weekly D 21-1-22 sent
600x80 wid 17-1-22 sent
600x80 project 11-2-2 sent

Συγχαρητήρια στο team από τον Tim

Case study για τη Γερμανία, χαρακτήρισε την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα στις ψηφιακές τεχνολογίες και την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges.
Το μεγάλο αφεντικό της DT (η οποία είναι το νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών) τόνισε την προθυμία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μετά την οικονομική κρίση, να εφαρμόσει αλλαγές βήμα-βήμα, και αισθάνεται δικαιωμένος σχετικά με την απόφασή του για διπλασιασμό των επενδύσεων του Γερμανικού ομίλου, με στόχο την ανάπτυξη οπτικών ινών και δικτύου 5G.
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η DT ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των συνολικών επενδύσεων μέσω του ΟΤΕ, σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027.
Στόχος είναι ο ΟΤΕ να καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, και από τις 560.000 γραμμές FTTH που διαθέτει σήμερα, να φτάσει μέσα στους επόμενους 9 μήνες στο 1 εκατομμύριο, και με ρυθμό 300-500 χιλιάδων γραμμών το χρόνο, να φτάσουν το 2027 στα 3 εκατομμύρια συνδέσεις.
Για την πίστη του στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά και τις ευκαιρίες που αυτή θα φέρει για επενδύσεις και παραγωγή προστιθέμενης αξίας, μίλησε για μία ακόμη φορά ο Tim Höttges στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η επίσκεψη του επικεφαλής της μητρικής του ΟΤΕ, συνέπεσε με την ανακοίνωση των ολοκληρωμένων οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού για το 2021.
Το περασμένο έτος ο κύκλος εργασιών ήταν 3,368 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,4%.
Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 5,9% στα 1,295 δισ., τα κέρδη προ φόρων 154% στα 719,4 εκατ. και τα κέρδη χρήσης που κατανέμονται στους μετόχους με μορφή μερισμάτων, θα είναι 557,6 εκατ. ευρώ.
Neo_Creatures_Display_600x80
superfast-broadband

Εμπρός στον δρόμο του UFBB

Βάζει μπρος το έργο UFBB, με αναδόχους του έργου τον ΟΤΕ για τρεις γεωγραφικές περιοχές και της κοινοπραξίας Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή για τέσσερις.
Ο ΟΤΕ ανέλαβε την 1η γεωγραφική ζώνη αφορά τις περιφερειακές ενότητες Ζακύνθου, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Ροδόπης, Δράμας, Ηλείας, Έβρου και Ξάνθης. Την 3η ζώνη που αφορά τις περιοχές Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας- Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Τήνου και Ευβοίας. Την 7η ζώνη με τις περιοχές Λασιθίου, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αν. Αττικής και Δυτικής Αττικής.
Η κοινοπραξία Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή, αναλαμβάνει την 2η γεωγραφική ζώνη με τις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Φλώρινας, Κέρκυρας, Πέλλας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων. Την 4η ζώνη με τη Λέσβο, Ικαρία, Λήμνο, Σάμο, Θάσο, Καβάλα, Σέρρες, Χαλκιδική. Την 5η ζώνη με την Ιθάκη, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ευρυτανία, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και τέλος την 6η ζώνη με τις περιφέρειες Κοζάνης, Γρεβενών, Αργολίδας, Λακωνίας, Ημαθίας, Αρτας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πειραιώς και Νήσων Αττικής.
Το έργο UFBB προβλέπει την κατασκευή περίπου 800 χιλιάδων γραμμών σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον, με ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps, και δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps.
Ευτυχώς φαίνεται ότι το έργο έχει ξαναμπεί σε τροχιά υλοποίησης, παρά τις καθυστερήσεις που έχει υποστεί από τον Μάιο του 2019, όταν έγινε η πρώτη προκήρυξη, έως το «βραχυκύκλωμα» που προκάλεσε η ΔΕΗ, όταν λίγες εβδομάδες πριν, διεκδίκησε την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, αν και υπέβαλε εκπρόθεσμα την προσφορά της.
grid_600x80
volton

Mobile… Volton Network Operator

Ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η εμπορική δραστηριοποίηση της Volton και στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, μέσα από το μοντέλου εικονικού παρόχου (MVNO) και την εμπορική ονομασία Cell Mobile.
Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στα μέσα του προηγούμενου Δεκεμβρίου και προβλέπει τη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone, η οποία θα παρέχει πρόσβαση στους πελάτες κινητής της Volton.
Μέχρι τώρα στη χώρα μας τα μοντέλα MVNO δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία, μια και ο χώρος των τηλεπικοινωνιών παρουσιάζει πολύ έντονο ανταγωνισμό και μεγάλη συμπίεση περιθωρίου κέρδους.
Είναι όμως η πρώτη φορά που μία εταιρεία έξω από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών θα επιχειρήσει να «δέσει» υπηρεσίες κινητής μαζί με προϊόντα ενέργειας.
Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό το πείραμα θα πετύχει, κάτι που θα σημαίνει ότι ένας νέος κύκλος εμπορικής διάθεσης κινητής θα μπορούσε να ανοίξει, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των παρόχων, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει τη βεντάλια της αγοράς.
Η αλήθεια είναι ότι οι πάροχοι δεν βλέπουν θετικά την ύπαρξη MVNO, αφού αναγκάζονται να διαθέσουν γραμμές σε τιμές χονδρικής, αντί σε τιμές λιανικής.
Ενδεικτικό είναι ότι όταν η Volton στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς απέστειλε επίσημο αίτημα για λειτουργία ως MVNO προς όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την πρόσβαση σε ραδιοδίκτυο και τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας χονδρικής διάθεσης, αντιμετώπισε καθυστέρηση και ασύμφορες τιμές.
Τον Οκτώβριο οι συζητήσεις μεταξύ της Volton και των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών (Cosmote, Vodafone και Wind) είχαν φτάσει πια σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να ζητηθεί η διαμεσολάβηση της ΕΕΤΤ.
Εν τέλει βρέθηκε η κατάλληλη τιμή που θα αγοράζει η Volton τις υπηρεσίες δικτύου από τη Vodafone, και η συμφωνία κλείστηκε στο τέλος Δεκεμβρίου. Τώρα ήρθε η ώρα να αποδειχθεί αν τα στελέχη της Volton έκαναν τη σωστή κίνηση…
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ

 • Πριν γράψουμε οτιδήποτε για την αγορά ας θυμηθούμε τον Βενιαμίν Φραγκλίνο που είχε πει: “Δεν υπήρξε ποτέ καλός πόλεμος ή κακή ειρήνη”, τον Κικέρωνα: “Μία άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο” και τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ: “Δεν υπάρχει δόξα στον πόλεμο που να αξίζει το αίμα που κοστίζει”. Αυτό που γίνεται στην Ουκρανία -που δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό που έγινε στην Κύπρο- είναι προφανές ότι θα φέρει ντόμινο εξελίξεων.
 • Ζούμε την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης, όπως εύστοχα είπε ο Δήμαρχος Αθήνας σε ανάρτηση του. Η κινεζική παροιμία “Να εύχεσαι να μη ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς”, δυστυχώς δεν λειτούργησε στην περίπτωσή μας…
 • Τα ελληνικά δίκτυα με αμεσότητα έδωσαν δωρεάν χρόνο ομιλίας και SMS σε όσους συμπολίτες μας βρίσκονται στην Ουκρανία και δωρεάν επικοινωνία με την Ουκρανία. Προηγήθηκε η Cosmote που έδωσε 300 λεπτά ομιλίας, 300 SMS και 1GB data. Ακολούθησαν η Wind και η Nova που πρόσφεραν απεριόριστη δωρεάν επικοινωνία με την Ουκρανία και υπερθεμάτισε η Vodafone που μας εντυπωσίασε προσφέροντάς απεριόριστη επικοινωνία αλλά και 500.000€ στις τρεις βασικές χώρες υποδοχής των προσφύγων. Μπράβο!
 • Κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν την περίπτωση εσπευσμένης πώλησης του Open για να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν περιλαμβάνεται βέβαια στα άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί ατομικές κυρώσεις, αλλά με την τρέλα που επικρατεί σε αυτές τις περιπτώσεις ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει…
 • Η Ελλάδα έχει ρέντα! Ο Tim Hoettges εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τη δουλειά του Πιερρακάκη και τη σχετική παρουσίαση και είπε ότι θα ζητήσει από τη Γερμανική Βουλή να κληθεί να παρουσιάσει και εκεί τα επιτεύγματά του. Έναν άριστο υπουργό έχουμε και θα τον δώσουμε με μεταγραφή στην ΕΕ;
 • Η συζητηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέχεια, δεν έβγαλε λαγό -όπως ίσως περίμεναν μερικοί- αλλά αν ισχύει ότι η ΕΕ θέλει να αυτονομηθεί από τους ΟΤΤ παίκτες των ΗΠΑ και να αποκτήσει τα δικά της ψηφιακά ερείσματα, τότε ίσως μας αφορά σαν χώρα υποδοχής καινοτομίας, επενδύσεων και ψηφιακών νομάδων! Πάντως, να αναμένετε αρκετές εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ. Αν βέβαια βρει το θάρρος και δεν μείνει στα λόγια, όπως συνήθως…
 • Η πρόοδος της Ελλάδας στην ψηφιοποίηση, αλλά κυρίως η διάθεση των ανθρώπων για αλλαγή εντυπωσίασαν επίσης τον Tim Hottges, ο οποίος κατά την παραμονή του στην Αθήνα επισκέφθηκε έργα εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών (FTTH) του ΟΤΕ, στο πλαίσιο του επενδυτικού του προγράμματος.
 • Who pays the ferryman? Σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα ο ΟΤΕ -και παρόλο που είχε ανακοινώσει ότι οι επενδύσεις δεν θα επηρεάσουν τα μερίσματα- μείωσε το παρεχόμενο μέρισμα κατά 20%. Έτσι, αντί για 313 μύρια που μοίρασε last year, φέτος θα μοιράσει 250 (συν άλλα 250 εκατ. για επαναγορά μετοχών).
 • Η διαφορά θα επενδυθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Βλέπετε ο Tim υποσχέθηκε 3 δισ. μέσα στην 5ετία… H διοίκηση, βέβαια υπερασπίστηκε την απόφασή της να περιορίσει την μερισματική της πολιτική, αλλά η αίσθηση είναι ότι η αλλαγή ήρθε για να μείνει, ως “εξομάλυνση” της μερισματικής πολιτικής.
 • Τα αποτελέσματα πάντως του ομίλου ΟΤΕ, ήταν το λιγότερο «συμπαθητικά», καθώς είχε άνοδο σε έσοδα και κερδοφορία τόσο στο σύνολο του 2021 όσο και ειδικότερα στο δ’ τρίμηνο. Κατάφερε επίσης να αυξήσει τους συνδρομητές της Cosmote TV στις 624 χιλ., προσθέτοντας 24 χιλ. μέσα σε ένα τρίμηνο, πράγμα που δεν το λες και εύκολο, με δεδομένο τον ανταγωνισμό που υπάρχει.
 • Μιλώντας για ανταγωνισμό, στην κινητή θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιους μήνες για να δούμε τη Volton εν δράσει ως full MVNO. Η Volton και η Vodafone κατέληξαν πρόσφατα μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις σε εμπορική συμφωνία για τη δραστηριοποίηση της Volton στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικού παρόχου (Mobile Virtual Network Operator – MVNO). Ως πλήρης MVNO η Volton θα λειτουργεί ως ολοκληρωμένος ανεξάρτητος πάροχος, με πλήρη έλεγχο των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα προσφέρει στους πελάτες της.
 • Στο πλαίσιο αυτό, o ενεργειακός όμιλος πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & Internet συμπεριλαμβανομένου και του 5G) με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια. Στόχος είναι η εταιρεία να προσφέρει ακόμη περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών των οικιακών και επαγγελματιών πελατών της, που αυτήν την στιγμή ξεπερνούν τους 200.000.
 • Με τις σημερινές συνθήκες που έχουν “τσιτώσει” τις τιμές της ενέργειας, μοιάζει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Στέλνουμε τη …θετική μας ενέργεια στον Διονύση Τσίτο και την ομάδα του, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν!
 • Whats up? Μα βέβαια η απάντηση της Cosmote στα απεριόριστα λεπτά ομιλίας του F2G της Wind. Ήταν αυτονόητο ότι θα συνέβαινε. Απλά, συνέβη πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Είπαμε, ο ανταγωνισμός παράγει καλύτερα προϊόντα και λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή.
 • Χμ, είπαμε Whats Up και θυμηθήκαμε το άλλο -ομόηχο- WhatsApp, τη γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας η οποία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το «παιδί θαύμα» του μπάσκετ, το δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς Πρωταθλητή και MVP του NBA για το 2021. Ο Αντετοκούνμπο είναι ο πρώτος παγκόσμιος συνεργάτης του WhatsApp και η ιστορία του ταιριάζει γάντι με το concept της εταιρείας.
 • Η Vodafone επανέλαβε τη δέσμευσή της για υλοποίηση επενδύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024. Οι επενδύσεις αφορούν στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς ήτοι κινητής 5G και σταθερής FTTH. Παράλληλα κατασκευάζει υποθαλάσσια καλώδια σε Αιγαίο και Ιόνιο που θα συνδέσουν 11 ελληνικά νησιά μία επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Χάρη Μπρουμίδη, στόχος είναι το δίκτυο FTTH να φτάσει σε 650.000 νοικοκυριά της χώρας, ενώ το δίκτυο υποθαλάσσιων οπτικών ινών θα προσφέρει υπηρεσίες σε 1 εκατ. κατοίκους των νησιών και τους επισκέπτες τους.
 • Το Vodafone Giga Network 5G επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη μεγαλύτερη από 40% έως το τέλος Μαρτίου, προσφέροντας νέες δυνατότητες σε πολίτες και επιχειρήσεις μέσα από τεχνολογίες αιχμής. Ήδη, το 5G δίκτυο της Vodafone έχει ενεργοποιηθεί σε 26 περιοχές της χώρας, που περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας, καθώς και τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
 • Το Vodafone Giga Network 5G ήδη καλύπτει με σημαντική πυκνότητα το κέντρο της Αθήνας, καθώς και τις περισσότερες περιοχές τόσο του Δήμου Αθηναίων όσο και της ευρύτερης ζώνης του Πειραιά. Παράλληλα, το 5G δίκτυο της Vodafone επεκτείνεται συνεχώς σε όλα τα προάστια της Αθήνας, ενώ επιπλέον επιταχύνεται η κατασκευή του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη το κέντρο της πόλης διαθέτει σχεδόν πλήρη κάλυψη.
 • Viva M W C! Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες του χώρου συμμετέχουν στη Μέκκα της σύγχρονης τεχνολογίας. Παρούσα και η Ελλάδα που φιλοδοξεί να προβάλει το νέο της profile και τα επιτεύγματά της στο χώρο της σύγχρονης τεχνολογίας. Εκτός από το εθνικό περίπτερο -όπου συμμετέχουν 42 εταιρείες- συμμετέχουν και οι Vodafone και Adaptit. Εσείς, θα ενημερώνεστε έγκυρα και έγκαιρα από την καθημερινή μας έκδοση “Telecom Times”.
 • Η ελληνική αποστολή οργανώθηκε από τον ΣΕΚΕΕ που μας εντυπωσιάζει ευχάριστα με τις πρωτοβουλίες του. Αναλυτικές πληροφορίες για τις εταιρείες που συμμετέχουν μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ οι εταιρείες που συμμετέχουν στο εθνικό περίπτερο -μεταξύ των οποίων θα πρέπει να αναζητήσετε το επόμενο unicorn- είναι:
companies
 • Quiz: Με ποιον μεγάλο επιχειρηματία δείπνησαν παρέα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Timotheus Höttges και ο Μιχάλης Τσαμάζ; Και τι smart business συνέργια (που κάνει ρίμα με το Protergia) ετοιμάζεται;
 • To καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η κοινή διαφημιστική προσέγγιση των Wind και Nova. Οι άνθρωποι της United Group, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει τις πρώτες διερευνητικές συναντήσεις με τα μεγάλα media agencies. Γιατί μόνο τα μεγάλα; Μα γιατί έχουν πολλούς και καλούς πελάτες! O κοινός λογαριασμός media των δύο εταιρειών εκτιμάται ότι θα αγγίξει σε πρώτη φάση τα 5-8 εκατ. ευρώ.
 • Η Vodafone ανακοίνωσε μια σημαντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην παράταση της διάρκειας ζωής των νέων κινητών τηλεφώνων και την ενθάρρυνση των πελατών να ανταλλάσσουν ή να ανακυκλώνουν τις παλιές τους συσκευές, βοηθώντας έτσι τον κλάδο της κινητής να κινηθεί προς μια πιο «κυκλική οικονομία» που θα ελαχιστοποιεί τη σπατάλη και θα μειώνει περαιτέρω τις εκπομπές άνθρακα.
 • Επιπλέον, η Vodafone και η Recommerce ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για ανταλλαγές χονδρικής και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, δίνοντας τη δυνατότητα στη μεγαλύτερη πελατειακή βάση smartphone της Ευρώπης να επωφεληθεί από υψηλής ποιότητας, μεταχειρισμένες συσκευές λιανικής.
nokia 7-10-21 sent

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY

 • Το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, είναι ο σκεπτικισμός. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό γνωρίζει τι ακριβώς είναι η ΤΝ. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την Focus Bari και σε άλλες 17 χώρες μέσω του δικτύου YouGov, η ανησυχία των πολιτών είναι τι θα συμβεί αν η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο, καθώς και τι θα συμβεί αν βρεθεί σε «λάθος χέρια».
 • Η έρευνα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε 3 με 6 Δεκεμβρίου 2021 σε δείγμα 1001 ατόμων (άντρες και γυναίκες, 18-74 χρόνων). Ίδιες προδιαγραφές δηλαδή με αντίστοιχη έρευνα έγινε σε άλλες 17 χώρες: Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, ΗΠΑ, Μεξικό, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Χόνγκ Κόνγκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το συνολικό δείγμα ήταν περίπου 19.000 άτομα.
 • Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Viva! Ήταν να μην ξεκινήσει η αγορά του Fintech. Έμφαση θέλει να δώσει στο συγκεκριμένο τομέα και η θυγατρική του ΟΠΑΠ στον τομέα των πληρωμών TORA Wallet. Και θέλει να το κάνει εδώ και TORA αφού είναι ένα Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού χρήματος και πληρωμών και έχει έτοιμο ένα πολύ καλό δίκτυο.
 • Παράλληλα ετοιμάζεται για είσοδο στο χώρο του Fintech και η Vermantia, μία εταιρεία που εστίαζε μέχρι τώρα στη διαχείριση περιεχομένου με έμφαση το στοίχημα. Σε κάθε περίπτωση το ….στοίχημα είναι πόσες εταιρείες χωράνε συτη συγκεκριμένη αγορά!
 • Αρχίζει να μπαίνει στις ράγες το UFBB και αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες και σύντομα οι εργασίες. Σύμφωνα με τη σχετικη ανακοίνωση «Το έργο αποτελεί μια μεγάλης κλίμακας δημόσια παρέμβαση για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, αλλά και την προώθηση της πολιτικής συνοχής, αφού το έργο θα υλοποιηθεί κυρίως σε ημι-αστικές και αγροτικές περιοχές, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στα σχέδια των ιδιωτικών επενδύσεων.
 • Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πλαίσιο του έργου θα καλυφθούν, μεταξύ άλλων, και 2.950 απομακρυσμένοι οικισμοί. Συγκεκριμένα, μέσω των υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, εκτιμάται ότι περισσότερα από 837.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις (άνω του 18% του συνόλου της χώρας) θα αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με υπερ-υψηλή ταχύτητα (100 Mbps / 1 Gbps). Επιπλέον, 10.300 δημόσια κτίρια (σχολεία, κέντρα υγείας, ΚΕΠ, κλπ.) θα συνδεθούν στο διαδίκτυο με συμμετρικές ταχύτητες 1 Gbps».
 • Το Vodafone Business εφαρμόζει πιλοτικά τη νέα υπηρεσία, MyFarmWeb, η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει την ψηφιοποίηση της γεωργίας σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας στους αγρότες μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που συνδέεται με αγροτικούς αισθητήρες του IoT. Πέντε ευρωπαϊκά πιλοτικά αγροκτήματα στη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία δοκιμάζουν ήδη την πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από 7.200 αγρότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
 • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη», μετά την έγκριση των προγραμμάτων εργασίας, καθώς και έπειτα από τον πρώτο γύρο προσκλήσεων που προκηρύχθηκαν τον Νοέμβριο του 2021. Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς και δημόσιες διοικήσεις από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και θεσμούς από άλλες χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα.
 • Συνολικά θα πραγματοποιηθεί επένδυση άνω των 249 εκατ. ευρώ σε διάφορους τομείς. Οι δοκιμές αυτές θα αφορούν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις κατασκευές, τα τρόφιμα, την υγεία και τις έξυπνες κοινότητες. Επιπλέον, μια επένδυση ύψους 43 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις θα στηρίξει την κυβερνοασφάλεια στον τομέα της υγείας και την ανάπτυξη ενός δικτύου κέντρων που θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια.
 • Η Hewlett Packard Enterprise πρωτοστατεί στο πεδίο της επιχειρησιακής συνδεσιμότητας, παρέχοντας μοναδικές δυνατότητες διαμόρφωσης ιδιωτικού δικτύου τόσο στο 5G όσο και το Wi-Fi, με εφαρμογές για τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες από το άκρο έως το cloud. Έχοντας προ-ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης πρόσβασης, η ιδιωτική λύση 5G μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, ευέλικτα και ως υπηρεσία με το HPE GreenLake.
 • Όπως διαπίστωσε το τμήμα έρευνας της ESET, αρκετοί οργανισμοί στην Ουκρανία έχουν πληγεί από κυβερνοεπίθεση που περιλάμβανε νέο κακόβουλο λογισμικό διαγραφής δεδομένων (data wiper) με την ονομασία HermeticWiper και το οποίο επηρέασε εκατοντάδες υπολογιστές στα δίκτυά τους. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από σειρά επιθέσεων άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS) που έθεσε εκτός λειτουργίας αρκετές σημαντικές ιστοσελίδες στη χώρα.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Η Intracom Telecom, ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με την Lintasarta, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών στην Ινδονησία, προμηθεύοντας τα ραδιοσυστήματα πολυσημειακής (PtMP) τεχνολογίας WiBAS™-OSDR (σταθμός βάσης) και WiBAS™-Connect (τερματικό) στη συχνότητα των 10,5 GHz, μέσω της Abhimata, τοπικής εταιρείας ολοκληρωμένων συστημάτων και τηλεπικοινωνιακών λύσεων.
 • Η Uni Systems – Profile ανέλαβε για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού την υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος με σκοπό την ψηφιοποίηση του φυσικού, έντυπου αρχείου και την απολύτως ψηφιακή συνολική εξυπηρέτηση όλων των φορέων που σχετίζονται με τον οργανισμό.
 • Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθεί Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και διαδικτυακή πύλη, θα ψηφιοποιηθεί το έντυπο αρχείο, θα αναπτυχθούν ψηφιακές υπηρεσίες και θα υλοποιηθούν ενοποιημένες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας με τρίτα συστήματα.
 • Η Samsung βράβευσε τις ομάδες που διακρίθηκαν στον 2ο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος Innovation Campus Upskilling Digitally. Οι βραβευθέντες ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους, το επιχειρηματικό όραμα και την εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων, ενσωματώνοντας στα έργα τους βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, ψηφιακά εργαλεία Marketing και AI και μοντέλα ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών. Ο 2ος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Τα 400 εκατομμύρια προσεγγίζουν οι οφειλές των εναλλακτικών παρόχων ενέργειας, χωρίς να υπολογίσουμε αυτές προς τους ΟΤΑ. Η περίπτωση πάντως να σκάσει κανόνι έχει προβλεφθεί “δια το κοινόν”, οπότε αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 οι καταναλωτές που ανήκαν στον πάροχο που “έσκασε” θα περάσουν στην Elpedison, σύμφωνα με τις διευθετήσεις της ΡΑΕ. Από 1-1-23 αναλαμβάνει άλλος πάροχος το ρόλο υποδοχέα.
 • Η SoftOne ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Regate, εταιρείας που εξειδικεύεται στο χώρο των λύσεων φορητής τεχνολογίας για επιχειρήσεις (enterprise mobility). Με την κίνηση αυτή, η SoftOne διευρύνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει, ενισχύοντας ουσιαστικά τη θέση της στην αγορά των λύσεων enterprise mobility, με τη Regate να είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες του χώρου στην Ελλάδα.
 • Το πελατολόγιο της Regate περιλαμβάνει περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, με τις λύσεις enterprise mobility της εταιρείας να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Όλα δείχνουν ότι η SoftOne μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι των εξαγορών, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν κάποια στιγμή θα υπάρξει και bidding war για κάποια υποψήφια εταιρεία.
 • Υπάρχουν πολλοί όμιλοι στην αγορά που διαθέτουν πρόσβαση σε κεφάλαια και δεδομένου ότι -ένεκα του ψηφιακού μετασχηματισμού- βλέπουν μπροστά τους σημαντική αύξηση της ζήτησης, θέλουν να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα που διαρκώς μεγαλώνει. Παράλληλα λοιπόν με την οργανική ανάπτυξη, προσπαθούν να προχωρήσουν και σε εξαγορές προκειμένου να διευρύνουν την προϊοντική τους γκάμα.
 • Ενδιαφέροντα τα οικονομικά αποτελέσματα της Entersoft που παρουσιάστηκαν την Τρίτη 22/2. Τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση 45% και έφτασαν τα 24 εκατ και τα κέρδη προ φόρων ανέβηκαν κατά 51% φτάνοντας τα 6,5 εκατ. Επίσης, μάθαμε ότι το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρείας είναι 37% ενώ το καθαρό 20%. Τέλος, η Entersoft έχει 10,3 εκατ. στο ταμείο της γεγονός που σημαίνει ότι είναι έτοιμη για εξαγορές και επενδύσεις.
 • Εξαιρετικά αποτελέσματα είχε πάντως και η Witside που είναι από τις ανερχόμενες δυνάμεις της αγοράς. Δεν είναι και απλό να αναλαμβάνεις να μεταφέρεις τα δεδομένα της ΔΕΗ στο cloud και να υλοποιείς με επιτυχία, σε χρόνο dt, ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο. Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ναι μεν δεν προτίθεται να πουλήσει την εταιρεία, αλλά είναι ανοιχτός σε συνεργασίες.
 • Μιας και μιλάμε για deals ανακοινώθηκε και επισήμως η δημιουργία local zone από την AWS. Σοφότεροι δεν γίναμε από την ανακοίνωση, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά υποσχόμαστε να επανέλθουμε με πολλά και ενδιαφέροντα.
 • Για την ώρα σημειώστε ότι οι Τοπικές Ζώνες θα δώσουν, τη δυνατότητα σε εταιρείες από κλάδους όπως η υγεία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να αποθηκεύουν και να επεξεργάζονται δεδομένα εντός συνόρων. Μπορούν δε να αξιοποιηθούν από πελάτες που πρέπει να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους τοπικά και να «τρέχουν» συγκεκριμένες εφαρμογές σε data centers στις εγκαταστάσεις τους, αλλά επιθυμούν παράλληλα να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες της AWS και να επωφεληθούν από τους πολύ γρήγορους χρόνους απόκρισης που παρέχουν οι Τοπικές Ζώνες σε τέτοιου είδους υβριδικές εφαρμογές.
 • Ο ΔΕΔΔΗΕ μετακομίζει όχι γιατί χωρίζει αλλά αντίθετα για να ενώσει σε ένα κτίριο ότι είναι σήμερα διασπαρμένο σε οκτώ, και έχουν ετήσιο κόστος ενοικίασης λίγο κάτω από τα 2 μύρια. Το νέο κτίριο βρίσκεται στη Λ. Κηφισού και μέχρι το 2016 στέγαζε τον ΟΠΑΠ. Το κόστος αγοράς είναι 21,5 μύρια, αλλά η απόσβεση είναι εγγυημένη!
protocol_banner

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση των φυσικών επισκέψεων αρχικά στα κεντρικά και σταδιακά στα περιφερειακά γραφεία του Κτηματολογίου, βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του προσωπικού και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους.
 • Οσονούπω θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ που θα στηρίξει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για την ανάπτυξη συστημάτων φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση. Το σύστημα θα υποστηρίζει τέσσερις κατηγορίες επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά. Τις συνήθεις επενδύσεις από ανεξάρτητους παραγωγούς, καθώς και άλλες τρεις κατηγορίες αυτοπαραγωγών: α) τους αγρότες (με επιδότηση των συστημάτων φωτοβολταϊκών), β) τα νοικοκυριά (με επιδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη) και γ) τη βιομηχανία.
 • Διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου αξίας 2,5 εκατ. ευρώ προκήρυξε η ΚτΠ, αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών για τη διαχείριση των τεχνολογικών και επιχειρησιακών αναγκών του κυρίως Υποέργου 1 «Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση (gov-ERP)», καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο των παραδοτέων του.
 • Ως αντικείμενο προσδιορίζεται η διαμόρφωση του κατάλληλου επιχειρησιακού και διοικητικού περιβάλλοντος για την υλοποίηση των στόχων καθώς και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη του εγχειρήματος.
 • Πρόσω ολοταχώς από το υπουργείο εργασίας! Μετά το τηλεφωνικό κέντρο (το γνωστό 1555), ξεκίνησε και η ιστοσελίδα 1555.gov.gr, του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης Πολιτών για εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα του υπουργείου Εργασίας και των εποπτευόμενων φορέων ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ. Μέσω της ιστοσελίδας 1555.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για τα ζητήματα που τους απασχολούν, χωρίς να απαιτείται η κλήση στο 1555.
 • Περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά βιβλία (MyData). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, έχουν διαβιβαστεί 432.938.843 παραστατικά αξίας 257,5 δισ. ευρώ.
GY-1537-600X80-1

e-COMMERCE – e-BUSINESS

 • Μία αγορά όπου προστίθενται διαρκώς νέοι παίκτες είναι αυτή του delivery φαγητού. Η νέα άφιξη στην προκειμένη περίπτωση είναι η Food Boss η οποία ήδη έχει ξεκινήσει σε small scale το λανσάρισμα της από τα Δυτικά Προάστια (Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ίλιον, Πετρούπολη), αλλά σύντομα θα καλύπτει όλη την Αθήνα. Η ΧΑΝΑ Group που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα υπόσχεται στους μεν εστιάτορες τις χαμηλότερες προμήθειες της αγοράς, στους δε πελάτες ταχύτητα, προσφορές και deals like a BOSS!
 • Μιλώντας για αποχωρήσεις, μυστήριο επικρατεί με την αποχώρηση της ουκρανικής Rocket Delivery. Γιατί εκεί που το είχαμε σίγουρο, τελειωμένο και με τη βούλα από το εξωτερικό, ξαφνικά προέκυψε μία ανακοίνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Rocket συνεχίζει. Την ανακοίνωση αυτή πάντως δεν την είδαμε στα email μας. Σε κάθε περίπτωση αν ισχύει η είδηση είναι μία σωστή προσέγγιση που δεν “κρεμάει” τα συνεργαζόμενα καταστήματα και τα 100 άτομα που απασχολεί.
 • Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει τη συνεργασία με τα KFC αλλά και την πρόθεσή της να προσλάβει άλλους 500 υπαλληλους πλέον των 100 που ήδη έχει προσλάβει. Πάντως τα προβλήματα είναι αλλεπάλληλα: Μία σύλληψη στελέχους για οικονομική απάτη, μία διακοπή της χρηματοδότησης και έπειτα… ήρθε ο …Πούτιν. Btw, σημειώστε ότι η Wolt, δημιούργησε τρία νέα dark stores στο δίκτυο του Wolt Market, σε Γλυφάδα, Κατεχάκη και Θεσσαλονίκη.
 • Το 2021 ήταν η χρονιά ανάκαμψης του e-commerce που εστιάζει στο χώρο της μόδας και είδε την αξία του να αυξάνεται στο 1 δισ. ευρώ. Η εκτιμώμενη αύξηση για το 2022 είναι στο 10%, ενώ και για την επόμενη τριετία προβλέπεται σταθερή αύξηση της αξίας των online πωλήσεων. Η μόδα στο εμπόριο είναι το on line!
 • To ΔΣ των ΕΛΤΑ, ανέθεσε το έργο «Εγκατάσταση συστημάτων Smart Lockers» στην εταιρεία MELLON TECHNOLOGIES Α.Ε., σύμφωνα με την προσφορά της αντί 420.000 € ή 520.800 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%. Η εγκατάσταση των lockers θα ξεκινήσει σύντομα.
600x80 LTBC digital banner

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Η Metavallon ανακοίνωσε τη seed επένδυσή της στην Krotos, εταιρεία λογισμικού που δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς περιεχομένου να σχεδιάζουν ήχο και ηχητικά εφέ πιο γρήγορα, απλοποιώντας και επιταχύνοντας σημαντικά τη σημερινή αργή και περίπλοκη διαδικασία (workflow) παραγωγής. Η Metavallon ηγείται του επενδυτικού γύρου που συμπληρώνεται από την Old College Capital και από στρατηγικούς επενδυτές-αγγέλους.
 • Η Krotos στοχεύει στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας βίντεο και ήχου, η οποία αναμένεται να φτάσει σε μέγεθος τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. Η εταιρεία διαθέτει ήδη 5 σειρές προϊόντων και περίπου 100 add-ons που χρησιμοποιούνται από χιλιάδες επαγγελματίες του ήχου και μουσικούς παραγωγούς σε 65 χώρες. Ο παρών γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ομάδας, την επιτάχυνση της προώθησης στην αγορά, και την ολοκλήρωση νέων pilots με πελάτες και τεχνολογικούς συνεργάτες της εταιρείας.
 • Το YouTube απαγόρευσε στο κρατικό ρωσικό μέσο ενημέρωσης RT και άλλα ρωσικά κανάλια να έχουν έσοδα από διαφημίσεις οι οποίες παίζουν μαζί με τα βίντεο τους στην πλατφόρμα του, κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε και το Facebook, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.
 • Επικαλούμενο τις «εξαιρετικές συνθήκες», το YouTube ανακοίνωσε πως «αναστέλλει τη δυνατότητα αριθμού καναλιών να έχουν έσοδα από το YouTube, περιλαμβανομένων ρωσικών καναλιών που σχετίζονται με πρόσφατες κυρώσεις», όπως αυτές της ΕΕ.
 • Η Meta ήταν η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε κυρώσεις απαγορεύοντας στα κρατικά ρωσικά μέσα να δημιουργουν έσοδα. Αμέσως μετά η Ρωσία αποφάσισε να «περιορίσει την πρόσβαση» και να «επιβραδύνει» τη λειτουργία του Facebook. Η Μόσχα κατηγορεί το αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο ότι λογοκρίνει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Look who's talking!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR

 • Ο Διονύσης Γρηγοράτος ανέλαβε τα ηνία της Nexi στην Ελλάδα. Η Nexi είναι η πρώην SIA που έχει πάρει πολλά, μα πάρα πολλά projects στο χώρο του fintech. Ο Διονύσης δεν χρειάζεται συστάσεις, μιλάμε για ένα από τα πιο δυνατά πιο “σεμνά” στελέχη της αγοράς.
 • Η βόμβα της εβδομάδας ήταν η αποχώρηση του Γιάννη Σύρρου από την γενική διεύθυνση του ΣΕΠΕ. Ήταν πάνω από 20 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Απ’ ότι φαίνεται μάλλον δεν θα αντικατασταθεί, τουλάχιστον άμεσα. Τα καλά στελέχη είναι σαν την υγεία. Όταν τα χάσεις καταλαβαίνεις τι έχασες…
 • Η Schneider Electric καλωσορίζει τον Κωνσταντίνο Κατσακιώρη, ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, στη θέση του Sustainability Business Development C-Suite Consultant, μια καινούρια θέση για το οργανόγραμμα της εταιρείας.
 • Έχοντας συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, έχει στο δυναμικό του τη δημιουργία μερικών από τα πλέον καινοτόμα και βραβευμένα κοινωνικά προγράμματα. Παράλληλα, έχει διακριθεί και στο εξωτερικό, ως μέλος επιτροπών και διοργανώσεων που σχετίζονται με την εταιρική υπευθυνότητα και το κοινωνικό αποτύπωμα, ενώ έχει τιμηθεί από δημόσιους και κρατικούς φορείς, όπως την Γαλλική Δημοκρατία, όπου του απονεμήθηκε το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.
 • Η Action Global Communications απέκτησε την επίσημη πιστοποίηση Great Place to Work και συγκαταλέγεται πλέον στην elite των οργανισμών ανά τον κόσμο που κατέχουν την αναγνώριση αυτή. Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον όμιλο επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα, σε τρεις χώρες του δικτύου της Action που πληρούν τα σχετικά κριτήρια: τα ΗΑΕ, τη Ρωσία και την Κύπρο.
600x80 avm 7-7-20 sent

ΕΙΠΑΝ:

 • «Όσοι γνωρίζουν την ιστορία μου ξέρουν ότι είμαι Έλληνας και Νιγηριανός: Μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά οι ρίζες μου είναι Νιγηριανές. Μεγαλώνοντας ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθώ με την οικογένειά μου στη Νιγηρία ήταν μέσω του WhatsApp. Ως άνθρωποι είμαστε μια συλλογή από εμπειρίες και το να μαθαίνω από πού ήρθα με κράτησε κοντά στην ταυτότητά μου, καθώς συνεχίζω να εξελίσσομαι ως αθλητής και ως άνθρωπος».
  Γιάννης Αντετοκούνμπο, MVP NBA 2021, ΝΒΑ Champion
 • Ο λόγος της επίσκεψής μου ήταν η πρόσκληση του πρωθυπουργού να μιλήσει για τη σημασία της και την αναγκαιότητα για την ύπαρξη μια ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη. Όπως και για το πλαίσιο που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, τη χρηματοδότηση της επέκτασης των υποδομών και των νέων τεχνολογιών».
  Tim Höttges, CEO Deutsche Telekom AG
 • «Έχουμε κάνει συζητήσεις για το πόσο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος χονδρικής από το switch έως την καμπίνα. Αυτό θα γίνει μια φορά και δεν θα επηρεάσει τον ισολογισμό. Θα βρούμε λύση».
  Μιχάλης Τσαμάζ, CEO, OTE
 • «Στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι κυρίαρχη η τάση της ενοποίησης λύσεων πληροφορικής, με παραδοσιακές εφαρμογές, όπως η διαχείριση των αποθεμάτων, να βρίσκονται στον πυρήνα επιχειρηματικών λογισμικών. Δίχως αμφισβήτηση, πολλές ελληνικές εταιρείες που έχουν αναπτύξει αξιόλογα επιμέρους προϊόντα έχουν ανάγκη από το δίκτυο μιας μεγάλης εταιρείας για να μπορέσουν να μεγεθυνθούν. Ως εκ τούτου αναμένεται να ενισχυθεί η συσπείρωση γύρω από τους μεγάλους παίκτες».
  Πάνος Μαρτίνης, CEO, Softone
synedria monofyllo ENG 20-1-22 sent
inCITES banner

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια δεδομένων

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Wadata banner v2 - 600x80
Η γνωστή σε όλους μας Caviar δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία όποτε κυκλοφορεί μια νέα ναυαρχίδα να την… «εμπλουτίζει» ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας limited editions με πολλά καράτια, σμαράγδια και ρουμπίνια. Φυσικά, το Galaxy S22 Ultra, η νέα ναυαρχίδα της Samsung δεν θα μπορούσε να τη «γλιτώσει», για αυτό και οι σχεδιαστές της δημιούργησαν μια σειρά, η οποία κυκλοφορεί σε έξι διαφορετικά designs και περιλαμβάνει μοντέλα τα οποία είναι επενδεδυμένα με χρυσάφι 24 καρατίων, τιτάνιο και ανθρακόνημα.
Τώρα βέβαια, η Caviar το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας special ονομασίες στα συγκεκριμένα Ultra, όπως είναι «Bird of Prey» με… δέρμα κροκόδειλου, το «Ocelot», το οποίο είναι εμπνευσμένο από την φιλοσοφία του art deco, το «Drive» που είναι ντυμένο με ανθρακονήματα και ενισχυμένο frame από τιτάνιο, το «Great Gatsby» με ένα τρισδιάστατο γεωμετρικό pattern και χρυσαφένια πλάκα, το Victory με μαύρο δέρμα κροκοδείλου και τέλος το Titanium που θα λατρέψουν οι fans της αυτόκινησης.
H Caviar πρόκειται να κυκλοφορήσει μόλις 99 units από κάθε version, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους users να προτιμήσουν ένα «απλό» S22 ή ένα S22+ αντί για Ultra.
Όσον αφορά τις τιμές, καλό είναι να πάρετε και ένα υπογλώσσιο, καθώς θα ξεκινούν από τα 6.000 δολάρια και σίγουρα θα ανεβαίνουν πολύ περισσότερο…
Εάν είστε λάτρεις του «Λεφτά Υπάρχουν», τότε μπορείτε πολύ απλά να επισκεφθείτε το site της Caviar.
cl8-sept-2019-600x80
Μέχρι σήμερα, αν το Face ID σε ένα iPhone παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα και έπρεπε να αντικατασταθεί η Apple αναγκαζόταν να αντικαταστήσει ολόκληρη τη συσκευή.
Πρόκειται για μια αρκετά ζημιογόνο διαδικασία, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μόνο ένα εξάρτημα, αλλά αυτή ήταν η πολιτική που ακολουθούσε η εταιρεία.
Σύμφωνα όμως με πρόσφατες πληροφορίες, η Apple κατάφερε να βρει τρόπο, ώστε να αντικαθιστά μόνο το Face ID χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσει όλο το κινητό.
Οι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε ένα νέο τμήμα service κάμερας TrueDepth, που θα περιέχει όλες τις μονάδες Face ID και μπροστινής κάμερας, επιτρέποντας επισκευές στην ίδια μονάδα.
Η κίνηση αυτή της Apple θα βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των επισκευών ολόκληρων μονάδων, ενώ παράλληλα είναι μια κίνηση στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της.
Αυτά είναι καλά νέα και για τους πελάτες που εν καλύπτονται πλέον από την εγγύηση, αφού η αντικατάσταση θα είναι φθηνότερη από ην αγορά νέας συσκευής, αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστό το κόστος.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Το WhatsApp ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το «παιδί θαύμα» του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο, φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς και MVP του NBA All-Star για το 2021.
Ο Αντετοκούνμπο είναι ο πρώτος παγκόσμιος συνεργάτης του WhatsApp και το NBA All-Star Weekend στο Κλίβελαντ – το έκτο κατά σειρά All-Star Game στη καριέρα του Αντετοκούνμπο - είναι απλώς η αρχή για αυτήν τη συνεργασία που θα αποκαλυφθεί σιγά σιγά με τον καιρό.
Η ιστορία του εκφράζει το ήθος της παγκόσμιας σύνδεσης και της κοινότητας: γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς στην Αθήνα, ο Αντετοκούνμπο κυριάρχησε στο αμερικανικό μπάσκετ και έγινε σύμβολο ελπίδας και θετικότητας για τους φαν του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.
Ένας άνθρωπος, με καταβολές από πολλές χώρες, που είναι περήφανος για τη καταγωγή και την ταυτότητα του, ο Αντετοκούνμπο εκμεταλλεύεται την απίστευτη δύναμη που παρέχει το WhatsApp παραμένοντας κοντά στις ρίζες του και κρατώντας την αγάπη της οικογένειάς του στην καρδιά του, μια παγκόσμια εμπειρία που μοιράζονται οι περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής σε περισσότερες από 180 χώρες.
Για να ανακοινώσει τη συνεργασία, ο Γιάννης έφτασε στο All-Star Game φορώντας ένα custom-made hoodie που σχεδίασε η Post Imperial, το brand που ιδρύθηκε από τον Νιγηριανό-Αμερικανό σχεδιαστή Niyi Okuboyejo.
Το hoodie φέρει τον αριθμό της φανέλας του Γιάννη, 34, και «προσαρμόστηκε» στα δεδομένα για να γίνει +234, ο διεθνής κωδικός κλήσης για τη Νιγηρία, υποδεικνύοντας την εγγύτητα όλων αυτών των μικροσκοπικών στοιχείων που απαρτίζουν τις ταυτότητές μας.
Η πλάτη είναι διακοσμημένη με το οικογενειακό όνομα του Γιάννη, «Adetokunbo», συμβολίζοντας τις βαθιές εσωτερικές συνδέσεις που καλλιεργεί το WhatsApp.
Δεν υπάρχει καλύτερη προσωποποίηση του πνεύματος της WhatsApp - της απαράμιλλης δύναμης του να καταρρίπτει τα εμπόδια και να συνδέει ανθρώπους από κάθε κοινωνική ομάδα- από τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος χρησιμοποίησε το WhatsApp για να γίνει ο παγκόσμιος πολίτης που είναι σήμερα.
600x80 wid 17-1-22 sent
600x80 project 11-2-2 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin