco τη σημαντική πιστοποίηση του “Customer Experience Specialization”. Η εταιρεία απέδειξε ότι πληροί όλες τις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου για να λάβει την πιστοποίηση του “Customer Experience”, γεγονός που τη διαφοροποιεί μεταξύ των συνεργατών της Cisco και δημιουργεί ιδιαίτερα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους πελάτες της, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βέλτιστη αξιοποίηση των λύσεων Cisco στις υποδομές τους. Τελικά, μερικά ονόματα εταιρειών δεν είναι τυχαία…
 • Αναρτήθηκε η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την “Πολιτεία Καινοτομίας”, στην οδό Πειραιώς (πρώην ΧΡΩΠΕΙ), Όπως είναι γνωστό αφορά τη δημιουργία ενός επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου, στο οποίο θα φιλοξενούνται χρήσεις γραφείων, χώροι έρευνας και καινοτομίας, αλλά και χώροι πρασίνου. Το έργο ΣΔΙΤ διεκδικούν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ακτωρ Παραχωρήσεις, το σχήμα Intracom Holdings-Intrakat και η Dimand Real Estate.
 • Η Office Line, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πάροχος λύσεων Cloud και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση εικονικών εργαστηρίων μέσω της πλατφόρμας Microsoft Azure Lab Services, για λογαριασμό του Mediterranean College.
 • Οι βολιδοσκοπήσεις του “εθνικού επενδυτή” Νίκου Σταθόπουλου και της BC Partners για την Ιντρακάτ συνεχίζεται. Οι φήμες λένε ότι το ενδιαφέρον αφορά την Intrakat Ενεργειακή (η αλλιώς Intrakat- S. Energy όπως ονομάστηκε πρόσφατα) και όχι την μητρική εταιρεία της οποίας το 40% ανήκει στην Ιντρακομ του Σωκράτη Κόκκαλη. Η αποτίμηση για το 100% του deal λέγεται ότι είναι 180 -200 εκατ. ευρώ.
 • H Lancom, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της και λαμβάνοντας υπόψη την ενδυνάμωση και την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικής κοινότητας, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την δομή υποστήριξης επιχειρηματικότητας, Light Hub, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου.
 • Το Technology & Innovation Hub στην Πάτρα εγκαινίασε η PwC Ελλάδας. Στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και η ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, με αρωγό το οικοσύστημα τεχνολογίας της Δυτικής Ελλάδας. Το PwC Technology & Innovation Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής συμπληρώνοντας την αλυσίδα αξίας που δημιουργούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων.
 • Η Samsung ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου Samsung 6G Forum (S6GF), που διεξάγεται διαδικτυακά. Το Forum, με θέμα «The Next Hyper-Connected Experience for All», χωρίζεται σε δύο μέρη και μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το κανάλι της Samsung στο YouTube. Κάθε μέρος του συνεδρίου αποτελείται από ομιλίες ειδικών από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία, που ειδικεύονται στις τεχνολογίες επικοινωνιών επόμενης γενιάς, ενώ τις ομιλίες θα ακολουθήσει ομαδική συζήτηση σε πάνελ.
 • Εντυπωσιακά αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του 2022 από την IDEAL, καθώς από 1,5 εκατ. κέρδη πέρσι ανήλθε στα 3,1 εκατ. ευρώ, χωρίς μάλιστα τη συνεισφορά των δύο εταιρειών που εξαγοράστηκαν μέσα στο 2022 (Coleus Packaging και Netbull).
 • Το BEAT, η Νο1 δωρεάν εφαρμογή κλήσης ταξί στην Ελλάδα και μέλος της οικογένειας FREE NOW, δημιούργησε αποκλειστικά για τους συνεργάτες της, το πρόγραμμα επιβράβευσης «BEAT DRIVERS CLUB», προσφέροντάς τους αποκλειστικά προνόμια και προσφορές.
 • Η Huawei ανακοίνωσε ότι διακρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως κορυφαία επιλογή των πελατών για το 2022 από το Gartner Peer Insights, με τη λύση WAN Edge Infrastructure. Σύμφωνα με την αναφορά «Voice of the Customer», το Huawei SD-WAN έλαβε συνολικά 102 κριτικές και συνολική βαθμολογία 4,9/5 αστέρια από πελάτες σε διάφορους τομείς, σε όλο τον κόσμο, από τον Δεκέμβριο του 2021.
 • Το Huawei SD-WAN αναγνωρίστηκε ως κορυφαία επιλογή πελατών σε τρεις κατηγορίες: στις Επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, σε Ασία/Ειρηνικό, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA). Πιστεύουμε ότι τέτοιες διακρίσεις αποτελούν απόδειξη της ευρείας αποδοχής της λύσης SD-WAN της Huawei από πελάτες σε όλο τον κόσμο.
 • Οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του κλάδου καλωδίων της Cenergy Holdings , της Hellenic Cables, έχουν λάβει επίσημη έγκριση από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Ως κορυφαίος πάροχος αξιόπιστων και βιώσιμων καλωδιακών λύσεων, η Hellenic Cables δεσμεύεται να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου του πεδίου εφαρμογής 1 και 2 κατά 50% έως το 2030, με έτος βάσης το 2020.
 • Αν σας έκανε εντύπωση η έκθεση της PwC για τα deals που έκλεισαν το 2021 (4,3 δις ευρώ δεν είναι και λίγα), τότε ετοιμαστείτε γιατί τα καλύτερα έρχονται! Οι εκτιμήσεις -παρόλα τα προβλήματα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- ανεβάζουν το αντίστοιχο ποσό για φέτος στα 8,6 δις ευρώ.
 • Μιλώντας για την Ουκρανία, αναλυτικές αναφορές για το πως επηρεάζονται από τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο, θα πρέπει να συμπεριλάβουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο στα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου 2022, αλλά και στις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) εξέδωσε νέες οδηγίες για την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στις αγορές της ΕΕ.
 • Ακολουθώντας πλέον μια σταθερή πορεία ανάπτυξης εντός Ελλάδας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, η Cyclopt έχει καταφέρει να διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πεδίο της ποιότητας λογισμικού, μέσα από την ανάπτυξη και προώθηση νέων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωσή του.
 • Η Epson, με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων λειτουργίας της, πρόκειται να ανοίξει το Μουσείο Epson Suwa στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Σούβα του Ναγκάνο, στην Ιαπωνία. Το μουσείο δύο τμημάτων, το οποίο αποτελείται από ένα ανακαινισμένο Μουσείο Monozukuri και ένα νέο Memorial Hall, θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και τα προϊόντα της Epson από το παρελθόν. Το Memorial Hall στεγάζεται στο κτίριο όπου ήταν το αρχικό διοικητήριο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1945. Αυτό το πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό.
 • Η LG ανακηρύχθηκε o ENERGY STAR Partner of the Year για το 2022 στη Sustained Excellence από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA). Αυτή η τιμητική διάκριση, που η LG έχει λάβει εννέα φορές από το 2012, αναγνωρίζει την υποδειγματική δέσμευση της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ηγετικής θέσης σε προϊόντα και προωθήσεις με πιστοποίηση ENERGY STAR.
 • Εκτός από το Βραβείο «Συνεργάτης της Χρονιάς», η LG έλαβε το ENERGY STAR Βραβείο Αναδυόμενης Τεχνολογίας τον περασμένο μήνα, με την EPA να τιμά 43 μοντέλα LG ψυγειοκαταψύκτες, τα περισσότερα από κάθε άλλο brand.
 • Η ASBIS γίνεται επίσημος διανομέας της Loewe, μιας κορυφαίας διεθνούς μάρκας τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών συσκευών ψυχαχωγίας, με σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας. Η Loewe είναι διάσημη για τη δημιουργία της πρώτης τηλεόρασης το 1931 και την έναρξη της μαζικής παραγωγής της. Σήμερα, η μάρκα αναγνωρίζεται για τα κορυφαίας ποιότητας συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας με λαμπρό ήχο και βραβευμένα σχέδια.
GY-1537-600X80-1

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Μέχρι το τέλους του χρόνου εκτιμάται ότι το gov.gr θα διατίθεται στο σύνολό του και στην αγγλική γλώσσα. Στόχος είναι η αμεσότερη εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων, οι υπηρεσίες να γίνονται φιλικότερες προς όλους, ενώ και στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση αλλοδαπών στις υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για την παρουσία και τη συνδρομή ενδιάμεσων προσώπων.
 • Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το έργο της πιλοτικής ανάπτυξης και θέσης σε τροχιά συστοιχίας μικρών δορυφόρων το 2024. Οι μικροδορυφόροι θα υποστηρίζουν, εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, ροής βίντεο για τη ναυτιλία, επιτήρησης των συνόρων και παρακολούθησης των δασικών πυρκαγιών. Φορέας υλοποίησης του έργου προϋπολογισμού 200,4 εκατ. ευρώ είναι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα εκτελεστούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency – ESA) σε συνεργασία με το υπουργείο.
 • Η εκτίμηση είναι ότι το εν λόγω έργο θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ελληνική διαστημική βιομηχανία, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης. Τα συνολικά έσοδά της το 2020 (211,3 εκατ.) αυξήθηκαν 18,3% έναντι της προηγούμενης χρήσης (178,6 εκατ.), ενώ το 2019 είχαν σημειώσει αύξηση έναντι του 2018 (154,7 εκατ.) 15,4%. Ανοδικά κινείται και η κερδοφορία των περίπου 45 επιχειρήσεων με 2.500 εξειδικευμένους επιστήμονες. Το 2018 τα κέρδη προ φόρων συνολικά ήταν 7,3 εκατ., το 2019, 11,3 εκατ. και το 2020, 20,9 εκατ. ευρώ.
 • Οι υπουργοί Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας και Επικρατείας Κ. Πιερρακάκης υπέγραψαν την κοινή απόφαση που απαιτείται για την ηλεκτρονική επίδοση εγγράφων. Η ΚΥΑ προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα επιδίδουν ψηφιακά οι δικαστικοί κλητήρες τα σχετικά έγγραφα. Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί εφικτή η διενέργεια περισσότερων επιδόσεων σε μικρότερο χρονικό διάστημα και θα εξασφαλίζεται η απευθείας γνωστοποίηση στον παραλήπτη.
 • Φιλοφρονήσεις αλλά όχι χωρίς βάση, από το «Looking Southward. Europe’s Strategy for a New Geopolitical, Economic and Socio-Cultural Season in the Mediterranean» φόρουμ που έγινε στο Sorrento παρουσία του Ιταλού Προέδρου και του πρωθυπουργού της Ιταλίας. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι είναι χαρά του να συνεργάζεται και με τον Κολάο τον οποίο γνώριζε από το παρελθόν και «είναι ένας πολιτικός ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία για όλους τους ομολόγους υπουργούς στον Ευρωπαϊκό Νότο και όχι μόνο».
 • Από την πλευρά του ο Κολάο αποκάλυψε ότι ο Πιερρακάκης ήταν ο πρώτος υπουργός που του τηλεφώνησε όταν ανέλαβε τη θέση και ότι τον είχαν προλογίσει ως «κάποιον που κάνει θαύματα στην Ελλάδα».
 • Μάλιστα, επεσήμανε “το υπουργείο του είναι το πιο ισχυρό στην Ευρώπη, καθώς έχει αρμοδιότητα δημιουργίας, διασύνδεσης και ελέγχου όλων των ψηφιακών έργων για μια χώρα”. Υπουργεία υπάρχουν, αλλά όπως λέει και η ιταλική παροιμία a chi non vuol far fatiche il terreno produce ortiche (για όσους δεν θέλουν να κοπιάσουν, η γη παράγει τσουκνίδες) Οπότε, η διαφορά βρίσκεται στους ανθρώπους και στην (πολλή) δουλειά. Δείτε τα συμπεράσματα του συνεδρίου.
 • Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου και αποτελεί ευκαιρία για να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα ασφάλειας και να υποστηρίξουμε τους ψηφιακούς χρήστες, ώστε να δρέπουν τα οφέλη της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως αυτό της ιδιωτικής ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία έχει ως κύρια αποστολή της την προάσπιση του συνταγματικού δικαιώματος του απορρήτου της επικοινωνίας.
600x80 LTBC digital banner

e-COMMERCE – e-BUSINESS

 • Παρατείνεται, για έξι μήνες, η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων της δράσης «e-λιανικό». Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε η 7η τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη δράση «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» (Α’ κύκλος), σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων στους 18 μήνες, από τους 12 μήνες που ίσχυε, από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.
 • Το e-commerce εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί διεθνώς κατά μέσο όρο +47%, μέσα στα επόμενο πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, η ασιατική αγορά θα έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, (+51%), ενώ ακολουθεί η Ευρώπη (+42%) και φυσικά η Βόρεια Αμερική (+35%). Σημαντικές παράμετροι για την αύξηση είναι το Β2Β αλλά και η τάση για DTC (Direct To Consumer) από μεγάλα brands. Αυτά πάντα σύμφωνα με σχετικές έρευνες, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
 • Οι παγκόσμιες διαδικτυακές καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν στο α’ τρίμηνο πτώση 3% -μετά από 9 χρόνια- σύμφωνα με το δείκτη αγορών Salesforce. Αιτία είναι ο πληθωρισμός, η οικονομική ανασφάλεια, και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Στη χώρα μας σύμφωνα με πληροφορίες η πτώση είναι μεγαλύτερη και αγγίζει σε κάποια καταστήματα ακόμα και το 40%. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που κάνουν τα “μαγικά” τους και έχουν ακόμα και αύξηση, οπότε…λύσεις για την ώρα υπάρχουν. Αρκεί να τις ψάξει κανείς ή να απευθυνθεί σε ειδικούς…
 • Τα παράπλευρα οφέλη της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αμερική είναι και μία σημαντική επένδυση της Amazon, που πρόκειται να αφιχθεί οσονούπω. Θα δούμε amazon.gr στις οθόνες μας, θα γίνει η Ελλάδα κέντρο διαλογής για τη Βαλκανική αγορά, θα υπάρξει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης… Όλα παίζουν διότι οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχει μία μυστικοπάθεια. Όλοι χαμογελούν με νόημα στις αντίστοιχες ερωτήσεις, αλλά κανείς δεν μιλάει με σαφήνεια! Είναι πάντως γεγονός, ότι σύντομα, θα προστεθεί άλλο ένα σημαντικό κομμάτι στις επενδύσεις στη χώρα μας. Και βέβαια δεν θα είναι το μόνο, αφού και ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα…
 • Όπως λέγαμε η Klarna - εταιρεία -μία εταιρεία που αποτιμάται στα 11 δισ. δολ. και βασίζεται στο μοντέλο BNPL (Buy Now Pay Later), ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα και ήδη έχει τον πρώτο πελάτη που είναι η Aegean, αλλά προσφέρει αυτή την υπηρεσία μόνο σε αλλοδαπούς πελάτες. Σύντομα όμως, θα είναι διαθέσιμη και στο…ημεδαπό κοινό. Σημειώστε ότι το 9% των παγκόσμιων διαδικτυακών πωλήσεων στο 1ο τρίμηνο του 2022 έγιναν με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, σημειώστε ότι η Checkout ήρθε πλέον επίσημα στη χώρα μας.
 • Για να έχετε καλύτερη αίσθηση της επιτυχίας της συγκεκριμένης συνταγής η πελατειακή βάση στην Αμερική ανέβηκε 70% μέσα σε ένα χρόνο και από τα 25 εκατ. χρήστες που υπάρχουν το 25% κάνει τουλάχιστον μία χρήση κάθε μήνα! Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, θεωρείται ότι θα τονώσει αρκετά την αγορά και θα γεμίσει το καλάθι…Στην πράξη το μοντέλο λειτουργίας "παρακάμπτει" τις τράπεζες, καθώς η συμφωνία γίνεται απευθείας μεταξύ της εταιρείας και του εμπόρου. Δύσκολοι καιροί για τραπεζίτες…
 • Με 22 χρόνια εμπειρίας, 24 χώρες εξαγωγικής δραστηριότητας και 10 γραφεία παγκοσμίως, η Generation Y αφουγκράζεται πρώτη τον παλμό και τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς. Με την ένταξή της στο Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο επεκτείνει τη δικτύωσή της αναφορικά με τις επιχειρηματικές και εμπορικές εξελίξεις της συγκεκριμένης χώρας.
 • Με αφορμή την εν λόγω ένταξη, η Global Sustain, στρατηγικός βραχίονας της Generation Y σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής υπευθυνότητας και υπεύθυνων επενδύσεων με γνώμονα το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), συμμετέχει στο 7ο Business Forum Greece-Sweden με θέμα “Climate Action: Challenges & Solutions”.
 • Η ACS παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό τα νέα ACS Smartpoint Lockers. Στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν πρόσφατα, το εγκατεστημένο ACS Smartpoint Locker και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης που προσφέρει στα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) και στους πελάτες τους.
 • Συγκεκριμένα, με τα ACS Smartpoint Lockers («έξυπνες» θυρίδες KePol της ΚΕΒΑ), το συνεργαζόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει στον πελάτη του τη δυνατότητα να παραλάβει την παραγγελία του οποιαδήποτε ώρα ή ημέρα επιθυμεί (24/7), εύκολα και γρήγορα, από το κοντινότερο ACS Smart Point, με τη χρήση ενός μοναδικού κωδικού (PIN) που έχει λάβει στο κινητό του.
 • Παράλληλα, ο πελάτης-παραλήπτης έχει τη μοναδική δυνατότητα για τα Ελληνικά δεδομένα πληρωμής της ηλεκτρονικής παραγγελίας του και με αντικαταβολή στο POS του locker, χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα (Visa, Mastercard).
 • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου η παρουσίαση από τον Όμιλο FOURLIS, σε συνεργάτες και δημοσιογράφους, του νέου Logistic Center της Trade Logistics έκτασης 25.000μ2 στα Οινόφυτα Βοιωτίας, το οποίο αποτελεί το πλήρως αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής, διανομής και αποθήκευσης της INTERSPORT και της The Athlete’s Foot, με την καινοτομία να βρίσκεται στο επίκεντρο.
 • Πρόκειται ουσιαστικά για την καρδιά του συστήματος εξυπηρέτησης πελατών της INTERSPORT στις 4 Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται και εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των 120 φυσικών καταστημάτων, όσο και των 5 e-shop της εταιρίας. Οι νέες εγκαταστάσεις προσφέρουν τη δυνατότητα διάθεσης προϊόντων online – 24ωρη αποστολή eshop παραγγελιών προς τα καταστήματα για click and collect και στα κύρια αστικά κέντρα για home delivery – καθώς και offline – γρήγορη αποστολή και αναπλήρωση των εμπορευμάτων, με ταχύτητα αυξημένη κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη κεντρική αποθήκη.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

600x80 avm 7-7-20 sent

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR

 • Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εντάσσει στο δυναμικό του τον Βασίλη Δεληκούρα, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή των SVOD υπηρεσιών του Ομίλου που διανέμονται στην Ελλάδα, και ο οποίος θα αναφέρεται στον CEO του Ομίλου, Bert Habets.
 • Ο Βασίλης Δεληκούρας διαθέτει πολυετή εμπειρία στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της τηλεοπτικής παραγωγής. Έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση συνδρομητικών υπηρεσιών. Επιπροσθέτως, έχει σημαντική γνώση και εμπειρία, έχοντας εργαστεί στην τηλεοπτική παραγωγή για την κάλυψη σημαντικών αθλητικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων: Αθήνα (2004), Τορίνο (2006), Πεκίνο (2008), Βανκούβερ (2010), Λονδίνο (2012) και Σότσι (2014).
 • Επίσης, ο Τζον Κοτσαύτης, ο οποίος συνεργάζεται με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου για τις Pay TV και OTT υπηρεσίες του Ομίλου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
 • Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει την ένταξη νέων διευθυντικών στελεχών στο ανθρώπινο δυναμικό της και τη δημιουργία Γενικών Διευθύνσεων. Ο Carlo Crosetto τοποθετείται στη θέση του Εκτελεστικού Οικονομικού Διευθυντή (CFO) και αναλαμβάνει υπό την ευθύνη του την οικονομική διεύθυνση και τη διεύθυνση εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο κ. Asier Merelas ανέλαβε το ρόλο του Διευθυντή Πληροφορικής και Ψηφιοποίησης (ΙΤ and Digitilization Director), διεύθυνσης που πρόκειται να συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Sunlight Group.
 • Η 70η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου θα εγκρίνει και τις αμοιβές των ανωτάτων στελεχών. Έτσι, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας θα λάβει 2,22 εκατ. ευρώ ήτοι 150.000 ευρώ περισσότερα απο το 2020, ενώ ο CFO θα λάβει 983 χιλ. ευρώ από 1,02 εκατ. ευρώ το 2020. Διαφάνεια σε όλα!
 • Το κυνήγι για μια θέση εργασίας είναι σκληρή δουλειά, ένα είδος πλήρους απασχόλησης από μόνο του. Χρειάζεται συγκέντρωση και υπομονή για να ψάχνετε τη μία αγγελία μετά την άλλη και να συμπληρώνετε ατελείωτες φόρμες, ίσως σε σημείο που να δημιουργείται δυσφορία. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το LinkedIn προσπαθούν να διευκολύνουν την αναζήτηση εργασίας και ενδεχομένως να βοηθήσουν κάποιους να βρουν μια θέση στην εταιρεία των ονείρων τους.
 • Αλλά επειδή πρόκειται για μια τόσο έντονη διαδικασία, ειδικά για τους ανέργους, όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πρόσφορο έδαφος για απάτες. Η διαδικτυακή απάτη που εκμεταλλεύεται το LinkedIn, συνεχίζει να ευδοκιμεί και μάλιστα έχει απογειωθεί τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό προσοχή!
 • Η εκτεταμένη εργασιακή εξουθένωση (burnout) και η έλλειψη ευέλικτης εργασίας εξακολουθούν να εμποδίζουν την πρόοδο στο θέμα της υποστήριξης των εργαζόμενων γυναικών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Deloitte, «Women@Work 2022: A Global Outlook». Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των γυναικών υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα άγχους τους είναι υψηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και σχεδόν οι μισές αισθάνονται εξουθενωμένες.
 • Τα νέα ήταν ξαφνικά και ήταν πολύ άσχημα. Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 61 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης. Ο Κώστας Τσαούσης, ο οποίος ειδικευόταν στο οικονομικό ρεπορτάζ, την τεχνολογία και τις startups, είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Καθημερινή» (πρωτεργάτης για το σομόν φύλο), «Το Βήμα», «Πρώτο Θέμα», σε σειρά ραδιοφωνικών σταθμών, περιοδικά και ιστότοπους (New Money), με πιο πρόσφατο σταθμό στην καριέρα του το Alter Ego (OT IN, To Βήμα, Τα Νέα). Καλό ταξίδι Κώστα.

ΕΙΠΑΝ:

 • «Η οικονομική κρίση, έδωσε τη θέση της στην πανδημία ως υγειονομική, θεσμική και οικονομική κρίση. Εδώ και τρεις μήνες η πανδημία συνυπάρχει με τη ρωσική στρατιωτική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Με την ενεργειακή κρίση. Την εκτίναξη των τιμών. Την επανεμφάνιση του πληθωρισμού. Τον κίνδυνο της ύφεσης και του στασιμοπληθωρισμού. Το σπάσιμο των εφοδιαστικών αλυσίδων. Τη βίαιη αναδιάρθρωση της παγκοσμιοποίησης. Την επισιτιστική κρίση και την απειλή του λιμού για πολλές περιοχές του πλανήτη. Η κλιματική κρίση τείνει να υποβαθμιστεί μέσα σε αυτό το παγκόσμιο τοπίο ενώ όχι μόνο είναι παρούσα αλλά εντείνεται. Νέα μεγάλα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή από την κρίση στην κανονικότητα και μπροστά στην ανάγκη για αισιοδοξία έσπευδαν να εξωραΐσουν καταστάσεις και να συγκαλύψουν προβλήματα, τώρα πια έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση είναι η νέα κανονικότητα. Και μάλιστα όχι μια κρίση, αλλά η αλληλουχία και η διασταύρωση των κρίσεων. Ο κόσμος έχει πλέον μπει στην εποχή της καθολικής ανατροπής όλων των βεβαιοτήτων. Κανένα κεκτημένο δεν μπορεί να θεωρηθεί απρόσβλητο. Όλες οι προβλέψεις ανατρέπονται ή έστω αναθεωρούνται».
  Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην υπουργός (στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ)
 • «Η καινοτομία ή η έρευνα που οδηγεί στην καινοτομία είναι απαραίτητο συστατικό για να έχεις μια οικονομία που κάνει θετικά ισοζύγια συστηματικά και εξάγει. Επιτέλους, η Ελλάδα ξύπνησε σε αυτό το κομμάτι και το είδαμε και στο κομμάτι των start ups που πήγανε από 300 εκ. πριν από 6-7 χρόνια σε 8 δισ. αποτίμηση σήμερα».
  Μάρκος Βερέμης, CEO, Upstream (Σε συνέντευξη στο mononews.gr)
 • «Ανατρέξτε στα στοιχεία, εκεί βρίσκεται η ουσία.»
  Κώστας Τσαούσης, δημοσιογράφος
synedria monofyllo 27-4-22 sent

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)
inCITES banner

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια δεδομένων

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Είναι γνωστό ότι η Apple θέλει να κάνει τα πράγματα με έναν δικό της τρόπο, γι’ αυτό το λόγο εξακολουθεί να παράγει συσκευές iPhone με τη γνωστή θύρα Lightning, παρά τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ωθούν τη βιομηχανία προς την υιοθέτηση θυρών USB-C.
Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η εταιρεία θα κάνει αυτή τη μετάβαση προσεχώς, αφού δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple ετοιμάζει ήδη ένα μοντέλο για το 2023 που θα είναι εξοπλισμένο με USB-C.
Αυτός είναι ο δρόμος άλλωστε που έχει χαράξει εδώ και καιρό ο ανταγωνισμός, αφού οι κατασκευαστές συσκευών Android ήδη τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν τα περισσότερα smartphones και tablets με τη θύρα USB-C.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, η Apple ετοιμάζει και έναν αντάπτορα για τα μελλοντικά τηλέφωνα που θα έχουν θύρα USB-C, που το πιθανότερο σενάριο είναι να πωλείται ξεχωριστά.
Εκτός από το Bloomberg, και ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo αναφέρει ότι η Apple θα μεταβεί επιτέλους από τη Lightning θύρα στo USB-C το επόμενο έτος.
cl8-sept-2019-600x80
Ο Έλον Μασκ συνηθίζει να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του στο Twitter, προκειμένου να ενημερώνει τους followers για κάθε του κίνηση.
Το αποτέλεσμα είναι να παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις γύρω από τη διαδικασία εξαγοράς του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που αντιμετωπίζει κάποια εμπόδια τις τελευταίες μέρες.
Ο CEO της Tesla με νέα ανάρτησή του ενημέρωσε το κοινό ότι η εξαγορά του Twitter έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα με τα bots.
Συγκεκριμένα, το Twitter έχει εκτιμήσει ότι λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022 ήταν λογαριασμοί bot ή spam.
Ο Μασκ όμως υπολογίζει ότι περίπου το 20% των λογαριασμών στην πλατφόρμα Twitter είναι ψεύτικοι και αναμένει τις αποδείξεις, μέχρι να ολοκληρώσει την εξαγορά.
«Η προσφορά μου βασίστηκε στα έγγραφα που έχει καταθέσει η Twitter στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και στην ακρίβεια των στοιχείων που περιέχονται εκεί», σημειώνει ο Musk. «Ο CEO της Twitter αρνήθηκε δημοσίως να παράσχει αποδείξεις για το ποσοστό κάτω του 5%. Η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το πράξει».
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
To νέο smartwatch της HUAWEI ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την υποστήριξη αθλημάτων με το ολοκαίνουριο, επαγγελματικό mode ελεύθερης κατάδυσης, καθώς και τα πάνω από 100 sports modes που διαθέτει, για μια πραγματικά εξατομικευμένη εμπειρία προπόνησης.
Επιπλέον, με τη λειτουργία έξυπνου σχεδίου τρεξίματος και το Dual-Band GNSS πέντε δορυφορικών συστημάτων, που εξασφαλίζει ακόμα πιο ακριβή δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού, δίνει το δικαίωμα σε κάθε δρομέα, να κάνει την υπέρβαση.
Η σειρά HUAWEI Watch GT 3 Pro μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα συνδυαστεί με ένα smartphone.
Τα smartwatches μπορούν εύκολα να συγχρονιστούν με κάθε smartphone, ανεξάρτητα από το αν η συσκευή λειτουργεί σε Android ή iOS.
Με το WATCH GT 3 Pro, η Huawei εισάγει για πρώτη φορά σε φορητές συσκευές της, τη λειτουργία ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα), η οποία χάρη στην τεχνολογία TruSeen 5.0+, προσφέρει ακριβή μέτρηση της καρδιακής λειτουργίας αλλά και των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα.
Η εφαρμογή θα είναι αργότερα διαθέσιμη και στην Ελληνική αγορά.
600x80 banner 28-4-21 sent
600x80 banner 15-4-21 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin