weekly D 21-1-22 sent
600x80 drones 11-1-22 sent.
600x80 wid 17-1-22 sent
600x80 project 11-2-2 sent

Power on Fiber

Και εκεί που περιμέναμε από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, να περάσουν σταδιακά από το καλώδιο στην οπτική ίνα, με τον ΟΤΕ να παραμένει κυρίαρχος σε αυτή την κούρσα, βλέπουμε από τη στροφή να έρχεται με φόρα η ΔΕΗ.
Φορτωμένη με πάνω από 6,6 εκατομμύρια συνδέσεις (τις οποίες διαχειρίζεται η 100% θυγατρική της, ΔΕΔΗΕ) προκαλεί ανατροπές με το σχέδιό της να φέρει σε κάθε κολόνα και κάθε σπίτι, οπτική ίνα με 1 Gbps.
Η ηλεκτρική εταιρεία, δεν σκοπεύει να πουλήσει σύνδεση οπτικής ίνας στους πελάτες λιανικής, αλλά να γίνει πάροχος χονδρικής και να ανταγωνιστεί στα ίσια τον ΟΤΕ στην διάθεση δικτύου οπτικών ινών προς τις άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.
Το εμπορικό λανσάρισμα, έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2022, ενώ ήδη «τρέχει» με τη Nova, πιλοτικό πρόγραμμα 15.000 συνδέσεων στο Περιστέρι.
Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος, θα αποτελέσουν το proof of concept του σχεδιασμού και αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από όλους τους παρόχους.
Vodafone και Nova προσβλέπουν σε έναν επιπλέον πάροχο χονδρικής, ώστε να υπάρξει ο ανάλογος ανταγωνισμός τιμών με τον ΟΤΕ, ενώ από το Μέγαρο έχουν ήδη προετοιμαστεί για το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στο πεδίο της χονδρικής πώλησης FTTH, ενισχύοντας τη θέση τους και επιταχύνοντας την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών.
Επίσης, με δεδομένο ότι οι υποδομές της ΔΕΗ δεν περιορίζονται στο αστικό περιβάλλον, η ΔΕΔΗΕ έχει βάλει στο πρόγραμμα να εξοπλίσει αρκετά σημεία του δικτύου μεταφοράς ρεύματος με οπτική ίνα, η οποία θα παίξει το ρόλο του δικτύου διασύνδεσης των κεραιών 5G, δίνοντας μία επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη και των ασύρματων δικτύων υψηλών ταχυτήτων.
Τέλος, οι καταναλωτές ευελπιστούν στον ανταγωνισμό να τους φέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης, χωρίς αντίστοιχα υψηλές τιμές, ώστε να απεγκλωβιστούν από τους περιορισμούς του χαλκού και να κάνουν χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και περιεχομένου, χωρίς περιορισμούς.
Λέτε σύντομα να δούμε και FVTO (Fiber Virtual Telecom Operators);
Neo_Creatures_Display_600x80
dt-security

Σε δύο Μέγαρα ο Tim

Ενδιαφέρον προκαλεί η είδηση ότι το “μεγάλο αφεντικό” της Deuche Telecom, Tim Hottges, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό, μόλις δύο μήνες μετά την τηλεσυνάντησή τους, στις 15 Δεκεμβρίου.
Η προηγούμενη συνάντηση έκλεισε με τον Γερμανό επικεφαλής του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού να υπόσχεται στον κ. Μητσοτάκη, «την επόμενη φορά από κοντά», και όπως φαίνεται δεν ήταν μόνο στο πλαίσιο της αβρότητας.
Όπως όλα δείχνουν, η DT έχει βάλει την Ελλάδα στο κέντρο των επιχειρήσεων της, βλέποντας τη δυναμική της χώρας, την ισχυρή πολιτική βούληση, αλλά και τη μεγάλη βαρύτητα που έχει δοθεί στην υλοποίηση μεγάλων ψηφιακών έργων.
Η επίσκεψη του Tim Hottges, λογικά εντάσσεται στο πλαίσιο της «επίθεσης φιλίας» του Γερμανικού Ομίλου προς τη χώρα μας, ενώ -όπως είναι φυσικό- η κυβέρνηση προσδοκά να κεφαλαιοποιήσει αυτό το ενδιαφέρον.
Τον Δεκέμβριο ο Tim Hottges ανακοίνωσε το επενδυτικό του πλάνο για το δίκτυο οπτικών ινών, και την απόφασή του να διπλασιάσει δωρεάν τις ταχύτητες σύνδεσης σε όλους τους συνδρομητές του, ενώ στις επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου στο τέλος του 2020 είχαν γίνει οι ανακοινώσεις για την εκκίνηση του δικτύου 5G.
Έτσι, σήμερα δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την πλήρη εμπλοκή του ΟΤΕ στα ψηφιακά σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης, και γενικότερα στον μετασχηματισμό της χώρας, προς το… ψηφιακότερον.
Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι το αφεντικό της μητρικής του ΟΤΕ, θα ασκήσει την επιρροή του, ώστε να υπάρχουν οι λιγότεροι δυνατοί περιορισμοί και προσκόμματα στην εμπλοκή του ΟΤΕ στα εγχώρια έργα.
grid_600x80
vodafone-investments

Στα «κόκκινα» οι διαγωνισμοί

Ο ένας πίσω από τον άλλον μπαίνουν και βγαίνουν οι διαγωνισμοί ψηφιακών έργων από τις οικονομικές υπηρεσίες του στρατηγείου των Κόκκινων στο Χαλάνδρι.
Η απόφαση που έλαβε από το τέλος του 2020 η διοίκηση της Vodafone, να μπει δυνατά στα Δημόσια έργα ΤΠΕ, έχει ως τώρα αποφέρει αναλήψεις συνολικού προϋπολογισμού 62,7 εκατ. ευρώ κατά κύριο λόγο μέσω κοινοπραξιών, ενώ συμμετέχει στις διαγωνιστικές διαδικασίες για έργα αξίας 356 εκατ. ευρώ.
Τα έργα που ως τώρα τις έχουν κατακυρωθεί είναι η «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων» της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προϋπολογισμού ύψους 6,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.
Στο έργο αυτό κατέβηκε ως κοινοπραξία με τις εταιρείες Allweb Solutions και Cosmos Business Systems.
Επίσης αναλαμβάνει τη σύμβαση για το έργο «Μετασχηματισμός διαδικασιών Προξενικών Υπηρεσιών», ύψους 4,8 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας για λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, είναι ανάδοχος τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων του μεγάλου έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, ύψους 51 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Υποέργου 1 (υπηρεσίες διασύνδεσης και τηλεφωνίας) και έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για την κατασκευή δικτύων οπτικών ινών και την επέκταση του Vodafone Giga Network σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μόλις το Δημόσιο εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις υλοποίησής του έργου, θα ξεκινήσει η κατασκευή του.
Από το Χαλάνδρι βλέπουν ότι το ελληνικό Δημόσιο, έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, ενώ έχει περιορίσει σημαντικά τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις.
Η Βρετανική μητρική από την πλευρά της, επιθυμεί να λάβει ένα σημαντικό μερίδιο των έργων ΤΠΕ στη χώρα μας, ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση της και να κρατήσει τη δυναμική της απέναντι στην επικείμενη επέλαση της United και να μην αφήσει το μονοπώλιο των έργων στο Μέγαρο της Κηφισίας.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ

 • Χαλαρώνουν τα μέτρα για την πανδημία και όλοι ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι θα φοράμε μάσκες μόνο στη θάλασσα… Για να απολαμβάνουμε το βυθό βεβαίως - βεβαίως… Α…και ξεκινούν και τα live συνέδρια για να τα πούμε επιτέλους από κοντά. Μας έλειψε τόσο η προσωπική επαφή… Το πρώτο συνέδριο της Smart Press είναι το Security Project που έχει προγραμματιστεί στο Divani Caravel για τις 18 Μαρτίου. Αυτή την εβδομάδα ωστόσο συντονιστείτε στο Drones Pro για να δείτε τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ των οποίων και Drones που καθοδηγούνται με 5G!
 • Σήμερα Δευτέρα 21/2 η συνάντηση του CEO της DT Tim Hoettges με τον πρωθυπουργό. Για τη συγκεκριμένη συνάντηση έχουν λεχθεί και έχουν γραφτεί πολλά. Και όλοι -ιδίως η χρηματιστηριακή αγορά που έχει προεξοφλήσει εν μέρει και το αποτέλεσμα- περιμένουν εναγωνίως την είδηση. Λες και δεν είναι είδηση το γεγονός ότι ο CEO μιας εταιρείας με τζίρο 100 δις, που δραστηριοποιείται σε 50 χώρες, εξυπηρετεί πάνω από 250 εκατ. πελάτες και απασχολεί 220 χιλ. εργαζομενους, έρχεται να δει τον πρωθυπουργό. Ε και βέβαια δεν θα πιουν απλά το καφεδάκι τους. Για business θα μιλήσουν, παρουσία και άλλων υψηλόβαθμων στελεχων…
 • Έργα ΤΠΕ συνολικού προϋπολογισμού 62,7 εκατ. ευρώ έχει αναλάβει μέσω κοινοπραξιών, έπειτα από διαγωνισμούς, η Vodafone, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε διαγωνιστικές διαδικασίες διεκδικώντας έργα αξίας 356 εκατ. ευρώ. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που εισήλθε σχετικά πρόσφατα στα έργα ΤΠΕ ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων» της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προϋπολογισμού ύψους 6,9 εκατ. ευρώ.
 • Η Vodafone ανέλαβε το έργο σε κοινοπρακτικό σχήμα μαζί με τις εταιρείες Allweb Solutions και Cosmos Business Systems. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη, παραμετροποίηση, εγκατάσταση και θέση σε παραγωγική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.
 • Η WIND Ελλάς, μέλος της United Group, συνεχίζει να συμβάλλει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για «έξυπνες» πόλεις.Η νέα σειρά ψηφιακών λύσεων της WIND περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συστήματα Έξυπνης Διαχείρισης των Υδάτων (Smart Water Management) για την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων των πόλεων, Έξυπνης Στάθμευσης (Smart Parking), όπου μέσα από τη χρήση του προηγμένου δικτύου της WIND διευκολύνεται η εξεύρεση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης από τους οδηγούς, καθώς και Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίων (Buildings Energy Management), για τη βελτίωση του σχεδιασμού και την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης.
 • Τα smart cities θα είναι από τους τομείς που θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός τους επόμενους μήνες. Οι δήμοι θα αρχίσουν να προκηρύσσουν τα σχετικά έργα και οι μνηστήρες θα είναι ουκ ολίγοι.
 • Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο ότι η Wind θέλει να τοποθετηθεί σε αυτό το πεδίο. Άλλωστε, είναι βέβαιο ότι θα δούμε το σχήμα Wind – Nova να παίζει πολύ δυνατά στον τομέα του ICT.
 • Νομίζαμε ότι είχαμε ξεπεράσει τις επερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις κεραίες. Εκλογές πλησιάζουν όμως και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Σαμπρή Ιλχάν θυμήθηκε τις παλιομοδίτικες μεθόδους… Η απάντηση που πήρε από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Καιρός ήταν!
 • O Μελισσανίδης πούλησε τη συμμετοχή του στον ΟΠΑΠ στην τσέχικη Allwyn αντί του ποσού των 327,4 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα είναι αν μέρος από το “φρέσκο χρήμα” θα το διαθέσει για τηλεοπτικό εγχείρημα, όπως κυκλοφορούν έντονες φήμες. Οι οποίες την εβδομάδα που πέρασε πύκνωσαν ιδιαίτερα. Τώρα, αν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και κανάλι, είναι κάτι που θα το δούμε σχετικά σύντομα…
 • Μέχρι το Μάιο θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικού εξοπλισμού αρχικά για 200.000 νοικοκυριά με 100 εκατ. επιδότηση η οποία θα κυμαίνεται -ανάλογα με τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια- από 30 - 50%. Η αντικατάσταση θα αφορά ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά, δεδομένου ότι είναι οι πλέον ενεργοβόρες συσκευές και σκοπός της δράσης είναι μείωση της κατανάλωσης 30 - 40% / έτος.
 • All in One (Public) Brand! Πρόθεση των Public είναι να μείνει η εταιρεία με ένα ενιαίο brand το 2023, με παράλληλη συγχώνευση των Μedia Markt που δεν εξαφανιστούν, αλλά θα λειτουργούν ως συνέργια. Παράλληλα, προσπαθούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στο last mile, αναζητούν εταιρεία courier για εξαγορά και ετοιμάζονται να επενδύσουν σε lockers, που είναι η τελευταία τάση. Τέλος, ποντάρουν πολλά στην προσέγγιση “αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά”, που θα είναι η επόμενη αρένα ανταγωνισμού της αγοράς και για το σκοπό αυτό αναζητούν τον κατάλληλο συνεργάτη για μικροπιστώσεις. Όπως οι περισσότεροι στην αγορά δηλαδή!
 • UFBB: Best late than never θα σκέφτηκαν στο υπουργείο και ανακοίνωσαν επιτέλους τα αποτελέσματα βάσει των οποίων το ΣΔΙΤ Ultra-Fast Broadband (UFBB) συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ περνά στην επόμενη φάση του. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης των Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειας – Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων του Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για το UFBB, και την ανάδειξη ως προσωρινών αναδόχων, του ΟΤΕ για τρεις γεωγραφικές περιοχές και της κοινοπραξίας Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή για τέσσερις. Εκτός απροόπτου το UFBB θα τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
 • Για μια χρονιά με εξαιρετικές επιδόσεις στο δίκτυο Γερμανός , παρά τη μειωμένη επισκεψιμότητα στα φυσικά καταστήματα, μίλησαν οι 2000 συνεργάτες και εργαζόμενοι στα καταστήματα Γερμανός στο ετήσιο συνέδριο του δικτύου που και φέτος πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.
 • Σύμφωνα με πληροφορίες το 2021 ο τζίρος από τα προϊόντα αυξήθηκε 20% (από τα φυσικά καταστήματα και το eshop) ενώ οι πωλήσεις τηλεοράσεων, μια κατηγορία σχετικά νέα στο συγκεκριμένο δίκτυο πωλήσεων, σημείωσαν αύξηση 7%. Την ίδια χρονιά το μερίδιο του δικτύου Γερμανός στις πωλήσεις smartphones διαμορφώθηκε στο 25%.
 • Η συνδεσιμότητα και η έξυπνη τεχνολογία θα μεταμορφώσουν ριζικά την εμπειρία μας μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Vodafone «The Connected Consumer 2030» (CC2030), η οποία διερευνά πέντε βασικές τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της συνδεσιμότητας, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, την εξάντληση των φυσικών πόρων και τη γήρανση του πληθυσμού.
 • Η έκθεση, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το The Future Laboratory, προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο η καινοτομία στη διασυνδεδεμένη φροντίδα, τις έξυπνες πόλεις και τις μεταφορές, η ηθική συνδεσιμότητα, η βιωσιμότητα και η τεχνολογία του μέλλοντος θα βοηθήσουν στην επίλυση προκλήσεων που παρουσιάζονται μια φορά ανά γενιά, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
 • ΜWC ready! Ήδη 42 εταιρείες και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καινοτομίας ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το Mobile World Congress 2022, ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών, το οποίο πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από 28 Φεβρουαρίου μέχρι και 3 Μαρτίου 2022.
 • Φέτος μάλιστα υπάρχουν και συμμετοχές από clusters όπως αυτό της Unisystems που έχει το εύστοχο όνομα Pleiades, αλλά και το egg της Eurobank καθώς και το ΘΕΑ του ΕΒΕΑ.Την οργάνωση της ελληνικής αποστολής συντονίζουν ο ΣΕΚΕΕ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).
 • Η φετινή ελληνική αποστολή έχει ως κεντρικό μήνυμα «Innovation Unleashed» και θα αναζητήσει ευκαιρίες συνεργασίας, μέσα από τις επαφές και τη δικτύωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως και των επιχειρήσεων και φορέων που συμμετέχουν στην ελληνική αντιπροσωπεία, με εταιρείες και φορείς από ολόκληρο τον κόσμο. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων, από τις υποδομές 5G και τη διαχείριση μηνυμάτων, μέχρι λύσεις AR/VR και fintech. Με το καλό!
 • Με την ΕΕΤΤ να αναμένει το διορισμό των μελών της για να συνέλθει συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση κοινής αποδεκτά λύσης σε σχέση με τη μαζική μεταφορά των συνδρομητών στα ΚΑΦΑΟ σε “χονδρική” τιμή προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν και αυτοί σε διπλασιασμό των ταχυτήτων στο σταθερό Internet με τα ίδια χρήματα. Το μόνο βέβαιο είναι πως αν αποτύχει η διπλωματία θα πάμε στη διαιτησία της ΕΕΤΤ. Σε κάθε περίπτωση η ΕΕΤΤ με την προηγούμενη σύνθεσή της έχει εγκρίνει περίπου το ⅓ των νέων πακέτων του ΟΤΕ.
 • Μιλήσαμε για διπλωματία και για διαιτησία και όχι για πόλεμο και αρκετοί από εσάς -που βλέπετε ήδη τον πόλεμο- αναρωτιέστε γιατί. Γιατί πολύ απλά ο πόλεμος στην αγορά είναι διαρκής και απλά έχει κάποιες εξάρσεις όπως π.χ. τώρα που οι Wind και Vodafone προσπαθούν να “τσιμεντώσουν” ή και να αυξήσουν τα μεριδια τους πριν αλλάξει το τοπίο. Από την πλευρά της Cosmote δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα, αλλά βεβαίως δεν σκοπεύουν να παραχωρήσουν ούτε μία μονάδα. Όλα αυτά εν όψει μιας χρονιάς που θα έχει πολλές - πολλές εξελίξεις…
nokia 7-10-21 sent

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY

 • Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής της Κίνας (MIIT) δήλωσε στις 14/02 ότι η χώρα έχει κατασκευάσει συνολικά σχεδόν 1,43 εκατομμύρια σταθμούς βάσης 5G. Η συγκεκριμένη χώρα φιλοξενεί πλέον πάνω από το 60% του παγκόσμιου δικτύου, ενώ μέχρι το 2023 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περισσότεροι από 560 εκατ. χρήστες 5G στην Κίνα!
 • Η Ericsson συνεχίζει να ενισχύει το χαρτοφυλάκιο του δικτύου ραδιοπρόσβασης (RAN) με λύσεις που ανταποκρίνονται στην ανάπτυξη του 5G και στους στόχους βιωσιμότητας των παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας. Όπως ανακοινώθηκε, οι προσθήκες του χαρτοφυλακίου θα προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και έως και δεκαπλάσια αύξηση της χωρητικότητας – με ελάχιστο ή καθόλου πρόσθετο αποτύπωμα.
 • Τα νέα προϊόντα τροφοδοτούνται από το Ericsson Silicon επόμενης γενιάς, που επιτυγχάνει μείωση του αποτυπώματος, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε πολλαπλές ζώνες και δυνατότητα ευρείας ζώνης για remote και Massive MIMO ραδιοσυστήματα.
 • Όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις τεχνολογίες Smart Home θα έχετε την ευκαιρία να τις γνωρίσετε από κοντά, με την επίσκεψή σας στην έκθεση Smart Home Expo η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 18 Απριλίου στο MEC Παιανίας. Η Smart Home Expo συνδιοργανώνεται μαζί με τις εκθέσεις Securexpo & Indelex μέσα από την συνδυαστική διοργάνωση ISS (Indelex / Securexpo / Smart Home Expo) στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες επιχειρήσεις του κλάδου.
 • Οι συγκεκριμένες εκθέσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που αφορά τεχνολογίες, συστήματα, εξοπλισμό και υπηρεσίες για Έξυπνο Οικιακό & Κτιριακό Αυτοματισμό, Έξυπνες Τεχνολογίες Ασφαλείας & Ελέγχου, Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα & Δίκτυα. Για την είσοδο στην έκθεση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προεγγραφή.
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Encode, η Obrela Security Industries, εγκαινίασε το νέο προηγμένο Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας (Security Operating Center – SOC) στην Αθήνα, το οποίο κατασκευάστηκε ως ενιαίο κέντρο συντονισμού όλων των κέντρων επιχειρήσεων της εταιρείας. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
 • Το νέο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη σάρωση σημείων ευπάθειας, τη συνεχή παρακολούθηση του δικτύου, τη συλλογή και συσχέτιση δεδομένων καταγραφής και την παρακολούθηση του cloud των επιχειρήσεων.
 • Κάθε χρόνο τα κέντρα επιχειρήσεων της Obrela διαχειρίζονται περισσότερα από 18 δισεκατοµµύρια κρίσιµα γεγονότα (critical events), ενώ μόνο πέρυσι, η εταιρεία συνέλεξε τεράστιους όγκους δεδομένων (2.500TB) από τα συστήματα των πελατών της, η ανάλυση των οποίων οδήγησε στην ανίχνευση και διαχείριση 5.053 πραγματικών κυβερνοεπιθέσεων σε διεθνή κλίμακα.
 • Για όγδοη συνεχόμενη φορά, η Gartner αναγνώρισε τη Vodafone ως Leader στο Magic Quadrant για Managed IoT services. Από τους 18 προμηθευτές που περιλαμβάνονται στο φετινό Magic Quadrant, η Vodafone καταλαμβάνει πάλι την υψηλότερη θέση τόσο για την «πληρότητα του οράματος» όσο και για την «ικανότητα εκτέλεσής» της.
 • Η PayLink, κύριος αντιπρόσωπος της Western Union στην Ελλάδα, το 2021 συμπλήρωσε 30 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στη χώρα. Ιδρύθηκε το 1991 και αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία (εκτός των πιστωτικών ιδρυμάτων) που εισήγαγε τις ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με την Western Union. Κάθε χρόνο εξυπηρετεί περισσότερους από 420.000 πελάτες και το 2021 απέστειλε πάνω από 1,6 εκατ. εμβάσματα.
 • Η Info Quest ανακοίνωσε τη διάθεση μέσα από τα Xiaomi Stores της νέας υπηρεσίας Exchange Mi. Η υπηρεσία, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Green Panda, δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν ένα smartphone, σε ένα κατάστημα Xiaomi Store στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και να επωφεληθούν στη στιγμή με εκπτωτικό κουπόνι, για αγορές που θα πραγματοποιηθούν εντός του καταστήματος.
 • Κατά την επίσκεψη, ο καταναλωτής λαμβάνει άμεσα προσφορά για το smartphone που θέλει να επιστρέψει, η οποία αντιστοιχεί σε εκπτωτικό κουπόνι για αγορές προϊόντων Xiaomi. Η εκάστοτε προσφορά προκύπτει με βάση το μοντέλο και την κατάσταση της συσκευής και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 950€ για τα πιο πρόσφατα μοντέλα. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο την ίδια στιγμή στο κατάστημα, τόσο για αγορά νέου smartphone όσο και για αγορές άλλων προϊόντων του οικοσυστήματος Xiaomi. Η οικολογία στην υπηρεσία του marketing!
 • H Uni Systems, δεν χρειάζεται συστάσεις. Διακρίνεται για το ανήσυχο πνεύμα και τις φρέσκες ιδέες της. Μία από αυτές απευθύνεται στα σχολεία και αναπτύχθηκε από κοινού με τις Tetragon και Mobics. Πρόκειται για την πλατφόρμα της Museotek, που παρέχει σε σχολεία τη δυνατότητα για την εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση σε μουσεία, συλλογές και άλλους χώρους πολιτισμού.
 • Με την υπηρεσία «Το Μουσείο στο Σχολείο», ο επιμελητής από την πλευρά του μουσείου καλείται να μεταφέρει εικόνες και γνώσεις στη σχολική αίθουσα μέσα από μια ζωντανή, δυναμική και εξατομικευμένη επικοινωνία με τους μαθητές, οι οποίοι αντίστοιχα απολαμβάνουν την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και σενάρια περιήγησης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.
 • Το δώρο της συνδεσιμότητας προσφέρει η Vodafone σε 720 οικογένειες που υποστηρίζονται από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, αλλά και από μία δωρεάν συσκευή, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση τους σε υπηρεσίες Internet. Κάθε οικογένεια έλαβε δωρεάν ένα πακέτο εξοπλισμού με ένα 4G Smartphone και μια νέα σύνδεση καρτοκινητής, η οποία θα προσφέρει απεριόριστα data κάθε μήνα για έναν χρόνο. Respect!
 • Η IBM ενώνει τις δυνάμεις της με τη SAP παρέχοντας εξειδίκευση σε τεχνολογικό και συμβουλευτικό επίπεδο ώστε να διευκολύνει τους πελάτες να ενστερνιστούν την υβριδική προσέγγιση στο cloud και να μεταφέρουν κρίσιμα φορτία εργασίας από τις λύσεις SAP στο cloud για κλάδους με η χωρίς εκτενείς κανονιστικές ρυθμίσεις.
 • Καθώς οι πελάτες αναζητούν στρατηγικές υβριδικού cloud, η μετακίνηση φορτίων εργασίας και εφαρμογών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της επιχείρησής τους απαιτεί ένα ιδιαίτερα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον cloud. Με τη σημερινή ανακοίνωση της επιλογής της ΙΒΜ ως premium προμηθευτή για το RISE with SAP, οι πελάτες θα έχουν τα εργαλεία για την επιτάχυνση της μετάβασης των φορτίων εργασίας λογισμικού SAP στο IBM Cloud, υποστηριζόμενο από κορυφαίες δυνατότητες ασφάλειας του κλάδου.
 • Η Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας, έργο προϋπολογισμού 150,7 εκατ. ευρώ, προκηρύχθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Στόχος της διαδικασίας είναι η σύναψη συμφωνίας πλαίσιο με ένα φορέα για ανώτατο διάστημα τα 4 έτη από την υπογραφή της. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 • Ποιος είδε τον Παπαστεργίου και δεν τον φοβήθηκε. Αιτία το γεγονός ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας κατακρατούν τα δημοτικά τέλη μέχρι και ένα χρόνο, γεγονός που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ -και όχι μόνο- συνιστά υπεξαίρεση. Ο ίδιος ζήτησε ότι εφόσον δεν αποδίδουν εντός διμήνου τα οφειλόμενα να τους αφαιρείται η άδεια. Πάντως, δύο κανόνια είναι ήδη γεμάτα και έτοιμα να σκάσουν…
 • Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται στο Π. Φάληρο. Η ομάδα της Global Sustain δουλεύει μαζί με την Generation Y, με την οποία έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία. Σκοπός είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών και ψηφιακών εργαλείων για επιχειρήσεις που θέλουν να μετρήσουν και να διαχειριστούν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Na-Na το μέλλον!
 • Hellenic Success Stories! Η Hellenic Cables ανέλαβε -μέσω σύμβασης με την Van Oord Offshore Wind UK Ltd-την προμήθεια περίπου 360 χιλιομέτρων καλωδίων (inter-array 66 kV) για το θαλάσσιο αιολικό πάρκο «Sofia Offshore Wind Farm» της RWE στην Μεγάλη Βρετανία, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο. Η παραγγελία που θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο στην Κόρινθο, πιστοποιεί την παγκοσμίου επιπέδου αναγνώριση της μοναδικής τεχνογνωσίας της Hellenic Cables.
 • Νέα εξαγορά αυτή τη φορά στην Κεντρική Ευρώπη ετοιμάζει η Real Consulting. Και δεν είναι η μόνη… Stay tuned. Τα καλά νέα έρχονται!!!
 • Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της η Eurolife FFH έχει εντάξει στη λειτουργία της τεχνολογίες, Robotics Process Automation (RPA), που επιταχύνουν σημαντικά τις διαδικασίες εξυπηρέτησης. Οι αυτοματισμοί, αναπτύχθηκαν με την υποστήριξη της EY και εφαρμόζονται ήδη, στο τμήμα Operations της εταιρείας.
 • Εξακολουθούν οι αψιμαχίες μεταξύ Κινέζων και Κυβέρνησης αλλά και τα αλληλοσυγκρουόμενα δημοσιεύματα -ανάλογα με τα συμφέροντα ενός εκάστου- σχετικά με την ανανέωση της θητείας του Μανούσου Μανουσάκη στον ΑΔΜΗΕ. Οι καθυστερήσεις -που ενίοτε επιβάλλονται για διπλωματικούς λόγους- δεν πρέπει να το παρακάνουν για να μη δημιουργούνται προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Στο κάτω - κάτω της γραφής ας το πάρουν απόφαση όσοι θέλουν να βάλουν χέρι στο βάζο με το γλυκό της υψηλής τάσης και των μετρητών. Διότι όπως είναι γνωστό οι μετρητές έχουν και μετρητά…
 • Κάτι άλλαξε μετά την επίσκεψη του Jamie Dimon JP Morgan στην Αθήνα. Η εταιρεία ήδη οργανώνει τα εδώ γραφεία της, οργανώνεται και όλα δείχνουν ότι θα πάρει και κάποια από τα projects που διεκδίκησε. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο…
 • Ο πρωθυπουργός έκανε μια αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, λέγοντας “H συναρμολόγηση των τορπιλών νέου τύπου (για τα υποβρύχια 214 του ΠΝ) θα γίνεται στην Ξάνθη από την εταιρία Sunlight, η οποία θα μετακυλύει μέρος των εργασιών και σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις”. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο ύψους 112 εκατ. ευρώ που αφορά στην προμήθεια 44 τορπιλών για το ΠΝ από την γερμανική Atlas Elektronik.
protocol_banner

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Εξήντα ψηφιακά έργα ύψους 1,2 δισ.ευρώ που αφορούν την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών και καλύπτονται από το Ταμείο Ανάκαμψης δημοπρατούνται έως το καλοκαίρι. Φορέας είναι η Ψηφιακή Διακυβέρνηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας και μέσα στον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί η πρώτη ομάδα έργων. Ως γνωστόν μετά την προκήρυξη ακολουθούν οι διαγ(κ)ωνισμοί
 • Δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας μετρά η εφαρμογή ψηφιακής δήλωσης γέννησης διευκολύνοντας τους πολίτες, οι οποίοι απέφυγαν τις επισκέψεις στο ληξιαρχείο και τα ΚΕΠ γλυτώνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο ουρές και ατέλειωτες ώρες ταλαιπωρίας. Πλέον τα ληξιαρχεία και δημοτολόγια ενημερώνονται από το μαιευτήριο ηλεκτρονικά, ενώ το νεογέννητο αποκτά άμεσα ΑΜΚΑ και ασφαλιστική ικανότητα και κινούνται αυτόματα οι διαδικασίες για την απόδοση του επιδόματος γέννησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.
 • Ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ο αριθμός των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών οι οποίοι έχουν υποβάλει με επιτυχία αίτημα για απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας στο mobilefees.gov.gr. Συγκεκριμένα, από τις 10 Ιανουαρίου 2022, ημέρα που η πλατφόρμα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία, 521.557 νέες και νέοι επωφελήθηκαν από την απαλλαγή των τελών.
 • Σημειώνεται ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να καταχωρήσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να αιτηθεί απαλλαγή. Ανά πάσα στιγμή, ο δικαιούχος μπορεί να διαγράψει την αίτηση απαλλαγής σε έναν αριθμό και να την ενεργοποιήσει σε άλλον που έχει στην κατοχή του, εφόσον το επιθυμεί. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν περισσότερες από μία αιτήσεις σε περίπτωση που έχουν περισσότερους από έναν δικαιούχους υπό την επιμέλειά τους.
 • Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσαν ότι τέθηκε σε λειτουργία η νέα υπηρεσία Open Car. Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.
 • Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί, αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος. Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.
GY-1537-600X80-1

e-COMMERCE – e-BUSINESS

 • Ποια ηλεκτρονικά καταστήματα ξεχώρισαν για την εξυπηρέτηση που παρείχαν στους πελάτες τους τη χρονιά που μας πέρασε; Την απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι καταναλωτές μέσω των BestPrice Customer Review Awards 2021.
 • Το BestPrice απένειμε, για 5η συνεχή χρονιά, τα BestPrice Customer Review Awards στα ηλεκτρονικά καταστήματα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών της πλατφόρμας.
 • Για την πρόκριση των καλύτερων ηλεκτρονικών καταστημάτων υπολογίστηκε ο μέσος όρος βαθμολογίας των αξιολογήσεων από τους χρήστες το προηγούμενο έτος, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον συνολικό αριθμό των αξιολογήσεων, όσο και το πλήθος τυχόν αρνητικών αξιολογήσεων.
 • Limit down της Delivery Hero στη Φρανκφούρτη, που όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται και στη χώρα μας. Η μετοχή της εταιρείας έχασε 30% όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που ήταν κατώτερα των αναμενομένων και αυτό αντιστοιχεί σε μείωση της κεφαλαιοποίησης κατά 5 δισ. ευρώ! Οι απώλειες συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) και όλοι ευελπιστούν σε διόρθωση με το σημερινό άνοιγμα. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες!
 • Η εταιρεία The Athlete’s Foot Albania θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη χώρα μας, ανέθεσε τη δημιουργία του custom made ψηφιακού της καταστήματος στην Generation Y.
 • Αυξάνεται η αγορά των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ -αλλά και τα dark shops. To 2021 o τζίρος έφτασε τα 255 εκατ. ευρώ έναντι 163,3 εκατ. ευρώ το 2020, σημειώνο­ντας αύξηση 56%. Ας σημειωθεί ότι 2019 ήταν μόλις 45,2 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε δύο χρόνια οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 467%! Ένα άλλο σημαντικό στοιχεία είναι η μέση αξία του καλαθιού που πέρσι έφτασε τα 78,20 ευρώ. Pas mal!
 • Λέγεται ότι οι ελεγκτικές Αρχές (ΑΑΔΕ & ΣΔΟΕ) βλέποντας την επιτυχία του social commerce και των influences έχουν βάλει στο μάτι τα έσοδά τους και έχει εξαπολυθεί κυνηγητό προς άγραν μη δηλωθέντων εσόδων. Δύσκολη η δουλειά του ελεγκτή… Άσε που πρέπει να ξέρεις social media, βουλγάρικα, εσθονικά ή κυπριακά για να επιβιώσεις…
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Ποιοι θα είναι οι επόμενοι ελληνικοί μονόκεροι; Μάλλον θα πρόκειται περί αγέλης, αφού είναι αρκετές οι εταιρείες που διεκδικούν τον επίζηλο τίτλο. Οι πρώτες που έρχονται στο μυαλό μας είναι: Blueground, People Cert, Persado, Skroutz, Hellas Direct, Axelar και FlexCar.
 • Οι Βρυξέλλες, δια του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Didier Reynders, έδωσαν στο WhatsApp προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο για να αιτιολογήσει το ότι οι αλλαγές απορρήτου στις οποίες προέβη είναι σύμφωνες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν παραβιάζουν την προστασία των καταναλωτών στην ΕΕ.
 • Έσοδα καλύτερα από τα αναμενόμενα αναμένει για το α’ τρίμηνο του 2022 η Airbnb. Συγκεκριμένα προσδοκά ότι για το τρέχον τρίμηνο τα έσοδα θα διαμορφωθούν μεταξύ $1,41 δισ. και $1,48 δισ., έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για $1,24 δισ. Η πανδημία φεύγει τα κέρδη έρχονται!
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR

 • Ο Διονύσης Γρηγοράτος αποχωρεί από τη Victus και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οδεύει προς την αγορά του fintech. Πρόκειται για ένα από τα πιο «παλιά» στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και απ’ ότι φαίνεται αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα. Παραμένοντας φυσικά στην τεχνολογία που είναι το βασικό του πεδίο!
 • Σε ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη Βουλή, έγινε αναφορά στις καταγγελίες για την στάση της MLS απέναντι σε εργαζομένους της. Αναφέρεται π.χ. ότι εξωθούνται σε παραίτηση προκειμένου να μην καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις και ότι πληρώνονται μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο πρόγραμμα Συν-Εργασία. Οι μηνύσεις λέγεται ότι ακολουθούν… Όσον αφορά τη διάσωση της εταιρείας “Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο”...
 • Στην Epsilon SingularLogic, μέλος του Ομίλου Epsilon Net, εντάχθηκε η κα Κωνσταντίνα Στούμπου, αναλαμβάνοντας και επίσημα από 15/02/2022 τη θέση της Partners Network Operations Manager. Διαθέτοντας πολλά χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της Πληροφορικής, αναλαμβάνει το συντονισμό και την οργάνωση των εργασιών του Δικτύου της Epsilon SingularLogic με στόχο να εφαρμοστούν από όλους τους συνεργάτες του Δικτύου, και ειδικά τα νέα μέλη του, οι διαδικασίες και οι βέλτιστες πρακτικές του Ομίλου.
 • Η αυξημένη μεταβλητότητα που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, έχει οδηγήσει σε αναδιάταξη των προτεραιοτήτων για τον κλάδο της τεχνολογίας παγκοσμίως. Σε αυτό το περιβάλλον, η επιτακτική ανάγκη για την προσέλκυση και τη διατήρηση ανθρώπινου δυναμικού, αναδεικνύεται ως η κορυφαία ευκαιρία για τον κλάδο κατά το 2022, από την τέταρτη θέση πέρυσι. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση της EY, Top 10 opportunities for technology companies in 2022, η οποία καταγράφει τους μεγαλύτερους παράγοντες επιτυχίας του κλάδου για τη χρονιά που διανύουμε.
 • Η πανδημία του COVID-19 έχει επιτείνει την κρισιμότητα της αντιμετώπισης των ήδη πιεστικών ζητημάτων που αφορούν τη στρατηγική προσέλκυσης ταλαντούχου ανθρώπινου κεφαλαίου, σε έναν κόσμο υβριδικής εργασίας. Οι εταιρείες τεχνολογίας εξετάζουν τον καλύτερο τρόπο για τη σταδιακή επιστροφή στο γραφείο, με 9 στους 10 υπαλλήλους να δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να παραιτηθούν εάν δεν τους προσφερθεί ευελιξία ως προς το πού και πότε θα εργάζονται. Ταυτόχρονα, η ζήτηση για μηχανικούς και πωλητές αυξάνεται εκθετικά για όσες εταιρείες επενδύουν στην ανάπτυξη.
 • Οι πρωτοβουλίες του ΟΤΕ για την ισότητα των φύλων και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας καθώς και η διαφάνεια στη δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων αναγνωρίστηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά από τον διεθνή δείκτη Bloomberg Gender Equality Index (GEI).
 • O OTE επιλέχτηκε από έναν από τους πιο σημαντικούς δείκτες σε θέματα ισότητας των φύλων, να βρίσκεται ανάμεσα σε 418 εταιρείες παγκοσμίως από 45 χώρες, που κεφαλαιοποίησή τους ξεπερνά τα $16 τρισ. Ο Bloomberg GEI συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των διαθέσιμων ESG στοιχείων προς τους επενδυτές.
600x80 avm 7-7-20 sent

ΕΙΠΑΝ:

 • «Είμαστε κοντά στον καταναλωτή και είμαστε διαφανείς, δίκαιοι και ανοιχτοί στο διάλογο. Εντοπίζουμε καινοτόμα προϊόντα σε πρώιμο στάδιο και τα αναπτύσσουμε σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας. Και κάνουμε τα παραπάνω, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Αυτή η ικανότητα αποτελεί τη βάση της εμπιστοσύνης – απαραίτητο συστατικό για μακροχρόνιες σχέσεις.»
  Tim Höttges, CEO Deutsche Telekom AG (από το profile του)
 • «Σήμερα το να παρέχεις υπηρεσίες στο σπίτι, που έχει γίνει σταθμός εργασίας, όπως να ρυθμίσεις δίκτυα, WiFi, smart audio κ.ο.κ., είναι το επόμενο στοίχημα. Και εμείς θέλουμε να παρέχουμε λύσεις στον κόσμο.»
  Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Public Group
 • «Επενδύουμε συστηματικά στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας, με τα ικανότερα στελέχη του κλάδου, καθώς και στην ανάπτυξη όλων των τεχνολογικών υποδομών μας, για να προσφέρουμε «έξυπνες» ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν σε πιο βιώσιμες, ασφαλέστερες και πιο υγιείς πόλεις για να ζούμε. Θέλουμε να είμαστε για τους πολίτες, τους πελάτες και τους εταίρους μας ένας πολύτιμος και αξιόπιστος συνεργάτης.»
  Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθυντής Έργων Δημοσίου Τομέα, Wind
synedria monofyllo ENG 20-1-22 sent
inCITES banner

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια δεδομένων

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Wadata banner v2 - 600x80
Το mobile gaming είναι ευρέως διαδεδομένο, για αυτό και όλο και περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες επενδύουν σε αυτό με ισχυρές συσκευές που ξεχωρίζουν για τα ανεπτυγμένα tech specs τους.
To Redmi K50 της Xiaomi ανήκει σε αυτή την κατηγορία και όπως όλα δείχνουν οι fans του mobile gaming το… «τίμησαν» δεόντως!
Με το που έσκασε το πρώτο flash sale για την αγορά της Κίνας, οι users δεν ανταποκρίθηκαν απλώς, αλλά φρόντισαν ώστε να μη μείνει… ούτε ένα K50 για δείγμα.
Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες ώρες είχαν γίνει καπνός περισσότερα από 70.000 Redmi K50, εξανεμίζοντας το stock και γεμίζοντας τα ταμεία της Xiaomi με περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.
Σε επίπεδο tech specs, το Redmi K50 δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει ένα πραγματικά πανίσχυρο gaming phone, καθώς στην καρδιά του βρίσκεται ένα Snapdragon 8 Gen 1 chipset, ένα τεράστιο σύστημα ψύξης και ένα εντυπωσιακό AMOLED display στις 6.67 ίντσες (με refresh rate στα 120Hz και 480Hz touch sampling rate).
Σύμφωνα με την Xiaomi, το Redmi K50 προσφέρει fast charging δυνατότητες, καθώς μπορείτε να γεμίσει από το 0 στο 100% σε μόλις 17 λεπτά (υπαίτιος για αυτή την επίδοση είναι ο charger των 120W), με την μπαταρία του να διαθέτει χωρητικότητα στα 4.700mAh.
H πιο «γεμάτη έκδοση» του Redmi K50 έρχεται με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου και αναμφίβολα πρόκειται για μια πρόταση που σίγουρα θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
cl8-sept-2019-600x80
Είναι γνωστό ότι τα iPhones της Apple μέχρι σήμερα κυκλοφορούσαν με μικρότερη RAM σε σχέση με τα smartphones των ανταγωνιστικών εταιρειών. Αυτό συχνά μπορεί να αποτελεί μειονέκτημα για ένα χρήστη, από τη στιγμή που οι περισσότερες συσκευές της κατηγορίας διατίθενται με RAM των 12 με 16GB και όχι των 6GB.
Φήμες όμως θέλουν να έρχονται αλλαγές σε αυτό το χαρακτηριστικό με την κυκλοφορία του iPhone 14 Pro, το οποίο θα είναι πιο κοντά στη σειρά της Samsung Galaxy S22 και η RAM θα αναβαθμιστεί σε 8GB.
Η εταιρεία όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν δε φαίνεται να «κυνήγησε» ιδιαίτερα τη χωρητικότητα της RAM που προσφέρει στις συσκευές της.
Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι σχετικά με τα πλεονεκτήματα αυτής της αλλαγής στα iPhone 14 Pro και Pro Max, θα περιμένουμε όμως να μάθουμε περισσότερα εν καιρώ.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Την προηγούμενη εβδομάδα αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το project για το νέο headset HoloLens 3 της Microsoft ακυρώθηκε.
O Alex Kipman όμως, τεχνικός συνεργάτης της Microsoft και επόπτης του τμήματος Mixed Reality της εταιρείας, αντίκρουσε τους ισχυρισμούς με ανάρτηση στο Twitter.
Η φημολογία ξεκίνησε όταν το τμήμα HoloLens βρέθηκε στο επίκεντρο αναφορά της ιστοσελίδας Business Insider, που έκανε λόγο για ένα προβληματικό τμήμα χωρίς ξεκάθαρο όραμα για τις συσκευές mixed reality. Το άρθρο ανέφερε ότι η ανάπτυξη του HoloLens 3 ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος και ότι η συνεργασία της Microsoft με τη Samsung για την ανάπτυξη ενός νέου MR συστήματος ανάγκασε 25 περίπου υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την εταιρεία και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στη Meta. Ο Kipman όμως έρχεται να ξεδιαλύνει λίγο την κατάσταση μέσω του Twitter, αναφέροντας ότι το HoloLens «τα πάει περίφημα».
600x80 drones 11-1-22 sent.
600x80 wid 17-1-22 sent
600x80 project 11-2-2 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin